U-21, U-19, U-17

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

bavarian_bk
Kontakt:

Re: U-21,U-19,U-17

Post Postao/la bavarian_bk » 12 jun 2013, 18:32

Ulazi sa klupe, uglavnom na poziciju desnog bočnog. Tako je i jučer slučaj bio, mijenjao je Cimirota. A nekad zna igrati i na stoperu :)

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 12 jun 2013, 19:18

Gledam sad na TV-u, Vlado Jagodić će voditi U-19 selekciju na mediteranskim igrama u Mersinu, da li to možda znači da je Karačić dobio ili će dobiti otkaz pa se Jagodić pojavljuje kao v.d. selektora.. :? :?

neroazzuro
Kontakt:

Post Postao/la neroazzuro » 12 jun 2013, 19:30

Kevin je napisao/la:
Emir000 je napisao/la:Zasto ste bili protiv momka zvani BSBosna? Svi su protiv Karacica (kao i ovdje: http://www.reprezentacija" onclick="window.open(this.href);return false; .ba/glavne-vijesti-menu/12-ostale-glavne-vijesti/1747-ko-e-odgovarati-za-blamau-juniora-selektor-karai-priliku-na-elitnom-turniru-dao-ak-osmorici-debitanata.html) sada a prije ste bili na njegovu stranu i htjeli ste ponizit BSBosnu, nije vam dobro.
zato sto je i sam priznao kasnije da nije imao dovoljno informacija..sta je ovo neka relevantna stranica? ili šta..ista kao i svaka druga gdje moze pisati tko šta hoće i kako hoće..

naravno, rezultata nema i Karačić će dobiti otkaz 100% al ja vas uvjeravam da je čovjek vrhunski trener.. sačekajmo drugog pa ćemo vidjeti što će biti..

meni je ovdje dovoljno bilo što mi napiše dino-92 koji je gledao utakmice, a ne netko ko laprda po portalima koji niti jedne nije vrlo vjerojatno ni pogledao..
uostalom ko je ta BiH, šta je BiH repka? velesila ili pa da se gonja sa francuzima, austrijancima itd?

ni A selekcija do ove godine nije napravila ništa (a i ove je u drama lakoj skupini, treab biti realan), a kamoli će mlađi..

napreduje se sigurno..al ništa ne ide preko noći..

ja koliko vidim ovdje je najveći problem (vidi se i po komentarima) što je Karačić Hrvat, iz Širokog i što je pozvao četvoricu (aktualnih prvaka, osvajača kupa prošle sezona i ove) iz juniora Širokog...jbg-a ..
Postovao sam te do ovog trenutka,ali vidim da se vrlo malo razlikujes od onih sa ****.
NAJBOLJI NAPAD,sine,NAJBOLJI NAPAD!!! Mi Bosanci smo najveci debili sto pokusavamo vazda razumit takve "objektivne" ljude i sto vam stalno dajemo argumente da vecina nismo nacionalisti nego samo volimo BiH i sve njeno. Ali ne,najlakse je rec da "vas" neko mrzi.
Ne mrzi vas niko,samo vas puca paranoja.
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić, Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić

Eborg
Kontakt:

Post Postao/la Eborg » 12 jun 2013, 19:30

Idu i Jagodic i Karacic i Malkocevic zbog zdravstvenog stanja Musemica, tako je ranije odluceno.

nedim1993
Kontakt:

Post Postao/la nedim1993 » 12 jun 2013, 19:56

sve lafo neutralni i objektivni a malo malo pa nabace kako je naša grupa uber lagana, ma ne znam ni koju riječ više da kažem. Jesam reko prije par stranica ovu istu stvar? :D. evo potvrđuju je iznova i iznova. ;)
Vođa zna.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 12 jun 2013, 20:04

Cuj laka grupa.
Pa nije li ta Grcka zavrsila ispred Hrvatske prosle kvale?

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 12 jun 2013, 20:06

Mlada repka jučer odlično odigrala, Albanija nije toliko loša koliko se mislilo i kako rezultat na kraju to pokazuje.
Dosta smo bolji, ali nisu loši, mogli bi uzeti koji bod ostalima u grupi.
Kod Albanaca se izdvajaju onaj Hodža :mrgreen: što je gol dao i igrač sa brojem 3.

Naši Zmajići dosta bolji, dosta i uigrani, odnosno dobro pripremljeni od strane Jagodića.

Pa evo neko moje viđenje:
Golman solidan, vidim napadaju ga pojedinci ovdje što ne opravdavam. Nije imao šuteva prema golu da bi pokazao koliko je dobar/loš, kod gola nije mogao ništa.
Čitam da ide sa Dinamom na pripreme, odnosno da je iduće sezone u kadru Dinama, svakako dobra referenca.
U tekmi sa A repkom sjajno Džeki odbranio udarac nogom i imao još par dobrih intervencija.
Tako da još nije pokazao koliko može, bar ja tako mislim. Vidjet ćemo.

Odbrana dobro odradila posao, koncentracija im je malo pala pred kraj prvoh poluvremena kad su gol primili.
Kovačević i Hajrović dobar tandem. Prvi je pokazao već da ima sigurnost i kvalitet, od drugog očekujem još više, čini mi se da u grču nekom igra. Vjerovatno i to što nema klub ima uticaja na njega.
Cimirot solidan, bolji nego protiv Srbije. Ako uzmemo u obzir da mu to nije prirodna pozicjija, dobar je.
Bevab po meni odličan i konstantan, dobar protiv Srbije, A repke i jučer. Nema nekih velikih oscilacija, odlično fizički pripremljen, u 92. minuti otrči od svog do protivničkog šesnaesterca i nazad.

Veza po meni najbolji dio ekipe. Veliki izbor dobrih igrača, Jagodić je tu na slatkim mukama.
Arežina najveće otkriće ovih kvalifikacija. Za njega vrijedi kao i za Bevaba, konstantan u svim dosadašnjim tekmama, po meni najbolji igrač U21 reprezentacije. U svakoj tekmi učestvovao u golu (A repka-gol, Srbija-asistencija, Albanija-asistencija). Dobra tehnika i dobar pas. Atratkivan igrač.
Grahovac i Čajić također opravdano u prvom timu. Prvi kapitenski igra, lider na terenu, par dobrih poteza. Čajić postigao super gol, dobro odradio posao nazad, solidan naprijed.
E sad, Jevtić po meni nije ništa extra pokazao do sada. Nije meni opravdao zašto je u prvom timu. Vlado zna najbolje, to je sigruno, ali se još nije dokazao.
Mešanović uz Arežinu najbolji u repki, malo na fizičkoj spremi još mora poraditi, doduše i umor ga je vjerovatno stigao. Brz, hladan u završnici, dobar i u skoku, moderan napadač.
Duljević i Prcić extra izmjene Vlade. Duljvić svježinom prelomio tekmu u našu korist, talenat ima sigurno, možda bi trebao biti i starter.
Prcić je tip igrača koji igra glavom, par lijepih poteza, volio bih da ga vidim jednom od početka. Podsjeća me na Zidana :mrgreen:
Maletić odigrao koliko se i očekivalo od njega. Spuštao lopte, skakao, borio se. Realno, nije imao upotrebljivih centaršuteva da se pokaže u onome što najbolje zna.
Graovac malo igrao da kažem nešto više o njemu, vjerovatno je dobar igrač čim je Vladi prva izmjena u odbrani, dakle najbliže prvom timu u odbrani.

Sve u svemu, Jagodić radi dobar posao, skautira protivnike, radi ozbiljno, rezultati su tu.
Sretno mu u nastavku. :)

Što se Karačića tiče, doveo nas je u elitni krug i ispunio neka osnovna očekivanja.
E sad, bez bodova završiti 3 tekme je mali problem, ali koliko vidim prema klipovima i mišljenju @dino_92, malo nam je sreće nedostajalo da odigramo 2 tekme neriješeno.
Tako da je na ljudima u savezu da odluče šta je najbolje, a ja ne bih imao ništa protiv da ostane.

Mlade kategorije napreduju, to je evidentno. Ima tu dobrih igrača, dobro se radi. Uvijek može bolje, naravno.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

AlenHalilovic
Kontakt:

Post Postao/la AlenHalilovic » 12 jun 2013, 20:08

I kao BiH dosad bila losa, i nikad nije dobro igrala. :lol: A od Cire reprezentacija konstatno dobro igra, samo sto nam je dva put srece falilo da zavrsimo uspjesno kvalifikacije. Kazu da mi nekoga mrzimo, a koliko cinizma mozes procitat u njihovim komentarima. :mrgreen: Al neka neka sve ce doci na svoje, nemogu oni mrziti koliko mi mozemo voljeti :mrgreen:
Zadnja izmjena: AlenHalilovic, dana/u 12 jun 2013, 20:09, ukupno mijenjano 1 put.

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 12 jun 2013, 20:09

Pomenimo Muamera Tankovića, igrača bh. korijena člana engleskog Fulhama. Tanković je bio glavna uzdanica u U-17 selekciji Švedske, a sada je ponajbolji reprezentativac U-19 selekcije Švedske. Upravo je Tanković bio dvostruki strijelac za švedsku selekciju u pobjedi nad BiH od 3:2.
Sta reci, koju posluku...
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 12 jun 2013, 20:14

Realno naša grupa je najlakša, a mi smo najgori.

Pa juče Armenija rasturila Dansku, a Danska u grupama kvalifikacija za EP nadjačala Portugal, a obzirom da je nas Portugal izbacio u baražu to znači da smo mi gori od Armenije. Osim toga, mi uopšte nismo 15. na rang listi, radi se o tome da smo mi zapravo 51. a da su u krovnoj fudbalskoj pardon nogometnoj organizaciji zamijenili cifre. S druge strane, Srbija je pobijedila Škotsku koja je pobijedila Hrvatsku. Ako uzmemo u obzir da je Hrvatska četvrta, to znači da je Srbija najmanje treća na rang listi. Prema tome, rang lista izgleda ovako:

1. Novak Đoković
2. Nadal, Španija i ostala jezuitska mraka koja neće tu dugo ostat'
3. Srbija
4. Hrvatska i Hercegovina
....
999. Zapadna Sahara
1000. Istočni Timor
1001. Bosna

Mi smo iskompleksirane budale i treba da se pomirimo s tim.

nedim1993
Kontakt:

Post Postao/la nedim1993 » 12 jun 2013, 20:26

ja ipak mislim da si nam dao previsok rang, jer na to sve što si dodo moramo dodat i da je ovo prva godina da malo bolje igramo. i 'Alilovića obavezno ispred bosne stavit po svoj logici
Vođa zna.

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 12 jun 2013, 23:28

Da se prisjetimo kako je to bilo kada se birala trenutna garnitura selektora za mlade reprezentacije, olimpijski tim i futsal. Posebno je zanimljiv zadnji pasos:

http://sportsport.ba/bh_fudbal/izbor-se ... -bih/50851" onclick="window.open(this.href);return false;

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 12 jun 2013, 23:52

AnelZ je napisao/la:Da se prisjetimo kako je to bilo kada se birala trenutna garnitura selektora za mlade reprezentacije, olimpijski tim i futsal. Posebno je zanimljiv zadnji pasos:

http://sportsport.ba/bh_fudbal/izbor-se ... -bih/50851" onclick="window.open(this.href);return false;
Tako ti je kad kreten neprecizno pomisli da izbor selektora treba da bude ekvivalentan izboru Vijeća ministara. Što je najgore ovog idiota ni najmanje ne zanimaju rezultati reprezentativnih selekcija za koju želi da delegira selektore. Nek crkne u najgorim mukama i on i njegovi istomišljenici.

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 12 jun 2013, 23:52

ASD je napisao/la:Cuj laka grupa.
Pa dobro, tad su grci bili godinu mladji pa je i razumljivo sto su bili ispred hrvatske..sad su ohrdine stare, a hrvati puse kitu skotima..
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan

Mravnjak
Kontakt:

Post Postao/la Mravnjak » 12 jun 2013, 23:52

Papastathopoulos je napisao/la:
ASD je napisao/la:Cuj laka grupa.
Pa dobro, tad su grci bili godinu mladji pa je i razumljivo sto su bili ispred hrvatske..sad su ohrdine stare, a hrvati puse kitu skotima..
:lol:
Seo Rušilac inače momak je legenda, mislim na Sea.
FORZA NAPOLI

Emir000
Kontakt:

Post Postao/la Emir000 » 13 jun 2013, 02:19

ko je ono bio branio karacica neki lik zvani sb fadileu ako se ne varam kaze siroki brijeg je pobjedio juniorsku ligu pa sad cisto pise ko je pobjedio:

sarajevo 78
zeljeznicar 74

siroki brijeg 70

valjda mu je karacic familija ili je neki radnik sirokog brijega nema drugi razlog da onako vatreno brani ovog seljackog kluba

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 13 jun 2013, 09:01

Emir000 je napisao/la:ko je ono bio branio karacica neki lik zvani sb fadileu ako se ne varam kaze siroki brijeg je pobjedio juniorsku ligu pa sad cisto pise ko je pobjedio:

sarajevo 78
zeljeznicar 74

siroki brijeg 70

valjda mu je karacic familija ili je neki radnik sirokog brijega nema drugi razlog da onako vatreno brani ovog seljackog kluba
pa jest ove sezone sarajevo, ali aktualni do ove su juniori Širokog koji su osvojili duplu krunu o koji su i ove kup osvojili..

a evo vam jos jedan primjer kulture..a tebi pobro "seljacki" klub nabija komplekse već godinama..

dok ne skontate da nije riječ o Karacicu..opet kazem, otici ce 99% jer nema rezultata ali mišljenja sam da se rezultati ne prave preko noći i da neće sve tako brzo sjesti na svoje mjesto..
to je ono što ja želim reći
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 13 jun 2013, 09:03

zizu1991 je napisao/la:Kevine, možda ti nisi opterećen nacionalnošću, možda si opterećen mislima o lažnoj multikulturalnosti drugih, tj. imaš već jedno izgrađeno mišljenje, koje namećeš iznova i iznova, te se stalno kriješ iza toga i to namećeš kao opravdanje za sve tvoje postove takvoga tipa.

Mislim da ne bi trebao tako da se ponašaš, drago mi je da cijeniš ljude koji su iz tvoje sredine, al su ti smiješni argumenti za te momke iz U - 19 reprezentacije. Ovdje se kritizirala cijela grupa momaka koji čine jednu generaciju, i nije se apostrofiralo da su momci iz Širokog jedini razlog neuspjeha kolektiva.

Imaš problema sa viđenjem cijelokupne situacije oko U - 19 reprezentacije, ne mislim prvenstveno na njihove rezultate nego na postove kojima se ocijenjuje rad sa njima, njihov kvalitet, te pristup nacionalnom dresu. Niko nikoga ovdje ne proglašava izdajnikom kao što ti cijelo vrijeme poturaš da se nameće kao generalno mišljenje.

Meni lično je drago da ti pratiš mlade selekcije, drago mi je da ti je drago što mnogo djece / momaka / sportista iz tvoga mjesta predstavljaju državu u kojoj su rođeni, ali se malo više ili čak previše ponašaš protekcionistički prema tim momcima i svaki komentar koji se posredno ili neposredno tiče njih, ti osuđuješ a razloge za kritiku kao istu nalaziš u tom našem nacionalizmu i lažnom multikulturalizmu. Mislim da si definitivno mnogo, jako mnogo puta promašio bit ove teme.

Sportski pozdrav !
nisam mislio na komentare ovdje na forumu, nego općenito,prošao sam portale ;)
i ne kritizira se toliko cijela grupa koliko se stalno nameće -> igrači iz Širokog, trener Širokog itd itd
pročitaj malo postove i ovdje, a da ne govorim o ostalim portalima, komentarima itd..paćeš dobiti sliku

al u biti me apsolutno ne interesira, neću se ni javljat niti pisat ništa..

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 13 jun 2013, 09:07

neroazzuro je napisao/la:
Kevin je napisao/la:
Emir000 je napisao/la:Zasto ste bili protiv momka zvani BSBosna? Svi su protiv Karacica (kao i ovdje: http://www.reprezentacija" onclick="window.open(this.href);return false; .ba/glavne-vijesti-menu/12-ostale-glavne-vijesti/1747-ko-e-odgovarati-za-blamau-juniora-selektor-karai-priliku-na-elitnom-turniru-dao-ak-osmorici-debitanata.html) sada a prije ste bili na njegovu stranu i htjeli ste ponizit BSBosnu, nije vam dobro.
zato sto je i sam priznao kasnije da nije imao dovoljno informacija..sta je ovo neka relevantna stranica? ili šta..ista kao i svaka druga gdje moze pisati tko šta hoće i kako hoće..

naravno, rezultata nema i Karačić će dobiti otkaz 100% al ja vas uvjeravam da je čovjek vrhunski trener.. sačekajmo drugog pa ćemo vidjeti što će biti..

meni je ovdje dovoljno bilo što mi napiše dino-92 koji je gledao utakmice, a ne netko ko laprda po portalima koji niti jedne nije vrlo vjerojatno ni pogledao..
uostalom ko je ta BiH, šta je BiH repka? velesila ili pa da se gonja sa francuzima, austrijancima itd?

ni A selekcija do ove godine nije napravila ništa (a i ove je u drama lakoj skupini, treab biti realan), a kamoli će mlađi..

napreduje se sigurno..al ništa ne ide preko noći..

ja koliko vidim ovdje je najveći problem (vidi se i po komentarima) što je Karačić Hrvat, iz Širokog i što je pozvao četvoricu (aktualnih prvaka, osvajača kupa prošle sezona i ove) iz juniora Širokog...jbg-a ..
Postovao sam te do ovog trenutka,ali vidim da se vrlo malo razlikujes od onih sa ****.
NAJBOLJI NAPAD,sine,NAJBOLJI NAPAD!!! Mi Bosanci smo najveci debili sto pokusavamo vazda razumit takve "objektivne" ljude i sto vam stalno dajemo argumente da vecina nismo nacionalisti nego samo volimo BiH i sve njeno. Ali ne,najlakse je rec da "vas" neko mrzi.
Ne mrzi vas niko,samo vas puca paranoja.
zar nije laka skupina, odnosno laksa nego ikada do sad?
da se razumijemo, BiH igra trenutno odličan nogomet i vjerojatno bi se u svaom slučaju plasirala (preko kvalifikacija ili izravno) ali ralnost je da se do sad nikad takva selekcija igrača nije nikad nigdje plasirala, kako onda preko noći očekivati da nam U19 razvaljuje ili tako nešto..mjeriti se sa Francuskom, Austrijom itd
ne ide preko noći, ne ide..

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 13 jun 2013, 11:42

Kevin je napisao/la:
nisam mislio na komentare ovdje na forumu, nego općenito,prošao sam portale ;)
i ne kritizira se toliko cijela grupa koliko se stalno nameće -> igrači iz Širokog, trener Širokog itd itd
pročitaj malo postove i ovdje, a da ne govorim o ostalim portalima, komentarima itd..paćeš dobiti sliku

al u biti me apsolutno ne interesira, neću se ni javljat niti pisat ništa..
Čitam ja ovu temu redovno, nisam vidio 2 - 3 puta da je to apostrofirano.
Ja ti opet ponavljam da generaliziraš, postoji jako mala šansa da su ti ljudi koji pišu po ostalim portalima, ljudi koji pišu ovdje na forumu. Ljude samo zanima reultat, traži se krivac za neuspjeh i nije samo mlada reprezentacija izuzetak koji odstupa od nekih pravila kada se traži glava trenera / selektora ekipe koja je zabilježila samo neuspjeh, tako da ti je to glupa priča.

Mislim da ti je mrsko raspravljati se po drugim stranicama sa tim likovima koji potenciraju takve stvari koje ti iznosiš, pa nama ovdje to na kamaru sve zajedno sa kamatama isplatiš. Ne valja ti to, generalizacija je čudna, jako opasna stvar.

Kevin je napisao/la:zar nije laka skupina, odnosno laksa nego ikada do sad?
Grupa je laka, odnosno teška, koliko si ti dobar, odnosno loš. Tako da tu motiva za dalju raspravu o tome ne vidim.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Balorda, Bing [Bot], dzemil, ErosViverosViv, Goalgetter, Google [Bot], Google Adsense [Bot], Iceplayer, Jabroni, Jegres, juka55, Lobudaraczapamcenje, LondonBlues, Samba71, StevieG8, Uknaac, Vaya i 105 gostiju.