Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan

Pirke
Kontakt:

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la Pirke » 26 okt 2012, 22:31

sportsport.ba je napisao/la:Poraz Cedevite u Istanbulu, Nurkić ponovo sjajno odigrao
Kako je sjajno odigrao kad su izgubili sa 19 razlike a momak ubacio 3 kosa, imao 1 skok i jednu bananu....

Uozbiljite se malo.
U mome zavičaju vinograd zori
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.

kokuz
Kontakt:

Post Postao/la kokuz » 26 okt 2012, 22:58

E upravo, gledam naslov i mislim 30 poena, 19 skokova, 17 asistencija...

Kad čitam izvještaj meča "... naš je reprezentativac ušao i pogodio trojku... završio s 3 poena" = "Nurkić ponovo sjajno odigrao" :?: :oops: :oops: :oops:
Da te volim duša zna, draga moja BiH

Gracias, Iker! Grande Capitán! Najveći svih vremena!

Melo15
Kontakt:

Post Postao/la Melo15 » 26 okt 2012, 23:05

kokuz je napisao/la:E upravo, gledam naslov i mislim 30 poena, 19 skokova, 17 asistencija...

Kad čitam izvještaj meča "... naš je reprezentativac ušao i pogodio trojku... završio s 3 poena" = "Nurkić ponovo sjajno odigrao" :?: :oops: :oops: :oops:
momak je za 4,5 minute odigrao i vise nego dobro,da je sjajno nije ali bi mozda i bilo da je igrao vise minuta??
3 poena,1 skok i 1 blokada je zadovoljavajuci ucinak s obzirom na minutazu koju je imao i ekipu protiv koje je igrao...
>>>the first 40 games of my career I sat on the bench, they thought I was a zero. Instead of being bitter I just practiced and practiced, it wasn't even 'bout basketball anymore it was by proving them wrong. Impossible is nothing

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 27 okt 2012, 02:06

U trećem kolu skupine C Eurolige Cedevita je u gostima kod Anadolu Efesa poražena sa 85:66. Domaćini su tijekom cijele utakmice bili uvjerljivo bolji. Nisu, uostalom, slučajno u drugom kolu Olympiacos svladali s velikih 26 razlike. Do pobjede su ih predvodili Jordan Farmar (14 poena, 9 asistencija i 6 skokova), Saša Vujačić (18 poena, 4 skoka i 3 asistencije) te Jamon Lucas (16 poena i 6 skokova), dok su s po 14 poena jedini dvocifreni kod Cedevite bili Bracey Wright (5 skokova) i Marques Green (5 asistencija).

Svijetla točka u ovom porazu bilo je što je, nakon što je već igrao protiv Milana, ponovno u Euroligi zagirao Jusuf Nurkić. Mladi centar Cedevite odigrao je posljednjih 4:28 min. i pritom zabio jednu tricu, te upisao po jedan skok i blokadu.

"Kad uđeš u Euroligi moraš dat sve od sebe. Inače nisi napravio ništa. Ovo je stvarno veliki posao za mene da igram protiv takvih igrača. Ovo je stvarno nevjerojatno. Ja ću svaki puta dati sve od sebe da odradim sve maksimalno i da što više dobijem povjerenje trenera", rekao je odmah poslije utakmice Nurkić.

Njegova blokada na Semihu Erdenu izgledala je vrlo lijepo. "Našao sam se u pravo vrijeme na pravom mjestu i to je moj posao da pomažem ekipi", rekao je u vezi tog poteza Nurkić.

Nažalost, to nije imalo nikakav utjecaj na uvjerljiv poraz… "Prvo poluvrijeme nismo igrali obranu i rezultat je posljedica toga", zaključio je BiH reprezentativac.

Doista, Cedevita je odigrala katastrofalno prvo poluvrijeme. Domaćini su prvo dvocifreno vodstvo dosegli već sredinom prve četvrtine kad je Guler zabio za 18:8, a prva četvrtina naposljetku je završena s 23:14.

U drugoj nije krenulo ništa bolje jer Vujačić na 6:18 min. do velikog odmora tricom iz lijevog kuta zaključio 7-0 seriju Anadolu Efesa kojom su Turci došli na velikih 37:18. Razlika je kasnije dosegla i okruglih +20 (44:24), ali se u svlačionicu ipak otišlo s 44:28.

Božo Maljković već u drugoj četvrtini pokušao je sa zonskom obranom. Cedevita je u napadu većinom pokušavala preko šuteva izvana pa je Maljković u nekoliko perioda utakmice igrao u paru s Mirom Bilanom i Lukšom Andrićem.

Bez obzira na sve, drugo poluvrijeme nije ponudilo neku neizvjesnost. Efes je bez problema držao prednost, a u zadnju četvrtinu ušlo se sa 66:47

floyd
Kontakt:

Post Postao/la floyd » 27 okt 2012, 15:19

Drugim rijecima, treba navijat da cedevita ili dobija ili gubi 20-30 razlike, da bi Jusuf dobio koji minut u garbage-timeu.

Bilmezi barataju s dva-tri pridjeva, tako da se ne treba cuditi sto njihovo sjajno i fantasticno, nema nikakvog uporista. Amateri.

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 27 okt 2012, 16:43

pa to i jesu minute za klinca od 18 godina. Bolje da rado sa Bozom i dobiva par minuta pa postepeno sve vise nego da negdje igra daleko od ociju u nekom nacionalnom prvenstvu ili nedaj boze drugoj ligi. velika stvar je sto je uopce u rosteru za Euroligu nominalno toliko kvalitetne ekipe kao sto je Cedevita sa 18 godina a jos veca sto dobiva minute.
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 28 okt 2012, 22:19

Kikanovic 21 poen.Gordic samo 3.

merdanovic
Kontakt:

Post Postao/la merdanovic » 29 okt 2012, 01:56

Ovakva igra Cedevite zaista miriše na otkaz sadašnjem treneru te da bi na tu poziciju mogao doci Aco Petrovic inace volio bih jer bi tad Nurkić dobijao više šanse i mnogo bi se bolje razvijao.

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 29 okt 2012, 10:02

merdanovic je napisao/la:Ovakva igra Cedevite zaista miriše na otkaz sadašnjem treneru te da bi na tu poziciju mogao doci Aco Petrovic inace volio bih jer bi tad Nurkić dobijao više šanse i mnogo bi se bolje razvijao.
Ja ne bi volio jer bi mi izgubili trenera.
Nad tobom sunce najljepše sja

merdanovic
Kontakt:

Post Postao/la merdanovic » 29 okt 2012, 11:31

pinoglavi je napisao/la:
merdanovic je napisao/la:Ovakva igra Cedevite zaista miriše na otkaz sadašnjem treneru te da bi na tu poziciju mogao doci Aco Petrovic inace volio bih jer bi tad Nurkić dobijao više šanse i mnogo bi se bolje razvijao.
A zar ne može kao i trenutni trener Cedevite da vodi i reprezentaciju (Slovenija) i klub ?Ja mislim da može

xinxee
Kontakt:

Post Postao/la xinxee » 29 okt 2012, 11:38

merdanovic je napisao/la:
pinoglavi je napisao/la:
A zar ne može kao i trenutni trener Cedevite da vodi i reprezentaciju (Slovenija) i klub ?Ja mislim da može
Nemora se tu nista misliti,normalno da moze voditi repku i tim istovremena,kao i u Rukometu,fudbalu..itd

konobar23
Kontakt:

Post Postao/la konobar23 » 29 okt 2012, 14:37

aco u svojoj karijeri ni jednog igraca nije razvio. drzao je zacimentirane na klupi mnoge igrace poput giriceka, rimca itd, da ne spominjem nicevica, zemljica i hrpu drugih.

dok je drugi bozo maljkovic sa klincima pokorio europu. za dobrobit jusufa je bolje da ga vodi bozo, a ne blefer poput ace koji je upropastavao hrpu talenata. aco u svojoj karijeri jedino dobro sto je radio je skautiranje americkih plejeva i igra pick and roll. da jasko i spahija nisu uzeli cibonu propalo bi i to malo igraca sto je stasalo u ciboni zbog ace, a tada je cibona nazalost drala kompletan monopol nad hrvatskim talentima i sve sto je vrjedilo moralo je preci u cibonu. brojni su nestali. a najgore od svega je acin rad s centrima.

sto se jusufa tice vidljiv je veliki potencijal, ali je potpuno pogubljen na terenu. takticki mora puno ucit jer nezna se kretat po terenu i citat igru. no potecijal je ogroman, vidljiv i najvecem laiku. ukoliko bude radio bit ce najbolja kupovina cedevite u povjesti

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 29 okt 2012, 17:17

konobar23 je napisao/la:
aco u svojoj karijeri ni jednog igraca nije razvio. drzao je zacimentirane na klupi mnoge igrace poput giriceka, rimca itd, da ne spominjem nicevica, zemljica i hrpu drugih.

dok je drugi bozo maljkovic sa klincima pokorio europu. za dobrobit jusufa je bolje da ga vodi bozo, a ne blefer poput ace koji je upropastavao hrpu talenata. aco u svojoj karijeri jedino dobro sto je radio je skautiranje americkih plejeva i igra pick and roll. da jasko i spahija nisu uzeli cibonu propalo bi i to malo igraca sto je stasalo u ciboni zbog ace, a tada je cibona nazalost drala kompletan monopol nad hrvatskim talentima i sve sto je vrjedilo moralo je preci u cibonu. brojni su nestali. a najgore od svega je acin rad s centrima.

sto se jusufa tice vidljiv je veliki potencijal, ali je potpuno pogubljen na terenu. takticki mora puno ucit jer nezna se kretat po terenu i citat igru. no potecijal je ogroman, vidljiv i najvecem laiku. ukoliko bude radio bit ce najbolja kupovina cedevite u povjesti

Giricek?sta on ima sa Acom?(igrao jednu sezonu)ti meni navedi jednog Hrvatkog trenera koji je stvorio talenta!
Sve su to talenti ,dok ne odu u europu.Roko,pa svi vasi centri zadnjih godina :P Taj isti probem imaju sve Balkanske drzave!P.S Igraci B.H Repke su svi napredovali uz Acu.

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 29 okt 2012, 23:57

Omic 11 poena protiv Igosa.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

floyd
Kontakt:

Post Postao/la floyd » 30 okt 2012, 00:17

Omic je bio odlican veceras. Sto me je izenadilo, vrlo je pokretljiv; istrci od kosa do kosa ko kakav bek.

Kad bi ga uspjeli vrnut pod svoju zastavu, bila bi to premija. I slatke muke odabrat tri centra izemdju: Kikana, Sinana, Omica, Nurkica, Kuzmica...

Po sadasnjoj formi i zaslugama, raspored bi bio ovakav kako sam i naveo.

konobar23
Kontakt:

Post Postao/la konobar23 » 30 okt 2012, 12:11

lumani je napisao/la:
konobar23 je napisao/la:

Giricek?sta on ima sa Acom?(igrao jednu sezonu)ti meni navedi jednog Hrvatkog trenera koji je stvorio talenta!
Sve su to talenti ,dok ne odu u europu.Roko,pa svi vasi centri zadnjih godina :P Taj isti probem imaju sve Balkanske drzave!P.S Igraci B.H Repke su svi napredovali uz Acu.
ni jedan trener ne moze stvorit igraca, ali ga moze izbrusit ili zagusit. od nasih trenera repesa je kao klinca ubacio mrsica u capljini, poslje je preko done i cibone ubacivao i trenirao mlade giriceka, nicevica, planinica. pa u splitu vucica, zizica, 16 godisnjeg ukica i pasalica, pa u italiji sa mladima bellineli, delfino, lorbek, moteijunas, gentille. u turskoj okur, pa cak i onaj amer jennigs.....koliko je utjecao na njihove karijere ne zelim ulazit, ali kad pitas repesa je od svih hrvatskih trenera dao najvise sansi mladim igracima....dok je aco zakucao giriceka na klupu sa vec 20 godina dok mu se protiv splita nije ozljedilo pola bekova. tocno se sjecam te sezone i utakmice gdje gira silom prilika mu usao u igru, a vec je bio reprezentativac. gira sjedi zakucan na klupi i onda silom prilika mora uc protiv splita i rjesi tu utakmicu, poslje s atkinsom unisti partizan 2 puta

nisu svi talenti dok ne napuste drzavu, vi sebe slobodno tako podcjenjujte

pod acom u 2 mjeseca tesko da je iko napredova, pogotovo ne nurkic. najgore od svega za nurkica bi bilo da dodje aco koji bi ga zakucao na klupu i naucio samo prangijat trice dok je za razliku od ace koji nikad nije imao muda dat priliku mladima bozo maljkovic s klincima poput kukoca, radje, perasovica pokorio europu. pa si vi razmislite sto je bolje za jusufa

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 30 okt 2012, 12:44

Duga je to prica druze moj!Fakt je ,da je Aco napravio cudo sa nasih 7 kosarkasa!
Netko koje naucio i podkovao igraca za mene je,stari trener Dirka Nowitzkog,koji i danas dan trenira neke stvari sa njim!Cosic, koji je naucio Bodirogu dosta toga!Ima tu dosta toga,duga ali dobra tema.

merdanovic
Kontakt:

Post Postao/la merdanovic » 30 okt 2012, 16:38

Onda bi najbolje bilo za Nurkića i Omića da im je trener neko tipa Dule Vujošević.Inače on je i pokazao interes ljetos za Omića.Za par sezone kad bi i Omić i Nurkić igrali za BiH imali bi 2 centra u NBA ligi :D
Nisam znao ove stvari za Acu Petrovica jer košarku pratim zadnjih par godina i znam za uspijehe sa Cedevitom polufinale Euro kupa.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 30 okt 2012, 19:51

merdanovic je napisao/la:Onda bi najbolje bilo za Nurkića i Omića da im je trener neko tipa Dule Vujošević.Inače on je i pokazao interes ljetos za Omića.Za par sezone kad bi i Omić i Nurkić igrali za BiH imali bi 2 centra u NBA ligi :D
Nisam znao ove stvari za Acu Petrovica jer košarku pratim zadnjih par godina i znam za uspijehe sa Cedevitom polufinale Euro kupa.

Ne znam sta sada mislis o Aci ;) ali da znas,nema nista manje titula od Jasmina :!: Pusti Vojosevica kraju,covjek je bolesnik ,koji ce za 2,3 godine da zivi u bolnici(naj nekulturniji trener=seljak)
Mozda se gore prica o Petrovic Aci iz kazana :P :P

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 30 okt 2012, 22:02

lumani je napisao/la:Duga je to prica druze moj!Fakt je ,da je Aco napravio cudo sa nasih 7 kosarkasa!
Netko koje naucio i podkovao igraca za mene je,stari trener Dirka Nowitzkog,koji i danas dan trenira neke stvari sa njim!Cosic, koji je naucio Bodirogu dosta toga!Ima tu dosta toga,duga ali dobra tema.
pa i nije toliko duga
cinjenica je da aco zna skoro iskljucivo raditi sa formiranim igracima jer je izvrstan takticar i motivator, ali je slabo potkovan sa unutrasnjim igracima i slabo radi sa mladim
dok je maljkovicevu taktiku pregazilo vrjeme, ali jos zna raditi sa mladim igracima i kompletniji je trener u tom segmentu
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 13 gostiju.