Rukometna reprezentacija BiH

Moderator/ica: Pasha

Da li ste zadovoljni izborom Ivice Obrvana za novog selektora?

Super zadovoljan
46
23%
Zadovoljan
76
39%
Nemam stav
33
17%
Nezadovoljan
14
7%
Katastrofa
27
14%

Ukupno glasova: 196

EdoMajka
Kontakt:

Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post Postao/la EdoMajka » 17 jan 2015, 23:03

totasef1 je napisao/la:Realno...

Za one koji krive Burica Ne moze ti Buric biti kriv kad je covjek skinuo 5-6 zicera i kod vecine golova nije mogao nista jer su bili otvoreni sutevi ili sutevi kroz ruke sa zakasnjelim blokom. To ne brani ni Buric, ni Omeyer ni Sterbik ni Bogo Bogicevic

Za one koji krive odbranu Na momente jest pucala odbrana al ipak je bila na nivou .

Za one koji misle da je neigranje Terzica razlog sto smo izgubili Terzic je specijalist u odbrani a mi nismo izgubili utakmicu u odbrani nego u napadu.. Tako da nema smisla nalaziti razlog poraza u tome sto Terzic nije vise igrao.

Za one koji misle da su tehnicke greske razlog poraza Imali smo manje teh gresaka od Austrijanaca sve do momenta dok nismo dosli na -5. Poslije toga smo imali dosta gresaka ali iste su nastale samo zbog toga sto smo bili pod pritiskom i sto smo morali stizati rezultat.

Za one koji misle da je Malinovic kriv za poraz Momak je imao par isforsiranih suteva ali je bar uzeo sut. Momku su tek 22 godine a jedini je smio uzeti sut od svih nasih igraca ...

Razlog poraza je sto nemamo igraca koji moze preuzeti odgovornost na sebe i dati 2-3 gola sa 9 metara kad igramo protiv postavljene odbrane.

Ljudi nas skontali na poluvremenu, vidjeli da niko nema muda da osuta izvana i cekali nas u bloku.

Da je bio neko da zabije 2-3 dalekometna gola oni bi ga morali markirati i tim bi imali prostora za ulaz sa krila
svala cast na postu :salut: :salut:

Danas se nije moglo protiv golmana Austrije.Kad pogledas statistiku imao je 14 odbrana pomislis pa sta mogli smo pobjediti ali covjek je odbranio 6-7 zicera u 6 minuta i tu su nas mentalno dobili.
"Hard work beats talent,when talent fails to work hard "

legenda reala
Kontakt:

Re: Odg: Rukometna reprezentacija BiH

Post Postao/la legenda reala » 17 jan 2015, 23:04

samo_lijevo je napisao/la:
legenda reala je napisao/la:
Nisam ga ni ja gledao uzivo,samo preko tekstualnih prijenosa.Da ne valja ne bi igrao u Njemackoj.Posto smo tanki na toj poziciji treba ga probati.Ali srednji bek se mora naci.
Šta rade ti bračni parovi u Visokom, što ne rode jednog srednjaka :mrgreen:
Nismo mi nikada imali srednjeg beka.

Dobro bi nam vala došo i jedan Edhem Sirćo sad, ma bilo ko da se ne boji šutnuti iz vana hhaha
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Razbojnik
Kontakt:

Post Postao/la Razbojnik » 17 jan 2015, 23:04

schweinsteiger je napisao/la:
Ne igramo sa Danskom ili Španijom pa da je takav omjer, ova Austrija je jaka ekipa, ulažu dosta u rukomet, imaju par stranaca koji su im i glavni igrači, al daleko je ona od neke rukometne sile, igraju već par godina zajedno od onog prvenstva kad su bili domaćini pa su strašno uigrani, ali oni nemaju nijednog poznato ime koje odskače kvalitetom, sve su to prosječni igrači i nikakvo iznenađenje ne bi bilo ako mi dobijem, utakmica na jednu loptu pa ko se bolje snađe, takav je i omjer kvaliteta.
OK, ajmo realno:

Imaju nekoliko vrhunskih igraca. Recimo, imaju trenutno ponajbolja krila u svijetu rukometa:

Weber - desno krilo, najbolji strijelac Bundeslige (159 golova ove sezone), jedno od najboljih krila na ovom SP - danas je igrao katastrofalno u napadu (za svoje standarde), a protiv Hrvatske je bio na svojoj pravoj razini

Santos - lijevo kirlo, odmah iza Webera, 2. najbolji strijelac Bundeslige (150 golova - mrtva trka sa Weberom, a koliko su dominantni - 3. strijelac lige ima samo 134 gola).

Ostatak ekipe mozda nije ta razina, ali tu je ukupno 8 bundesligasa i to je ozbiljna stvar.

Spomenuo bih jos jednog velikog igraca:

Szilágyi srednji bek - bivsi igrac Flensburga i Kiela koji je u klupskom rukometu osvojio sve sto se moze osvojiti, a siguran sam da se vrhunski pripremio za SP jer mu je mozda zadnje.
Zadnja izmjena: Razbojnik, dana/u 17 jan 2015, 23:06, ukupno mijenjano 1 put.

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 17 jan 2015, 23:06

Dobro bi nam vala došo i jedan Edhem Sirćo sad, ma bilo ko da se ne boji šutnuti iz vana hhaha
Mogao si i ti uletiti. :mrgreen:
Jedan Sirco je dole,samo nije Edo.Steta. :mrgreen:
Zadnja izmjena: samo_lijevo, dana/u 17 jan 2015, 23:07, ukupno mijenjano 1 put.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

emir_

Post Postao/la emir_ » 17 jan 2015, 23:06

Boja dresova:

50 shades of Blue.
50 shades of Yellow.

:oops:
4-IN-A-ROW

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 17 jan 2015, 23:07

Ko je alternativa Vrazalicu, cini mi se da je on najtanji u ovoj ekipi, nema mangupluka i drskosti da uleti sa krila u polu cistim situacijama.
1946

Format
Kontakt:

Post Postao/la Format » 17 jan 2015, 23:07

Da nam je Duvnjak ,do polufinala bi dosli :-D

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Zeljeznicar! 1921 !

newton_heath_lyr
Kontakt:

Post Postao/la newton_heath_lyr » 17 jan 2015, 23:07

Dobro bi nam vala došo i jedan Edhem Sirćo sad, ma bilo ko da se ne boji šutnuti iz vana hhaha[/quote][/quote][/quote]
Imali smo jednog strasnog sutera .....Mile Mijacinovic,mislim da je to ujedno i jedini suter koji se uvijek smio dici i odvaliti loptu sa 100+ km/h.
BosnaE

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 17 jan 2015, 23:08

legenda reala je napisao/la:Dobro bi nam vala došo i jedan Edhem Sirćo sad, ma bilo ko da se ne boji šutnuti iz vana hhaha
Ili moj drug Mirza Hurem, sirova inteligencija iz Visokog :rol:
Zadnja izmjena: Virtu4l, dana/u 17 jan 2015, 23:09, ukupno mijenjano 1 put.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 17 jan 2015, 23:08

Head je napisao/la:Ko je alternativa Vrazalicu, cini mi se da je on najtanji u ovoj ekipi, nema mangupluka i drskosti da uleti sa krila u polu cistim situacijama.
Nema niko,on sam na toj poziciji.Ustvari ima Zulfic,ali nije u rosteru.

Ili moj drug Mirza Hurem, sirova inteligencija iz Visokog :rol:
koja bi to igracina bila,ali... :cry:
vi ste ga u Gorazdu pokvarili,otisao covjek u formi a vratio se sa 10 kg viska.Cuvali ga ko da je papa. :mrgreen:
Zadnja izmjena: samo_lijevo, dana/u 17 jan 2015, 23:11, ukupno mijenjano 2 puta.

armin
Kontakt:

Post Postao/la armin » 17 jan 2015, 23:10

Poraz danas, ali ja ostajem pri svom da imamo šanse protiv Makedonije, nekako mi je ova utakmica bila najgora, pa čak i kad smo vodili i igrali dobro, bojao sam se pada koji je i došao.

Zna li se išta za Vranješa, nadam se da neće biti suspenzije. :?

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 17 jan 2015, 23:12

Mogao si i ti uletiti. :mrgreen:
Jedan Sirco je dole,samo nije Edo.Steta. :mrgreen:
ma ja sam više ko Vranješ, za odraditi prljav poso i svaki zicer realizovati :P

Head je napisao/la:Ko je alternativa Vrazalicu, cini mi se da je on najtanji u ovoj ekipi, nema mangupluka i drskosti da uleti sa krila u polu cistim situacijama.
Nema niko,on sam na toj poziciji.Ustvari ima Zulfic,ali nije u rosteru.
Faruk je za naše uslove, odlično krilo, samo se potrefilo da trenutno nije u formi, al odličan igrač inače
newton_heath_lyr je napisao/la: Imali smo jednog strasnog sutera .....Mile Mijacinovic,mislim da je to ujedno i jedini suter koji se uvijek smio dici i odvaliti loptu sa 100+ km/h.
Ma dobro lupali su i Radončić i Zoran Martinović, znao je i Darko Martinović opaliti, ma realno nikad nismo imali slabiju ekipu, a bolje igrali
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 17 jan 2015, 23:14

samo_lijevo je napisao/la:koja bi to igracina bila,ali... :cry:
vi ste ga u Gorazdu pokvarili,otisao covjek u formi a vratio se sa 10 kg viska.Cuvali ga ko da je papa. :mrgreen:
Eh, kad bi samo znao koliko smo puta zoru dočekali za šankom :mrgreen:
Voli te tvoje Sarajevo.

shaman7
Kontakt:

Post Postao/la shaman7 » 17 jan 2015, 23:14

Mikic i Jankovic su Markovicevi miljenici, i dok je on tu i oni su. Prisustvovao sam pripremama u Mostaru,gdje je Veca Delic pokazao kako se igra lijevo krilo, dok Mikic nista specijalno, dosta promjenjivo, i po meni više loše nego dobro je šutirao, otvarao kontre itd. Veca je bio prvo krilo, pojavio se Ovčina koji je sve to zasjenio, a Mikica nije nigdje bilo,ni na širem spisku. Dok na poziciji srednjeg beka Janković i Perić. Josipa odavno gledam , po meni dečko se igra sa loptom i u svijetu su traženi sve više takvi bekovi na sredini, ima dosta brzu pokretljivost noga, dok je Jankovic onaj standardni, uhvati, dodaj, zabodi, iskrizaj, šutni , što je po meni rukomet koji se igrao 80-ih godina. Po meni bi korisnije bilo ostaviti Milasa za odbrane koji moze da odigra i u napadu solidno, nego povesti Jankovica. Mozda se mnogi ne slazu sa mnom, ali Markovic koliko dobrih stvari radi, toliko i loših. To nema veze sa porazom u ovoj utakmici, nego primjer tome je da Vrazalic protiv Irana nije imao zamjenu (nisam gledao protiv Austrije jel Zulfic bio na klupi). Ne daj Bože neke povrede, Malinović bi trebao stati na krilo koji je izraziti bek šuter, a da bi se krila naigrala i nazabijala potrebno je imati dobrog beka.

Ja bih volio da me demantuju, pa da nas Mikic i Jankovic povedu do finala, ali ipak ovo je realnost.

vedator
Kontakt:

Post Postao/la vedator » 17 jan 2015, 23:14

bulbasor
Kontakt:

Post Postao/la bulbasor » 17 jan 2015, 23:15

Glavu gore, idemo dalje...ima jos da se igra.
Malinovic, Vrazalic, braca Buric, Ovcina, sve su to mladi momci i ovo ce im iskustvo dobro doci, oni ce u buducnosti biti nosioci reprezentacije. Nadam se da ce ovo prvenstvo vise popularizovati rukomet kao sport medju djecom u BiH, i da ce podstaci mlade momke u nasoj ligi da jos vrijednije treniraju i da jednog dana postanu reprezentativci.
Trenutno nam fali srednji bek, ali treba uzeti u obzir da je Ivo bio povrijedjen do pred samo prvenstvo.
Sta je sa onim momkom sto je bio zamjena Pericu na SP u Sarajevu prije dvije godine, mislim da je iz Svedske negdje???
Zemljo tisućljetna na vjernost Ti se kunem!

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 17 jan 2015, 23:18

Virtu4l je napisao/la:
samo_lijevo je napisao/la:koja bi to igracina bila,ali... :cry:
Eh, kad bi samo znao koliko smo puta zoru dočekali za šankom :mrgreen:
i ja bih da me drzao glavni gazda u Gorazdu.Necemo reklamirati. :mrgreen: samo da znas da se bombarder ponovo aktivirao,slijedi silovanje golmana.

@legendo,eto znao sam da si bio pivot.Da se mi skupimo sa foruma? mozda pomognemo Markovicu. :mrgreen: Evo @plavipatriota,ti,ja.Garant je i Hurin jaran(virtual) igrao. :mrgreen:

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 17 jan 2015, 23:20

Ja sam se oprostio kad je Melić došao :mrgreen:
Voli te tvoje Sarajevo.

batigol777
Kontakt:

Post Postao/la batigol777 » 17 jan 2015, 23:22

traba nac dva tri lijeva beka mlada i gurati ih kao sto su hrvati nacekali duvnjaka sad im je glavni.
Neznam da li je do izbora igraca al stvarno bekovi malo sutaju kao da nesmiju strah.Neko spomenu Edhema Sircu takav profil igraca nam treba.
Neobra se bostan,dok sljive ne popadaju.

plavipatriota
Kontakt:

Post Postao/la plavipatriota » 17 jan 2015, 23:23

ne bi bili loši :mrgreen:
krila mi je najbrže branit, nekako najružniji osjećaj primit gol s krila... sedmerce sam dobar, znam bacit kontru, skrpit ćemo se nekako :D
treba nama vođa ekipe dobar, sjećam se nekad Bilala Šumana, strašan igrač!

Odgovori

Natrag na “Rukometna reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.