Rukometna reprezentacija BiH
Moderator/ica: Pasha
Re: Rukometna reprezentacija BiH
Da mi je neko reko da se onako lopta moze bacati a da nemas neki poremcaj motorike ne bih mu vjerovao. Bar znamo na cemu smo i koji su nasi realni dometi jer cim nemas preveliki ocekivanja nece biti pljuvanja i razocarenja.
- adriano_leite
- Kontakt:
Naravno, uvijek se baca lopta u sredinu a krilo treba da sijece iz "auta" i da udje u sut bez mnogo pametovanja. Kao sto i sam znas, krilo te nekada ne ispostuje i lopta ode u ****. Takodjer, veceras je bilo cini mi se 2 situacije da ovcina jednostavno kasni i ne ide prema sredini, tako da ide i los pas u aut. Ne znam koliko je ko puta pogrijesio, ona Toretova je bila najbolja (mada je vise bila polukontra nego kontra), ali se sudarise Savic i Faruk, sto je do komunikacije. Kod nas nije jedan igrac bacio 5 losih lopti, nego 3 igraca, htjeli smo nazor da idemo u kontru, a tada je najbolje stati. Srljalo se u vise navrata, ne samo u kontrama. Fazon je i kada najbolje zelis, lopta skrene i svakome se desi da baci pogresne lopte saigracima. Takodjer je normalno da se kontre rade na treningu i da nisu bas tako jednostavne kako se cini, jer da je lako igrati na kontre, sve bi ekipe bile fantasticne u tom segmentu. Takodjer je problem sto mi nemamo zamjena za Alena i Faruka, tako da ih stigne i umor. To su jako brzi momci, ali nema te brzine koja pobjedjuje umor. Takodjer se Alen generalno mnogo trosi i u odbrani. Nadam se da cemo uskoro dobiti i njihove zamjene, pa ce i s te strane biti mnogo lakse.plavipatriota je napisao/la:@adriano_leite
evo bit ću iskren, naravno da ne mogu porediti nivo gdje sam ja igrao i ovo danas što smo gledali...
Ipak, tri lopte nije malo, ali nije ih samo Burić bacao... Čini mi se da smo bacili 5 kontri, tri Burić, dvije igrači, NIJEDNA NIJE PROŠLA!
A što se mene tiče, meni kad se desi loša noć (a desila se, iako sam neskromno imao šlifa za to) desi se u tome da prođu lopte koje ti navlačiš (npr namjerno otkriješ bliži ugao da ti opali tu pa da ti skineš)... Kontre sam zaista puno radio na treningu i znala nam je taktika igre biti da ja bacam kontre...A morao sam i ja znati kako ko trči, jer lopte krilima treba da idu prema sredini, ne bacaju se u ćošak... U to vrijeme krilo siječe prema sredini i hvata loptu u zaletu.. I zaista, max dvije lopte pogriješiš, treću klupa sugeriše da stanem... Jer svaka je lopta bitna, od onih 5 kontri propalih danas, da smo znali stat i organizovat napad, zabili bi sigurno dva gola i drugačije bi bilo, ali mi smo njima bacili tih 5 lopti, od čega su nam 3 zabili![]()
Nadam se da sam ti odgovorio što si me pitao, pozdrav
Zadnja izmjena: adriano_leite, dana/u 17 jan 2015, 22:36, ukupno mijenjano 1 put.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND
Mes Que Un Club!
Mi smo Horde Zla sa Sjevera...
Mes Que Un Club!
- samo_lijevo
- Kontakt:
Re: Odg: Rukometna reprezentacija BiH
Prvo ispravka,momak igra lijevo krilo.Izvinjavam se moja greska.Trebao je davno debitovati za nas,ali povrijedio se i od tada nista.Znam da je bio na sirim spiskovima.esprit24 je napisao/la: Pa kakva je situacija snjim? Jel ima nas pasos, zelju za igranjem u nasem dresu?
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
EDIT: evo gledam bio je na spisku za Dansku.
[elektor Dragan Marković za ova dva duela pozvao je slijedeće igrače:
Benjamin Burić, Nebojša Grahovac, Peđa Dejanović, Alen Ovčina, Mirko Mikić, Nikola Prce, Duško Čelica, Ivan Milas, Mirsad Terzić, Ivan Karačić, Josip Perić, Kosta Savić, Dejan Malinović, Marko Panić, Vladimir Vranješ, Muhamed Toromanović, Senjamin Burić, Faruk Vražalić i Deni Velić.
Na rezervnom spisku nalaze se: Adam Savić, Deni Đozić, Petar Bubalo, Vedran Delić, Amir Čakić, Elmir Građan, Stefan Janković, Nemanja Bezbradica i Muhamed Zulfić.
Zadnja izmjena: samo_lijevo, dana/u 17 jan 2015, 22:36, ukupno mijenjano 1 put.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf
Nur gucken, nicht anfassen
Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo
-
- Kontakt:
Pricao sam sada sa mojim starim koji je igrao rukomet i kaze mi sljedece...: Ono za kontre sto su nasi momci bacili u bunar i ono dodavanje Karacica za Ovcinu ili tehnickih gresaka protiv Irana ima jednostavno dva razloga, a to je da su jos nervozni i pod pritiskom da moraju pobjediti pa igraju u grcu i tada kaze mozes postati krutan i mozes tako loptu baciti u bunar. Isto kaze da razlog moze da bude da su nove lopte pa jos nisu navikli. Kaze to je sve psiha i pad u igri je isto psiha i to sto nisu osutali po golu vise kaze da su se prepali posto je golman odbranio par puta kao sto je @plavipatriota napisao i sto su Austrijanci igrali grubo pa se jednostavno prepadnes da ides na prodor ili sut.
Podrska momcima. Falilo je i srece, koncentracije, jbg.. Falilo je svega. Mislim da mozemo proc grupu. Na kraju dva razlike. Kad se sve sumira, mozemo mi to!!
Titula - 1966/1967, 1984/1985, 1998/1999, 2006/2007, 2014/2015
Kup - 1996/1997, 1997/1998, 2001/2002, 2004/2005, 2013/2014
Superkup - 1996/1997
Kup - 1996/1997, 1997/1998, 2001/2002, 2004/2005, 2013/2014
Superkup - 1996/1997
-
- Kontakt:
Zna li itko kakva je situacija sa Savicem, jeli ozbiljna povreda u pitanju? I da li ima pravo nastupa Vranjes u narednoj utakmici sa Makedonijom zbog direktnog crvenog kartona?
Bez pertli naravno!
Bez pertli naravno!
Realno...
Za one koji krive Burica Ne moze ti Buric biti kriv kad je covjek skinuo 5-6 zicera i kod vecine golova nije mogao nista jer su bili otvoreni sutevi ili sutevi kroz ruke sa zakasnjelim blokom. To ne brani ni Buric, ni Omeyer ni Sterbik ni Bogo Bogicevic
Za one koji krive odbranu Na momente jest pucala odbrana al ipak je bila na nivou .
Za one koji misle da je neigranje Terzica razlog sto smo izgubili Terzic je specijalist u odbrani a mi nismo izgubili utakmicu u odbrani nego u napadu.. Tako da nema smisla nalaziti razlog poraza u tome sto Terzic nije vise igrao.
Za one koji misle da su tehnicke greske razlog poraza Imali smo manje teh gresaka od Austrijanaca sve do momenta dok nismo dosli na -5. Poslije toga smo imali dosta gresaka ali iste su nastale samo zbog toga sto smo bili pod pritiskom i sto smo morali stizati rezultat.
Za one koji misle da je Malinovic kriv za poraz Momak je imao par isforsiranih suteva ali je bar uzeo sut. Momku su tek 22 godine a jedini je smio uzeti sut od svih nasih igraca ...
Razlog poraza je sto nemamo igraca koji moze preuzeti odgovornost na sebe i dati 2-3 gola sa 9 metara kad igramo protiv postavljene odbrane.
Ljudi nas skontali na poluvremenu, vidjeli da niko nema muda da osuta izvana i cekali nas u bloku.
Da je bio neko da zabije 2-3 dalekometna gola oni bi ga morali markirati i tim bi imali prostora za ulaz sa krila
Za one koji krive Burica Ne moze ti Buric biti kriv kad je covjek skinuo 5-6 zicera i kod vecine golova nije mogao nista jer su bili otvoreni sutevi ili sutevi kroz ruke sa zakasnjelim blokom. To ne brani ni Buric, ni Omeyer ni Sterbik ni Bogo Bogicevic
Za one koji krive odbranu Na momente jest pucala odbrana al ipak je bila na nivou .
Za one koji misle da je neigranje Terzica razlog sto smo izgubili Terzic je specijalist u odbrani a mi nismo izgubili utakmicu u odbrani nego u napadu.. Tako da nema smisla nalaziti razlog poraza u tome sto Terzic nije vise igrao.
Za one koji misle da su tehnicke greske razlog poraza Imali smo manje teh gresaka od Austrijanaca sve do momenta dok nismo dosli na -5. Poslije toga smo imali dosta gresaka ali iste su nastale samo zbog toga sto smo bili pod pritiskom i sto smo morali stizati rezultat.
Za one koji misle da je Malinovic kriv za poraz Momak je imao par isforsiranih suteva ali je bar uzeo sut. Momku su tek 22 godine a jedini je smio uzeti sut od svih nasih igraca ...
Razlog poraza je sto nemamo igraca koji moze preuzeti odgovornost na sebe i dati 2-3 gola sa 9 metara kad igramo protiv postavljene odbrane.
Ljudi nas skontali na poluvremenu, vidjeli da niko nema muda da osuta izvana i cekali nas u bloku.
Da je bio neko da zabije 2-3 dalekometna gola oni bi ga morali markirati i tim bi imali prostora za ulaz sa krila
I ja sam malo "guglao" pa sam ga nasaosamo_lijevo je napisao/la:Prvo ispravka,momak igra lijevo krilo.Izvinjavam se moja greska.Trebao je davno debitovati za nas,ali povrijedio se i od tada nista.Znam da je bio na sirim spiskovima.esprit24 je napisao/la: Pa kakva je situacija snjim? Jel ima nas pasos, zelju za igranjem u nasem dresu?
EDIT: evo gledam bio je na spisku za Dansku.
[elektor Dragan Marković za ova dva duela pozvao je slijedeće igrače:
Benjamin Burić, Nebojša Grahovac, Peđa Dejanović, Alen Ovčina, Mirko Mikić, Nikola Prce, Duško Čelica, Ivan Milas, Mirsad Terzić, Ivan Karačić, Josip Perić, Kosta Savić, Dejan Malinović, Marko Panić, Vladimir Vranješ, Muhamed Toromanović, Senjamin Burić, Faruk Vražalić i Deni Velić.
Na rezervnom spisku nalaze se: Adam Savić, Deni Đozić, Petar Bubalo, Vedran Delić, Amir Čakić, Elmir Građan, Stefan Janković, Nemanja Bezbradica i Muhamed Zulfić.

Biti srcem vezan, u tome leži snaga..
Ljudi Loncar je lijevi bek jeli tako?
Zeljeznicar! 1921 !
- plavipatriota
- Kontakt:
@adriano_leite
slažem se da lopta može ispasti, iskliznuti, ali majku mu, 5 lopti... Nekako smo izgledali zbunjeni i nekomunikativni u napadu, odbrana je sasvim solidna, vjerovatno zbog grdosija kod nas u ekipi... Burić je imao dobru noć sve u svemu, a kontru da je lagano nije, ali kažem, greška je normalna, ali ne ovoliki broj lopti... Neko je spomenuo gore da imamo previše tromih i teških igrača, mislim da je upravu, jer još jedan igrač da trči kontru, ne bi se mogli usredotočit protivnici samo na jednog igrača, kod nas jedan i trči samo, vidjeli smo čim dvojica krenu, jednog iznose zbog povrede... Može ovo puno bolje u napadu, ali tim ne otkrivam ništa novo, svi ste vidjeli...
Zaboravih reći, Vranješ je velika sila u odbrani, ali je valjda zbog kilaže i visine dosta "spor" (motorično, nagle promjene brzine, smjera), par puta su mu zaista smiješno pobjegla krila koja se ubace u prostor...
inače, 1 na 1 je veoma dobar!
slažem se da lopta može ispasti, iskliznuti, ali majku mu, 5 lopti... Nekako smo izgledali zbunjeni i nekomunikativni u napadu, odbrana je sasvim solidna, vjerovatno zbog grdosija kod nas u ekipi... Burić je imao dobru noć sve u svemu, a kontru da je lagano nije, ali kažem, greška je normalna, ali ne ovoliki broj lopti... Neko je spomenuo gore da imamo previše tromih i teških igrača, mislim da je upravu, jer još jedan igrač da trči kontru, ne bi se mogli usredotočit protivnici samo na jednog igrača, kod nas jedan i trči samo, vidjeli smo čim dvojica krenu, jednog iznose zbog povrede... Može ovo puno bolje u napadu, ali tim ne otkrivam ništa novo, svi ste vidjeli...
Zaboravih reći, Vranješ je velika sila u odbrani, ali je valjda zbog kilaže i visine dosta "spor" (motorično, nagle promjene brzine, smjera), par puta su mu zaista smiješno pobjegla krila koja se ubace u prostor...
JesteFormat je napisao/la:Ljudi Loncar je lijevi bek jeli tako?
- plavipatriota
- Kontakt:
zaista nije iz razloga što si me spomenuo, ali mislim da je ovo najveći problem one naše crne rupe od 10 minuta, kasnije i poraza... ali za ovo nije stvar ni mentaliteta našeg, to je prisutno kod svih, ali drugima dosta kraće traje... ovdje psiholog može odraditi dobar posao! Ako odbrani neko dvije lopte, ne znači da će treću, ne treba izmišljat toplu vodu sa šutem već je roknut na isti način kao prve dvije, nema teorije da sve možeš branit...muhamedkonjic je napisao/la:Pricao sam sada sa mojim starim koji je igrao rukomet i kaze mi sljedece...: Ono za kontre sto su nasi momci bacili u bunar i ono dodavanje Karacica za Ovcinu ili tehnickih gresaka protiv Irana ima jednostavno dva razloga, a to je da su jos nervozni i pod pritiskom da moraju pobjediti pa igraju u grcu i tada kaze mozes postati krutan i mozes tako loptu baciti u bunar. Isto kaze da razlog moze da bude da su nove lopte pa jos nisu navikli. Kaze to je sve psiha i pad u igri je isto psiha i to sto nisu osutali po golu vise kaze da su se prepali posto je golman odbranio par puta kao sto je @plavipatriota napisao i sto su Austrijanci igrali grubo pa se jednostavno prepadnes da ides na prodor ili sut.
- Evolution87
- Kontakt:
Nama su jedinu kontru koja je valjala danas istrcali Vranjes i Toromanovic 

Zauvijek sam tu ja da ginem za tebe,
i onda kada ti budes red'o poraze!
Opet cemo mi do zore slavit' zajedno,
kad postanes ti prvak ponovo!
i onda kada ti budes red'o poraze!
Opet cemo mi do zore slavit' zajedno,
kad postanes ti prvak ponovo!
- adriano_leite
- Kontakt:
A i kao takav zna zabiti iz polukontre i kontreplavipatriota je napisao/la:@adriano_leite

CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND
Mes Que Un Club!
Mes Que Un Club!
- samo_lijevo
- Kontakt:
Nisam ga ni ja gledao uzivo,samo preko tekstualnih prijenosa.Da ne valja ne bi igrao u Njemackoj.Posto smo tanki na toj poziciji treba ga probati.Ali srednji bek se mora naci.esprit24 je napisao/la: I ja sam malo "guglao" pa sam ga nasaoU svakom slucaju da mali ima neki potencijal i vjerujem da je bolji igrac od mikica i treba ga zvati za naredne akcije
- plavipatriota
- Kontakt:
Ma Vranješ je i meni jedan od omiljenih, volim borbene, ali eto, ima mana, realno nemamo igrača TOP KLASE, svi su nekako solidni, zaista ni za jednog ne možemo reći da je loš ili da je previše dobar...
Koliko će to biti dovoljno vidjećemo
Makedonci su jači, nisu previše, ali su jači, ali lakše možemo sa njima nego sa Austrijom... Samo zbog mentaliteta!
I Makedonci zavise dosta o raspoloženju Lazarova
to je pozitivna stvar, jer ako ga ne krene u gownima su!
Koliko će to biti dovoljno vidjećemo

Makedonci su jači, nisu previše, ali su jači, ali lakše možemo sa njima nego sa Austrijom... Samo zbog mentaliteta!
I Makedonci zavise dosta o raspoloženju Lazarova

- legenda reala
- Kontakt:
Šta rade ti bračni parovi u Visokom, što ne rode jednog srednjakasamo_lijevo je napisao/la:
Nisam ga ni ja gledao uzivo,samo preko tekstualnih prijenosa.Da ne valja ne bi igrao u Njemackoj.Posto smo tanki na toj poziciji treba ga probati.Ali srednji bek se mora naci.

Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
- PeppermintSA
- Kontakt:
Meni je neshvatljivo kako onaj Harmandić onako propade. Sjećam se kad je igrao za Bosnu one maestralne sezone. Sam je razvalio Vardara i kući i u gostima, straaašno podsjećao na Balića sa košarkaškim potezima. Čini mi se da je u Skoplju zvalio 8-9 golova. Hamburg ga ozbiljno htio nakon onog polufinala, i frajer se na kraju ugasi kao fitilj. 

Zadnja izmjena: PeppermintSA, dana/u 17 jan 2015, 22:59, ukupno mijenjano 1 put.
Hahahahahaahhahahhahhahahahhhahaaahahalegenda reala je napisao/la:Šta rade ti bračni parovi u Visokom, što ne rode jednog srednjakasamo_lijevo je napisao/la:
Nisam ga ni ja gledao uzivo,samo preko tekstualnih prijenosa.Da ne valja ne bi igrao u Njemackoj.Posto smo tanki na toj poziciji treba ga probati.Ali srednji bek se mora naci.
- samo_lijevo
- Kontakt:
Nismo mi nikada imali srednjeg beka.legenda reala je napisao/la:Šta rade ti bračni parovi u Visokom, što ne rode jednog srednjakasamo_lijevo je napisao/la:
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.