FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
- Bianconeri1988
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
Ne prisjedaj mi na muku, ovih dana me ovi matori pokopaše

Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
niko ne kaže da se treba željo prošetati ligom ali realno nešto ne štima u igri.Nije to samo ova tri kola već čitavu prošlu sezonu izuzev utakmica protiv leotara na grbavici i čelika u zenici nismo odigrali tekmu koja prilići klubu kakav je željo.Sjetite se samo patnje protiv širokog,slobode i veleža na grbavici.Po čemu bi gostovanje travniku bio bauk ,teren i suđenje idealno,bez povrijeđenih i kažnjenih,dosta navijača ,travnik prosjek sve idealno za tri boda ali nešto ne štima.U izraelu velika sparina,protiv širokog umorni,protiv travnika primamo gol iz visokog uvijek nalazimo razloge izuzev u igri želje.Igramo nekako ziheraški boćni ne pređu centar čitavu tekmu,adilović se čitavu utakmicu hrve imam osječaj da svi čekaju da zeba nešto uradi sam ili kakav prekid.Čitam ttravnik najteže gostovanje pa nećemo se valjda vaditi u vrapčićima ili banjaluci.
ma nije tako kao sto vecina misli,jeste da su travnik i siroki bili teska gostovanja,ali jedno je vidjeti kako se neki tim bori i ubija protivnicki tim 89 minuta,a ovi u 90. zabiju gol i rezultat ode u njihovu korist,to je sreca(zeljio-videoton),ali zeljini igraci imaju velik problem sto su ufurani i olako shvataju gostovanja u travniku zato sto misle da su njihovi igraci mesari,a da su oni velike zvijezde,eto serifa su ozbiljno shvatili i serif nije imao 3-4 prilike kako treba,naravno ne moze se svaka utakmica dobiti,to razumijem,nema dosada kluba koji je dobio sve ligaske utakmice,ali kada izadjes na teren jbt zaradi svoju platu posteno i ostavi srce na terenu,a osima kritikujem bas zbog toga jer je popusio 6:0 od makabija jer je izveo neke kljucne igrace da se odmore za siroki,a oni su opet izgubili od sirokog,pa treba se malo boriti,ne ocekivati da ce lopta sama ulaziti u gol,prije su igraci znali ici glavom gdje danasnji igraci kopackom ne smiju,jer je njima stalo,takodjer je problem sebicnost jer vecina igraca ima isti mentalitet(daj da zabijem gol,pa da mi vrijednost malo poraste,pa da kasnije ode u neki malo veci klub,a nije ga briga hoceli njegov klub pobijediti ili nece,bitno je da on zabije itd.),medjutim,zeljo je dobar klub i moze puno vise nego ostali jer ima dobrog trenera i igrace,koji ako se dobro posloze,moku dobar rezultat ostvariti i nadam se da ce biti tako,mada me boli briga,ici cu na zeljine utakmice kako god igraju i isao sam prije kad nisu imali rezultate,nego me samo brine od pojedinih igraca mentalitet,a to se da srediti...
trebali smo onda dovesti varupu pred sezonu,frajer da na poluvremenu puhne balon uzeli bih mu i vozačku i saobračajnu i rodni list.Mi se pripremamo po međugorju,sloveniji a oni po jošanici sa polupismenim trenerom i još te natrče ne kontam nikako.Bianconeri1988 je napisao/la:Problem je što to mnogi ovdje ne razumiju i neće sami sebi da priznaju da su u krivu. Travnik možda i jeste mali klub za Želju, a danas jednostavno svi igraju. Mi se čudimo Varupi od 39 godina, maloprije gledam Milan - Juve Seedorf i Del Piero od po 36 godina najbolji na terenu. Ljudi su igrali, ne mogu reći da su nas zasluženo pobjedili, ali treba priznati poraz i okrenuti se dalje...
Nadam se da je Amar danas sve fino popratio i izanalizirao ekipu Zrinjskog i da problema neće biti u srijedu.
-
rodom s Mejtaša
- Kontakt:
Kakav ba raskol. To je najgluplja teorija koju u cijelom svijetu plasiraju jedino naši vrli treneri. Nije ovo doba Marksa i Engelsa pa da svako mora imati istu platu. Pa nek nose još i kecelju da se ne vidi kakve ko tole i majce nosa. Istina, većina naših igrača su u raskolu sami sa sobom i nisu navikli na redovne plaće. Udario malo standard u glavu. Treba njih na Varupin neredovni minimalac jedno par mjeseci pa da vidiš kako ulazi i sa 35 metara. Najmanje 7 igrača bez veze prdi u klubu i troši pare (plate, kirije i ostalo). A onda kao apsurd Gušo treći golman da se kao malo ušpara.avlami97 je napisao/la:Sve i da imamo lovu kao što nemamo za usluge jednog Muslimovića, ne bi valjalo da ga dovedemo i da mu damo, lupam 20 milja KM platu. Zašto? Razlog je jednostavan, a on bi se zvao raskol unutar svlačionice.
Muslimovića kao igrača izuzetno cijenim i samo pod uslovom da dobije platu kao i do sada najplaćeniji igrač Želje bio bi pravo rješenje za nas. Sve ostalo bi bilo fula.
Sa Muslimovićem bi bili mnogo jači. No izgleda da je to sve u sferi imaginarnog.
Ima li ikakve šanse da nam konačno dođe kakvih pravih igrača. Eto pričalo se bit će pred kraj prelaznog roka dok "propadnu" ino ponude i sl. Treba nam golman, desni bek, stoper, centralni vezni - pravi i jedan pravi napadač. Ma treba na pola ekipe što je najgore.
ima prodali smo sehu dovest cemo muslimovica a od viscinih para doci ce tevez na pozajmicurodom s Mejtaša je napisao/la:Kakav ba raskol. To je najgluplja teorija koju u cijelom svijetu plasiraju jedino naši vrli treneri. Nije ovo doba Marksa i Engelsa pa da svako mora imati istu platu. Pa nek nose još i kecelju da se ne vidi kakve ko tole i majce nosa. Istina, većina naših igrača su u raskolu sami sa sobom i nisu navikli na redovne plaće. Udario malo standard u glavu. Treba njih na Varupin neredovni minimalac jedno par mjeseci pa da vidiš kako ulazi i sa 35 metara. Najmanje 7 igrača bez veze prdi u klubu i troši pare (plate, kirije i ostalo). A onda kao apsurd Gušo treći golman da se kao malo ušpara.avlami97 je napisao/la:Sve i da imamo lovu kao što nemamo za usluge jednog Muslimovića, ne bi valjalo da ga dovedemo i da mu damo, lupam 20 milja KM platu. Zašto? Razlog je jednostavan, a on bi se zvao raskol unutar svlačionice.
Muslimovića kao igrača izuzetno cijenim i samo pod uslovom da dobije platu kao i do sada najplaćeniji igrač Želje bio bi pravo rješenje za nas. Sve ostalo bi bilo fula.
Sa Muslimovićem bi bili mnogo jači. No izgleda da je to sve u sferi imaginarnog.
Ima li ikakve šanse da nam konačno dođe kakvih pravih igrača. Eto pričalo se bit će pred kraj prelaznog roka dok "propadnu" ino ponude i sl. Treba nam golman, desni bek, stoper, centralni vezni - pravi i jedan pravi napadač. Ma treba na pola ekipe što je najgore.
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...
-
old school
- Kontakt:
dobro o pismenosti necemo sadnidi je napisao/la:trebali smo onda dovesti varupu pred sezonu,frajer da na poluvremenu puhne balon uzeli bih mu i vozačku i saobračajnu i rodni list.Mi se pripremamo po međugorju,sloveniji a oni po jošanici sa polupismenim trenerom i još te natrče ne kontam nikako.Bianconeri1988 je napisao/la:Problem je što to mnogi ovdje ne razumiju i neće sami sebi da priznaju da su u krivu. Travnik možda i jeste mali klub za Želju, a danas jednostavno svi igraju. Mi se čudimo Varupi od 39 godina, maloprije gledam Milan - Juve Seedorf i Del Piero od po 36 godina najbolji na terenu. Ljudi su igrali, ne mogu reći da su nas zasluženo pobjedili, ali treba priznati poraz i okrenuti se dalje...
Nadam se da je Amar danas sve fino popratio i izanalizirao ekipu Zrinjskog i da problema neće biti u srijedu.
I kad nas svi otpišu,stave na stub srama,diskreditiraju. Mi se vratimo,ne zato što smo Real Madrid već zato što postoji i onaj najsitniji atom ponosa zbog kojeg se i zadnja šuga koja nosi taj grb na dresu bori kao životinja.Ne placi stara to je od batina!
Gledam ovaj link sto si postavio, sta je ovo jebote pun stadion, plus stadion jako pristojno i lijepo izgleda da mu 90% premijer lige zavidilopta je napisao/la:http://www.sportske.net/vest/domaci-fud ... 48595.html evo i partizan koji ulaze milione u pojacanja igra europa ligu bez problema izgubi od neke slobode indenticno kao mi 2:1 pa ljudi ne pljuju i ne vrijedaju svoje, zvezda isto koja ulaze tolko u pojacanja prosle sedmice izgubi 2:0 , zato prestanite rezmisljati od tome setanju kroz ligu jer to ne moze niko, mi smo odradili relativo nteska gostovanja i sada pocinju nadam se ljepsi dani ! 1921
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)
-
rodom s Mejtaša
- Kontakt:
Evo još jedan ubačeni element. Tjeraš Amara, je li Nidi, sram te bilonidi je napisao/la:niko ne kaže da se treba željo prošetati ligom ali realno nešto ne štima u igri.Nije to samo ova tri kola već čitavu prošlu sezonu izuzev utakmica protiv leotara na grbavici i čelika u zenici nismo odigrali tekmu koja prilići klubu kakav je željo.Sjetite se samo patnje protiv širokog,slobode i veleža na grbavici.Po čemu bi gostovanje travniku bio bauk ,teren i suđenje idealno,bez povrijeđenih i kažnjenih,dosta navijača ,travnik prosjek sve idealno za tri boda ali nešto ne štima.U izraelu velika sparina,protiv širokog umorni,protiv travnika primamo gol iz visokog uvijek nalazimo razloge izuzev u igri želje.Igramo nekako ziheraški boćni ne pređu centar čitavu tekmu,adilović se čitavu utakmicu hrve imam osječaj da svi čekaju da zeba nešto uradi sam ili kakav prekid.Čitam ttravnik najteže gostovanje pa nećemo se valjda vaditi u vrapčićima ili banjaluci.
Kao što igrači znaju izgubiti samopouzdanje znaju ga itekako izgubiti i treneri. Amaru se to desilo prošle sezone i još se nije devranisao. 3:0 u Zenici ga je spasilo totalnog potopa i vidio si samo koliko se on radovao golovima. Nije on sam više ne vjeruje u ono što radi i govori. Ima talenat ima ono nešto, ali je strašno tvrdoglav i trenutno mu treba stručna pomoć jer je u krizi. Ne znam, može li ga stari malo pogurati, poredati mu neke stvari da se izvuče. Sumnjam da bi ikog drugog poslušao oko bilo čega. Nije valjda ovaj njegov sistem (ne)igre jedini u svijetu fudbala.
Ne bi valjalo da padne skroz jer naša je legenda, a i Željo bi opet pao na niske grane jer u klubu se sistemski gotovo ništa nije promijenilo za ove dvije godine. Osim toga, teško da bi on osim Želje mogao raditi bilo gdje drugo. Tuborg nije alternativa, naravno.
Bicu malo drzak: boli me briga vise sta mislite o dosadasnje 3 utakmice, samo cu da mislim na Zrinjski i Olimpic jer nam je to bitnije sad nego sta JE BILO s Travnikom. Da budem iskren ocekujem gutavu utakmicu na Otoci ali jako me raduje to da su Brko i Greda isli gledat' tekmu.
Osim - drugo ime za Želju !
Sumnjam da će se na otoci igrati...to još nije ni blizu, al' možda..
Tom Hanks je bio vatrogasac i **** nam je svima mater.
ne tjeram daleko od toga,ali nisam zadovoljan.Čovjek sigurno zna svoj posao ali je ters gluho bilo.Samo njegov tersluk je razlog što nismo doveli ješea,bućana ili vladavića.rodom s Mejtaša je napisao/la:Evo još jedan ubačeni element. Tjeraš Amara, je li Nidi, sram te bilonidi je napisao/la:niko ne kaže da se treba željo prošetati ligom ali realno nešto ne štima u igri.Nije to samo ova tri kola već čitavu prošlu sezonu izuzev utakmica protiv leotara na grbavici i čelika u zenici nismo odigrali tekmu koja prilići klubu kakav je željo.Sjetite se samo patnje protiv širokog,slobode i veleža na grbavici.Po čemu bi gostovanje travniku bio bauk ,teren i suđenje idealno,bez povrijeđenih i kažnjenih,dosta navijača ,travnik prosjek sve idealno za tri boda ali nešto ne štima.U izraelu velika sparina,protiv širokog umorni,protiv travnika primamo gol iz visokog uvijek nalazimo razloge izuzev u igri želje.Igramo nekako ziheraški boćni ne pređu centar čitavu tekmu,adilović se čitavu utakmicu hrve imam osječaj da svi čekaju da zeba nešto uradi sam ili kakav prekid.Čitam ttravnik najteže gostovanje pa nećemo se valjda vaditi u vrapčićima ili banjaluci.![]()
Kao što igrači znaju izgubiti samopouzdanje znaju ga itekako izgubiti i treneri. Amaru se to desilo prošle sezone i još se nije devranisao. 3:0 u Zenici ga je spasilo totalnog potopa i vidio si samo koliko se on radovao golovima. Nije on sam više ne vjeruje u ono što radi i govori. Ima talenat ima ono nešto, ali je strašno tvrdoglav i trenutno mu treba stručna pomoć jer je u krizi. Ne znam, može li ga stari malo pogurati, poredati mu neke stvari da se izvuče. Sumnjam da bi ikog drugog poslušao oko bilo čega. Nije valjda ovaj njegov sistem (ne)igre jedini u svijetu fudbala.
Ne bi valjalo da padne skroz jer naša je legenda, a i Željo bi opet pao na niske grane jer u klubu se sistemski gotovo ništa nije promijenilo za ove dvije godine. Osim toga, teško da bi on osim Želje mogao raditi bilo gdje drugo. Tuborg nije alternativa, naravno.
Živim tamo gdje hoću, u čemu je problem sa mojim mjestom stanovanja, ovo su činjenice, platiti kartu i gledati Želju, pazi ovdje govorimo o ljudima koji dođu platit kartu, mene briga, meni je bubanj dovoljan , meni tekma ima više elemnata, al' neki ljudi koji isključivo radi nogometa na Želji nemaju sta vidjeti, il' misliš da sam lud...il' ti varas sebe, pa ti je to idila, rapsodija nogometa..što je.A to bi mi sve imalo smisla da je Osim vlasnik kluba, pa nek onda bude i direktor i trener i čistacica...ovo je loš smjer u kojem idu navijači, tako to ne ide..navijač kao kritična masa, to se traži..navijač nije ****, navijača ne možes prevariti...Imas vjerne i ponosne navijače..odluči !?nick je napisao/la:Nemoj misliti da ja nesto loše mislim, meni je Željina igra kao gledaocu vrlo zaostala i to je loš nogomet, neka ruska škola tipa Lobanovski, al' nije stvar u tome da trener potpisuje igrača, postoji u suvremenom nogometu skauting , a sportski direktori koji odlučuju kako će potpisivati igrače, a i marketing da pronađe sponzore.
Vrlo je glupo govoriti o tome da jedan Željeznicar ovisi o Amaru Osimu, to znači da ne postoje alternativni pravci, a to je vrlo loš put kojega nitko ne želi, po nekima ovdje može i bilo kakvo odsustvo Amara npr.radi bolesti ili sl. dovesti do totalnog raspada, smjesno, ne ?
drug gdje ti zivis?
Tom Hanks je bio vatrogasac i **** nam je svima mater.
-
rodom s Mejtaša
- Kontakt:
Nije puno tražio jer on bi to sam zaradio za polusezonu. On bi ono (Viščino sra.anje) rutinski riješio u Širokom (kao što je i večeraš kažu radio) i sad bi imali 6 bodova, možda i u Travniku ne bi izgubili. To bi značilo najmanje 8 milja protiv Zrinjskog tj. najamnje duplo veću posjetu i najmanje 20-30 milja veću zaradu. Nažalost, u klubu je ovo viša matematika. Aco, ti si prilično upučen oko transfera. Dešava li se kod nas išta ili još vlada mišljenje da imamo "ekipu" za duplu krunu. Je li istina da su Amar i Greda bili na tekmi večeras. Hajd fino ako jesu, a i mogli su vidjeti Vladavića mada kasno je sad.
-
VisokoTM87
- Kontakt:
A sto sad nema onih sto prave slike uporedjuju gostovanja i tako to ...mslm mogli smo travnik uporedit , ne znam sto nisu vec 
- Joint_Union
- Kontakt:
I da nije otišo Džeko sad bi imali dijamanta.Štila bi možda izbacio Zebu iz prve,a Jahić bi igrao umjesto Laze pardon Adilovića.Hasagić nebi branio pored Šehe jer je Šeha mladji i usput je naše dijete.Zubanović meni nebi igrao jer je filovao Višću glupostima...
Kakvi likovi
.
Kakvi likovi
The Blues,La Squadra,Azzura,Blucerchiati,Plavi.Plava boja se voli iz ljubavi.Ne želimo nametnutu ljubav,već onu čistu Shakespeareovu.Da,u nju vjerujemo.A takva je ljubav prema plavoj boji.Ona se poklanja samo jednom i jedinom-fudbalskom klubu ŽELJEZNIČAR.
Ako hoces rezultat moras imati ekipu,cist primjer je Dinamo..za jednog Krstanovica ljudi izdvoje Zagrebu milion eura...a toliko ne vriejdi citava ekipa Zelje....i cudimo se sto gubimo u Travniku...Muslimovic jeste skup za nase prilike,zato i nemamo rezultata,zato i sanjamo grupnu fazu nekog evropskog takmicenja...daleko su nama jos Zvezda,Partizan ,Dinamo i Hajduk...ako ih iko stigne iz BIH to ce biti Olimpic!...Olimpic nema navijace,to stoji,ali imat ce ih vremenom...jadno je da ekipa koja zeli titulu gubi od nekih mesara,tuga!...a na sva zvona pricamo kako imamo armiju navijaca,ugled,tradiciju,al eto mesare ne mozemo pobjediti...SarajlijaTM je napisao/la:Dolazi Muslimović za stan u hrasnom,par novih cipela i godišnju kartu za žičaru![]()
![]()
![]()
Proširite![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Hebo vas više Olimpik, jeste dosadni s njim

Jučer ga proglašavali drugoligašem, danas BarcelonaOmar500 je napisao/la:Hebo vas više Olimpik, jeste dosadni s njim![]()
glupost za hrabre je sebičan lijek
Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop
Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop
sreca olimpiC razbi te mesarebosnas_ je napisao/la:Ako hoces rezultat moras imati ekipu,cist primjer je Dinamo..za jednog Krstanovica ljudi izdvoje Zagrebu milion eura...a toliko ne vriejdi citava ekipa Zelje....i cudimo se sto gubimo u Travniku...Muslimovic jeste skup za nase prilike,zato i nemamo rezultata,zato i sanjamo grupnu fazu nekog evropskog takmicenja...daleko su nama jos Zvezda,Partizan ,Dinamo i Hajduk...ako ih iko stigne iz BIH to ce biti Olimpic!...Olimpic nema navijace,to stoji,ali imat ce ih vremenom...jadno je da ekipa koja zeli titulu gubi od nekih mesara,tuga!...a na sva zvona pricamo kako imamo armiju navijaca,ugled,tradiciju,al eto mesare ne mozemo pobjediti...SarajlijaTM je napisao/la:Dolazi Muslimović za stan u hrasnom,par novih cipela i godišnju kartu za žičaru![]()
![]()
![]()
Proširite![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...
Trenutno korisnika/ca: Ferroviere1987, maho_sa, MukiBek i 86 gostiju.