FC Bayern München - Arhiva postova
Moderatori/ce: _dreamer_,Monolog,ribery,geronimo,hammers
Re: FC Bayern München
Ovdje se Lewa prodavo pa sto nebi I Weigl proglasavo levatom.
Ja ne znam jel' gore da ga proglase levatom ili ovo sto ga porede sa Benderomsljivo je napisao/la:Ovdje se Lewa prodavo pa sto nebi I Weigl proglasavo levatom.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "
Bolji Rode od Thiaga, on trci 
-
Bundesliga
- Kontakt:
Problem kod Weigla je da se nije pokazao ni kod Bosza, dapače. Onakav stil igre bi njemu trebao odgovarati, ali ajde, recimo da je bilo do toga da Bosz ne zna. Stoger opet preferira drugačiji stil igre i tu Weigl teško da može doći do izražaja. Njemu odgovaraju treneri tipa Guardiola, Tuchel i takav sistem igre. Muller se nije iskazao kod Ancelottija, ali se zato iskazao kod svakog drugog trenera, što se ne može reći za Weigla.farinelli123 je napisao/la:Ceo tim Borusije ne zna gde se nalazi ove sezone, pa siroti Vajgl mora da padne u zasenak. On nikako nije čedo proseka.
Isto se moze reci i za neke igrace Bajerna pod Ancelotijem. Pa evo proigrase samo tako.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
Kod Bosa se nije mogao pokazati jer se u septembru vratio nakon 4mjesecne pauze, zbog slomljenog zgloba.
smotana završnica, smiješni driblinzi, još smješnija proslava golova, ali učinkovitost na nivou, obožavam ga.
Proslava uvijek ista, ili bila priajteljska utakmica ili finale lige prvaka. 
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "
- Omerbavarac
- Kontakt:
Muller je legenda kluba, mnogo vaznih golova je postigao sto i pokazuje ovaj klip.
Sutra bez Javija i Hummelsa kojem treba jos jedna sedmica treninga sa jakim intezitetom da bi bio spreman za napore koje iziskuje jedna fudbalska utakmica.
Uz adekvatnu odstetu, ja ga nosim u Madrid.
Sutra bez Javija i Hummelsa kojem treba jos jedna sedmica treninga sa jakim intezitetom da bi bio spreman za napore koje iziskuje jedna fudbalska utakmica.
According to reports in Spain: Toni Kroos wants Real Madrid to sign his former team-mate David Alaba from Bayern Munich this summer.
Uz adekvatnu odstetu, ja ga nosim u Madrid.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
Mi uvijek osvajamo na neko ludilo, ko to nije skontao ne mora ni navijati za Bayern...farinelli123 je napisao/la:Ne bi bilo lose kad bi Bajern kako je to kolega @Effe jednom rekao ''osvojio ligu prvaka na neko ludilo svojstveno Bajernu", a sve ovo govorim u svetlu ovih povuci potegni ugovora koji su aktuelni, i da neki ovi problematicni ugovori budu reseni nekim prirodnim zakonima, kako to i dodikuje. Valjda zdrav razum preovlada u njima. Osvojis brate to, i kazes sebi, odsvirao sam svoje i cao. Jup pokori Evropu, i ode kuci svojoj, pa se vrati tamo za 3 godine opet da spasava (ako) sta treba.
A nije Weigl bolji od Goretzke, teško je njih porediti, različiti su to tipovi igrača. Weigl je mekan na lopti, tehnički potkovan, ima kreativnost. Goretzka ima neke druge karakteristike, a opet nije ni tehnički loš.
A šta misliš npr. mi prodamo Vidala i Tolissa i eto kupimo još i Weigla. Za dobru lovu možemo možda i Thiaga prodati pod uslovom da se on ne vrati na pravi način....
I šta ti misliš da li bi u tom defanzivnijem dijelu veznog reda, na tim šesticama ili pozicijama 6 i 8 mogli igrati npr Weigl i Martinez u paru ili možda Weigl i Goretzka??
P.S. S ovim gore boldiranim dijelom si začinio.....
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
- muhamedhulk
- Kontakt:
Sutra bi trebala biti dobra tekma.
Po meni Weigl i Lav nisu isti tip igraca pa se ne mogu porediti po pojedinacnim kvalitetama. U globalu je Lav trenutno ispred jer je veca radilica i vise se uklapa u ovaj sad sistem. I nema potrebe da se i Weigl dovodi.
Po meni Weigl i Lav nisu isti tip igraca pa se ne mogu porediti po pojedinacnim kvalitetama. U globalu je Lav trenutno ispred jer je veca radilica i vise se uklapa u ovaj sad sistem. I nema potrebe da se i Weigl dovodi.
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!
Ma kakav Weigl, trenutno nepotreban. Ukoliko se zeli dovoditi prije toga se moraju neki veznjaci prodati. Trenutno smo tu prenatrpani, a kvaliteta itekako ima, pa ni Busquetsa ne bih prihvatio prije nekih drugih pozicija. Da se razumijemo, Weigl je odlican igrac i porediti njega i Goretzku je isto kao porediti Busquetska i Javi Martineza. Weigl je poseban tip zadnjeg veznog koji odgovara posebnom stilu igre. Goretzka je box to box i moze se inkorporirati u razlicite koncepte fudbala. Dovodjenje Weigla bi podrazumijevalo i dovodjenje trenera koji potencira possession game fudbal.
Spamm
Weigl je prosjecan igrac koji apsolutno nije potreban Bayernu..nekakav lik spominje da je neko poredio Weigla sa Benderom..prvo nek malo bolje nauci citat jer ocito ne zna tumaciti recenicu
- muhamedhulk
- Kontakt:
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
Na osnovu cega tvrdis da je prosjecan igrac? Sasvim dobro igra na svojoj poziciji i obavlja svoj zadatak. Ne znam sta se ocekuje da covjek kao zadnji vezni cini. Pass kvota velika, siguran na lopti, dobro postavljanje, tehnika odlicna- igrac kakvog bi npr. Pep pozelio. Vidjet cemo da li ce ga dovesti. Opet, igrac kakav Juppu ne treba.edo07 je napisao/la:Weigl je prosjecan igrac koji apsolutno nije potreban Bayernu..nekakav lik spominje da je neko poredio Weigla sa Benderom..prvo nek malo bolje nauci citat jer ocito ne zna tumaciti recenicu
Kazem, Weigla bih objerucke prihvatio kad bih znao da TT dolazi, ali da je prije toga rijeseno pitanje krilnih igraca. Medjutim nema potrebe za raspravom oko ovoga kada ga nece dovesti jer smo prenatrpani na ovim pozicijama i Weigl nije potreban.
Spamm
-
Bundesliga
- Kontakt:
Objasnio čovjek.FCBAYERN je napisao/la:Dovodjenje Weigla bi podrazumijevalo i dovodjenje trenera koji potencira possession game fudbal.
Također, Weigl nije destruktivac i on je tu čisto da gradi igru.
Zasnivati defanzivu na njemu bi bilo suludo, a presing je isuviše rizičan.
Opet bi nas mlatili na kontre kako ko stigne.
- farinelli123
- Kontakt:
Da sam znao u sta ce se pretvoriti sve ovo nikad ne bih napisao ovo za Gorecku i Vajgelaeffe_sa je napisao/la: A nije Weigl bolji od Goretzke, teško je njih porediti, različiti su to tipovi igrača. Weigl je mekan na lopti, tehnički potkovan, ima kreativnost. Goretzka ima neke druge karakteristike, a opet nije ni tehnički loš.
A šta misliš npr. mi prodamo Vidala i Tolissa i eto kupimo još i Weigla. Za dobru lovu možemo možda i Thiaga prodati pod uslovom da se on ne vrati na pravi način....![]()
I šta ti misliš da li bi u tom defanzivnijem dijelu veznog reda, na tim šesticama ili pozicijama 6 i 8 mogli igrati npr Weigl i Martinez u paru ili možda Weigl i Goretzka??
Pazi, meni je podjednako tesko da zamislim igru i sa Havijem i Goreckom u sredini, to mi deluje tromo. Zamisli dodje Tuhel, to bo se tesko videlo. A gde ce Tijago, gde ce preporodjeni Hames?
Opet Toliso, koliko god mi se ne dopadale njegove partije, znam da ima veliki potencijal, mozda da bude bolji i od Svajnstajgera. Ali on to ne pokazuje.
Doduse, ja imam neke druge ideje fudbala. U ovom haosu, mozda je najbolje da Jup ostane. Negde se pominje da je Gorecka zamena za Tijaga, a negde za Vidala.
Mada je previse pisem, a premalo gledam utakmice, mozda sam stvarno napisao gomilu besmisla.
Mada ako su igrali Xabi i Gerrard, vala mogli bi i Weigl i Goretzka. Npr, imam utisak da bi potencijalnim dolaskom Tuhela Martinez izgubio ulogu u ekipi. Kao sto kod Tuhela ne vidim Kimiha na beku. To mi je takodje nezamislivo/
•
Mi mislili da je Weigl destruktivac, jesmo glupi! 
Normalno da te mlate kad dovedeš trenera koji igra na posjed a nemaš igrače za to. Greška odmah u startu, tu ili dovedeš nekog ko će nastaviti sa istom filozofijom ili tom treneru dovedeš igrače kakve treba.Bundesliga je napisao/la: Opet bi nas mlatili na kontre kako ko stigne.
Pa džaba sam istipkao odgovor, ti izbrisa post. Normalno da imam argumente za sve što tvrdim i stojim iza toga.Bundesliga je napisao/la:
-
Bundesliga
- Kontakt:
Ne znam šta je tu toliko smiješno, pogledaš ko igra DMF u trenutnom sistemu i sve će ti biti jasno. Javi ili Vidal kojima se pridodaju James, Thiago, Rudy ili čak Tolisso. Sa Weiglom bi to vjerovatno išlo na 4-1-4-1 gdje bi on obnašao identičnu funkciju kakvu je imao Alonso kod Pepa. (Pod uslovom da Tuchel dođe). Tuchel neće žrtvovati dodatnog igrača na sredini zbog stila igre koji gaji. Tako da bi opet gubili utakmice na isti način.harden je napisao/la:Mi mislili da je Weigl destruktivac, jesmo glupi!![]()
Ko kaže da nismo imali igrače za to? Bayern je imao procentualno najviši posjed lopte u Europi kod Pepuna a ja te pitam kako ako nemaš igrače za to. Ne možeš ti držati posjed sa Šunjićem i Vranješom. Pepunov problem nije bio posjed već ranjivost na kontre protivnika koje su imali Barcelona, Bayern, a evo sada i City. Uostalom Pepun je znao u šta se upušta, ili su ga možda natjerali da trenira Bayern? Znam ja da ti voliš Pepuna ali neargumentovano ismijavaš i pokušavaš predstaviti tadašnje igrače Bayerna kao skupinu koja nije bila dorasla zadatku što nije tačno.harden je napisao/la:Normalno da te mlate kad dovedeš trenera koji igra na posjed a nemaš igrače za to. Greška odmah u startu, tu ili dovedeš nekog ko će nastaviti sa istom filozofijom ili tom treneru dovedeš igrače kakve treba.
Pep je naslijedio odlican tim. Zao mi je samo sto mu neki uslovi nisu ispunjeni, a za koje vjerujem da bi doveli do odlicnih rezultata. Ako izuzmemo nekoliko pogresaka koje je uprava nacinila (mislim na Neymara i KdB-a cije bi se dovodjenje bez obzira na cijenu isplatilo, Kroosa), Pep je dobio sta je htio. Nije tu problem igracki kadar, koliko to sto se, bar ja tako mislim, Pep jos uvijek trenerski educirao (iako je to konstantan proces, ali nadogradjivao je osnove). Dobro, Barcelonu je digao na vrhunski nivo, ali trebalo je isprobati ideje u drugim sredinama. City pokazuje da je lekcije savladao (to sto je potrosio stavimo na stranu, jer svi veliki treneri trose i traze igrace adekvatne za provedbu svog plana). Bayern je kako su sezone odmicale postajao i udaljeniji od kopije Barcelonine igre. Prva sezona je bila temeljena na 4-1-4-1 sistemu, da bi se kroz drugu eksperimentima doslo do one trece sezone gdje je ekipa prilicno poslozena bila. Kada je skoro sve sredio, otisao je. U Cityu je nastavio tamo gdje je u Bayernu stao: osnovnu ideju prilagodjava kontekstu u kojem se ona razvija. Ovo sve kazuje da je Pep imao svojih gresaka, te da nije samo do limitiranog tima, koji uopce nije bio limitiran. Stvar je jasna: Pep je trebao vise vremena i neke kotace, koje nije dobio.
Bayern je bio stanica za ucenje treneru koji se prvi put susrece u sredini koja je razlicita od one u kojoj je trenerski odrastao.
Bayern je bio stanica za ucenje treneru koji se prvi put susrece u sredini koja je razlicita od one u kojoj je trenerski odrastao.
Spamm
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.