FK Sloboda (opšte diskusije)
Re: FK Sloboda (opšte diskusije)
Mogu shvatit sve prozivke, i uvaziti ih donekle, a koje se odnose na pregrubu igru nasih, lose sudjenje itd. Ali govoriti o nekoj mrznji je van svake pameti, i ti to znas.
I pored, blago receno, neukusnih postova od vasih forumasa poslije utakmice, ja ne gubim simpatije prema FK Sloboda, i zelim vam idalje evropski izlet i da se nastavite dizati kao klub.

jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest
željkan vazda mačić čest
sve što si rekao stoji, ja sam i napisao da se OVAKVA utakmica odigra još 10 puta sloboda u 8 nebi izgubila, dakle mislim da Sarajevo igra u ovom sastavu sa kojim je i igralo, jer u tom sastavu samo je Barbarić mnogo bolji od Mehmedagića i Duljević od Sarića, a po mom mišljenju ostle pozicije su tu negdje 50 50, osim što je Pirić kvalitetniji od Plakala i Zeba od Velkovskog/ili ko već igra tu pozicijuBolanos je napisao/la:Ne mozes ti suditi jesmo li mi kvalitetniji ili ne jer nismo mogli racunati na Delaca, Stepanova, Ikandea, Radovca i Benka. Znaci pet igraca koji bi garanzovano juce igrali od prve minute plus suspendovana 3 od 4 do prije 15-ak dana standardna igraca iz odbrane. Odbrana je po prvi put igrala sa ova cetiri igraca zajedno, vezni red isto tako kao i napad. Dakle, nijedna uigrana linija u ekipi, prvi put opcenito taj sastav i junior na golu i lider nam prvu sansu stvori u sudijskoj nadoknadi a tvoja jedina misao je da Sarajevo nije kvalitetnije?? Bas me zanima kako bi izgledao mec da ga Sloboda igra bez Pirica, Mehmedagica, Skahica, Ivetica, Ordagica, Zebe i Ahmetovica a da smo mi u punom sastavu.LUTVO je napisao/la:Pa ovako, ocigledno da Sloboda Danas niie imala svoj dan, ali po meni Sarajevo uopste nije kvalitetniji tim ni po cemu od Slobode, da se ovakva utakmica igra jos 10 puta garantujem da sloboda u 8 puta nebi izgubila, fukare odlicne, ne kontam zasto je mirsad dedic prvo poluvrijeme gledao as istoka sa mrtvim pitarima all to mi bas nije jasno, razumijem da je u dusi pitar al...... Po'meni sloboda uz tri pojacanja desni bek, napadac I krilo moze I do titule, al pod uslovom da se rijesi efendica, mujica, mehidica I salihovica I ostalog drugoligaskog skarta jer on su samo za prve lige fbih, mali ordagic ce biti igracina samo da mu muda porastu samo mu to fali, kostic medju tri stopera lige. Pozdrav tuzlacima
P.S. Danes na istoku jos barem 100 150 tuzlaka

Mustafa Hukić
1951-1999
1951-1999
Sredina terena vam je previse zakazala, a i centarsuti koje su nasi visoki stoperi lahko otklanjali. Takodjer preko lijevog krila ste bili bezopasni, jer je mali Advan to odlicno zatvorio. Iznosili ste loptu suvise mlako i lezerno, pa se stice dojam da je nasa agresivnija igra ustvari mesarska. Jednostavno, odigrali ste bezmudo isto kao mi protiv Kona, s tim da smo mi jos vise batina primili. Za razliku od vas, nismo se zalili da su oni odigrali krvolocno i mesarski, vec smo zamjerili nasim momcima na bezmudnoj igri.
jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest
željkan vazda mačić čest
- ultrasstyle_tz
- Kontakt:
pa i kod nas je ista situacija..ne zamjeri niko igracima Sarajeva...svako bira nacin na koji ce pobjeditiuNbx je napisao/la:Sredina terena vam je previse zakazala, a i centarsuti koje su nasi visoki stoperi lahko otklanjali. Takodjer preko lijevog krila ste bili bezopasni, jer je mali Advan to odlicno zatvorio. Iznosili ste loptu suvise mlako i lezerno, pa se stice dojam da je nasa agresivnija igra ustvari mesarska. Jednostavno, odigrali ste bezmudo isto kao mi protiv Kona, s tim da smo mi jos vise batina primili. Za razliku od vas, nismo se zalili da su oni odigrali krvolocno i mesarski, vec smo zamjerili nasim momcima na bezmudnoj igri.
zamjeri se nasim manekenima i Husrefu..ja cak ni Valjicu ne zamjerim...da su i nasi udarali i lomili pa Valjic nekog naseg iskljucio a vaseg nije -eh onda bi njemu zamjerio...da je Husref srao i galamio kao Jesic pa da ga je Valjic odstranio onda bi mu zamjerio- ovako ne mogu kad se ko cuko u kucicu zatvorio...ne mogu reci ni je li sudija bio protiv nas (osim penala), kad su igrali ko baletani
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!
Procitaj opet ne bas malobrojne postove tvojih sugradjana pa ces vidjet da nam se zamjera i spocitava da smo mrzitelji.ultrasstyle_tz je napisao/la:pa i kod nas je ista situacija..ne zamjeri niko igracima Sarajeva...svako bira nacin na koji ce pobjeditiuNbx je napisao/la:Sredina terena vam je previse zakazala, a i centarsuti koje su nasi visoki stoperi lahko otklanjali. Takodjer preko lijevog krila ste bili bezopasni, jer je mali Advan to odlicno zatvorio. Iznosili ste loptu suvise mlako i lezerno, pa se stice dojam da je nasa agresivnija igra ustvari mesarska. Jednostavno, odigrali ste bezmudo isto kao mi protiv Kona, s tim da smo mi jos vise batina primili. Za razliku od vas, nismo se zalili da su oni odigrali krvolocno i mesarski, vec smo zamjerili nasim momcima na bezmudnoj igri.
zamjeri se nasim manekenima i Husrefu..ja cak ni Valjicu ne zamjerim...da su i nasi udarali i lomili pa Valjic nekog naseg iskljucio a vaseg nije -eh onda bi njemu zamjerio...da je Husref srao i galamio kao Jesic pa da ga je Valjic odstranio onda bi mu zamjerio- ovako ne mogu kad se ko cuko u kucicu zatvorio...ne mogu reci ni je li sudija bio protiv nas (osim penala), kad su igrali ko baletani

jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest
željkan vazda mačić čest
- ultrasstyle_tz
- Kontakt:
pa nije bas nikakve ljubavi jucer bilo na terenu (pricam iskljucivo o terenu, jer je sve ostalo proslo kako i treba da prodje)...nekom ce smetati stil igre Sarajeva, realno od Mladosti DK niko sugavije nije igrao nego Sarajevo jucer...opet kazem mnogima to smeta, ali mene boli q kako protivnik igra, mene brine kako moja ekipa igra...ako neko udara, udaraj i ti jos vise i niko se nece zalitiuNbx je napisao/la:Procitaj opet ne bas malobrojne postove tvojih sugradjana pa ces vidjet da nam se zamjera i spocitava da smo mrzitelji.ultrasstyle_tz je napisao/la:pa i kod nas je ista situacija..ne zamjeri niko igracima Sarajeva...svako bira nacin na koji ce pobjeditiuNbx je napisao/la:Sredina terena vam je previse zakazala, a i centarsuti koje su nasi visoki stoperi lahko otklanjali. Takodjer preko lijevog krila ste bili bezopasni, jer je mali Advan to odlicno zatvorio. Iznosili ste loptu suvise mlako i lezerno, pa se stice dojam da je nasa agresivnija igra ustvari mesarska. Jednostavno, odigrali ste bezmudo isto kao mi protiv Kona, s tim da smo mi jos vise batina primili. Za razliku od vas, nismo se zalili da su oni odigrali krvolocno i mesarski, vec smo zamjerili nasim momcima na bezmudnoj igri.
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!
- DrustveniParazit
- Kontakt:
I ti i @beduin procitajte postove na vasoj temi i sve ce vam biti jasnostaragarda je napisao/la:kakve komentareDrustveniParazit je napisao/la:Drago mi je da ste u vrhu al' onakve komentare nakon utakmice od vas nisam očekivao.
Saraj'vo za tebe živimo neka znaju svi da bit ćemo ti mi do smrti odani!
Sarajevo iznad lokal patriotizma.
Matej Delač
Matej Delač
@ustz
Pa ne kazem da je bilo ljubavi, sto je normalno, u kojoj utakmici je ima zapravo? Gruba igra ne implicira neku mrznju i slicno. Jednostavno jedan od nacina kako odigrati utakmicu, nekima je taj nacin konstanta, a neki, poput nas jucer, odigraju tako jednom u tri godine, nazalost. Kazem nazalost jer tokom sezone imas par utakmica kad si prisiljen tako igrati ili te nema... Ybt, imas vrhunskih ekipa koje citav svoj koncept igre baziraju na startovima koji su na ivici iskljucenja, i sta sad, to znaci da mrze svaki klub protiv kojeg igraju?
Pa ne kazem da je bilo ljubavi, sto je normalno, u kojoj utakmici je ima zapravo? Gruba igra ne implicira neku mrznju i slicno. Jednostavno jedan od nacina kako odigrati utakmicu, nekima je taj nacin konstanta, a neki, poput nas jucer, odigraju tako jednom u tri godine, nazalost. Kazem nazalost jer tokom sezone imas par utakmica kad si prisiljen tako igrati ili te nema... Ybt, imas vrhunskih ekipa koje citav svoj koncept igre baziraju na startovima koji su na ivici iskljucenja, i sta sad, to znaci da mrze svaki klub protiv kojeg igraju?
jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest
željkan vazda mačić čest
- Beduin
- Kontakt:
Druze, ne ispoljava svako emocije na isti nacin niti cak dozivljava neki rezultat na isti nacin, ne gleda istim ocima i sl. Neko je ovo drugacije gledao, zeli otkaz Husrefa, vecina nas krivi los pristup nasih igraca, Husref je mozda trebao ovako ili onako postaviti taktiku, ali to se desava svugdje u svijetu, igraci podbace, ne ispostuju zadatke koje im trener odredi prije utakmice, trener nekad podbaci taktikom i motivacijom igraca, protivnik iznenadi pristupom i igrom (leprsavom, grubom...), znaci sve je to fudbal, ali komentari generalno nisu nesto toliko wow, osim da nas vecina nije ocekivala ovako grubu igru Sarajeva i sudija je odron. Ahmetovic je puno padao, cesto bespotrebno se valjao po terenu i trazio faul umjesto da se bori, gura, udara, trazi prostor za gol sansu, samo mi smeta onaj nedosudjeni crveni Duljevicu jer je zasluzio ga, kako bi se odvijalo na terenu nakon toga, samo mozemo nagadjati, ali mi je krivo sto je crveni bio cist i opravdan, a sudija nije zelio to suditi (on valjda zna zasto i trebao bi odgovarati zbog toga).DrustveniParazit je napisao/la:I ti i @beduin procitajte postove na vasoj temi i sve ce vam biti jasnostaragarda je napisao/la:kakve komentareDrustveniParazit je napisao/la:Drago mi je da ste u vrhu al' onakve komentare nakon utakmice od vas nisam očekivao.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
- DrustveniParazit
- Kontakt:
Poraz je sastavni dio igre i treba ga prihvatiti iako je uvijek teško, pogotovo u vašem slučaju nakon dobrog niza. Znam i to da je teško jer je Husref izgubio od svog tima pritom nije ni pokušao da pobijedi (tako je meni izgledalo iz vaših postova). Vaše glavno razočarenje treba da bude u tome što ste mislili lahko ćemo, očito je i Husref tako pripremio ekipu, a onda ste zatekli dosta drugačije stanje, nije bilo lahko, naši manekeni nisu igrali ko pi*ke što ste vi očekivali (a i mi jer smo navikli), iznenadili su i nas i vas. Vas očito više, možda zbog toga što je vas to razočaralo a nama je bilo osvježenje i fino je bilo vidjeti malo grublju igru od naših koji su navikli da bježe od toga. Očekivali ste pobjedu, očekivali ste mlaku igru s naše strane a na kraju 'dobili' poraz i mlaku igru sa vaše strane pa je zato razočarenje ogromno. Kad tome dodaš da Husref nije htio ustati s klupe zagalamiti razočarenje je još veće. Teško je gledati objektivno, siguran sam da bi i meni bilo da sam na vašem mjestu. Vaši igrači su igrali pickasto, kao i naši na šugavici i taj crveni je ono ŠBB-KBB i to je druga strana piče. Yebi ga, život (liga) ide dalje, poraz nek' vam bude lekcija i nemojte tjerati Husrefa jer bi se ubrzo pokajali a nemojte ni nama nešto puno zamjeriti, bodovi su i nama potrebni bili, možda i više nego vama. Živjeli i vidimo se aBd na Tušnju naredne godine, očekujem doček kao što smo i mi vas dočekali i normalno posmatrali i na istoku i zapadu iako smo, kao što kažete veliki primitivci.Beduin je napisao/la: Druze, ne ispoljava svako emocije na isti nacin niti cak dozivljava neki rezultat na isti nacin, ne gleda istim ocima i sl. Neko je ovo drugacije gledao, zeli otkaz Husrefa, vecina nas krivi los pristup nasih igraca, Husref je mozda trebao ovako ili onako postaviti taktiku, ali to se desava svugdje u svijetu, igraci podbace, ne ispostuju zadatke koje im trener odredi prije utakmice, trener nekad podbaci taktikom i motivacijom igraca, protivnik iznenadi pristupom i igrom (leprsavom, grubom...), znaci sve je to fudbal, ali komentari generalno nisu nesto toliko wow, osim da nas vecina nije ocekivala ovako grubu igru Sarajeva i sudija je odron. Ahmetovic je puno padao, cesto bespotrebno se valjao po terenu i trazio faul umjesto da se bori, gura, udara, trazi prostor za gol sansu, samo mi smeta onaj nedosudjeni crveni Duljevicu jer je zasluzio ga, kako bi se odvijalo na terenu nakon toga, samo mozemo nagadjati, ali mi je krivo sto je crveni bio cist i opravdan, a sudija nije zelio to suditi (on valjda zna zasto i trebao bi odgovarati zbog toga).

Matej Delač
Matej Delač
- Beduin
- Kontakt:
Nisam ja drug moj rekao da ste prmitivci, to je jedan forumas spomenuo u kontekstu koliko je vasa publika psovala svojim igracima, aludirajuci da su cak gori i od nas gdje si cesto mogao cuti raznorazne psovke sa Tusanjske tribine, ali rijetko se moglo cuti da se direktno igracu psuje sve i svasta, iako se i to desavalo. Sta ces, nas mentalitet i usavrseno psovanje, to je nesto sto nas krasi generalno i ne zelis ne navici na to, mada moras redovno slusati. 
Sretno i vama u nastavku sezone i vidimo se na Tusnju naredne godine.

Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
- DrustveniParazit
- Kontakt:
Nisam ni rekao da si ti tačno rekao al' eto, to je poznato kod nas, naleti na našu temu ponekad pa ćeš vidjeti, pokrene se ta priče čestoBeduin je napisao/la:Nisam ja drug moj rekao da ste prmitivci, to je jedan forumas spomenuo u kontekstu koliko je vasa publika psovala svojim igracima, aludirajuci da su cak gori i od nas gdje si cesto mogao cuti raznorazne psovke sa Tusanjske tribine, ali rijetko se moglo cuti da se direktno igracu psuje sve i svasta, iako se i to desavalo. Sta ces, nas mentalitet i usavrseno psovanje, to je nesto sto nas krasi generalno i ne zelis ne navici na to, mada moras redovno slusati.

Matej Delač
Matej Delač
- SaltCityAttack
- Kontakt:
ma svugdje se ebe igracima
..kod nas je to uvjek bilo ebi im gdje god sta ima nakon jednog kiksa ..evo izgubili smo sad od mozda najbolje ekipe u ligi i pola njih se ne moze sloziti sa tim ... bili smo u utkamici citavo vrijeme i nije nas Sarajevo nadigralo ..da nije bilo onog gola realan rezultat je trebao ostati 0-0 ili 1-1 zbog eto to jer smo mi imali dvije prilike , Sarajevo 2-3 uz posjed lopte i kontrolu igre ... ali eto opet kao sto vidis na forumu imas onih koji bi ebali barem pola od onih igraca majku 

SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
Šta bi s Mirzom Musićem? Gdje je trenutno?
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.
- molotovljev
Pročitao sam nekoliko tvojih postova nakon utakmice i moram ti reći da si me razočarao komentarima. Nisam to od tebe očekivao.ultrasstyle_tz je napisao/la:pa i kod nas je ista situacija..ne zamjeri niko igracima Sarajeva...svako bira nacin na koji ce pobjeditiuNbx je napisao/la:Sredina terena vam je previse zakazala, a i centarsuti koje su nasi visoki stoperi lahko otklanjali. Takodjer preko lijevog krila ste bili bezopasni, jer je mali Advan to odlicno zatvorio. Iznosili ste loptu suvise mlako i lezerno, pa se stice dojam da je nasa agresivnija igra ustvari mesarska. Jednostavno, odigrali ste bezmudo isto kao mi protiv Kona, s tim da smo mi jos vise batina primili. Za razliku od vas, nismo se zalili da su oni odigrali krvolocno i mesarski, vec smo zamjerili nasim momcima na bezmudnoj igri.
No, dobro, idemo dalje... Nemaš ti druže šta zamjeriti vašim igračima i Husrefu, nisu oni krivi jer nisu očekivali onako grubu igru.
Pa vjerovatno niko od nas nije to očekivao. Međutim, Ješić je iskoristio priliku, odnosno Valjića, jer znao je da ovaj dozvoljava
grubu igru i znao je da neće potezati za kartonima. Kako je to znao? Pa tako što je to vidio u derbiju protiv Želje, što je i rekao
poslije utakmice... Željo je u toj utakmici igrao baš onako kao što smo mi igrali protiv vas. To je Ješića tada iznenadilo,
što je i razumljivo jer je tek sjeo na klupu Sarajevo, ali ovaj put je to iskoristio a sa druge strane je iznenadio Musemića.
Da se razumijemo, nisam ljubitelj onakve igre i vjerujem da to neće preći u naviku igračima Sarajeva.
U Evropi nemamo šta tražiti sa onako grubom igrom osim što bi dobili jedan ili dva crvena kartona i vjerovatno 5,6 žutih.
To je pogubno, a najbolji primjer je Željo koji uglavnom grubo igra evropske utakmice, a sudije to ne tolerišu...
Iz ovoga možemo zaključiti da sudija Valjić, ne da nije najbolji kao što to neki tvrde, nego možda i najgori BH sudija.
Ako nastavi tolerisati pregrubu igru, sve više ćemo gledati ružne slike sa BH terena.
F.K.SARAJEVO
- Suljo20002
- Kontakt:
Radnicki LukavacHigh je napisao/la:Šta bi s Mirzom Musićem? Gdje je trenutno?
ovaj vaš glavni baja sloboda72 dobro vas loži. Pravi starinski udbaš, napali vas pa ostanete....
Ko ti drma kavez Miki mojmiki651 je napisao/la:ovaj vaš glavni baja sloboda72 dobro vas loži. Pravi starinski udbaš, napali vas pa ostanete....

"Modra boja,na bijelome platnu,
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".
"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".
"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.
hm evo ga
- MojGradMojKlub
- Kontakt:
Ti si jarane zajebo i mitomane sa Željine temeSkver je napisao/la:Brisu pitari sto im ne odgovara.....ovo je pitarski site.

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], ErosViverosViv i 12 gostiju.