AC Milan - Arhiva postova
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma
Re: AC Milan
Mi ovoj Romi ako ne strpamo 3 komada onda ne znam, ova ekipa je uzas,nema ni glavu ni rep,nit imaju neki plan igre.
Znaci Lazio i Roma nam ne bi trebali bas nikakvu prijetnju predstavljati za LP ove sezone, znaci borba sa Napolijem,Interom i Atalantom
Znaci Lazio i Roma nam ne bi trebali bas nikakvu prijetnju predstavljati za LP ove sezone, znaci borba sa Napolijem,Interom i Atalantom
-
Straightforward
- Kontakt:
Evo čitam te, ne znam koliko imaš godina ali brate mili kakve su to sve pretpostavke koliko će biti dovoljno bodova za LP, i ko će nam biti konkurent nakon 4 kola

5 godina imam,a ti?Straightforward je napisao/la: ↑19 okt 2020, 01:54Evo čitam te, ne znam koliko imaš godina ali brate mili kakve su to sve pretpostavke koliko će biti dovoljno bodova za LP, i ko će nam biti konkurent nakon 4 kola![]()
![]()
Stat nije jasno? Uzmi pogledaj tabele godinama unazad pa ces vidjeti koja je granica za top4, kazem kako jeste.
Onda pogledaj Romu i Lazio i reci mi da su to ekipe koje ce nesto unaprijediti svoju igru sa postojecim kadrom?
Imali kakvi vijesti za Rebica, kad ce biti preman da igra, nadam se da ce biti protiv Rome, da idemo i to uzeti abd
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16
Prerano je otpisati rimljane, a 75p je vjerovatno više nego dovoljno, 72p su bila dovoljna prethodnih 5 sezona.
Milanu nisu bitni rezultati konkurenata prije aprila, jer imamo 3 ozbiljna za CL, nema šanse da će sva 3 konkurenta imati lošiju sezonu.
Najbitnije je da 85% sezone odigraju Ibra, Theo, Romagnoli(bio užasan protiv Lukakua)-Kjaer, Bennacer, Kessie, Hakan. Dalje da preuzmu odgovornost i ostali, tj.Rebić, Leao, Diaz i ofanzivci, jer ne može Ibra sa 4 banke sve sam, iako je moćan kao He-Man
Pioli neka samo nastavi, tj. držat se ove formacije, ne mijenjati uloge/pozicije Hakanu i Kessieu i sve će biti okej.
Povreda i karantina će biti, zato je bitnije nego ikad da igrači rotacije (Colombo, Dalot, Hauge, Maldini Jr., Gabbia, Krunić) ne budu rupetine kad se ekipa bude krpila.
Po meni treba odmah halalit EL, pravi Miki Maus kup, igraju za bakšiš, a realno gotov nemoguće osvojiti.
Milanu nisu bitni rezultati konkurenata prije aprila, jer imamo 3 ozbiljna za CL, nema šanse da će sva 3 konkurenta imati lošiju sezonu.
Najbitnije je da 85% sezone odigraju Ibra, Theo, Romagnoli(bio užasan protiv Lukakua)-Kjaer, Bennacer, Kessie, Hakan. Dalje da preuzmu odgovornost i ostali, tj.Rebić, Leao, Diaz i ofanzivci, jer ne može Ibra sa 4 banke sve sam, iako je moćan kao He-Man
Pioli neka samo nastavi, tj. držat se ove formacije, ne mijenjati uloge/pozicije Hakanu i Kessieu i sve će biti okej.
Povreda i karantina će biti, zato je bitnije nego ikad da igrači rotacije (Colombo, Dalot, Hauge, Maldini Jr., Gabbia, Krunić) ne budu rupetine kad se ekipa bude krpila.
Po meni treba odmah halalit EL, pravi Miki Maus kup, igraju za bakšiš, a realno gotov nemoguće osvojiti.
Sad mi palo na pamet da je ovaj malac prije par mjeseci izjavio da se u klubu samo talijanski priča i da njemu treneri i osoblje daju upute na talijanskom iako on pojma nema o čemu pričaju.Da nitko ne šljivi strance nego ako ne naučiš jezik otpadaš vrlo brzo,neće ti nitko posebno prevodit instrukcije šta trebaš radit.Ne bi se čudio da je tako u većini talijanskih klubova,Talijani su specijalna vrsta kad su u pitanju strani jezici.
Ma krivo sam gledao.To je bilo još dok je u Švedskoj bio.
Zbog toga svaki igrac koji dođe u Milan ima dva puta sedmično skolu talijanskog jezika, jezik je sam po sebi tečan za naučiti tako da vrlo brzo svi igraci savladaju osnove...Ali opet sigurno da ima tupavaca poput Aguera koji zivi 10 godina u Manchesteru ne zna reci ''moje ime je Sergio''SiamoNoi je napisao/la: ↑19 okt 2020, 23:07Sad mi palo na pamet da je ovaj malac prije par mjeseci izjavio da se u klubu samo talijanski priča i da njemu treneri i osoblje daju upute na talijanskom iako on pojma nema o čemu pričaju.Da nitko ne šljivi strance nego ako ne naučiš jezik otpadaš vrlo brzo,neće ti nitko posebno prevodit instrukcije šta trebaš radit.Ne bi se čudio da je tako u većini talijanskih klubova,Talijani su specijalna vrsta kad su u pitanju strani jezici.
- Beduin
- Kontakt:
Italijani jesu poglupa nacija po tom pitanju, me znaju niti zele uciti strane jezike (znam i iskustva sa nekom rodbinom, tetak mi italijan i za zivota nije naucio 5 rijeci na bosanskom), ali se sjecam nedavnog intervjua nekog igraca hrvata sto je igrao u Wolfsburgu kada i Said H. i covjek govori kako je Said bio ogroman talenat i sprdao se na treninzima sa odbrambenim kolegama, ali nije htio uciti njemacki jezik i nakon 1 sezone treneri ne zele gubiti vrijeme sa pojedincem u objasnjavaju svake sitnice, nego da se zato ocekuje od igraca da na vrijeme savlada osnove jezika radi lakse kimunilacije i napretka, sto je Saidu bila najveca prepreka u klubu. Dakle, nije to samo u Milanu ili Italiji.meskalin je napisao/la: ↑20 okt 2020, 07:28Zbog toga svaki igrac koji dođe u Milan ima dva puta sedmično skolu talijanskog jezika, jezik je sam po sebi tečan za naučiti tako da vrlo brzo svi igraci savladaju osnove...Ali opet sigurno da ima tupavaca poput Aguera koji zivi 10 godina u Manchesteru ne zna reci ''moje ime je Sergio''SiamoNoi je napisao/la: ↑19 okt 2020, 23:07Sad mi palo na pamet da je ovaj malac prije par mjeseci izjavio da se u klubu samo talijanski priča i da njemu treneri i osoblje daju upute na talijanskom iako on pojma nema o čemu pričaju.Da nitko ne šljivi strance nego ako ne naučiš jezik otpadaš vrlo brzo,neće ti nitko posebno prevodit instrukcije šta trebaš radit.Ne bi se čudio da je tako u većini talijanskih klubova,Talijani su specijalna vrsta kad su u pitanju strani jezici.![]()
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
Engleskim prolazis samo u Nizozemskoj i Skandinavskim zemljama.....U ostatku Europe ti se ne pise dobro ako ne savladas barem osnove. Jer svi su preponosni na svoj jezik da bi pricali tudjim...U Francuskoj rijetko da ce ti neko dati informaciju na ulici na engleskom jeziku ili bilo kakvu pomoc.... Dok je druga prica u Nizozmskoj poznam ljude koji zive u tamo i vecina ih korisiti iskljucivo samo engleski jezik u Amsterdamu kad sam bio daleke 2011 babe stare po 70 godina pricaju odlicno engleski, dok u Milanu sljedece godine jako slabo ljudi engleski pricaju.
Zadnja izmjena: meskalin, dana/u 20 okt 2020, 11:35, ukupno mijenjano 2 puta.
- Beduin
- Kontakt:
Ma u Italiji sam bio masu puta i ljudi ne j3bu ni 1%, pitas ih na engleskom, odgovaraju ti na italijanskom. Jedino u klubovoma natucaju i odgovore ti. Cak i u Njemackoj mi cesto nisu htjeli ili nisu znali odgovoriti, tek ovo mladji pokusavaju nesto, dok u Francusloj su slabi totalno.
U Svicarskoj je vec druga prica, omladina bifla engleski opasno, a i pri zaposljavanju cesto bude presudan ovisno o vrsti posla.
Nego, protiv Celtica volio bih Hauge lijevo, Leao spic, a Saele Desno, amf Diaz, kao i Tonali umjesto Benacera/Kessia. Desnog beka da igra ovaj portugalac.
Treba odmoriti igrace, meni je bitnija pobjeda protiv Rome.
U Svicarskoj je vec druga prica, omladina bifla engleski opasno, a i pri zaposljavanju cesto bude presudan ovisno o vrsti posla.
Nego, protiv Celtica volio bih Hauge lijevo, Leao spic, a Saele Desno, amf Diaz, kao i Tonali umjesto Benacera/Kessia. Desnog beka da igra ovaj portugalac.
Treba odmoriti igrace, meni je bitnija pobjeda protiv Rome.
075 ❤
075 ❤
@beduin
Nije bas istina za njemacku,zivim tu i 80% svaba prica skoro tecno engleski jezik,uce ga u skoli,ali ne kao kod nas formalno,nego uce da ga nauce
Znaci ako na ulici naletis na babe i didove oni ti nece odg na engl jer oni mozda ne znaju,a ima i njih koji pricaju ali ove novije generaci recimo sad do 50-te oni ti 80% pricaju engl
Nije bas istina za njemacku,zivim tu i 80% svaba prica skoro tecno engleski jezik,uce ga u skoli,ali ne kao kod nas formalno,nego uce da ga nauce
Znaci ako na ulici naletis na babe i didove oni ti nece odg na engl jer oni mozda ne znaju,a ima i njih koji pricaju ali ove novije generaci recimo sad do 50-te oni ti 80% pricaju engl
Pa Talijani i tu kod nas kad dođu na more ti uđu u dućan/pekaru i na talijanskom traže šta im treba
- Beduin
- Kontakt:
Zato kazem nisu htjeli ili nisu znali. Ne znam je li ti zivis u Njemackoj zadnjih nekoliko godina ili si od ranije, ali ja sam tamo pocetkom 2000ih cesto bio po Njemackoj i izlazio po klubovima pa ono trazis na ulici nesti i propitujes (gdje sta pojesti, gdje izaci i sl.) I vjeruj mi da je cesto i omladina znala jedva natucati engleski, a tad ni ja nisam bio briljantan. Sreca pa su mi rodjaci pricali njemacki i francuski pa smo se lakse snalazili. Ali nam je bila fora ispitivati na engleskom i zezati se, mladost-ludost.ronaldo99 je napisao/la: ↑20 okt 2020, 11:26@beduin
075 ❤
075 ❤
- Beduin
- Kontakt:
Ma to su kokuzi i bas ih boli tuki, vazda opusteni i nasmijani. Ali i lopovi svoje vrste.
075 ❤
075 ❤
Francuzi su najgora sorta, znaci kad su igrali na St Deniu Francuska-BiH stadion je napravljen u najvecem getu u Parizu, poslije tekme 95% auta je bilo provaljeno i pokradeno, ljudi su imali iskustva da policija kad je dosla nije htjela pricati na engleskom jeziku....znaci keine Hilfe 
- Beduin
- Kontakt:
Sad gledam ovaj klip Ibre i Krunica, kojeg mediji pokusavati napuhati pricom o sukobu, i jasno se cuje kako Ibra govori u fazonu "padni bolan, padni"
koji king
075 ❤
075 ❤
Evo problema, Kakanoglu napustio trening na štekama.
Valjda nije sad ništa preozbiljno.
Sad Diaz mora preuzeti odgovornost, ide dosta prenatrpan i težak raspored.
Sad Diaz mora preuzeti odgovornost, ide dosta prenatrpan i težak raspored.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.
FORZA MILAN !
FORZA MILAN !
Ja ne znam u kojoj si ti pokraini, al u Bavarskoj gdje sam trenutno veze sa vezom nemaju sa eng.bilo staro ili mlado, i ako zna eng.ne zeli da govori...jedino poslovno sefovi i sl.kad se ugovara nesto onda to ide, al u suprotnom apsolutno ne....Beduin je napisao/la: ↑20 okt 2020, 12:47Zato kazem nisu htjeli ili nisu znali. Ne znam je li ti zivis u Njemackoj zadnjih nekoliko godina ili si od ranije, ali ja sam tamo pocetkom 2000ih cesto bio po Njemackoj i izlazio po klubovima pa ono trazis na ulici nesti i propitujes (gdje sta pojesti, gdje izaci i sl.) I vjeruj mi da je cesto i omladina znala jedva natucati engleski, a tad ni ja nisam bio briljantan. Sreca pa su mi rodjaci pricali njemacki i francuski pa smo se lakse snalazili. Ali nam je bila fora ispitivati na engleskom i zezati se, mladost-ludost.ronaldo99 je napisao/la: ↑20 okt 2020, 11:26@beduin
Znaci ako na ulici naletis na babe i didove oni ti nece odg na engl jer oni mozda ne znaju,a ima i njih koji pricaju ali ove novije generaci recimo sad do 50-te oni ti 80% pricaju engl![]()
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.