Kako je sjajno odigrao kad su izgubili sa 19 razlike a momak ubacio 3 kosa, imao 1 skok i jednu bananu....sportsport.ba je napisao/la:Poraz Cedevite u Istanbulu, Nurkić ponovo sjajno odigrao
Uozbiljite se malo.
Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan
Kako je sjajno odigrao kad su izgubili sa 19 razlike a momak ubacio 3 kosa, imao 1 skok i jednu bananu....sportsport.ba je napisao/la:Poraz Cedevite u Istanbulu, Nurkić ponovo sjajno odigrao
momak je za 4,5 minute odigrao i vise nego dobro,da je sjajno nije ali bi mozda i bilo da je igrao vise minuta??kokuz je napisao/la:E upravo, gledam naslov i mislim 30 poena, 19 skokova, 17 asistencija...
Kad čitam izvještaj meča "... naš je reprezentativac ušao i pogodio trojku... završio s 3 poena" = "Nurkić ponovo sjajno odigrao"![]()
![]()
![]()
Ja ne bi volio jer bi mi izgubili trenera.merdanovic je napisao/la:Ovakva igra Cedevite zaista miriše na otkaz sadašnjem treneru te da bi na tu poziciju mogao doci Aco Petrovic inace volio bih jer bi tad Nurkić dobijao više šanse i mnogo bi se bolje razvijao.
A zar ne može kao i trenutni trener Cedevite da vodi i reprezentaciju (Slovenija) i klub ?Ja mislim da možepinoglavi je napisao/la:Ja ne bi volio jer bi mi izgubili trenera.merdanovic je napisao/la:Ovakva igra Cedevite zaista miriše na otkaz sadašnjem treneru te da bi na tu poziciju mogao doci Aco Petrovic inace volio bih jer bi tad Nurkić dobijao više šanse i mnogo bi se bolje razvijao.
Nemora se tu nista misliti,normalno da moze voditi repku i tim istovremena,kao i u Rukometu,fudbalu..itdmerdanovic je napisao/la:A zar ne može kao i trenutni trener Cedevite da vodi i reprezentaciju (Slovenija) i klub ?Ja mislim da možepinoglavi je napisao/la:Ja ne bi volio jer bi mi izgubili trenera.merdanovic je napisao/la:Ovakva igra Cedevite zaista miriše na otkaz sadašnjem treneru te da bi na tu poziciju mogao doci Aco Petrovic inace volio bih jer bi tad Nurkić dobijao više šanse i mnogo bi se bolje razvijao.
aco u svojoj karijeri ni jednog igraca nije razvio. drzao je zacimentirane na klupi mnoge igrace poput giriceka, rimca itd, da ne spominjem nicevica, zemljica i hrpu drugih.merdanovic je napisao/la:Ovakva igra Cedevite zaista miriše na otkaz sadašnjem treneru te da bi na tu poziciju mogao doci Aco Petrovic inace volio bih jer bi tad Nurkić dobijao više šanse i mnogo bi se bolje razvijao.
konobar23 je napisao/la:aco u svojoj karijeri ni jednog igraca nije razvio. drzao je zacimentirane na klupi mnoge igrace poput giriceka, rimca itd, da ne spominjem nicevica, zemljica i hrpu drugih.merdanovic je napisao/la:Ovakva igra Cedevite zaista miriše na otkaz sadašnjem treneru te da bi na tu poziciju mogao doci Aco Petrovic inace volio bih jer bi tad Nurkić dobijao više šanse i mnogo bi se bolje razvijao.
dok je drugi bozo maljkovic sa klincima pokorio europu. za dobrobit jusufa je bolje da ga vodi bozo, a ne blefer poput ace koji je upropastavao hrpu talenata. aco u svojoj karijeri jedino dobro sto je radio je skautiranje americkih plejeva i igra pick and roll. da jasko i spahija nisu uzeli cibonu propalo bi i to malo igraca sto je stasalo u ciboni zbog ace, a tada je cibona nazalost drala kompletan monopol nad hrvatskim talentima i sve sto je vrjedilo moralo je preci u cibonu. brojni su nestali. a najgore od svega je acin rad s centrima.
sto se jusufa tice vidljiv je veliki potencijal, ali je potpuno pogubljen na terenu. takticki mora puno ucit jer nezna se kretat po terenu i citat igru. no potecijal je ogroman, vidljiv i najvecem laiku. ukoliko bude radio bit ce najbolja kupovina cedevite u povjesti
ni jedan trener ne moze stvorit igraca, ali ga moze izbrusit ili zagusit. od nasih trenera repesa je kao klinca ubacio mrsica u capljini, poslje je preko done i cibone ubacivao i trenirao mlade giriceka, nicevica, planinica. pa u splitu vucica, zizica, 16 godisnjeg ukica i pasalica, pa u italiji sa mladima bellineli, delfino, lorbek, moteijunas, gentille. u turskoj okur, pa cak i onaj amer jennigs.....koliko je utjecao na njihove karijere ne zelim ulazit, ali kad pitas repesa je od svih hrvatskih trenera dao najvise sansi mladim igracima....dok je aco zakucao giriceka na klupu sa vec 20 godina dok mu se protiv splita nije ozljedilo pola bekova. tocno se sjecam te sezone i utakmice gdje gira silom prilika mu usao u igru, a vec je bio reprezentativac. gira sjedi zakucan na klupi i onda silom prilika mora uc protiv splita i rjesi tu utakmicu, poslje s atkinsom unisti partizan 2 putalumani je napisao/la:konobar23 je napisao/la:aco u svojoj karijeri ni jednog igraca nije razvio. drzao je zacimentirane na klupi mnoge igrace poput giriceka, rimca itd, da ne spominjem nicevica, zemljica i hrpu drugih.merdanovic je napisao/la:Ovakva igra Cedevite zaista miriše na otkaz sadašnjem treneru te da bi na tu poziciju mogao doci Aco Petrovic inace volio bih jer bi tad Nurkić dobijao više šanse i mnogo bi se bolje razvijao.
dok je drugi bozo maljkovic sa klincima pokorio europu. za dobrobit jusufa je bolje da ga vodi bozo, a ne blefer poput ace koji je upropastavao hrpu talenata. aco u svojoj karijeri jedino dobro sto je radio je skautiranje americkih plejeva i igra pick and roll. da jasko i spahija nisu uzeli cibonu propalo bi i to malo igraca sto je stasalo u ciboni zbog ace, a tada je cibona nazalost drala kompletan monopol nad hrvatskim talentima i sve sto je vrjedilo moralo je preci u cibonu. brojni su nestali. a najgore od svega je acin rad s centrima.
sto se jusufa tice vidljiv je veliki potencijal, ali je potpuno pogubljen na terenu. takticki mora puno ucit jer nezna se kretat po terenu i citat igru. no potecijal je ogroman, vidljiv i najvecem laiku. ukoliko bude radio bit ce najbolja kupovina cedevite u povjesti
Giricek?sta on ima sa Acom?(igrao jednu sezonu)ti meni navedi jednog Hrvatkog trenera koji je stvorio talenta!
Sve su to talenti ,dok ne odu u europu.Roko,pa svi vasi centri zadnjih godinaTaj isti probem imaju sve Balkanske drzave!P.S Igraci B.H Repke su svi napredovali uz Acu.
merdanovic je napisao/la:Onda bi najbolje bilo za Nurkića i Omića da im je trener neko tipa Dule Vujošević.Inače on je i pokazao interes ljetos za Omića.Za par sezone kad bi i Omić i Nurkić igrali za BiH imali bi 2 centra u NBA ligi
Nisam znao ove stvari za Acu Petrovica jer košarku pratim zadnjih par godina i znam za uspijehe sa Cedevitom polufinale Euro kupa.
pa i nije toliko dugalumani je napisao/la:Duga je to prica druze moj!Fakt je ,da je Aco napravio cudo sa nasih 7 kosarkasa!
Netko koje naucio i podkovao igraca za mene je,stari trener Dirka Nowitzkog,koji i danas dan trenira neke stvari sa njim!Cosic, koji je naucio Bodirogu dosta toga!Ima tu dosta toga,duga ali dobra tema.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 13 gostiju.