Slazem se. Ako 20:10 bude dovoljno, mislim da se moze izboriti play off. To je onako realno, jer nije OKC slucajno pobijedjen, nismo slucajno dooobro namucili Miamija, pocinje to ipak liciti na nesto, ona pocetna konfuzija se ipak malo popravila na bolje. Najveci je upitnik taj odnos Kobe-Dwight, i koji se moze popraviti jedino ako mu Kobe pocne opet trpat sve lopte (jedno vrijeme ga je bas fino trazio, a u zadnje vrijeme ga opet ignorise pa Dwight samo bezveze trci po terenu gore dole..).Mitar je napisao/la:amerosm je napisao/la:Prema racunici Americkih medija Lakersi u posljednjih 30 utakmica moraju imati omjer 20-10 da bi izborili PO...
Ukoliko ostanemo na trenutnom rosteru tesko cemo to ostvariti, jer nam je prijeko potreban jedan visoki igrac i stvarno ne znam sto Kupchak do kraja sezone nepotpise Martina za vet-minimum. Mislim da tim potezom nista ne mozemo izgubiti i samo mozemo dobiti...
Po meni nije nerealno. Iako smo sinoc izgubili, mislim da konacno pocinjemo liciti na ekipu, zna se tacno sta je cije. Nash i Kobe su podjelili playmakerske odgovornosti, stvar jebu povrede, odbrana koja se mora jos dosta podici i Howard koji ce nadam se ili podici svoju formu ili biti trejdovan.
Mislim cak i bez Gasola, uz malo vecu minutazu Dwighta, ovaj se omjer moze ostvariti. Periodi u kojim se Dwight odmara ostavljace rupu pod kosem, ali upravo za to je dobar sistem koji D'antoni fura, a koji odbranu stavlja u drugi plan, pa u tim kratkim periodima kad Dwight dolazi do daha jednostavno igras na kos vise..i onda opet po starom..
Nije mi jasno zasto Ebanksa ne vidimo nikako, covjek je po mom misljenju jako solidan u odbrani. MWP je u totalnom padu forme, ajde nije ga lose imati na terenu u nedostatku visokih igraca, cisto onako da se ima "mase" na parketu, ali mislim da i njemu minutaza moze malo nize. Njega je D'antoni sj*ebo sa onim premjestanjem na klupu u momentima kad je najbolji bio, i sad je totalno u kanalu.
I jos mi nije jasno zasto se ne igra nista sistemski za Meeksa, onako kako je Boston igrao za Allena, citava serija blokova i kretnji bez lopte da ostane sam na trenutak, i onda ide neki sut iz ritma. To Meeks moze ubadat strasno. Howard, Bryant, pa i (nekarakteristicno za niske igrace) Nash - sve redom odlicni screen igraci, da mu naprave prostora kolko hoce za takve suteve. Da ne govorim to da ce ga Nash uvijek pronaci nakon dobrog trka... Nije Meeks za bilo sta drugo, totalno smotan igrac ako mu das loptu u ruke da nesto radi sa njom, zabija se nekontrolisano, srlja, radi gluposti... Al eto, izgleda da su svi previse zaokupljeni Kobijem i Howardom, pa se ne sjete da ne bi bilo lose da se nesto organizuje i za ostatak ekipe...