FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
36
23%
2. Borbu za Evropu
79
49%
3. Sredinu tabele
26
16%
4. Borbu za opstanak
19
12%

Ukupno glasova: 160

19vendetta87
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la 19vendetta87 » 27 apr 2025, 22:31

NoDi80 je napisao/la:
27 apr 2025, 22:19
Tacno ali cinjenica da najmanje gubimo i primamo golova s Mahmicem u prvih 11, jer on je igrac koji izlazi i kupi sve sto prodje kroz sredinu i zna zatvoriti bek kad ostavi supljinu
Najmanje gubimo jer nije igrao u utakmicama gdje smo izgubili.
Mi bi svakako i s njim popusili i u Mostaru, Sirokom, Doboju, itd.
Ono danas sto su odigrali on i Cavnic je kriminalno bilo. Svojim glupostima su nas syebali za 2 gola.
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 27 apr 2025, 22:31

Cwirek je napisao/la:
27 apr 2025, 22:25
Ako prodjes jedno pretkolo to nije milion nego 2. Prošle godine prvo pretkolo konferencijske lige je bilo 255.000 EUR. Ove godine će vjerovatno biti i veći iznos. Znaci 2 pretkolo donosi barem 510.00 EUR. Tu se zaradi dosta na ulaznicama ( čitaj dvije utakmice kući ). Pretprošle godine kad smo igrali Europu, najviše smo tada dobili novih članova, fun shop najbolje radio. Za te dvije utakmice pretkola ti kao klub prodaješ TV prava. Mnogo bi nam finansijski značio odlazak u pretkola konferencijske lige.

Da, ovo sam pisao iz glave, sad sam vidio da imaju i taj neki eliminacioni bonus od 350.000 po odigranom pretkolu. S tim da ako sam dobro vidio skoro pa sigurno ne bi bili nosioci, tako da nam treba luda sreća da odemo dalje od drugog pretkola.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

MrAmarOsim
Kontakt:

Post Postao/la MrAmarOsim » 27 apr 2025, 22:38

Pregledah još jednom utakmicu, i tek nakon što sam ponovo pregledao sam zapravo skonto koliko smo mi nazad loši bili, a to "na prvu" nije previše loše izgledalo. I skontah da za razliku od nekih prethodnih utakmica gdje bi nazad bio propuh, ali smo naprijed to uspjevali vraćati, danas mimo greške Bugarina mi nismo prema naprijed ništa konkretno stvorili.
"Ovi igrači za koje se plaćaju enormne sume novca su prije svega životinje fizički."
Najtrofejniji trener PLBiH - Amar Osim

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 27 apr 2025, 22:43

NekoSaDaleka je napisao/la:
27 apr 2025, 22:26
Strah me i pomislit na sljedeću sezonu 10 timova, četvero kružni sistem, uz Široki, Velež koji će sigurno biti bolji nego ove sezone. A ovim ispred i da ne govorim Zrinjski, Borac i kone. Nama trebaju ɓaš **** pojačanja, a bez Evrope mi nemamo marke za njih, a i sa Evropom je pitanje na osnovu trenutnih plata i svega.
Nadat se da bi mogli Jabera i još nekog prodati za neke dobre pare pa se pojačavati.
Muftica kad bi prodali to bi bilo najbezbolnije, jer imamo jos nekih potencijala od golmana poput Duskaja (18) Trapare (17)
Definitvno treba Mircevskog, Cavnica,Karjasevica, Radovca, Markovica, Dangubic, Krpic, Boljevic, Cvetanoski, Galica rijesit se
Eventualno Boljevic, Cvetanoski da ostanu
Pekaric (20) umjesto Galica, Mlinaric (24) umjesto Krpica i Dangubica, nafatai nekog afrikanca poput Jatte il nekkg veznjaka iz Hrvatske dovesti
Ne znam sta ce biti sa Trograncicom (24) koji sigurno zna lopte
Vratiti Efendica (19) i lijevog beka Pasica (19) iz Stupcanice
Ubaciti Zenicanina (19) u ekipu, bice tu i mali Garcevic (19)
Moze se dobra ekipa sastavit za sljedecu sezonu sad imamo bas podlogu sa dosta mladih igraca
Treba samo ove skupe dizelase s nekih dobrim jeftinim potencijalima zamjeniti, a za neke ce se i moci dati pare poput Mlinarica kad se rijesmo ovih

Vendeta brate igrao je Mahmic protiv Sirokog x1, Borac x2, Velez x2 sve smo pobjedili
Kup je bila najvaznije utakmica i tu smo popusili
Tu se pokazalo da pola ovih starijih ne mogu biti ti igraci za iskorak
Izgubili smo 2 od 4 utakmice protiv Sirokog
Izgubili smo od Sloge 4:2 Krpic, Dangubic, Radovac, Karjasevic,Mirvevski, Galic, Markovic prvih 11
Sve dizelasi
Fali tu neki Guliasvilli, Mlinaric da bude lakse malo i ostalima
Kad ti imas Krpica u spicu protivnicka ekipa izlazi visoko, jer znaju da im ne moze pobjec
Da imas kakvog brzog igraca naprijed lakse bi bilo i ostalima
Kod nas ako ne izadji vezni, odrbana napadac ili krilo nema sanse da bi nesto samo uradilo, a ocekuje se od stopera da sam cisti nazad
To je jedan od vecih problema
Vidio si danasnji gol gdje treba da bude Krpic tu je bio Jaber, a isto gdje treba da bude Krpic tu je bio Boljevic
Prirodno je u onakvim situacijama da je napadac najistureniji, a mi danas osim one sanse pod precku i nismo imali napadaca
Da smo imali bilo bi lakse i odbrani
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 27 apr 2025, 23:01

Virtu4l je napisao/la:
27 apr 2025, 22:20
invincible1921 je napisao/la:
27 apr 2025, 22:10

Suma sumarum... :thumbup:

Ja bih jos dodao da bez izlaska u evropu nama predstoji donji dom lige da ne kazem bobra za opstanak iduce sezone..jer ocigledno sve je baceno sto se imalo
da se ode u evropu. Bojim se na sta cemo licit ako nam te pare izmaknu...

Znaš kako, mi od Evrope možemo uzeti do milion maraka, i to da budemo odlični i prođemo dva pretkola. Evropa je nama mnogo važnija zbog navijača, atmosfere i te jedne ili dvije domaće utakmice koje nam bar na kratko pruže neko uživanje. Finansijski je to nadoknadivo jer ova liga konferencije je finansijski stvarno smiješno takmičenje.

Sa druge strane Evropa znači da će prelazni rok biti haotičan, sve će početi ranije, pripreme, prozivka, a tu smo uvijek pravili velike greške.

Mi moramo revidirati naše troškove i ako treba skratiti roster da bi se oslobodila sredtva za neke skuplje igrače.
Pa eto kontam da mozemo makar jedno pretkolo proc, plus dobice i nekih para od karti, fan shopa, napravice se neka atmosfera da te makar nosi u pocetku sezone...

Ne mislim da je ta evropa game changer u pozitivnom smislu, ali mislim da je katastrofa u najavi ako bez iste ostanemo
=\_1921_/=

NekoSaDaleka
Kontakt:

Post Postao/la NekoSaDaleka » 27 apr 2025, 23:05

NoDi80 je napisao/la:
27 apr 2025, 22:43
NekoSaDaleka je napisao/la:
27 apr 2025, 22:26
Strah me i pomislit na sljedeću sezonu 10 timova, četvero kružni sistem, uz Široki, Velež koji će sigurno biti bolji nego ove sezone. A ovim ispred i da ne govorim Zrinjski, Borac i kone. Nama trebaju ɓaš **** pojačanja, a bez Evrope mi nemamo marke za njih, a i sa Evropom je pitanje na osnovu trenutnih plata i svega.
Nadat se da bi mogli Jabera i još nekog prodati za neke dobre pare pa se pojačavati.
Muftica kad bi prodali to bi bilo najbezbolnije, jer imamo jos nekih potencijala od golmana poput Duskaja (18) Trapare (17)
Definitvno treba Mircevskog, Cavnica,Karjasevica, Radovca, Markovica, Dangubic, Krpic, Boljevic, Cvetanoski, Galica rijesit se
Eventualno Boljevic, Cvetanoski da ostanu
Pekaric (20) umjesto Galica, Mlinaric (24) umjesto Krpica i Dangubica, nafatai nekog afrikanca poput Jatte il nekkg veznjaka iz Hrvatske dovesti
Ne znam sta ce biti sa Trograncicom (24) koji sigurno zna lopte
Vratiti Efendica (19) i lijevog beka Pasica (19) iz Stupcanice
Ubaciti Zenicanina (19) u ekipu, bice tu i mali Garcevic (19)
Moze se dobra ekipa sastavit za sljedecu sezonu sad imamo bas podlogu sa dosta mladih igraca
Treba samo ove skupe dizelase s nekih dobrim jeftinim potencijalima zamjeniti, a za neke ce se i moci dati pare poput Mlinarica kad se rijesmo ovih

Trebamo zaganjat nekog na posudbu dovesti, evo kone danas Lulić i Pavičić obojica na posudbi došli na zimu i igraju konkretno,
+ ovaj Gruzijac i on im je na posudbi
Trebamo i mi nekog pokušat dovest, da je ne zadovoljan minutažom u HNLu, Sloveniji i ostalim ligama
Zadnji igrač na posudbi kod nas je bio Mahmić prošle sezone i još se sjećam onog Zdunića dok je Ivković bio tu

a ono što mi dušu vadi je kad vidim ove naše ubačaje iz prekida/kornera do prvog igrača u petercu (ovo najcesce) ili u aut na kontra stranu, odavno nismo ni gol iz nekog prekida dali

Bojudaosinebu
Kontakt:

Post Postao/la Bojudaosinebu » 27 apr 2025, 23:09

Tumaranje kroz godine se nastavlja i potrajace. Isti film samo drugi likovi, sezone prepisane, amaterske greske preslikane.

muharemovicdzelo
Kontakt:

Post Postao/la muharemovicdzelo » 27 apr 2025, 23:09

Šta reći poslije danas? Bruka pogrešnih odluka, ukratko, popišali su se na ono što su uradili prošlo kolo. Uredu je da su igrači umorni, ali ubaciti dizelaše a znaš da ćeš biti kratak sa trkom i gore i dole, nema logike, nikako. Meni je problem što konstantno imamo probleme, a očigledno je da nemamo način da ih riješimo. Konstantno griješimo na isti način, na isti način nam ljudi zabiju gol i mi nakon crtanja tih grešaka igračima, radimo identične pa nekad čak i gore greške. To nikako ne mogu da skontam!

Još jedan od problema je to što imamo različita lica, Zrinjski i kone jedno lice, a Borac drugo lice. Opet ću reći, uredu je da su igrači umorni, ali reći da smo danas došli da pobijedimo i da je zalaganje bilo dobro, pa ko je tu lud? Ušli smo sa pola gasa danas, ni slično kako su ušli u meč sa Borcem. Dalo se primijetiti na ponašanju igrača da nemaju želje da dobiju, premlako smo izgledali, nije bilo ni muda a ni hrabrosti.

Treći problem je sprema sa kojom očigledno Ćorić nema problem, bar je tako rekao na pressu, ako sam ja dobro upratio pitanje s obzirom da se ne čuje dobro. Kao što sam i pisao, naš kondicioni ima dugoročni problem, zbog istog problema su ga kone nabile nogom. Umjesto da mi sad u ključnom dijelu pucamo od spremnosti, mi smo gori i gori. Ne pričam samo o utakmicama sa Borcem i konama, pričamo od početka zimskih priprema pa do danas.
Onaj ko ne može da trči, taj ne može ni da igra.

GrbavicaHram1921
Kontakt:

Post Postao/la GrbavicaHram1921 » 27 apr 2025, 23:11

Nek napravi neko onaj dribling Sosica, kako mu je kicmu slomio u pm

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 27 apr 2025, 23:13

Nadam se da ce mladji igraci dobijati sansu do kraja sezone, svakako ne mozemo ni gore ni dolje
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

bablaz1
Kontakt:

Post Postao/la bablaz1 » 27 apr 2025, 23:17

Generalno smo nekonstantni. Ne možemo uvezati dvije utakmice,zbog prevelikih rotacija. Mogu razumjeti ako mijenjamo taktiku pa izbacujemo krila igramo sa dva napadača.
Krenimo redom:
Nekoliko utakmica smo igrali sa Dangubićem na 10-tki sve lošija od lošije.
Nismo sastavili 3 utakmice zaredom sa istim stoperskim parom, da ne govorim o bekovima i krilima.
Danas: znao je da će krenuti sa najboljim veznim koje imaju (Lulić, Bubanja, Pavičić); jel neko misli da je neko skautirao ove igrače?? Ja mislim da nije. Od tri stopera najlišiji je Bugar i na njega je moralo se više igrati.
Krenuli smo sa jednim zadnjim veznim Lagumdžija (koji je danas bio solidan) , jednim kreativcem Jaber i jednim koji je bezvezni Radovac (ovdje je trebao biti Huso). Pored njih 4 trebali smo igrati sa još jednim veznim sa defanzivnim zadacima a to je jedino mogao biti Brazilac, eventualno Fočo.na uštrb krila jer nam nisu ništa donijeli.
Igrali smo sa krilima koji ne mogu istrćati kontru, to su Boljević i Šošić (koji je bio među boljim prvo poluvrijeme). Dodamo tui Krpića kojeg je vjerovatno Čorić stavio da očajni tehnički stoperi mogu nabijati loptu. Dodajmo tu bekove (koji su po meni bolji izbor- takva nam je situacija sa odbranom). O stoperima ne bih dva gola na njihove greške: 1. Mahmić suprotnom nogom izbija loptu, ono Rudiger izbija u korner. Kod drugog limitirani Cavnić na zemlji kilavo i pravi bespotreban penal.
E sad Denis: taj lik po meni je za trenera maksimalno Radnik, Posušje, Gošk, eventualno Sloboda. Zašto? Besmislen izbor igrača. Trebao je ponoviti postavu kao protiv Borca (momci su zaslužili), ako se već odlučio za istu taktiku. S tim da je totalno profulao jer je totalno profulao formaciju, jednostavno nije imao odgovora.
Drugo poluvrijeme, je ubio Madžida i Jabera iznjenom cvetanoski - Radovac. Ako je radovac bio za izaći trebao je ući ili Huso ili Simoni(za Simonija bi skontali možel se računati na njega). Ako je trebao ući Cvetanoski a jeste jer je nedostajalo brzine, izaći je trebao Boljević ili Šošić. (Po meni Boljević, jedino ako nije izmislio neku novu formaciju) Vraćanjem Jabera na zadnjeg veznog i ponovnim ispucavanjem lopti na krpića je pucao sebi u glavu. Šošić na 10-ki nije ništa odigrao kad god bi ga gurnuo tu. Jedini naš igrač koji ima osjećaj za drugi loptu je Jaber. Nakon svih gimnastika vrhunsc je bio uvođenje Dangubića na nekog Veznog??? A šlag na tortu Vini i Radinović i promjena formacije na neku sa tri u odbrani od kojih je jedan bek i jedan vezni. Vini desni bek , valjda cvetanoski lijevi bek. Jedan vezni Jaber, Šošić i boljević krila, što mi je nenormalno, te krpić i Dangubić napadači. U najmanju ruku očajna postava. Baš bih volio da mi neko kaže, a najbolje Čorić, šta je bila ideja???
Nek izgura do kraja ovo prvenstvo a onda dovesti trenera ( ne lošijeg od Dudića) znači Maksimović, Janković, Jusufbegović, ovaj što vodi. Radnik, nikako. Nek se vježbxju negdje drugo. Što se tiče rostera, sve rasprodati što se može, Radovcu ponuditi raskid, nek ide sa Dadom, Mekićem i ostalim po radnicima, slogama i sl.
Znači prodati Muftića, dovesti golmana iz ovih ekipa koje će ispasti, možda i Ćemana. Gurati nekog našeg iz juniora.
Bekove: zahvaliti se barem trojici (pod uslovom sa dovedemo bolje. Probati vratiti Šehića iz Češke). Stoperi: sva četiri otpustiti. Možda karamarka ostaviti dovesti tri stopera, eventualno se izviniti Drini i vratiti ga, jer je kanavaro za sve koji su tu. Vezni i napad u skladu sa mogućnostima i prodajama.
Uglavnom dizelaše ne dovoditi. Samo brzanere.
Trenera dovesti koji će izvuči najbolje iz igrača.
Klafurića,Dudić, i slične. Nikakve ublehaše. Ako ćemo mladog Hrvatska, Carević i sl.
Od sjaja do očaja se najlakše stiže gimnastikom....izmišljanjem tople vode. Stvarno mi nije jasno šta je htio sa onih zadnjih 15 minuta sa onim izmjenama. Sreća izvede Cavnića, pa ga nije mogao gurnuti u špic.
Po meni on (Denis) ima više sreće nego pameti, a ako se uzdaš u sreću nekad je imaš nekad ne i to sa ekipama sa kojim si egal.. U utakmicyma koje direktno usmjeravaju sljedfću sezonu (široki kup 2x, i derbi) je pokazao koliko je limitiran.
Sljedeće će sezone biti duplo teža situacija: 12 utakmica sa ovom trojkom. Široki će Klafurić utegnuti još bolje. Velež će biti sigurno konkurentniji. Sloga u zavisnosti od politike... Nabili smo dugove, nemamo nikog da nas zaštiti, trebamo se pojačati,. Nemamo u 21 igrača. Možda ovaj iz TC bude dobar jer teško da mogu Šabić i Fočo nešto ponuditi (bez napretka ikakvog u igri) pitanje je koliko ćemo moći pobjeđivati i spašavati se u zadnjim minutama sljedeće sezone.
Ako Široki uzme kup, što je izvjesno po meni, značajna injekcija će biti smanjena. Gradnjom juga smanjujemo prihode od karata. Možda šta zakačimo zbog politike. Biće remont ekipe, moraćemo prodati neke igrače sigurno... Nadam se Boljevića, Karamarka i Radovca. Eventualno Mahmića i Šukilovića (ako mu ne ističe ugovor).
Izvinjavam se na dužem postu
VTŽ

GrbavicaHram1921
Kontakt:

Post Postao/la GrbavicaHram1921 » 27 apr 2025, 23:18

Nismo ni svjesni sta nas ceka ako ne izadjemo u evropu..

godrina
Kontakt:

Post Postao/la godrina » 27 apr 2025, 23:23

Mi smo izgubili zbog 2 kardinalne greske nasih stopera. Direktni krivci, njih dvojica svaki po jedan go i tu je kraj price.
Dopustili smo pitarima jos nekoliko finih prilika jednostavno jer smo im ostavljali previse prostora do 40 m od naseg gola. Nas trojica sa foruma kad bi krenuli na nase stopere u tom prostoru pravili bi im probleme.
Denis to treba da zna bolje od nas i da igru prilagodi tome. Slicno kao protiv Borca. Nismo mi ekipa za neki atomski fudbal.
2 pokretna veznjaka koji ce pokrivat Jabera a on da sa Sosicem kreira naprijed.
Problem je sto su nam igraci u odbrani spori plus na to imas spore veznjake i bezobrazna krila.
Ne mozemo igrat, na kontre sa Krpicem. Drag mi je, za nas odlican napadac ali uz odredjen sistem igre.
Evropa nije izgubljena, imamo ok raspored sad, sve nominalno slabije ekipe od nas i bujrum zaredajte pobjede i bit ce Evropa.
Hocemo u Evropu a kukamo kako su nam igraci umorni posle Borca, ako nemogu odigrat 5 utakmica u mjesec dana kacaj kopacke o dud.
Ja sam prije koji mjesec pisao da mi je bezveze podredit cjelu sezonu cilju "Evropa" i onda zavrsit sa tom Evropom a raja uveliko ide na more.
Ako nemamo tim, jasan sistem igre, sa 4 igraca na klupi koji mogu pomoc cim udju dzaba nam te Evrope.
Suma sumarum, cilj jos nije definitivno izgubljen samo Denis mora napokon poboljsavat igru.
Branim ga, volio bi da ostane ali mora shvatit greske i ispravljat ih.
Nejasan mi je skroz sa onom izjavom posle Zrinjskog kako meki ne zasluzuju dres Zelje i onda ih sve iz rotira u sledece dvije utakmice.
Momcino popravljaj se jer gubis kredite sve.
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.

Valter
Kontakt:

Post Postao/la Valter » 27 apr 2025, 23:27

Neko ko ovdje Mahmića želi pokazati kao neko dobro rješenje kroz neke analize, može biti samo njegov menađer

GrbavicaHram1921
Kontakt:

Post Postao/la GrbavicaHram1921 » 27 apr 2025, 23:30

Gledam upravo Markovica i reakciju, sve ti yebem raspalo amatersko debelo! Jel moguce kako izbacuje loptu ? Zar te nisu ucili da treba na stranu izbacivati kad je opasno , sve ti raspalo

A sta reci tek za Cavnica? Kakav mesar amaterski seku yebo, ko nama igraaa

perodeformero
Kontakt:

Post Postao/la perodeformero » 27 apr 2025, 23:32

Ma razlika u kvaliteti je ocigledna na svakom dijelu terena svi su odmah u petoj cim prime loptu, a plus im fali 5-6 glavnih igraca i bezveze je raspravljati sta bi bilo kad bi bilo. Jednostavno danas je fudbal trka, svaki igrac pored onog Keremeha izgleda ko nana Fata

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 27 apr 2025, 23:36

Gledam raspored u narednih par kola.

Fk Torpedo

Sloga (u gostima) - Realno, kone će se čuvati za kup i vjerovatno će izaći u kombinovanom sastavu i Sloga sigurno ima dovoljno kvaliteta da otkine bodove. Ovo što mene brine je što Slogi ne treba ni za šta i u tom slučaju bi moglo biti trgovine (kao sa Igmanom nedavno) u suprotnom očekujem da se kone okliznu bar remijem.
Široki (kući) - Bit će to vrlo zanimljiva utakmica obzirom da dolazi između dvije kup utakmice. Mnogo će zavisiti od toga koliko igrača bude odmarali ali kako kone imaju širi i kvalitetni roster ne mislim da će imati većih problema iako bi ovdje poraz Široki gurnuo ka zoni ispadanja. Mada, uvijek im se može desiti Sloboda jer previše juniora u ekipi ne mora biti dobro.
Velež (U gostima) - Velež će vjerovatno do ovog kola obezbijediti opstanak i pitanje je koliko će imati motiva. Već su konama otkinuli bodove kući i sad je samo pitanje motiva. Obzirom da su u dobrim odnosima sa konama ne bi me iznenadilo da igraju malo ležernije.
Radnik (Kući) - Radnik nema šta izgubiti i sigurno će se, do zadnjeg kola, boriti za opstanak. Ne mislim da mogu iznenaditi ali vidjet ćemo. Već su Zrinjskom otkinuli bodove znači da tu ima potencijala.
Posušje (U gostima) - Moglo bi zadnje kolo odlučiti između Igmana i Posušja a već su pokazali da mogu igrati protiv kona. Sad će imati i dodatni motiv tako da je najizvjesnije da se kone ovdje okliznu.

Treće mjesto im nije zagarantovano i to, vjerovatno, tamo negdje znaju. Vrlo lako se može desiti da izgube 4-6 bodova u narednih pet utakmica. Tako da mora ići borba do zadnje minute.

Ono što mi moramo je sve do kraja pobijediti. Neće biti lako ali nije ni nemoguće.

Sloboda (Kući) - Bit će vrlobzanimljivonhoće li se uopšte odigrati ova utakmica a ako se odigra shvatiti maksimalno ozbiljno.
Sloga (Kući) - Sloga se, ove godine, pokazala kao naš najnezgodniji protivnik. Igrat će rasterećeno i bit će vrlo opasni ali igramo na Grbavici i nema razloga da ne izađemo kao pobjednici.
Široki (U gostima) - Širokom idemo tri dana nakon revanš utakmice finala kupa. Ako je ikad bio trenutak da skinemo Klafuriću skalp to je ovaj. Bit će prilično istrošeni i mislim da je pobjeda ovdje naša.
Velež (Kući) - Kao i uvijek Velež će biti nezgodan ali kako igramo na Grbavici trebali bi ovo dobiti. Bit će vrlo bitan pritisak sa tribina.
Radnik (U gostima) - Neće biti nimalo lagano dobiti, posebno ako radniku budu trebali bodovi za opstanak a trebat će obzirom da imaju najteži raspored do kraja. Ova utakmica bi se mogla pokazati kao najteža do kraja.

Bit će vrlo zanimljivo i zaostatak za konama bi se mogao smanjiti ali mi moramo pokazati da smo pravi.

Posušje, Široki, Radnik i Velež su ekipe koje će se dobzadnjeg boriti za opstanak obzirom da će nakon ovog kola razlika između Posušja i Veleža biti svega sedam bodova. Radnik je u najtežoj poziciji ali ni ostalima nije bajno.

Zanimljivo da mi i kone dijelimo 4 od 5 protivnika u nastavku i morat će zapeti i protiv nas ali i protiv kona ama baš svi. Osim Sloge i Slobode. :kafa:
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

KONTRASVIH
Kontakt:

Post Postao/la KONTRASVIH » 27 apr 2025, 23:44

Slika i prilika danasnjeg derbija je dobijanje bukvalno svakog skoka Kjeremeha pored nasih stopera, dvadeset **** centimetara nizi od njih.
HEROJI SU IZ ULICE A NE IZ NEREALNOG FILMA

muharemovicdzelo
Kontakt:

Post Postao/la muharemovicdzelo » 27 apr 2025, 23:56

Da li naše balerine smiju pogledati u oči igrače Zrinjskog? Od decembra dečki nemaju platu a ginu i dobijaju utakmicu po utakmicu a našima je problem kad se zakasni nekoliko dana.

muharemovicdzelo
Kontakt:

Post Postao/la muharemovicdzelo » 27 apr 2025, 23:59

Kao što reče neko, šareni smo jer nemamo konstante, igrači jednu utakmicu trče kao gepardi u sljedećoj ih nema ni na mapi.

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.