Mlade selekcije BiH - Kosarka

Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan

Ziggs

Re: Mladi reprezentativci/potencijalni reprezentativci BiH

Post Postao/la Ziggs » 12 avg 2014, 10:59

Pametna odluka, mislim na odlazak u srednju tamo zadnju godinu i da dobije školarinu. Pa ako bude imao srece, uspijet ce u kosarci, a ako ne ima dobro obrazovanje.
Zadnja izmjena: Ziggs, dana/u 12 avg 2014, 11:08, ukupno mijenjano 1 put.

Lotus
Kontakt:

Post Postao/la Lotus » 12 avg 2014, 11:02

Pobjeda kadeta protiv Bosne i Hercegovine
Napisao Milos Pavicevic ponedjeljak, 11 avgust 2014 23:08 PDF Štampa El. pošta

Kadeti_zajednicka_2014Kadetska reprezentacija ostvarila je četvrtu pobjedu u sedam kontrolnih mečeva u sklopu priprema za Evropsko prvenstvo B divizije za igrače do 16 godina koje je na programu od 20. do 30. avgusta u Strumici (Makedonija) – izabranici Dušana Dubljevića u Tivtu su savladali selekciju Bosne i Hercegovine 82:70 (22:12, 18:22, 24:22, 18:14). Isti rivali odmjeriće snage u utorak od 17 sati i biće to posljednja provjera za našu reprezentaciju uoči šampionata na kojem je cilj jedno od prva tri mjesta koja vode u A diviziju.

Nakon polovičnog učinka u duelima protiv Francuske, Bosne i Hercegovine i Hrvatske, izabranici Dušana Dubljevića do četvrte pobjede u pripremnim mečevima za Evropsko prvenstvo B divizije došli su protiv Bosne i Hercegovine koju su savladali u Tivtu 82:70 (22:12, 18:22, 24:22,18:14).

U timu nije bilo Ognjena Čarapića koji se oporavlja od povrede i koji će biti spreman za početak prvenstva, a najefikasniji je bio Miloš Popović sa 37 poena.

Dvocifren učinak imali su i Milić Starovlah sa 16 i Ivan Raut sa 14 ppoena.

Isti rivali odmjeriće snage u utorak od 17 sati i biće to posljednja provjera za našu reprezentaciju uoči šampionata na kojem je cilj osvajanje jednog od prva tri mjesta koja vode u A diviziju.

Al nas pumpaju..bice veliko iznenadjenje ako uspijemo opstati u A-dviziji..

Lotus
Kontakt:

Post Postao/la Lotus » 12 avg 2014, 11:19

Vidim Spars doveo Azura Sakica da vodi kadete,svaka cast odlican trener :clap:

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 12 avg 2014, 11:37

Lotus je napisao/la:Vidim Spars doveo Azura Sakica da vodi kadete,svaka cast odlican trener :clap:
samo mi nije jasno sto ne dovedu vidacica
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

Lotus
Kontakt:

Post Postao/la Lotus » 12 avg 2014, 12:06

nerminh74 je napisao/la:
Lotus je napisao/la:Vidim Spars doveo Azura Sakica da vodi kadete,svaka cast odlican trener :clap:
samo mi nije jasno sto ne dovedu vidacica
Doce vrijeme i za njega ;) Ko da sam negdje procitao da je Leotar preuzeo?Je ispo taj klub iz Lige 12?

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 12 avg 2014, 12:24

Imali sta novo uvezi kadetske repke? Konacni spisak, otkazi ili slicno? Jos sedam dana do pocetka Eura u Latviji!
Visca el Barça! /// Volim te Željo!

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 12 avg 2014, 17:03

sajo10 je napisao/la:Imali sta novo uvezi kadetske repke? Konacni spisak, otkazi ili slicno? Jos sedam dana do pocetka Eura u Latviji!
Jesi li uspio pronaći sport u kojem je bio spisak? Čini mi se da sam tebi rekao da ima u sportu. Meni rekao kolega koji to baš prati i sigurno je bilo. Vjerujem mu. Baš zna dosta. Kreće se u tim krugovima a prati i voli sport. Zna dosta ljudi iz košarke i trenirao je košarku.

ultrassa1921
Kontakt:

Post Postao/la ultrassa1921 » 12 avg 2014, 18:01

ma kadeti su nam losi,nije uopste ni bilo nekih sirih spiskova,nije se mnogo igraca testiralo mozda je mogao jos neko da iskoci iz ovih "manjih" sredina i klubova...,2 igraca sparsa koja ne zasluzuju da igraju,mozda i 3 i ima jos tu par igraca koji igraju zbog nekih drugih razloga ali eto valjda uspiju ostati
Manijaci Zeljini

Lotus
Kontakt:

Post Postao/la Lotus » 12 avg 2014, 20:51

Nemamo centra..Ja sam se nad'o da ce ovog Popica iz Austrije dovesti 207 visok Nurkiceve gradje medjutim nema izgleda nista od toga isto i Alibegovic iz Amerike nece igrati,a tu je doso u Bosnu preko ljeta..Mutic,Maric ne znam sta je s njima i tako..

MrMuscle
Kontakt:

Post Postao/la MrMuscle » 12 avg 2014, 21:06

Lotus je napisao/la:Nemamo centra..Ja sam se nad'o da ce ovog Popica iz Austrije dovesti 207 visok Nurkiceve gradje medjutim nema izgleda nista od toga isto i Alibegovic iz Amerike nece igrati,a tu je doso u Bosnu preko ljeta..Mutic,Maric ne znam sta je s njima i tako..
slika
Eto ti za Marica, al dok je god njegov potpis kod nas, on je ''naš''... Morati ce Srbi sa nama nesto mijenjati da ga dobiju pod svoje...
Ima Sikiras.. On ce igrati centra... Skrpit cemo se nekako i ostati u A diviziji.. Imas 3 vrhunska talenta (Musa, Gegic i Sikiras), 4-5 solidnih (Labus, Antunovic, Mavric, Campara i Bojovic) i ostalo tu i tamo....

Mutic nije ni pozvan (za Srbiju nece igrati sigurno)... Msm nije bio na nasem spisku koliko sam ja cuo.. Nisu zvali ni Dinu nikako otkako je presao u Real, a momak odbio i Srbe i Crnogorce iako se bio prosle god na njhovom kampu......
32 SCUDETTI ★ VINTI ★ SUL ★ CAMPO

Budi dio ŽELJE, budi Željovac...

Ziggs

Post Postao/la Ziggs » 13 avg 2014, 09:47

Amar Alibegovic ce najverovatnije igrati na koledzu, na St.John's.

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 13 avg 2014, 17:04

@MrMuscle:

isto sam mislio napisati, samo bih uz ove solidne dodao i dreznjaka ;-)

selam i svako dobro!

Lotus
Kontakt:

Post Postao/la Lotus » 13 avg 2014, 19:39

I u drugoj utakmici protiv Crne Gore dozivjeli smo poraz 67-58..

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 14 avg 2014, 00:01

Ziggs je napisao/la:Amar Alibegovic ce najverovatnije igrati na koledzu, na St.John's.
super, valjda bude na areni i prenos neke utakmice st johnsa ;)
nema potpisa

MrMuscle
Kontakt:

Post Postao/la MrMuscle » 14 avg 2014, 12:09

slika
Evo vam tacan spisak... Dodani su igraci koji nisu bili na proslom spisku.. npr. Zovko, Antunovic itd....

Ono sto je bitno primijetiti da su najbolji igraci istocnim i zapadnim susjedima iz Bosne :twisted: :( .. Srbima Glisic (Banja Luka) i Simanic (on je iz Srbije, al da nije presao u Zvezdu, npr da je otisao u Barcelonu ili Laboral cije je ponude imao bio bi nas igrac, tj. morao bi zbog ispisnice igrati za nas jer je igrao za nas klub koji mu je bio prvoregistrovani)....
A Hrvatima Bajo (Nova Bila) i Colak (Mostar)... Pored njih ima jos I Prskalo i Setka... Obojica iz Mostara.... Solidni igraci, pogtovo Prskalo....

Sa ovim igracima i plus Maricem i Muticem bili bi 99% evropski prvaci.... Sta su nam dusmani godinama radili... i pritom ne mislim na susjede (iako naravno i oni su krivi) vec na one leseve u savezu prije Haruna koji su dopustali djeci da idu kuda hoce i kako hoce.... i zato lijek je napraviti U14 selekciju.. Znam da se para nema bas, al' u buducnosti sprijeciti odmah u startu (kad vec propisi ne dopustaju u nasoj ligi, npr. kao u Srbiji; a to bi bila najbolja varijanta) da idu igraci igrati za dr. zemlje...
Ako ce nastupati za dr. neka prije 14. napusti BiH, a pritom ni to mu ne garantuje nista jer nas savez bi drzao ispisnicu.... i na taj nacin ne bi izgubili nijednog igraca....
A bice ubrzo i to.. Samo treba urgirati kod Haruna....

U14 je bitno imati iz razloga sto onda igraci vide da na njih racunas u startu i iz tog razloga nece napustati maticnu drzavnu repku, iako se pravno moze srediti nastup za dr. zemlju (potesko al se moze sudom dobiti spor), al' opet ovdje ispisnice i sportska drzavljanstva igraju dosta jaku ulogu i protivtezu dobijanja spora na sudu.... I zato sto prije to napravimo tim bolje z nas...
32 SCUDETTI ★ VINTI ★ SUL ★ CAMPO

Budi dio ŽELJE, budi Željovac...

Ziggs

Post Postao/la Ziggs » 14 avg 2014, 12:34

Moze li neko napisati otprilike kako bi trebao izgledati konacan spisak, ja imam nekih par igraca na umu, ali to je sve na osnovu dvije utakmice. Znam da su se momci vratili iz CG i sad su opet u Sarajevu.

Labus, Gegic, Mavric, Sikiras, Musa, Antunovic, za ovih 6 mislim da su sigurni za konacni spisak.

Lotus
Kontakt:

Post Postao/la Lotus » 14 avg 2014, 20:28

MrMuscle je napisao/la:slika
Evo vam tacan spisak... Dodani su igraci koji nisu bili na proslom spisku.. npr. Zovko, Antunovic itd....

Ono sto je bitno primijetiti da su najbolji igraci istocnim i zapadnim susjedima iz Bosne :twisted: :( .. Srbima Glisic (Banja Luka) i Simanic (on je iz Srbije, al da nije presao u Zvezdu, npr da je otisao u Barcelonu ili Laboral cije je ponude imao bio bi nas igrac, tj. morao bi zbog ispisnice igrati za nas jer je igrao za nas klub koji mu je bio prvoregistrovani)....
A Hrvatima Bajo (Nova Bila) i Colak (Mostar)... Pored njih ima jos I Prskalo i Setka... Obojica iz Mostara.... Solidni igraci, pogtovo Prskalo....

Sa ovim igracima i plus Maricem i Muticem bili bi 99% evropski prvaci.... Sta su nam dusmani godinama radili... i pritom ne mislim na susjede (iako naravno i oni su krivi) vec na one leseve u savezu prije Haruna koji su dopustali djeci da idu kuda hoce i kako hoce.... i zato lijek je napraviti U14 selekciju.. Znam da se para nema bas, al' u buducnosti sprijeciti odmah u startu (kad vec propisi ne dopustaju u nasoj ligi, npr. kao u Srbiji; a to bi bila najbolja varijanta) da idu igraci igrati za dr. zemlje...
Ako ce nastupati za dr. neka prije 14. napusti BiH, a pritom ni to mu ne garantuje nista jer nas savez bi drzao ispisnicu.... i na taj nacin ne bi izgubili nijednog igraca....
A bice ubrzo i to.. Samo treba urgirati kod Haruna....

U14 je bitno imati iz razloga sto onda igraci vide da na njih racunas u startu i iz tog razloga nece napustati maticnu drzavnu repku, iako se pravno moze srediti nastup za dr. zemlju (potesko al se moze sudom dobiti spor), al' opet ovdje ispisnice i sportska drzavljanstva igraju dosta jaku ulogu i protivtezu dobijanja spora na sudu.... I zato sto prije to napravimo tim bolje z nas...
Ovaj post je odlicno napisan..Mene zanima konkretno ovo..
Recimo napravi se U14 selekcija...Jel ti koji bi igrali za nas(u14) imali neku obavezu prema nama ili bi mogli opet igrati za druge reprezentacije tj da li bi imali isti status kao da su igrali za U16?

Jos da kazem da savez treba obratiti paznju na nasu djecu u Austriji i Svicarskoj.Ove zemlje pocele su ozbiljno ulagat u kosarku i radit sa mladjima,a tonu nase djece je tamo..Meni je krivo sto Popic nije kod nas u kadetskoj,jak centar bi nam samo tako lego..

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 14 avg 2014, 21:05

dodaj tim svim koje smo izgubili i Kerica (98. godiste, Slovenija), Adzica (99. godiste, Srbija) i Ceranica (2000. godiste, Srbija)!
Zadnja izmjena: edinjo-bih, dana/u 14 avg 2014, 21:26, ukupno mijenjano 1 put.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 11 gostiju.