Ognjen Vranjes je preso is Gaziantepspora u Sporting Gijon.DrFilgud je napisao/la:Volio bih znati koliko je igraca iz turske napravilo transfer u lige 5, a da prije nisu igrali u nekoj od velikih liga? Evo recimo u zadnjih 5 godina, vjerujem ne vise od 2-3 igraca.
To bi bilo fenomenalno za Baju i reprezentaciju,ali mi nesto nije izgledno, samo da ne bude - zadovoljan sam u Konyi
Riad Bajić
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
- DzemoVoliMarmeladu
- Kontakt:
Re: Riad Bajić
Za tog Buluta je bilo prije 5 godina, 10 mjeseci i nekoliko dana, a ja sam rekao u zadnjih 5 godina, tako da se ne pika.PrinceofVeresija je napisao/la:Dodao bi od igraca u zadnjih 5-6 godina koji nisu imali iskustva u Evropi a presli u tim iz Lige 5 Umuta Buluta iz Galate koji je presao u Toulouse za 3.800.000 i Enesa Unala koji je presao u Man.City za 3.000.000

Eto i Ognjen VranjesDzemoVoliMarmeladu je napisao/la:Ognjen Vranjes je preso is Gaziantepspora u Sporting Gijon.DrFilgud je napisao/la:Volio bih znati koliko je igraca iz turske napravilo transfer u lige 5, a da prije nisu igrali u nekoj od velikih liga? Evo recimo u zadnjih 5 godina, vjerujem ne vise od 2-3 igraca.
To bi bilo fenomenalno za Baju i reprezentaciju,ali mi nesto nije izgledno, samo da ne bude - zadovoljan sam u Konyi

Rijad je odavno prevazišao tursku ligu a za njega nema bolje destinacije od Bundeslige.
1974---1975---1976---2001---2013---2020
Ma dobro Vranješ nije otišao bukvalno iz Gaziantepa nego je , koliko ja znam, raksinuo ugovor sa Gaziantepom pa je kasnije potpisao sa Gijon.
Al' manje bitna stvar u svemu ovo je to
Al' manje bitna stvar u svemu ovo je to

"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
I Medunjanin je iz Gaziantepspora presao u Deportivo. S tim da su i on i Vranjes presli besplatno, odnosno raskinuli ugovore pa presli.DzemoVoliMarmeladu je napisao/la:Ognjen Vranjes je preso is Gaziantepspora u Sporting Gijon.DrFilgud je napisao/la:Volio bih znati koliko je igraca iz turske napravilo transfer u lige 5, a da prije nisu igrali u nekoj od velikih liga? Evo recimo u zadnjih 5 godina, vjerujem ne vise od 2-3 igraca.
SportSport.ba liga | Igrac ekipe FK Delfin
Ne pika se, Medunjanin je i prije Turske imao transfer u Valadolid, za 2 mil.Pivopija je napisao/la:I Medunjanin je iz Gaziantepspora presao u Deportivo. S tim da su i on i Vranjes presli besplatno, odnosno raskinuli ugovore pa presli.DzemoVoliMarmeladu je napisao/la:Ognjen Vranjes je preso is Gaziantepspora u Sporting Gijon.DrFilgud je napisao/la:Volio bih znati koliko je igraca iz turske napravilo transfer u lige 5, a da prije nisu igrali u nekoj od velikih liga? Evo recimo u zadnjih 5 godina, vjerujem ne vise od 2-3 igraca.

- PrinceofVeresija
- Kontakt:
Pa i vi ste rekli igrace koji nisu prethodno nastupali u Evropi pa opet ih nabrajate...onda mogu i ja dodat ovdje Felipe Mela iz Galate u Inter sto je presao za 4 mil Eura,Alfred N'Diaye iz Burse u Sunderland,Nordin Amrabat iz Galate u Malagu,Nani u Valenciu,Jose Sosa iz Besiktasa u Milan,Atinc Nukan iz Besiktasa u Leipzig,Alex Telles u Porto,Ucan u Romu,Colak u Deportivo itd.da ne smaram vise...uglavnom ima primjera koji su se iscupali iz Super Lige za dobre pare bez ili sa nastupima prethodno u Ligi 5.....moze i Rijad naravno....i da vise ne pisemo bzvz po njegovoj temi o ovome,slozit cemo se da ce 75 posto zavrsit u Feneru,Galati,Besiktasu...ostalih 25 posto Bundesliga ili PrimeraDrFilgud je napisao/la:Za tog Buluta je bilo prije 5 godina, 10 mjeseci i nekoliko dana, a ja sam rekao u zadnjih 5 godina, tako da se ne pika.PrinceofVeresija je napisao/la:Dodao bi od igraca u zadnjih 5-6 godina koji nisu imali iskustva u Evropi a presli u tim iz Lige 5 Umuta Buluta iz Galate koji je presao u Toulouse za 3.800.000 i Enesa Unala koji je presao u Man.City za 3.000.000, Unal bolje da nije ni odlazio iz Turske
Ma jasne su propozicije bile, da je u zadnjih 5 godina i da nisu vec nastupali u velikim ligama/klubovima, jer ih to cini afirmisanim prije dolaska u Tursku.PrinceofVeresija je napisao/la:
Pa i vi ste rekli igrace koji nisu prethodno nastupali u Evropi pa opet ih nabrajate...onda mogu i ja dodat ovdje Felipe Mela iz Galate u Inter sto je presao za 4 mil Eura,Alfred N'Diaye iz Burse u Sunderland,Nordin Amrabat iz Galate u Malagu,Nani u Valenciu,Jose Sosa iz Besiktasa u Milan,Atinc Nukan iz Besiktasa u Leipzig,Alex Telles u Porto,Ucan u Romu,Colak u Deportivo itd.da ne smaram vise...uglavnom ima primjera koji su se iscupali iz Super Lige za dobre pare bez ili sa nastupima prethodno u Ligi 5.....moze i Rijad naravno....i da vise ne pisemo bzvz po njegovoj temi o ovome,slozit cemo se da ce 75 posto zavrsit u Feneru,Galati,Besiktasu...ostalih 25 posto Bundesliga ili Primera
S tim kriterijima je fakat jedva par igraca, ukljucujuci i Vranjesa, al nema veze ako oftopičimo, poenta jeste da su male sanse da ode u neku zapadnu ligu. Nadajmo se da ce Rjad biti izuzetak.
Nukan je prešao iz Bešiktaša u Leipzig za 5 miliona, Unal je prešao u City sa 18 godina, Altintas u HSV, Adnan u Udinese... dakle ima tih transfera, ali to uopšte nije bitno.DrFilgud je napisao/la:Pa eto,taman ispade 2-3 igraca za 5-6 godina. Tanko je to pravo, jos je taj Bakambu bio afirmisan igrac u francuskoj ligi i prije turske, Santos u brazilskoj. Ispade da osim Arde nema nijednog koji je u stasao u Turskoj ili dosao kao anonimus , pa napravio dobar transfer.
Bitno je to da prosječni klubovi u ligama petice ne mogu finansijski parirati klubovima u Turskoj, osim EPL naravno. Basaksehir ili Konyaspor su finansijski moćniji od recimo Mainza, Levantea ili Nantesa. Kada kažem moćniji, tu mislim na plate igračima. Kad na to dodamo da je porez u Turskoj mnogo manji, onda nema previše razloga da ti igrači idu vani osim ako ne dođe ponuda top klubova.
Evo Bajić će recimo sad dobiti ponudu Galatasaraya od lupam milion eura po sezoni i ko zna koliko para na ruke, a turci plaćaju i svaki odigrani meč (od 5 do 20 hiljada eura po meču), tako da su to pare od kojih se zavrti u glavi. Teško će neki prosječan klub iz lige petice parirati tome.
Uzeću za primjer Selcuk Inana, paklen igrač, legenda turskog fudbala koji već godinama ima platu 3 miliona eura i bonus od 25 hiljada po utakmici. Da li je mogao preći u neku ligu petice? Naravno da jeste. Ko ga može toliko platiti? Samo najveći.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
- ASD
- Kontakt:
Nije stvar u bogatstvu klubova, prosjecni klubovi Serije A finansijski dobro stoje, Bundesligasi jos bolje.
Siguno mogu ponuditi vise para od turskih klubova.
Stvar je sto turski klubovi preplacuju igrace, daju velike plate i traze velike novce za njih, a kvalitet je daleko ispod toga.
Eto recimo taj Selcuk Inan u ligama petice bi svakako bio u klubovima sredine tabele i tesko bi mu neko dao platu vecu o milion.
Siguno mogu ponuditi vise para od turskih klubova.
Stvar je sto turski klubovi preplacuju igrace, daju velike plate i traze velike novce za njih, a kvalitet je daleko ispod toga.
Eto recimo taj Selcuk Inan u ligama petice bi svakako bio u klubovima sredine tabele i tesko bi mu neko dao platu vecu o milion.
@Virtu4l,@ASD
Svi argumenti su tacni i ta poslovna politika je dovela do erozije kvaliteta u Turskoj. Igraci dobijaju velike pare za prosjecnu igru ,omladineske skole su prosjecne, ispade da najbolji igraci turskih velikana, jedva imaju kvalitet za osrednje timove liga 5.
Suma sumarum, turska liga je opasno ofalila posljednjih godina, ne vjerujem da je kvalitetnija od belgijske, uprkos velikoj lovi. To se vidi na europskim igrama, reprezentaciji, transferima (o kojima guslamo evo deset stranica
) i nije cudo sto su ljudi skepticni oko napretka nasih u Turskoj.
Svi argumenti su tacni i ta poslovna politika je dovela do erozije kvaliteta u Turskoj. Igraci dobijaju velike pare za prosjecnu igru ,omladineske skole su prosjecne, ispade da najbolji igraci turskih velikana, jedva imaju kvalitet za osrednje timove liga 5.
Suma sumarum, turska liga je opasno ofalila posljednjih godina, ne vjerujem da je kvalitetnija od belgijske, uprkos velikoj lovi. To se vidi na europskim igrama, reprezentaciji, transferima (o kojima guslamo evo deset stranica

Njega sam naveo samo kao primjer dobrog igrača koji zgrće bogatstvo igranjem u Turskoj. Na kraju kada sve to sagledaš, koga zanima kvalitet i neki napredak?ASD je napisao/la:Eto recimo taj Selcuk Inan u ligama petice bi svakako bio u klubovima sredine tabele i tesko bi mu neko dao platu vecu o milion.
Dodatno im ide u prilog što su oni tamo božanska bića, tretiraju ih kao da su sa druge planete, a turci su svakako poznati po tome da veoma teško idu 'vani' i da se teško emancipuju gdje god da odu.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Treba uzeti u obzir da je igračima npr Istanbul mnogo atraktivnija lokacija od npr Leverkusena.
E ****, ako je tako onda ni ne zaslužuju bogzna kakvu karijeru.jasmin10 je napisao/la:Treba uzeti u obzir da je igračima npr Istanbul mnogo atraktivnija lokacija od npr Leverkusena.
"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."
Pa zar mu nije bolje igrati u Feneru za duplo veću platu nego što bi imao u nekom prosječnom Bundesligasu ?JonSnow je napisao/la:E ****, ako je tako onda ni ne zaslužuju bogzna kakvu karijeru.jasmin10 je napisao/la:Treba uzeti u obzir da je igračima npr Istanbul mnogo atraktivnija lokacija od npr Leverkusena.
Jarane on nema 30 godina da mora ubirati što više para nego ima 23... Uostalom neće igrati za dž ni u BL...jasmin10 je napisao/la: Pa zar mu nije bolje igrati u Feneru za duplo veću platu nego što bi imao u nekom prosječnom Bundesligasu ?
Istanbul u poređenju sa leverkuzenom ima prednost jedino u zanimljivosti grada, više kafića, naroda i ne može ti biti dosadno... E sada da li ide da se provoditi ili ide igrati fudbal i napredovati? Jel bolje igrati po istočno-anatolijskim čukama ili u BL?
Pa momak se vjerovatno privikao na život u Turskoj.thulkazal je napisao/la:Jarane on nema 30 godina da mora ubirati što više para nego ima 23... Uostalom neće igrati za dž ni u BL...jasmin10 je napisao/la: Pa zar mu nije bolje igrati u Feneru za duplo veću platu nego što bi imao u nekom prosječnom Bundesligasu ?
Istanbul u poređenju sa leverkuzenom ima prednost jedino u zanimljivosti grada, više kafića, naroda i ne može ti biti dosadno... E sada da li ide da se provoditi ili ide igrati fudbal i napredovati? Jel bolje igrati po istočno-anatolijskim čukama ili u BL?
S obzirom da 90 % igrača ide tamo gdje mu više ponude ne znam zašto bi Bajic radio drugačije.
Njemu neki osrednji Bundesligaski klub ne može dati nešto što ne bi imao u Feneru.
Može, omogućava mu transfer u neki top klub u Njemačkoj, ako se pokaže.jasmin10 je napisao/la:Pa momak se vjerovatno privikao na život u Turskoj.thulkazal je napisao/la:Jarane on nema 30 godina da mora ubirati što više para nego ima 23... Uostalom neće igrati za dž ni u BL...jasmin10 je napisao/la: Pa zar mu nije bolje igrati u Feneru za duplo veću platu nego što bi imao u nekom prosječnom Bundesligasu ?
S obzirom da 90 % igrača ide tamo gdje mu više ponude ne znam zašto bi Bajic radio drugačije.
Njemu neki osrednji Bundesligaski klub ne može dati nešto što ne bi imao u Feneru.
1992, 2006, 2009, 2011, 2015
A prekucavanje lige sa Fenerom mu to uskraćuje ?