NK Jedinstvo Bihać
Moderator/ica: GracanicaAA
- Amsterdam1312
- Kontakt:
Re: NK Jedinstvo Bihać
Ma ima ljudi koji bi radili odličan posao tu koji kontaju smisao i poznaju materiju jako dobro, mislim da boi više cijenili i poštovali sve karakteristike i obilježja kluba nego tzv. "Bišćani" koji su pokazali kako "vole i poštuju" nekadašnji ponos grada Bihaća. Godinama su ga sakatili na sve moguće načine uz raznorazne malverzacije itd. Ali to kod nas ne prolazi jer nama ne može ugoditi Bog sami kad so težak narod.
Od grada ne treba očekivati ništa jer grad nikad nije bio u goroj situaciji što se tiče finansija. Građani isto nemaju povjerenja a ni želje za promjenom jer se godinama pokušavalo protestima ovim-onim varijantama ali nije išlo. Navijači su uvijek bili jedina svijetla tačka i još prije nekoliko godina su se nudila rješenja ali navijače je uvijek dočekala rečenica : "Ma 'ta će oni, ko su su oni.." itd.
Mnogi momci su odustali nakon godina i godina provedenih s klubom jer jednostavno svako imalo relan i normalan vidi da tu apsolutno nema fajde išta pokušavati uraditi. Poštujem i cijenim ove momke što daju zadnje atome snage i želje da nešto urade ali ne mogu oni ništa bez para tu. Samo je dug 300 000, a treba još sredstava poslije toga da bi se nastavilo raditi normalno od nule, da bi klub funkcionisao itd. O infrastrukturi da ne pričam jer to strava i užas.
I ja sam za gradske priče, lokalne momke i heroje iz ulice ali klub treba žestoku finansijsku injekciju a sad kako šta i od koga ne znam, samo znam da su tzv. "Bišćani" koji su godinama radili u i oko kluba, političari i općina krivi za to stanje u kojem se klub nalazi, najviše zbog utjecaja politike i nesposobni ljudi koji nemaju veze s nogometom, niti su to biznismeni, niti nogometni znalci.
Od grada ne treba očekivati ništa jer grad nikad nije bio u goroj situaciji što se tiče finansija. Građani isto nemaju povjerenja a ni želje za promjenom jer se godinama pokušavalo protestima ovim-onim varijantama ali nije išlo. Navijači su uvijek bili jedina svijetla tačka i još prije nekoliko godina su se nudila rješenja ali navijače je uvijek dočekala rečenica : "Ma 'ta će oni, ko su su oni.." itd.
Mnogi momci su odustali nakon godina i godina provedenih s klubom jer jednostavno svako imalo relan i normalan vidi da tu apsolutno nema fajde išta pokušavati uraditi. Poštujem i cijenim ove momke što daju zadnje atome snage i želje da nešto urade ali ne mogu oni ništa bez para tu. Samo je dug 300 000, a treba još sredstava poslije toga da bi se nastavilo raditi normalno od nule, da bi klub funkcionisao itd. O infrastrukturi da ne pričam jer to strava i užas.
I ja sam za gradske priče, lokalne momke i heroje iz ulice ali klub treba žestoku finansijsku injekciju a sad kako šta i od koga ne znam, samo znam da su tzv. "Bišćani" koji su godinama radili u i oko kluba, političari i općina krivi za to stanje u kojem se klub nalazi, najviše zbog utjecaja politike i nesposobni ljudi koji nemaju veze s nogometom, niti su to biznismeni, niti nogometni znalci.
Sve to stoji , ali ova liga je kao med i mlijeko za mafiju i kriminal jer je najskuplja , najvise se ulaze a nikako da se napravi korak dalje , u ovoj ligi treba biti samo ako se planira PL, zato i kazem draze mi je da klub vode nasi ljudi koji su sad i siguran sam da je ova garnitura uveliko drugacija od svih prijasnjih i da budemo u nizoj ligi koja je jeftinija dok se ne vratimo na 0 pa kad skupimo koji marku i obezbjedimo na neki nacin da imamo redovne pare na racun kluba onda se lako vratiti u ovu ligu , zasto biti u ovoj ligi i trositi pare a ne misliti nigdje ici dalje i tavoriti u njoj 250 000 po sezoni a ne napadati premijer ligu nema smisla ... najbolje krenuti sve iz pocetka sa nasim ljudima po meni je najbolja solucija, sve dok se ne pravi plan i projekt na duze staze nikad nista nece biti , od ho-ruk sistem nema nistaAmsterdam1312 je napisao/la:Ma ima ljudi koji bi radili odličan posao tu koji kontaju smisao i poznaju materiju jako dobro, mislim da boi više cijenili i poštovali sve karakteristike i obilježja kluba nego tzv. "Bišćani" koji su pokazali kako "vole i poštuju" nekadašnji ponos grada Bihaća. Godinama su ga sakatili na sve moguće načine uz raznorazne malverzacije itd. Ali to kod nas ne prolazi jer nama ne može ugoditi Bog sami kad so težak narod.
SN96
- Amsterdam1312
- Kontakt:
To je sve uredu, slažem se ja s tim. Prioritet je gdje naći toliko silni novac da se vrate dugovanja i da se sve pokrije što fali, to je najveći problem trenutno gdje nema adekvatnog rješenja. Poslije toga se može laganije raditi kad znaš na čemu si ali samo sa ispravnim ljudima koji znaju da rade taj posao i koji će ga raditi za dobrobit svih zajedno. Transparentnost i zajedništvo će dati uspjeh s vremenom.
- NebeskaSila96
- Kontakt:
Pisao sam post pola sata i sve sam obrisao jer je glupo ista više reci na tu temu.
Dug 200 000KM i klub se gasi.To je sramota reci da zbog pisljivih 200k ce se klub ugasit.
Ima tu mnogo nejasnoća.Statut se promijenio,klub je u vlasništvu navijača.Kakve više veze politika ima sa Jedinstvom ? Grad ne financira više i opet je sve do njih.Meni ovdje više ništa nije jasno,tacnije bih rekao da se ne zna ni ko pije ni ko plaća.
Dug 200 000KM i klub se gasi.To je sramota reci da zbog pisljivih 200k ce se klub ugasit.
Ima tu mnogo nejasnoća.Statut se promijenio,klub je u vlasništvu navijača.Kakve više veze politika ima sa Jedinstvom ? Grad ne financira više i opet je sve do njih.Meni ovdje više ništa nije jasno,tacnije bih rekao da se ne zna ni ko pije ni ko plaća.
Prvo, 200k je jako mnogo novaca.NebeskaSila96 je napisao/la:Pisao sam post pola sata i sve sam obrisao jer je glupo ista više reci na tu temu.
Statut? Na prvu dobra ideja, al samo to i ništa više(u ovim okolnostima ne vidim načina da se sprovede u djelo, ne samo Jedinstvo teško da bi ga sproveo i mnogo veći klub na ovim prostorima npr. Dinamo). Dakle, živimo u takvoj zemlji gdje sve zavisi od politike pa tako i sport. Ako netko misli da će netko "svoju lovu upumpati" u klub a da drugi sa njom raspolžu taj živi u snovima.
Klub u vlasništvu navijača? Ako Grad ne stane iza Jedinstva, Jedinstvo može ključ u bravu staviti, Statut i te stvari možeš ku.rcu svirati, kažem dobra ideja ali bez realnog osnova. Ako je netko mislio, parafraziram hajmo usvojiti Statut "jedan član jedan glas" a Grad če da daje lovu za funkcionisanje Jedinstva taj je ozbiljnu gršku napravio u koracima.
Oni koji se pretjerano bave malim stvarima često postaju nesposobni za velike.
Ne vidim drugog razloga osim toga sto je grad u debelom minusu i svi troskovi pokusavaju se svesti na minimum, proslih godina davali su velike pare Jedinstvu jer si i oni sami imali korist , ukoliko imamo postene ljude na celu grada i na celu Jedinstva ne vidim problem da se izdvoji odredjena suma , osim ukoliko i sadasnjem gradonacelniku treba izdvojiti 20k pa ces i provesti isto ... onda ga batali kljuc u bravu i motaj kablove
SN96
- Amsterdam1312
- Kontakt:
Pogledajte dugove grada i u kakvom haosu se nalazi i sve će vam biti jasno. Mislim da ovaj grad od cirkusa ne može spasiti ni Angela Merkel, nažalost.
- BIHfAnatiC86
- Kontakt:
Jel' konacna da se klub gasi i pocinje pod novim imenom GNK Jedinstvo Bihac od najnize lige?
-
- Kontakt:
Ja više mislim da su predložili gašenje kluba zbog toga da se trgnu malo ljudi u gradu, da gradonacelnik vidi nesto, nadam se da se nece ugasiti jer i kad bi se ugasio klub da krenemo ispocetka, pa ne bi nikad ni u ovu ligu usli, ako sad nema para, ko da bi neko davao otpocetka, nema puno zainteresovanih ljudi u ovom gradu za klub, skroz slabo, tako da ne vjerujem da ce biti bolje, nadam se volio bih ali ... :/
- BIHfAnatiC86
- Kontakt:
Nema se gradonacelnik sta trgnuti, kad nema odakle dati pare. Grad duzan 2 budzeta, Jedinstvo moze iscupati jedino privatni kes...
-
- Kontakt:
Privatnog kesa nece biti, cuo sam da su neki iz Egipta htjeli ulagati u klub, nasi odbili, to su sad neke price, sta se bas desilo nemam pojma, ako neko zna sta vise nek napise, ali ako su odbili po meni je to glupost jer znamo da grad nema ni za sta
To je to, jedna veoma bitna stvar koju malo ljudi razumije. Pa grad sve i da hoće, nema odakle da daje pare, grad u nikad goroj situaciji nije bio.nebeskasila je napisao/la:Ja više mislim da su predložili gašenje kluba zbog toga da se trgnu malo ljudi u gradu, da gradonacelnik vidi nesto, nadam se da se nece ugasiti jer i kad bi se ugasio klub da krenemo ispocetka, pa ne bi nikad ni u ovu ligu usli, ako sad nema para, ko da bi neko davao otpocetka, nema puno zainteresovanih ljudi u ovom gradu za klub, skroz slabo, tako da ne vjerujem da ce biti bolje, nadam se volio bih ali ... :/
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "
-
- Kontakt:
A ma da je nama fabrika neka, tad bi se i klub preporodio, ljudi odose iz grada, grad je prazan nigdje nikog nema, i privatnici odmah slabije rade, ko da ce neko doci i dati koji milion u jedinstvo, da suhret i da pare, on ce dati 300 - 400 000 KM i sta, vukli bi se po ovoj ligi ponovo, stadiona nemamo za PL, uslova nikakvih, mi nista ne mozemo, nama treba 10 miliona da sve dodje na svoje, navijaci samo sanjaju da ce nesto biti, a svi znamo da je to nemoguce, :/

- Amsterdam1312
- Kontakt:
Klubu je potrebna finansijska injekcija od 10 miliona da se razduži sve živo što treba, da se poboljša infrastruktura od glave do repa, da se omoguće sva sredstva za funkcionisanje, da se zaposle ljudi u i oko kluba i s tim klub staje na noge kao jedno zdravo i prespektivno tijelo. A sad vi skontajte ko i šta može tu uraditi realno.
- BIHfAnatiC86
- Kontakt:
Bojim se da je sad kasno za bilo sta, znaci nema dalje, osim ako ne dodje privatni kapital, a ako je istina kao sto kazu da je odbijeno ovo za egipcane, koji su htjeli staviti svoje ljude da upravljaju klubom, a uloziti dobrano u isti onda jbg...
Kod nas su rijetke vece investicije samo iz razloga sto su nasi ljudi pohlepni i gledaju ''gdje sam tu ja'', zbog toga nam propada sve u gradu, a uskoro nece biti niti potrebe za sportom ili bilo cim kad se ljudi masovno sele iz grada...
Kod nas su rijetke vece investicije samo iz razloga sto su nasi ljudi pohlepni i gledaju ''gdje sam tu ja'', zbog toga nam propada sve u gradu, a uskoro nece biti niti potrebe za sportom ili bilo cim kad se ljudi masovno sele iz grada...
- Amsterdam1312
- Kontakt:
Mi imamo takav mentalitet tj. nije ovako prije bilo ali ove generacije što dolaze i mlađa raja su takvi da je najlakše okrenuti glavu od svega i reći *ebeš to bez ikakvog pokušaja da nešto urade. Uvijek se sve svede na šačicu ljudi kada se radi o bilo čemu, a u ovom slučaju je to Jedinstvo. To ste svi skontali do sad vidim, kakvo je stanje u gradu takvo je i u nogometu a i u ostalim sportovima ovog grada, samo se prenosi negativa. Bojim se da je brod potonuo i da ide ka dnu oceana zajedno sa ono nešto ljudi što rade nešto tamo i pokušavaju. Doduše tone i grad a sve su krivi sami ljudi koji žive u istom zbog te politike i tog cirkusa jer je malo poštenih ljudi koji trgaju i grizu na sve strane da urade nešto konkretno i korisno, puno više je onih koji gledaju svoj džep i korist iz svega, boli svakog racku za neko dugoročno rješenje, daj ti meni komad ovoga onoga i vidjet ćemo šta će biti i ta spika. Nemaju ni ovi momci podršku od "običnih normalnih" građana jer su i ti izgubili volju i želju, ili su se priklonili vremenom ovima što prosipaju politiku jer vide da o toga mogu imati koristi samo, a od Jedinstva nema fajde. O volontiranju da ne pričam i tu se vidi koliko voli ovaj klub, sramota je fakat, a to najbolje zna grupica ljudi što se trenutno nalazi tamo.
-
- Kontakt:
Ma ne moze nama niko pomoci, nikad manje para u klubu nije bilo, grad je duzan 50 miliona, to su za nasu drzavu velike pare, tako da Jedinstvo tesko da ce dobijati pare kao zadnjih sezona, jer velike smo pare dobijali a ljudi pokrali, da su oni radili kako treba ne bi sad bilo toliko problema. Mogu se privatnici udruziti ali znamo kakvi su da oni ni plate svojim radnicima ne daju a tek da daju Jedinstvu, tesko mi u to povjerovati, zao mi je ovih momaka koji su sve ovo uradili za klub zadnjih godina, volio bih da uspiju, treba podrzati ali grad citav je mrtav, nigdje nikog, evo pun grad sad ovih 10tak dana, i gotovo do ljeta, nigdje nikog nema. Tako da za Jedinstvo vise niko i ne brine.
- NeretvanskaPastrmka
- Kontakt:
Kakav vam je ovaj golman 

UEFA TEAM RANKING 1989
43 Velez Mostar YUG 3.583
49 Hamburger SV Ger 3.500
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
117 Olympique Marseille Fra 1.875
126 Manchester United Eng 1.500
143 Paris Saint-Germain Fra 1.250
43 Velez Mostar YUG 3.583
49 Hamburger SV Ger 3.500
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
117 Olympique Marseille Fra 1.875
126 Manchester United Eng 1.500
143 Paris Saint-Germain Fra 1.250
Medju najboljim u ligi sigurnoNeretvanskaPastrmka je napisao/la:Kakav vam je ovaj golman

Ove sezone skidao nemoguce, odlicna forma.
Kao manu cu navesti da ima problema sa vidom na daljinu ali je odlican golman.
Zadnja izmjena: harden, dana/u 30 dec 2016, 21:14, ukupno mijenjano 1 put.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "
Znači i on ode :/harden je napisao/la:Medju najboljim u ligi sigurnoNeretvanskaPastrmka je napisao/la:Kakav vam je ovaj golman![]()
Ove sezone skidao nemoguce, odlicna forma.
Kao manu cu navesti da problema sa vidom na daljinu ali je odlican golman.
Trenutno korisnika/ca: nebeskasila i 7 gostiju.