Sportski komentatori

jestamaji
Kontakt:

Re: Sportski komentatori

Post Postao/la jestamaji » 06 jul 2016, 10:21

zaboravih da napišem, idiot koji je prenosio GER-ITA me toliko ispizdio da sam ugasio ton i pustio muziku. nevjerovatno je da jedan komentator ima toliko malo pojma o sportu koji prenosi

filip13

Post Postao/la filip13 » 09 jul 2016, 23:08

Marjan Mijajlović, poznati sportski komentator, prešao je na islam.

Vijest je na Facebooku objavio njegov blizak prijatelj.

Prema istom izvoru, Mijajlović je promijenio i ime, i od danas će se zvati Mustafa.

Podsjećamo, Mijajlović je dugo godina bio jedan od omeljinih sportskih komentatora u BiH, posebice kada su u pitanju prenosi utakmica nogometne reprezentcije BiH.

don_burza
Kontakt:

Post Postao/la don_burza » 09 jul 2016, 23:35

I ja sam danas pretrčao 7 kilometara i uhvatio 17 pokemona na Pokemon GO
Thomas Müller - Fußballgott

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 09 jul 2016, 23:42

don_burza je napisao/la:I ja sam danas pretrčao 7 kilometara i uhvatio 17 pokemona na Pokemon GO
pika, pika?
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Pogba

Post Postao/la Pogba » 09 jul 2016, 23:55

Šuko neku noć na meču Francuska - Njemačka tvrdi da je Pogba odigrao 41 meč za reprezentaciju i dao jedan gol, a da na prvenstvu nije dao nijedan.

Stvarnost je da je odigrao 37 i dao 6 golova, a na prvenstvu 1, protiv Islanda.

Zar je teško googlati, a najprije gledati utakmice jednom sportskom novinaru? :?
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 10 jul 2016, 00:17

Pogba je napisao/la:Šuko neku noć na meču Francuska - Njemačka tvrdi da je Pogba odigrao 41 meč za reprezentaciju i dao jedan gol, a da na prvenstvu nije dao nijedan.

Zar je teško googlati, a najprije gledati utakmice jednom sportskom novinaru? :?
šuko je tada rekao
-francuzi su igrali finale 84 u finali sa portugalom (NETAČNO, ŠPANIJA JE RIVAL)
-njemci već 20 godina čekaju na titulu na ep i to je najduži period između dvije titule neke od reprezentacija na ep(NETAČNO, ŠPANIJA JE ČEKALA 44 GODINE)

zaključak Šuko je dementan i ne prati fudbal. ja sam ove podatke znao čim ih je on izgovorio bez ikakvog dodatnog guglanja. kao što vjerovatno znaš i ti i svaki ljubitelj sporta na forumu
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

don_burza
Kontakt:

Post Postao/la don_burza » 10 jul 2016, 00:44

A najaci su mi ovi sto sam do prije sar vremena imao a
Na fejsu pa komentarisu oko Marjana ko da je presao iz Ahena u Bajern sto vam nekako po komentarima dođje da je presao kod jaceg Boga . Al jbt od čega sve neće napraviti vijest danas pa to je žalosno . Kako je počela ova era social media novinarstva svi se pozivaju na neke pete izvore tipa "komsija koji je prodao horora na pijaci pa njegova tetka od bivse djevojke kaže za doticnog to i to " strahota
Thomas Müller - Fußballgott

Rokoko87
Kontakt:

Post Postao/la Rokoko87 » 10 jul 2016, 01:16

TAKO je MEHMEDE! :salut:
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2

Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 10 jul 2016, 01:41

Pogba je napisao/la:Šuko neku noć na meču Francuska - Njemačka tvrdi da je Pogba odigrao 41 meč za reprezentaciju i dao jedan gol, a da na prvenstvu nije dao nijedan.

Šuko je na toj tekmi bio ko da je došao pijan s plaže da odradi neku tekmu 6. južne lige posavskog kantona jer nije su ostalim komentatorima koji nisu na odmoru pomrli kućni ljubimci. Nije ni inače dobro za živce slušati njega, al i yebeni Spaho bi se bolje informisao pred polufinale EURA u kojem igraju 2 od 4 najveće fudbalske nacije u Evropi.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 10 jul 2016, 02:04

Kad je Grizman sutao penal neki je Svabo bio u kadru i Suko govori kao evo izvodjaca hahahah :urnebes:
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 10 jul 2016, 09:27

Svaka čast Mustafa :bih:

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 10 jul 2016, 16:28

Sabinho je napisao/la:Kad je Grizman sutao penal neki je Svabo bio u kadru i Suko govori kao evo izvodjaca hahahah :urnebes:
Ozil. Kaze Suko hladno: Ozil ce sutirati, kakav pritisak na njega nakon promasaja u raspucavanju protiv Italije. Ide onaj siroki kadar gdje vidimo Griezmana i golmana, kaze kralj: oprostite mi, postovani gledaoci... Desava se. Penal je za Francusku :urnebes:

Ali, kod nasih se ovakve ogromne greske dese svako petu tekmu. Na HRT-u je ovo svakodnevnica. Odron komentatori su kod njih.... :roll:

topnik1
Kontakt:

Post Postao/la topnik1 » 10 jul 2016, 16:32

SlevinKelevra je napisao/la:
Sabinho je napisao/la:Kad je Grizman sutao penal neki je Svabo bio u kadru i Suko govori kao evo izvodjaca hahahah :urnebes:
Ozil. Kaze Suko hladno: Ozil ce sutirati, kakav pritisak na njega nakon promasaja u raspucavanju protiv Italije. Ide onaj siroki kadar gdje vidimo Griezmana i golmana, kaze kralj: oprostite mi, postovani gledaoci... Desava se. Penal je za Francusku :urnebes:

Ali, kod nasih se ovakve ogromne greske dese svako petu tekmu. Na HRT-u je ovo svakodnevnica. Odron komentatori su kod njih.... :roll:
Spomenuo je i Mesija u toj zavrzlami samo nisam uspio skontat što. Mene majke mi bilo ono stid za njega :rol:

Al dobar je Šuko, uživi se momčina :bih:
Grijesiti je ljudski,ali ako vam se gumica istrosi prije olovke,malo ste pretjerali!!

VOLIM TE ČELIK!!!!!

HaRakIRi46
Kontakt:

Post Postao/la HaRakIRi46 » 11 jul 2016, 20:17

Ja sam cuo da je presao na Islam jer je u par navrata sjedio i radio sa Bakom,i valjda mu se svidjela ta njegova smirenost i duhovnost sta li vec .Glupo mi je napisat da je Bako imo utjecaj na njega,ali da ga je to ponajvise motivisalo na taj korak,vjerovatno jest :?
btw.da li vama smeta kada Spaho ili neki deseti komentator prenosi utakmicu tipa Njemacka-Italija ili Barcelona-Juventus ili bilo koju drugu reprezentaciju ili klub i onda u toku prenosa podju brbljat o nasoj "velesili" od reprezentacije ili o hebnom i raspalom Dzeki ili drugom nasem "veleigracu".Mislim uredu kada je nasa liga u pitanju ili klub ali u normalnoj nekoj desetoj utakmici svaki put pricat o reprezentaciji koja se tu uopste ne takmici meni je iritantno svaki put to slusat :crazy: :roll:
FKS !!!!!
HURTICU ODLAZI !!!!

filip13

Post Postao/la filip13 » 12 jul 2016, 17:09

Imali ste do juče Marjana, sada imate Mustafu, sutra može da bude Domagoj. Nadam se da ste shvatili poentu.“

Ovo je samo jedna od izjava Nebojše Mijajlovića koji je nazvao redakciju portala ****.ba.

Osobe koje su se predstavile kao brat i majka Marjana Mijajlovića nazvale su nas s beogradskog broja telefona te izjavile kako se odriču svog brata, odnosno sina.

Riječ je o Marjanu Mijajloviću, poznatom sportskom komentatoru koji je ovih dana ponovo u žiži javnosti. Podsjetimo, u nedjelju je regijom prostrujao videosnimak iz džemata u Baselu, u kojem Marjan Mijajlović uzima islamsku vjeru i ime Mustafa.

Nebojša i Olga Mijajlović u telefonskom razgovoru s našom novinarkom, čujno pod emocijama, kažu kako ih je Marjan obmanuo:

„Nazvao sam ****.ba, da budem iskren, ponoviću, nisam divlji čovek kao Vojislav Šešelj, ali zovem samo da kažem – jedno je kad neko pređe na islam... ne mogu ja optužiti niti vas niti bilo kog islamske vere, ali je veoma podmuklo od strane mog bivšeg brata odreći se svoje vere, živeti u Bosni šest godina i lagati mnoge neke stvari, dok mu se otac raspadao", započinje svoju priču Nebojša.

„Ja ljude islamske vere ne mrzim, ali to je toliko bilo lažno od strane Marjana Mijajlovića, tačnije Mustafe. Ja ne kritikujem vas, nego želim da se i preko Bosne odreknem brata, i u ime moje majke koja je voljna da vam se javi. Znači, hoću da vam kažem: Imali ste do juče Marjana, sada imate Mustafu, sutra može da bude Domagoj. Nadam se da ste shvatili poentu.“

Potom se na telefon javila ženska osoba i rekla:

„Ja se zovem Mijajlović Olga i do juče, dok nisam saznala sasvim slučajno... videla sam videoklip i nisam mogla da verujem sopstvenim očima, jer sam se to jutro čula sa sinom koji je momentalno u Baselu. Radi u nekom hotelu gdje radi na dva-tri meseca jer ovde nije mogao da nađe posao, a nije ga nešto žučno ni tražio nakon smrti njegiovog tate. Hvala Bogu da je moj muž zatvorio oči da ovo čudo ne vidi. Ja samo mogu da kažem, da sam videla u magnovenju i da sam se onesvestila...“, kaže Olga i nastavlja:

„Upravo sam angažovala advokata, Marjanu će biti zabranjen pristup kući. Marjan će biti potpuno eliminisan iz ostavinske rasprave. Samo ću vam reći – Marjan Mijajlović je po majci potomak vojvode Mišića, a po ocu Milana Toplice. Samo hoću da kažem da majka koja je rodila Marjana Mijajlovića, kad bi mogla sada, ove sekunde, da svu utrobu iščušpa noževima i prstima, da izbacim gde sam to dete držala. I od ovoga momenta ja se Marjana Mijajlovića odričem – da mi nije sin. Ni po kojem zakonu ja njega ne priznajem“, kroz suze je izjavila.

Na kraju je zaključila: „Ja nemam Mustafu, ja imam Marjana, imala sam, nemam više. Hvala dragom Bogu pa sam rodila i imam Nebojšu, a Mustafa nema šta da traži ovde, kod nas".

Kako bismo provjerili identitet osoba koje su nazvale, zamolili smo ih da nam pošalju porodične fotografije i ispričaju neki privatni detalj, na što je gospođa Olga rekla: "Ja sam Marjana Mijajlovića rodila 17. marta 1972. godine u Tuzli, bolnica Gradina. Tada je suprug bio na službi na Dubravama, jer je bio radarista".

Nazvali smo poznatog sportskog komentatora Marjana Mijajlovića kako bi prokomentirao ovo što su nam ispričali njegovi ukućani i on je potvrdio da su mu članovi porodice nagovijestili da će da ga se odreknu. Mijajlović u razgovoru za ****.ba kaže da ne želi sada komentirati potez njegovih ukućana, kako ne bi dolijevao ulje na vatru, ali da je prelazak na islam njegova odluka.

filip13

Post Postao/la filip13 » 12 jul 2016, 17:11

[youtube][/youtube]

filip13

Post Postao/la filip13 » 16 jul 2016, 21:41

Poznati TV sportski komentator Marjan Mijajlović je prethodnih dana prešao na islam. U mesdžidu u švicarskom Bazelu prihvatio je novo ime - Mustafa. U intervjuu za ****, Mustafa Mijajlović je govorio o detaljima svog prelaska, te o osudi i odobravanju njegovog životnog poteza.
Vezani članci:
Poznati koji su prešli na islam: Ne zanima me šta drugi misle o tome što sam promijenio vjeru
(****: Zašto ste prešli na islam, šta je presudilo da napravite takav korak?
Mijajlović: Kada sam pao na sedždu, osjetio sam da me nešto vuče prema islamu.

****: Jeste li o tome i ranije nekad razmišljali, jeste li možda prolazili kroz neke teške životne situacije, koje su Vam ukazivale da trebate islam kao vjeru?

Mijajlović: Nisam. Kada sam ugledao džamiju u Bazelu, osjetio sam potrebu da je vidim iznutra, nešto me je privuklo da uđem unutra, i kada sam ušao jednostavno sam osjetio potrebu da pređem u najčistiju vjeru.

****: Koliko ste uopšte razmišljali o svom potezu prije nego ste stali pred efendiju, jeste li sagledavali kakve posljedice to nosi sa sobom?

Mijajlović: Znao sam da će biti mnogi protiv, ali je više onih koji odobravaju, porodicu će popustiti u to sam ubijeđen, dok prođe medijska pompa.

****: Šta je tačno to što islam poručuje i što Vam govori da je to prava vjera za Vas?

Mijajlović: Voli svog bližnjeg, to je osnova.

****: Vaša porodica je poručila da ne žele više da budete dio porodice, da ste ih razočarali. Koji je Vaš odgovor porodici?

Mijajlović: Ja njih volim najviše, a dovoljno imam godina da odlučim šta je dobro za mene, oni će meni uvijek biti na prvom mjestu, ma kako god oni na mene gledali nakon ovoga.

****: Koliko Vam je teško saznanje da nemate podršku porodice u ovome i jeste li uopće očekivali da će vas podržati?

Mijajlović: Pošto ih poznajem očekivao sam ovakvu reakciju na moj potez, ali će proći, nadam se.

****: Podržavaju li vas Vaši stari prijatelji ili ste i tu naišli na osudu?

Mijajlović: Svi su me prijatelji podržali, jer me poznaju kakav sam, to nisam uradio zbog interesa.

****: Jeste li imali pozive i podršku naših sportista, pošto ste s mnogima dobar prijatelj, jeste li dobili kakve komentare?

Mijajlović: Podršku sam dobio od svih, bez obzira jesu li muslimani ili druge vjere.

Sourc: Koji su sada Vaši koraci životni, uzeli ste islam kao vjeru, dobili drugo ime, ne neki način postali drugi čovjek. Šta planirate raditi? Nastavljate li svoju sportsko-novinarsku karijeru ili ...?

Mijajlović: Nastavljam starim stopama, samo što ću to sve raditi po islamu.

****: Islam ste prihvatili u džamiji u Baselu u Švicarskoj. Zašto baš tamo i odkud Vi u Baselu, šta radite u Švicarskoj?

Mijajlović: Došao sam kod starog prijatelja u Cirih, išli smo u Bazel i tada sam ugledao najljepšu džamiju, u kojoj sam postao musliman.

****: Često se spominje marketing, politika, novac, kada je u pitanju Vaš prelazak na islam. Koji je Vaš odgovor na takve komentare?

Mijajlović: Nema nikakvog interesa u mom prelasku, pokrenuo sam Facebook stranicu https://www.facebook.com/MustafaMijajlovic, tu mogu pratiti moje objave svi, nema nikakve politike, novca i marketinga.

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 16 jul 2016, 22:39

ja sam do juče mislio da je to zajebancija.

mene bi šokirao da je postao pitar, sve ostalo može! :mrgreen:

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 16 jul 2016, 22:43

koliko znam, Marjan, pardon Mustafa je odavno pitar, barem se tako predstavlja
Don't believe the hype.

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.