zaista te ne kontam,idi i navijaj za olimpik ne gledaj zelju, ja prvo gledam zelju, a sto se tice olimpika simpatisem ih jer su tu iz naseg grada a mlatimo ih stalno, samo ti ocito zivis u nekom svom svijetu, daleko smo mi od dinama i ostalih jos,ne samo mi nego i svi ostali u ovoj nasoj ligi..kao sto rece veliki i ja mislim da smo u minusu velikom sto se tice nijaza brkovica,ali pomalo je i smijesno bilo sudenje u travniku bezbroj puta sudija pomocni pokazuje nesto a glavni svira drugo,pa onda pomocni ceka sta ce pokazati glavni a ispred njega bio prekrsaj ili autbosnas_ je napisao/la:Ako hoces rezultat moras imati ekipu,cist primjer je Dinamo..za jednog Krstanovica ljudi izdvoje Zagrebu milion eura...a toliko ne vriejdi citava ekipa Zelje....i cudimo se sto gubimo u Travniku...Muslimovic jeste skup za nase prilike,zato i nemamo rezultata,zato i sanjamo grupnu fazu nekog evropskog takmicenja...daleko su nama jos Zvezda,Partizan ,Dinamo i Hajduk...ako ih iko stigne iz BIH to ce biti Olimpic!...Olimpic nema navijace,to stoji,ali imat ce ih vremenom...jadno je da ekipa koja zeli titulu gubi od nekih mesara,tuga!...a na sva zvona pricamo kako imamo armiju navijaca,ugled,tradiciju,al eto mesare ne mozemo pobjediti...SarajlijaTM je napisao/la:Dolazi Muslimović za stan u hrasnom,par novih cipela i godišnju kartu za žičaru![]()
![]()
![]()
Proširite![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
-
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
I kad nas svi otpišu,stave na stub srama,diskreditiraju. Mi se vratimo,ne zato što smo Real Madrid već zato što postoji i onaj najsitniji atom ponosa zbog kojeg se i zadnja šuga koja nosi taj grb na dresu bori kao životinja.Ne placi stara to je od batina!
tvoja i momkova priča su nebo i zemlja, on realno ukazuje na propuste, a ti pričaš gluposti i subjektivne uvrede tipa amar je cicija u privatnom životu, amaru treba stručna pomoć, amar nigdje ne može raditi...rodom s Mejtaša je napisao/la:Evo još jedan ubačeni element. Tjeraš Amara, je li Nidi, sram te bilonidi je napisao/la:niko ne kaže da se treba željo prošetati ligom ali realno nešto ne štima u igri.Nije to samo ova tri kola već čitavu prošlu sezonu izuzev utakmica protiv leotara na grbavici i čelika u zenici nismo odigrali tekmu koja prilići klubu kakav je željo.Sjetite se samo patnje protiv širokog,slobode i veleža na grbavici.Po čemu bi gostovanje travniku bio bauk ,teren i suđenje idealno,bez povrijeđenih i kažnjenih,dosta navijača ,travnik prosjek sve idealno za tri boda ali nešto ne štima.U izraelu velika sparina,protiv širokog umorni,protiv travnika primamo gol iz visokog uvijek nalazimo razloge izuzev u igri želje.Igramo nekako ziheraški boćni ne pređu centar čitavu tekmu,adilović se čitavu utakmicu hrve imam osječaj da svi čekaju da zeba nešto uradi sam ili kakav prekid.Čitam ttravnik najteže gostovanje pa nećemo se valjda vaditi u vrapčićima ili banjaluci.![]()
Kao što igrači znaju izgubiti samopouzdanje znaju ga itekako izgubiti i treneri. Amaru se to desilo prošle sezone i još se nije devranisao. 3:0 u Zenici ga je spasilo totalnog potopa i vidio si samo koliko se on radovao golovima. Nije on sam više ne vjeruje u ono što radi i govori. Ima talenat ima ono nešto, ali je strašno tvrdoglav i trenutno mu treba stručna pomoć jer je u krizi. Ne znam, može li ga stari malo pogurati, poredati mu neke stvari da se izvuče. Sumnjam da bi ikog drugog poslušao oko bilo čega. Nije valjda ovaj njegov sistem (ne)igre jedini u svijetu fudbala.
Ne bi valjalo da padne skroz jer naša je legenda, a i Željo bi opet pao na niske grane jer u klubu se sistemski gotovo ništa nije promijenilo za ove dvije godine. Osim toga, teško da bi on osim Želje mogao raditi bilo gdje drugo. Tuborg nije alternativa, naravno.
i da, ja mislim da onaj ko napiše 20 postova poslije poraza, a nijedan poslije prolaza sheriffa ne misli dobro želji, nego baca lafine. to je mentalitet klozetske šolje. ne znam čiji si i šta ti je u srcu, al' željo nije.
Jarane dzaba se trudis da svojim normalnim postom ukazez na ono sto nevalja,jer ovdje izgleda da nije bitan ni Zeljo ni igra koju pokazuju igraci niti sta misle normalni navijaci bitno je samo da se ne dira KING.J... se meni i za Amara i za igrace(oni su prolazni bilo je mnogo i boljih a i gorih od njih i bit ce) meni je bitan Zeljo i nista vise,zar razliku od mnogih ovdje jaga jednako volim i kada je prvi i kada igra u drugoj ligi i uvjek cu biti na utakmici pa makar i jedini bio na stadionu i to ni jedan rezultat nece promjeniti ali necu nikoga na zor od trenera i igraca voljeti i pisati mu hvalospjeve da bi bio "veliki i pravi navijac".Za one sto kazu da igra nije bitna reci cu samo jedno ,eto navijaci Barselone,Reala,Mancestera dolaze na tekme da vide ljepotu i izgled Gvardiole,aroganciju Murinja ili kako Ferguson elegantno zvace zvakacu a ne kako ce igrati njihov klub i hoce li postici pobjedu.England je napisao/la:Živim tamo gdje hoću, u čemu je problem sa mojim mjestom stanovanja, ovo su činjenice, platiti kartu i gledati Želju, pazi ovdje govorimo o ljudima koji dođu platit kartu, mene briga, meni je bubanj dovoljan , meni tekma ima više elemnata, al' neki ljudi koji isključivo radi nogometa na Želji nemaju sta vidjeti, il' misliš da sam lud...il' ti varas sebe, pa ti je to idila, rapsodija nogometa..što je.A to bi mi sve imalo smisla da je Osim vlasnik kluba, pa nek onda bude i direktor i trener i čistacica...ovo je loš smjer u kojem idu navijači, tako to ne ide..navijač kao kritična masa, to se traži..navijač nije ****, navijača ne možes prevariti...Imas vjerne i ponosne navijače..odluči !?nick je napisao/la:Nemoj misliti da ja nesto loše mislim, meni je Željina igra kao gledaocu vrlo zaostala i to je loš nogomet, neka ruska škola tipa Lobanovski, al' nije stvar u tome da trener potpisuje igrača, postoji u suvremenom nogometu skauting , a sportski direktori koji odlučuju kako će potpisivati igrače, a i marketing da pronađe sponzore.
Vrlo je glupo govoriti o tome da jedan Željeznicar ovisi o Amaru Osimu, to znači da ne postoje alternativni pravci, a to je vrlo loš put kojega nitko ne želi, po nekima ovdje može i bilo kakvo odsustvo Amara npr.radi bolesti ili sl. dovesti do totalnog raspada, smjesno, ne ?
drug gdje ti zivis?
Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil
življenja i ponašanja.
življenja i ponašanja.
Slažem se da vjerovatno fali samopouzdanja u Želji, ali isto tako fali profesionalizma kod igrača, njihovog odnosa prema poslu koji obavljaju. Da li je neko možda viđao igrače kako dodatno trče ? Da li ih je neko viđao po fitnes centrima, bazenima ? Da li se oni sportski hrane i žive ? Kako da oni razumiju taktiku i strategiju, kada od 11 igrača na terenu, imaš samo njih 2,3 koji su posvećeni ozbiljno u slobodno vrijeme. Ti takve možeš i tući, ali oni će samo biti koncentrisani na to kakav će napisati status na fcb, gdje će večeras "zalomiti" i hoće li biti kakvih trebica. Nemože ih Amar naučiti kako se odnositi.rodom s Mejtaša je napisao/la:Evo još jedan ubačeni element. Tjeraš Amara, je li Nidi, sram te bilonidi je napisao/la:niko ne kaže da se treba željo prošetati ligom ali realno nešto ne štima u igri.Nije to samo ova tri kola već čitavu prošlu sezonu izuzev utakmica protiv leotara na grbavici i čelika u zenici nismo odigrali tekmu koja prilići klubu kakav je željo.Sjetite se samo patnje protiv širokog,slobode i veleža na grbavici.Po čemu bi gostovanje travniku bio bauk ,teren i suđenje idealno,bez povrijeđenih i kažnjenih,dosta navijača ,travnik prosjek sve idealno za tri boda ali nešto ne štima.U izraelu velika sparina,protiv širokog umorni,protiv travnika primamo gol iz visokog uvijek nalazimo razloge izuzev u igri želje.Igramo nekako ziheraški boćni ne pređu centar čitavu tekmu,adilović se čitavu utakmicu hrve imam osječaj da svi čekaju da zeba nešto uradi sam ili kakav prekid.Čitam ttravnik najteže gostovanje pa nećemo se valjda vaditi u vrapčićima ili banjaluci.![]()
Kao što igrači znaju izgubiti samopouzdanje znaju ga itekako izgubiti i treneri. Amaru se to desilo prošle sezone i još se nije devranisao. 3:0 u Zenici ga je spasilo totalnog potopa i vidio si samo koliko se on radovao golovima. Nije on sam više ne vjeruje u ono što radi i govori. Ima talenat ima ono nešto, ali je strašno tvrdoglav i trenutno mu treba stručna pomoć jer je u krizi. Ne znam, može li ga stari malo pogurati, poredati mu neke stvari da se izvuče. Sumnjam da bi ikog drugog poslušao oko bilo čega. Nije valjda ovaj njegov sistem (ne)igre jedini u svijetu fudbala.
Ne bi valjalo da padne skroz jer naša je legenda, a i Željo bi opet pao na niske grane jer u klubu se sistemski gotovo ništa nije promijenilo za ove dvije godine. Osim toga, teško da bi on osim Želje mogao raditi bilo gdje drugo. Tuborg nije alternativa, naravno.
A za ovo što si napisao o mogućnostima Amara kao trenera, uopšte se ne slažem jer bi Amar sigurno mogao raditi u bilo kojem klubu u BIH, pa vjerovatno u bližoj regiji. Dovedite Amaru profesionalne igrače, koji nešto znaju, pa ćemo vidjeti (sjetiti se 1. mandata). Ovo što on ima, to su poluigrači. Čast izuzecima.
Ma da, Zeba jedini i valja. Tu je još par igrača koji imaju kvalitete i koji odskaču od ostalih, Bešlija, Smajić. Uglavnom, kad se pogleda kako nam je odbrana slaba, vezni red spor i bezidejan i napad ograjisao, i ovo čak nije loše. Očito je da Amar treba u korijenu mijenjati taktiku i promijeniti pola tima, ali za to treba vremena i para ( ne može mijenjati ekipu na početku sezone ) . U prvom mandatu sve je bilo lakše, igrači nisu odma bježali vani ko muhe bez glave, dolazili bi u Želju. Ne znamo ni iskorititi veliko ime Željezničara za dovodjenje igrača. Otom potom, okrećemo se Zrinjskom. Koliko god vi bili pesimistični, ja i dalje mislim da smo kvalitetna ekipa i možemo mnogo u ovoj sezoni. Ionako konkurenti imaju smiješan raspored, ali nećemo se sada na to vaditi. Dugo je prvenstvo, kući ne smijemo kiksati, a ako želimo titulu, trebat ćemo, pored ovih manjih ekipa, eliminisati jednog Borca ili Sarajevo u gostima.
Razlika izeđu sarajeva i želje u posljeratnom periodu je što sarajevo i sa raznim mahalaško-familijarno-lopovskim upravama bilo u vrhu, a željo u vrhu može biti samo sa amarom i ljudima oko njega. Ja pratim fudbal jako dugo čak se mogu sjetiti i par prijeratnih utakmica, ovo ne govorim napamet. A onaj ko nije primjetio sistemski napredak u želji zadnje dvije godine taj je smješan.
Otprilike svi se vrtimo u krug sa ovim raspravama. Krivci za euro sramotu i poraze u ligi su Amar i igraci. Ne moze samo Amar biti kriv niti mogu samo igraci biti krivi. To treba da shvate Amarovi slijepi pushikurci kojima je uvijek neko i nesto drugo krivo za sve lose sto se desi a za sve dobro zasluzan je on, veliki strucnjak.
O pojacanjima i puno para ne treba ni govoriti. Ljudi mi u klubu imamo najmanje 6 direktora. Direktor kluba, sportski, marketinga, direktor strucnog staba, direktor selekcija... valja to podmiriti i sve poplacati. Strucnjak ima skoro dvocifrenu platu u hiljadama, ostali u strucnom stabu izuzetno visoke plate, igraci redovne plate i izuzetno visoke u poredjenju sa ostalim klubovima. Za svako gostovanje, spava se u nekom hotelu blizu odigravanja utakmice, svako malo i za svaku pauzu odlazi se u Medjugorje...
Ovo je sve odlicno, ovo je zavidan nivo!!! Isti takav nivo igre, taktika, borbenosti zelimo i mi navijaci!! Ne moze uslovi na nivou mercedesa a igra na nivou peglice?!
Ako znaju sebi sve obezbjediti neka to onda pokazu rezultatima.
Ako ne mogu, Amara, igrace i sve bajne okupljene strucnjake nogom u guzicu nabiti da onda mozemo reci koliko para toliko muzike.
O pojacanjima i puno para ne treba ni govoriti. Ljudi mi u klubu imamo najmanje 6 direktora. Direktor kluba, sportski, marketinga, direktor strucnog staba, direktor selekcija... valja to podmiriti i sve poplacati. Strucnjak ima skoro dvocifrenu platu u hiljadama, ostali u strucnom stabu izuzetno visoke plate, igraci redovne plate i izuzetno visoke u poredjenju sa ostalim klubovima. Za svako gostovanje, spava se u nekom hotelu blizu odigravanja utakmice, svako malo i za svaku pauzu odlazi se u Medjugorje...
Ovo je sve odlicno, ovo je zavidan nivo!!! Isti takav nivo igre, taktika, borbenosti zelimo i mi navijaci!! Ne moze uslovi na nivou mercedesa a igra na nivou peglice?!
Ako znaju sebi sve obezbjediti neka to onda pokazu rezultatima.
Ako ne mogu, Amara, igrace i sve bajne okupljene strucnjake nogom u guzicu nabiti da onda mozemo reci koliko para toliko muzike.
Edit zezno' sam se
Zadnja izmjena: TeaM87, dana/u 22 avg 2011, 11:15, ukupno mijenjano 1 put.
FKŽ !
Koja bolan euro sramota ja se sjećam kako je hapoel partizanu kiji je svjetlosnim godinama ispred nas zabijao 4 komada, manchesteru 3, sada makabi panatinaikosu 3. Ovo nije sramota nego uspjeh (pobjeda nad šerifom) u odnosu na sve parametre, a ti i dalje živi u svijetu iz 68-me kada smo pobjeđivali engleze, švabe, ruse. A to što smo u međuvremenu postali najsiromašnija i najkorumpiranija država na svijetu (jedna od) to nas ne zanima, hoćemo haseta papeta brus-lija.
E neces vjerovati da si mi ti popravio usran dan i vratio osmjeh na lice.bosnas_ je napisao/la:Zeljo je katastrofalno startovao,sramota zaista! izgubiti od Mesara iz Travnika,koja u ekipi nema niti jednog t profesionalca je za svaku osudu! pola ekipe treba dobiti otkaz! imamo preplacene i umisljenje igrace,i to je kljucni problem,ocito je kvaliteta jako malo,al zato svi imaju debele plate!...treba nam pod hitno 3 igraca,jedan u odbrani(Trivunovic),jedan vezni(Osmanagic) i jedan napadac (Muslimovic) te igrace mozemo dovesti za 100 000 eura,a od Visce smo dobili 400 000,za rezultat treba dovesti provjerena pojacanja...
Hvala

FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!
Ma kakvi, s ovim platama ovi naši igrači sebi osigurali već egzistenciju pa će ginuti na svakoj tekmi i neće brinuti o tome da li će završiti karijeru na Piroti s lomom noge...pile87 je napisao/la:E neces vjerovati da si mi ti popravio usran dan i vratio osmjeh na lice.bosnas_ je napisao/la:Zeljo je katastrofalno startovao,sramota zaista! izgubiti od Mesara iz Travnika,koja u ekipi nema niti jednog t profesionalca je za svaku osudu! pola ekipe treba dobiti otkaz! imamo preplacene i umisljenje igrace,i to je kljucni problem,ocito je kvaliteta jako malo,al zato svi imaju debele plate!...treba nam pod hitno 3 igraca,jedan u odbrani(Trivunovic),jedan vezni(Osmanagic) i jedan napadac (Muslimovic) te igrace mozemo dovesti za 100 000 eura,a od Visce smo dobili 400 000,za rezultat treba dovesti provjerena pojacanja...
Hvala
A mi ćemo od Višćinih para dovesti Jahića, Dialibu, Muratovića, Muslimovića, Kerlu, Trivunovića i još da nam ostane za istočne tribine. Pa ja, tako se to radi...
- nookey
- Kontakt:
Kod nas se ljudi brzo dignu, hoće da gledaju Barcu preko noći, a ne sjete se kad je Amar došao da nismo mogli sastaviti tri pasa... Dođem kući s tekme, pita me stari kako bi, mene stid reći da ne znam ni sam kako smo pobijedili. ALI i sa takvim klocevima prekucasmo ligu i umalo i kup. Napravi od debila Bekrića koji nije znao hodati, najboljeg igrača PL, od Šehića koga 95% navijača nije smatralo ni g od golmana, napravi reprezentativnog golmana, prodade Višću koji po meni nema mjesta ni u Travniku, vraćamo dug polako ali sigurno, konstantno smo u vrhu, prođemo jednog Šerifa itd. da ne nabrajam više.
I sad mi fol nezadovoljni...
Trebamo se nogom u guzicu udarati, ne dao nam dragi Bog da Osim u nekom trenutku ode, onda bi bio totalni raspad sistema.
Do tad kome se navija i ko voli želju, nek dođe na tekmu i navija, a kome se ne navija, nek ne dolazi, niko ga ne tjera.
Posljednje što nam treba jesu ovi internet stručnjaci koji sve znaju, a svi smo se dokazali kod ove posljednje radne akcije i koliko se ljudi odazvalo.
Zato pustimo Amara nek radi svoj posao (koji ponavljam po mom mišljenju obavlja odlično) sa ovim klocevima koje ima, a kako vrijeme bude teklo imaćemo mogućnosti da dovodimo bolje igrače, a ponavljam do tad kome se ne sviđa nek gleda na početku spomenutu Barcu, a nas prave navijače i ljude kojima je plava boja u srcu nek ostave na miru da bodrimo svoj jedini klub!
Trebamo se nogom u guzicu udarati, ne dao nam dragi Bog da Osim u nekom trenutku ode, onda bi bio totalni raspad sistema.
Do tad kome se navija i ko voli želju, nek dođe na tekmu i navija, a kome se ne navija, nek ne dolazi, niko ga ne tjera.
Posljednje što nam treba jesu ovi internet stručnjaci koji sve znaju, a svi smo se dokazali kod ove posljednje radne akcije i koliko se ljudi odazvalo.
Zato pustimo Amara nek radi svoj posao (koji ponavljam po mom mišljenju obavlja odlično) sa ovim klocevima koje ima, a kako vrijeme bude teklo imaćemo mogućnosti da dovodimo bolje igrače, a ponavljam do tad kome se ne sviđa nek gleda na početku spomenutu Barcu, a nas prave navijače i ljude kojima je plava boja u srcu nek ostave na miru da bodrimo svoj jedini klub!
I KRV SVOJU ZA PLAVU BOJU!
Od viscinih para ne mozemo ni Zeru iz Stupcanice vratitOmar500 je napisao/la:Ma kakvi, s ovim platama ovi naši igrači sebi osigurali već egzistenciju pa će ginuti na svakoj tekmi i neće brinuti o tome da li će završiti karijeru na Piroti s lomom noge...pile87 je napisao/la:E neces vjerovati da si mi ti popravio usran dan i vratio osmjeh na lice.bosnas_ je napisao/la:Zeljo je katastrofalno startovao,sramota zaista! izgubiti od Mesara iz Travnika,koja u ekipi nema niti jednog t profesionalca je za svaku osudu! pola ekipe treba dobiti otkaz! imamo preplacene i umisljenje igrace,i to je kljucni problem,ocito je kvaliteta jako malo,al zato svi imaju debele plate!...treba nam pod hitno 3 igraca,jedan u odbrani(Trivunovic),jedan vezni(Osmanagic) i jedan napadac (Muslimovic) te igrace mozemo dovesti za 100 000 eura,a od Visce smo dobili 400 000,za rezultat treba dovesti provjerena pojacanja...
Hvala
A mi ćemo od Višćinih para dovesti Jahića, Dialibu, Muratovića, Muslimovića, Kerlu, Trivunovića i još da nam ostane za istočne tribine. Pa ja, tako se to radi...
ama jarane evo ja razumijem da klubu trebaju pareOmar500 je napisao/la:Ma kakvi, s ovim platama ovi naši igrači sebi osigurali već egzistenciju pa će ginuti na svakoj tekmi i neće brinuti o tome da li će završiti karijeru na Piroti s lomom noge...pile87 je napisao/la:E neces vjerovati da si mi ti popravio usran dan i vratio osmjeh na lice.bosnas_ je napisao/la:Zeljo je katastrofalno startovao,sramota zaista! izgubiti od Mesara iz Travnika,koja u ekipi nema niti jednog t profesionalca je za svaku osudu! pola ekipe treba dobiti otkaz! imamo preplacene i umisljenje igrace,i to je kljucni problem,ocito je kvaliteta jako malo,al zato svi imaju debele plate!...treba nam pod hitno 3 igraca,jedan u odbrani(Trivunovic),jedan vezni(Osmanagic) i jedan napadac (Muslimovic) te igrace mozemo dovesti za 100 000 eura,a od Visce smo dobili 400 000,za rezultat treba dovesti provjerena pojacanja...
Hvala

jarane znaš li koliko boli poraz od travnika? helem ako smo tu izgubili nadaš se u vrapčićima bodovima?nookey je napisao/la:Kod nas se ljudi brzo dignu, hoće da gledaju Barcu preko noći, a ne sjete se kad je Amar došao da nismo mogli sastaviti tri pasa... Dođem kući s tekme, pita me stari kako bi, mene stid reći da ne znam ni sam kako smo pobijedili. ALI i sa takvim klocevima prekucasmo ligu i umalo i kup. Napravi od debila Bekrića koji nije znao hodati, najboljeg igrača PL, od Šehića koga 95% navijača nije smatralo ni g od golmana, napravi reprezentativnog golmana, prodade Višću koji po meni nema mjesta ni u Travniku, vraćamo dug polako ali sigurno, konstantno smo u vrhu, prođemo jednog Šerifa itd. da ne nabrajam više.

da nije uletio gol u devedesetoj u širokom i frljoka s 40 metara (a što je lako zamislivo iako smo tanko igrali) većina istih ovih bi dizali i igrače i amara u nebesa i govorili kako smo prekucali ligu. i ne bi vidjeli kako smo tanko igrali.
nerealni smo k'o nacija, isto je i sa reprezentacijom, nakon pobjede u zenici nad rumunijom smo već sebe gledali na evropskom, nakon poraza u bukureštu smo bili slabiji od lihtenštajna...a nijedno nema veze s mozgom. ekipa ima kvalitet za našu ligu i proigraće.
nerealni smo k'o nacija, isto je i sa reprezentacijom, nakon pobjede u zenici nad rumunijom smo već sebe gledali na evropskom, nakon poraza u bukureštu smo bili slabiji od lihtenštajna...a nijedno nema veze s mozgom. ekipa ima kvalitet za našu ligu i proigraće.
Samo da mi je znat sta bi sa onom ekipom koja je izbacila Sheriffa i super odigrala jednu utakmicu protiv Maccabija, ovo kao da gledam skroz neku drugu ekipu, bez imalo kreativnosti u igri,bez volje za igrom, ovo je stvarno katastrofa, zeljo ovakav kakav je sad bi trebao ovu ligu preci uzduz i poprijeko da se ne oznoji, da su siroki ili pak travnik bolje ekipe od zelje ja bi rekao hajd nema veze zasluzeno pobijedili, ali mi smo od sirokog duplo bolji, za travnicane izmislili nogomet, pa opet izgubimo u obje tekme iz koje smo minimalno trebali izvuci 4 boda ako ne i maximalnih 6, zeljo se izgleda ponovo vraca na stari put, uzmi bodove kod kuce, sa strane po koji bod, zadovolji se sredinom tabele i svi zadovoljni, fuj
Moze li mi neko ko je bio na tekmi reci nesto za ta dva zuta koji je dobio isti igrac a nije bilo crvenog ili sam ja nesto pogresno razumio.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!
- nookey
- Kontakt:
jarane znaš li koliko boli poraz od travnika? helem ako smo tu izgubili nadaš se u vrapčićima bodovima?nookey je napisao/la:Kod nas se ljudi brzo dignu, hoće da gledaju Barcu preko noći, a ne sjete se kad je Amar došao da nismo mogli sastaviti tri pasa... Dođem kući s tekme, pita me stari kako bi, mene stid reći da ne znam ni sam kako smo pobijedili. ALI i sa takvim klocevima prekucasmo ligu i umalo i kup. Napravi od debila Bekrića koji nije znao hodati, najboljeg igrača PL, od Šehića koga 95% navijača nije smatralo ni g od golmana, napravi reprezentativnog golmana, prodade Višću koji po meni nema mjesta ni u Travniku, vraćamo dug polako ali sigurno, konstantno smo u vrhu, prođemo jednog Šerifa itd. da ne nabrajam više.

Znam brate, ni je nisam sebi mogao doći, ali mi moramo biti svjesni da nismo toliko bolji od drugih koliko mislimo,
ako smo i bolji. Naravno da očekujemo pobjedu i kući i na strani ali izgubili smo obje ove tekme nesretno, pa šta dešava se, ne možemo očekivati da se prošetamo ligom jer je to nerealno, a para nemamo za neka bolja pojačanja.
Neko spomenu, da nam je Vladavić ili Bućan itd. Nisu ni oni neka extra kvaliteta, jedna dvije loše tekme i raja bi ih počela prozivati. Pa jbt Zeba izgubi jednu loptu na Grbavici raja odmah hoće da ga linčuje (primjer), takvi su naši ljudi. Ali ja opet kažem treba vjerovati Amaru jer fkt za Želju ovom trenutku nema boljeg trenera a da ga mi možemo priuštiti.
I KRV SVOJU ZA PLAVU BOJU!
to se i ja pitamcala je napisao/la:Samo da mi je znat sta bi sa onom ekipom koja je izbacila Sheriffa i super odigrala jednu utakmicu protiv Maccabija, ovo kao da gledam skroz neku drugu ekipu, bez imalo kreativnosti u igri,bez volje za igrom, ovo je stvarno katastrofa, zeljo ovakav kakav je sad bi trebao ovu ligu preci uzduz i poprijeko da se ne oznoji, da su siroki ili pak travnik bolje ekipe od zelje ja bi rekao hajd nema veze zasluzeno pobijedili, ali mi smo od sirokog duplo bolji, za travnicane izmislili nogomet, pa opet izgubimo u obje tekme iz koje smo minimalno trebali izvuci 4 boda ako ne i maximalnih 6, zeljo se izgleda ponovo vraca na stari put, uzmi bodove kod kuce, sa strane po koji bod, zadovolji se sredinom tabele i svi zadovoljni, fuj

zeba adilovic itd itd ?

oni izgleda igraju samo dobro evropske utakmice i utakmice na kojima su skauti

Ljudi moji, svi imamo razloga za nezadovoljstvo, igrom,rezultatima... Ipak tu su oni koji više kritikuju i koji manje kritikuju. Naša najveća mana je što u blizini imamo Dinamo i gledamo njih, razmisljamo kako oni imaju sve, a mi nemamo nista. Raja razmislja, ako može Dinamo, može i Željo, ali daleko je Dinamo, predaleko. Realno u prvoj Amarovoj povratnickoj sezoni je sve izgledalo idealno. Donosili smo bodove iz Zenice, Širokog, Mostara, Prijedora... Kući smo bez većih problema uzimali, uz prosječnu posjetu od 8000... Došao je Hapoel, otrježnjenje... Spustili smo se na zemlju, ali razočarenje je bilo veće nego što je objektivno trebalo biti. Prošle sezone smo igrali toplo-hladno. Od pobjede pod Bijelim brijegom, do poraza protiv Slobode na Grbavici. Realno igrali smo loše. Nismo stvarali prilike, Lazo je bio neučinkovit, ostali nisu bili na nivou. Igra sa jednim napadačem je navijače dovodila do ludila. Na svojoj Grbavici bez ijedne 100% prilike. Uzeli smo Kup, sezona se popravila, razmontirali Čelik i otišli u Evropu. Visoko smo poletjeli, imao sam dojam da smo konačno i sami iznad nivoa Lige, al nismo bili. Makabi nas je ovaj put vratio na zemlju... Bruka i sramota je primiti 6 golova, ali za Makabi im ne možemo zamjeriti, vidjeli smo kako je najveći grčki klub prošao tamo, tri komada... Došla je nova sezona, nova očekivanja. Gorak ukus blamaže u Izraelu se i dalje osjećao, a morali smo na Široki. Ljudi su zaslužili pobjedu, bili su bolji, mi opet dosadni, nabijali loptu, primili i dali go na sreću/nesreću...i onda stigli do neke nadmoći...ipak NIŠTA ! Uzeli Rudar uz po ko zna koji put lošu igru, bez previše šansi...to je ono što upada u oči. Mi moramo dati go da bi igrali, kod 0:0 ne bi se reklo da smo mi Željo, a oni Rudar. Igra u odnosu na prošle dvije sezone nije napredovala, opet ista stvar il bio Adilović, il Lazo...bio Višća il Smajić...jednostavno svi opet samo gledaju Zebu i to je to. U Travniku se nikad nismo pokazali, ali smo se nadali uvijek, tako i ovaj put. Opet ništa, ljudi se igrali s nama, mi mogli do punog plijena, ali nismo...VARUPA
Ne treba NIKAD reći "Osime odlazi"...ili nešto slično, ali objektivne,realne i dobronamjerne kritike uvijek dobro dođu. Oni koji ne kritikuju nisu bolji/veći navijači od onih koji kritikuju. Kritika je osnova pomaka naprijed. Nismo još dostigli nivo kad će nam sve osim pobjede na bilo kojem gostovanju biti ravno neuspjehu. Ekipa je ispod prosjeka što se bekova tiče. Kakav Kvesić, kakvi bakrači. Ni on nije ništa bolji od Stane. Marković ništa, al bukvalno ništa ! Treba nama u ekipi kvalitetan bek na obje strane. Treba nam napadač ubica, golgeter. Ako igramo sa jednim napadačem što nam je svima preko glave onda taj jedan napadać mora biti klasa, a ne prosjek. U srijedu podržat igrače i probati ih podići nakon neuspjeha jer nije sve tako crno-bijelo. Lijepo je bilo čuti da smo bolji od Travnika u 2.poluvremenu, lijepo je bilo kontrolisati situaciju u Širokom...ali sreće nismo imali. Idemo dalje, dati igračima i Osimu podršku, toliko od nas ! IDEMO DALJE ! 

Željo je klub koji se voli u cijelom svijetu !
Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, Hrasno15, Toxin i 65 gostiju.