Rukometna reprezentacija BiH

Moderator/ica: Pasha

Da li ste zadovoljni izborom Ivice Obrvana za novog selektora?

Super zadovoljan
46
23%
Zadovoljan
76
39%
Nemam stav
33
17%
Nezadovoljan
14
7%
Katastrofa
27
14%

Ukupno glasova: 196

let3
Kontakt:

Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post Postao/la let3 » 17 jan 2015, 23:25

dobro je ba, šta ste se raskukali....izgubli, pa šta sad?? hocemo li to plakati :?:

ova Austrija ce na kraju završiti kao drugi na tabeli, zapamtite to....vrlo kvalitetna ekipa, koju smo ocito podcijenili (mislim mi ovdje na forumu).

Imamo sad popravni protiv Makedonije i Tunis i vjerujem da se možemo nositi sa njima 50/50 :!: i tu trebamo tražiti šanse....i ako izgubimo (nedo Bog) nece biti smak svijeta, jer ne zaboravimo jednu cinjenicu: Mi smo ovdje debitanti bez ikakovg iskustva na ovako jakim prvenstvima (baš kao i u fudbalu što smo bili).
Od utakmice sa Hrvatskom ne ocekujem ništa. Treba biti realan, Hrvatska je rukometna velesila, ekipa koja non stop nastupa na najvecim turnirima, u samim završnicama i koja redovno osvaja medalje....sigurno pravi favorit naše grupe i jedan od favorita za medalje.
Zadnja izmjena: let3, dana/u 17 jan 2015, 23:26, ukupno mijenjano 1 put.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 17 jan 2015, 23:26

samo_lijevo je napisao/la:
i ja bih da me drzao glavni gazda u Gorazdu.Necemo reklamirati. :mrgreen: samo da znas da se bombarder ponovo aktivirao,slijedi silovanje golmana.

@legendo,eto znao sam da si bio pivot.Da se mi skupimo sa foruma? mozda pomognemo Markovicu. :mrgreen: Evo @plavipatriota,ti,ja.Garant je i Hurin jaran(virtual) igrao. :mrgreen:
Još je tad i klub imo onu crticu Goražde-... :P

Nisam ja igrao, ja sam volim rukomet

Virtu4l je napisao/la:Ja sam se oprostio kad je Melić došao :mrgreen:
jbt kakvog igrača smoi mi propustitli jbt, zamisli da je sad u rosteru, a i mis smo imali vrsnog igrača poslije rata moremmo se pohvaliti :P
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

plavipatriota
Kontakt:

Post Postao/la plavipatriota » 17 jan 2015, 23:27

batigol777 je napisao/la:traba nac dva tri lijeva beka mlada i gurati ih kao sto su hrvati nacekali duvnjaka sad im je glavni.
Neznam da li je do izbora igraca al stvarno bekovi malo sutaju kao da nesmiju strah.Neko spomenu Edhema Sircu takav profil igraca nam treba.
igra naših bekova se zove "haj ti svijut, nemoj mene" i na kraju uradimo nešto najgluplje što se može uraditi!
a nisu takvi bili, npr protiv islanda baš rešetali!
strah je još uveliko prisutan! zato niko ne smije reći riječ malinoviću, momak izgleda jedini igra "opušteno", pa nek i fuli, ali bar kad treba šuta!
najviše me nervira karačić, njega moraš zamolit da opali!

Interista
Kontakt:

Post Postao/la Interista » 17 jan 2015, 23:29

Momcima ne smijemo zamjeriti ginulo se na terenu al platili smo danak neiskustvu Marinovic protiv Hrvatske nista protiv nas dosao na svoje.. Koliko je Buric na kraju imao odbrana ?? Makedoniju uzimamo zivi bili pa vidjeli

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 17 jan 2015, 23:30

zato je i dosao u Visoko sa stomakom ko da ce roditi svakog trenutka. :mrgreen:
hajde na chat,mi ko mahaluse tracamo,ali na pogresnoj temi
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 17 jan 2015, 23:32

legenda reala je napisao/la:jbt kakvog igrača smoi mi propustitli jbt, zamisli da je sad u rosteru, a i mis smo imali vrsnog igrača poslije rata moremmo se pohvaliti :P
Ma nezgodan je on, znam i njega poprilično dobro i crnogorce je zeznuo. Nikad ne bi rekao da će izrasti u ovako dobrog igrača.

Sjećam se dok smo bili mlađi, Međić je bio glavna zvijezda u našim omladinskim ligama, igrali smo pionirska i kadetska prenstva protiv Maglaja i nisi mu mogao apsolutno ništa, ma ni faulirati ga kako treba, ali eto, na kraju ispodprosječna karijera... Mašo Obralić mu je bio trener, bila je to strašna generacija Maglaja, tada su se zvali Maglaj Mapex.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

muhamedkonjic
Kontakt:

Post Postao/la muhamedkonjic » 17 jan 2015, 23:33

Virtu4l je napisao/la:Ja sam se oprostio kad je Melić došao :mrgreen
Znaci zbog toga si Melica stalno kritikovao kada je igrao za RK Bosnu :D

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 17 jan 2015, 23:34

muhamedkonjic je napisao/la:Znaci zbog toga si Melica stalno kritikovao kada je igrao za RK Bosnu :D
Nisam, Melić je igračina. Zamisli da sad igra za nas, da li bi ovoliko diskutovali o kontrama.
Voli te tvoje Sarajevo.

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 17 jan 2015, 23:35

Razbojnik je napisao/la:
schweinsteiger je napisao/la:
Ne igramo sa Danskom ili Španijom pa da je takav omjer, ova Austrija je jaka ekipa, ulažu dosta u rukomet, imaju par stranaca koji su im i glavni igrači, al daleko je ona od neke rukometne sile, igraju već par godina zajedno od onog prvenstva kad su bili domaćini pa su strašno uigrani, ali oni nemaju nijednog poznato ime koje odskače kvalitetom, sve su to prosječni igrači i nikakvo iznenađenje ne bi bilo ako mi dobijem, utakmica na jednu loptu pa ko se bolje snađe, takav je i omjer kvaliteta.
OK, ajmo realno:

Imaju nekoliko vrhunskih igraca. Recimo, imaju trenutno ponajbolja krila u svijetu rukometa:

Weber - desno krilo, najbolji strijelac Bundeslige (159 golova ove sezone), jedno od najboljih krila na ovom SP - danas je igrao katastrofalno u napadu (za svoje standarde), a protiv Hrvatske je bio na svojoj pravoj razini

Santos - lijevo kirlo, odmah iza Webera, 2. najbolji strijelac Bundeslige (150 golova - mrtva trka sa Weberom, a koliko su dominantni - 3. strijelac lige ima samo 134 gola).

Ostatak ekipe mozda nije ta razina, ali tu je ukupno 8 bundesligasa i to je ozbiljna stvar.

Spomenuo bih jos jednog velikog igraca:

Szilágyi srednji bek - bivsi igrac Flensburga i Kiela koji je u klupskom rukometu osvojio sve sto se moze osvojiti, a siguran sam da se vrhunski pripremio za SP jer mu je mozda zadnje.

Pogresnog si citirao,ja sam htio reci bas to sto si ti pokazao statistikom.Nisu skupina zvijezda,ali nisu ni mrtvi prosjek.Dobro su dana Webera zatvorili,nisu mu dopustili da se razmase na desnom krilu,a i Buric mu je samopouzdanje spustio skroz s odbranom onog zicera i sedmerca.

Nadam se da ce Prce malo doci sebi do prekosutra.Neko je napisao da on nije ta top klasa,slazem se,ali on je trenutno ponajbolje sto imamo i nadam se da nece cekat da Malinovic sa svoje 22 godine suta s 9 metara,nego da ce on uzeti odgovornost.
I vidio sam da neki krive Malinovica za one promasene udarce,a niko da ga spomene nakon Irana nakon onih sjajnih suteva.
#miasanmia

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 17 jan 2015, 23:38

Virtual i Goraždak su sasvim OK momci, al' brate davite sa tom lijevom pricom

[youtube][/youtube]

i evo opet gledam utakmicu (sad na miru) i vecinu odbrana ovog Marinovića smo ga mi pogađali :!: ....doduše 3-4 puta je vrhunski intervenisao, ostalo u naši traljavi šutevi i pogađanje u njega :facepalm:

jbm mu sunce, opali je ko covjek, ubij ga na golu...razbranili smo levata, da sad izgleda ko Landin
Zadnja izmjena: let3, dana/u 17 jan 2015, 23:40, ukupno mijenjano 1 put.

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 17 jan 2015, 23:39

Yebiga, ja sam iskreno u podsvijesti očekivao poraz večeras.

Što se tiče igre, u drugom poluvremenu, ja mislim u 48. minuti mi smo imali 14 golova, znači to je jedan ili nijedan gol za 20. minuta i kako da pobjediš onda?

Razbranili smo im golmana, niko nije imao muda probati sa bekvoskih pozicija opaliti (osim Malinovića ono će biti zvijer). Tri, četiri kontre smo bacali u bunar, Siledžiija nas je silovao bukvalnooo :roll: Jedina stvar koliko sam upratio da smo koliko toliko limitirali njihova krila, mislio sam da će nas razbiti tu al' nisu u tolikoj mjeri. Ni Austrija nije odigralo toliko dobro koliko smo mi loše...

Sad se odmoriti, pa probati dobiti Makedonce, yebiga Lazarova pokušati zaustaviti (koliko toliko) ako njega bar malo limitiramo možemo se nadati nečemu. I moramo biti definitivno agresivniji u napadu. Prce, Čelica i ostala bekovska linija mora biti na većem nivou nego večeras. I još jedna stvar, Karačić definitivno ne može sam organizovati igru čitavu tekmu, morali smo imati još jednog kvalitetnog srednjeg beka...

Odbrana nije bila toliko loša večeras koliko napad.
Zadnja izmjena: FaraonTM, dana/u 17 jan 2015, 23:40, ukupno mijenjano 1 put.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

muhamedkonjic
Kontakt:

Post Postao/la muhamedkonjic » 17 jan 2015, 23:40

Virtu4l je napisao/la:
muhamedkonjic je napisao/la:Znaci zbog toga si Melica stalno kritikovao kada je igrao za RK Bosnu :D
Nisam, Melić je igračina. Zamisli da sad igra za nas, da li bi ovoliko diskutovali o kontrama.

Zezam se samo malo, ali stvarno steta da je otisao za Crnogorce igrati, koliko se sjecam da ga nazalost moj rodjo Halid ignorisao ? ili je bilo problema oko pasosa nesjecam se, sa njim bi imali 10 golova svaku utakmicu.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 17 jan 2015, 23:44

samo_lijevo je napisao/la:
zato je i dosao u Visoko sa stomakom ko da ce roditi svakog trenutka. :mrgreen:
hajde na chat,mi ko mahaluse tracamo,ali na pogresnoj temi
Imo je tad on dobra primanja, bio rukomet u expanziji, gazda pito kolko Kiro košta i onda mu rukomet više nije bio zanimljiv okreno se drugim sportovima :P

Virtu4l je napisao/la:
legenda reala je napisao/la:jbt kakvog igrača smoi mi propustitli jbt, zamisli da je sad u rosteru, a i mis smo imali vrsnog igrača poslije rata moremmo se pohvaliti :P
Ma nezgodan je on, znam i njega poprilično dobro i crnogorce je zeznuo. Nikad ne bi rekao da će izrasti u ovako dobrog igrača.

Sjećam se dok smo bili mlađi, Međić je bio glavna zvijezda u našim omladinskim ligama, igrali smo pionirska i kadetska prenstva protiv Maglaja i nisi mu mogao apsolutno ništa, ma ni faulirati ga kako treba, ali eto, na kraju ispodprosječna karijera... Mašo Obralić mu je bio trener, bila je to strašna generacija Maglaja, tada su se zvali Maglaj Mapex.
To jeste on je bio rezerva jednom Mustafiću kod nas bio na posudbi, al da je imo moćnu kontru uvijek imo je, ono krene u trk, pa uspori tri koraka i onda poleti u gol, uživanje gledati

Medžić plafon Katar, ma bilo je tih talenata, jel Fidahić bio kapiten one kadetske repke što je igrala Euro, a ništa nije napravio
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

armin
Kontakt:

Post Postao/la armin » 17 jan 2015, 23:44

Makedonci su bili prepotentni i na EP u košarci, pa smo ih spustili na zemlju.

Ipak, u rukometu je razlika između nas i njih veća na njihovu stranu, ali zbog motiva, mentaliteta, iskreno vjerujem u pobjedu. Red je da nakon košarke padnu i u rukometu. :bih: :bih:

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 17 jan 2015, 23:45

muhamedkonjic je napisao/la:Zezam se samo malo, ali stvarno steta da je otisao za Crnogorce igrati, koliko se sjecam da ga nazalost moj rodjo Halid ignorisao ? ili je bilo problema oko pasosa nesjecam se, sa njim bi imali 10 golova svaku utakmicu.
Rekli su da su imali neke administrativne probleme. Šteta, ali ne igra više ni za CG, oprostio se ima više od godinu dana.
Voli te tvoje Sarajevo.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 17 jan 2015, 23:47

armin je napisao/la:Makedonci su bili prepotentni i na EP u košarci, pa smo ih spustili na zemlju.

Ipak, u rukometu je razlika između nas i njih veća na njihovu stranu, ali zbog motiva, mentaliteta, iskreno vjerujem u pobjedu. Red je da nakon košarke padnu i u rukometu. :bih: :bih:
ma ko ih yebe, nek' dokažu na terenu da su bolji od nas, pa cemo im cestitati na kraju ako budu bolji

dotad :shhh: ni je'ne

muhamedkonjic
Kontakt:

Post Postao/la muhamedkonjic » 17 jan 2015, 23:49

Virtu4l je napisao/la:
muhamedkonjic je napisao/la:Zezam se samo malo, ali stvarno steta da je otisao za Crnogorce igrati, koliko se sjecam da ga nazalost moj rodjo Halid ignorisao ? ili je bilo problema oko pasosa nesjecam se, sa njim bi imali 10 golova svaku utakmicu.
Rekli su da su imali neke administrativne probleme. Šteta, ali ne igra više ni za CG, oprostio se ima više od godinu dana.
Steta stvarno dobro bi nam dosao ovo prvenstvo sto ti kazes, nisam znao da vise neigra za njih ali sada je vec u godinama pa i nevrijedi ga zaganjati kada vec tu imamo Vrazalica, Zulfica i Eresa koji su svi mladi i perspektivni.

plavipatriota
Kontakt:

Post Postao/la plavipatriota » 17 jan 2015, 23:49

ma mene nervira što protiv nas obično proradi golman, ili neka zvijezda dokazuje da je zvijezda...
strah me da nam Lazarov ne da 12 golova i sam nas pobijedi il da ona rugoba na golu ko ovaj danas Marinović udari po nama!

topnik1
Kontakt:

Post Postao/la topnik1 » 17 jan 2015, 23:50

I dokle smo došli sa umijećem bacanja lopte u kontre ?
Grijesiti je ljudski,ali ako vam se gumica istrosi prije olovke,malo ste pretjerali!!

VOLIM TE ČELIK!!!!!

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 17 jan 2015, 23:51

legenda reala je napisao/la:
To jeste on je bio rezerva jednom Mustafiću kod nas bio na posudbi, al da je imo moćnu kontru uvijek imo je, ono krene u trk, pa uspori tri koraka i onda poleti u gol, uživanje gledati
Mustafic je mogao napraviti odlicnu karijeru,medjutim cini mi se da je njemu bilo mrsko igrati.Sa kakvom je on lakocom postizao golove. :tokralju:
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

Odgovori

Natrag na “Rukometna reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.