FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

solidus
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la solidus » 29 apr 2010, 01:24

Omg Valdes .... tek sad vidim ovo :S :S

[youtube][/youtube]

drop
Kontakt:

Post Postao/la drop » 29 apr 2010, 01:27

CLS je napisao/la:necu da komentarisem tekmu vec samo da ponovim jednu svoju izjavu koju sam jos davno davno rekao, a zbog koje sam bio napadnut(ne na ovom forumu niti od bilo koga sa ovog foruma :) ) Zlatan Ibrahimovic nije za velike utakmice to se jos pokazalo kada je inter igrao protiv Man Utd, i u obje utakmice protiv iIntera sto ste igrali mislim da bi bilo bolje da je Krkic igrao od prve minute....i u glavnom uvijek ima slijedecea sezona
Fakat se nije vidio u ove dvije utakmice :oops:
Konto sam da ga Pep forsira zbog snage i visine...ono logika, kad ne može Zlatan pored one dvije mrcine Samuela i Lucia kako bi to tek mogao omaleni Krkić koji je djete naspram Zlatana...ali Krkić ima dvije zicer šanse za onih 20-tak minuta na terenu (onaj gol mu poništiše jer je Toure valjda igrao rukom ranije- mada nisam ni vidio dobro)...Zlatan nije imao nikakve prilike u dvije utakmice :shock: :o nedopustivo za takvog igraca i tolike pare za koje je doveden.
"To govori da uopce nemamo sta raspravljati o spanskim klubovima jer one koje ti nazivas spanskim su u sustini engleski klubovi". - Paja

nidjo_barca
Kontakt:

Post Postao/la nidjo_barca » 29 apr 2010, 01:35

Jaooo !

slika
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

Blaugrana

Mes Que Un Club

CLS
Kontakt:

Post Postao/la CLS » 29 apr 2010, 01:37

to ti kazem Krkic se odma pokazao brz je mali,a i nisu ga toliko forsirali kao Ibrahimovica, dok Ibrahimovic nije nis napravio, ako se sjecas utakimca man utd i intera covjek u dvije utakmice je imao 6 suteva ;)
Nije to bolest rijetka, nisu posljedice rata
Al ja sam prvo reko Željo
Pa sam poslije reko tata

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 29 apr 2010, 01:40

Iako Zlatan nije nista pokazao, ne mislim da ga treba kritikovati, igrao je u vrhu napada uvijek sa oko 5-6 igraca oko sebe, teoretski skoro da nije ni mogao dobiti loptu, i nije se ni igralo na njega nego se uglavnom kruzilo oko 16. Ja sam se nadao da ce Pep igati drugacije, sa dva klasicna visocija spica, Zlatanom i Anrijem, i da se tu jos ubacivati puno vise i Pique i Yaya i Keita, ali eto nije, odlucio je igrati kako uvijek igramo i to je mozda i bila greska. Ja vjerujem da smo barem drugo poluvrijeme trebali odigrati onaj neki engleski stil igre, sa milion ubacivanja u sesnaest u guzvu, a tu se uvijek nekako prilike isceprkaju kad imas korpulentne napadace. Ovo oblijetanje oko 16 nije dalo rezultata jer su se Intereovci drzali cvrsto i strpljivo i nije se ni moglo ocekivati da ce ostavljati rupe u odbrani kad nisu ni isli uopste naprijed. Nasi su valjda trebali napasti odma od pocetka drugog poluvremena onako kako su napali u zadnjih 10 minuta, ali eto bili su neodlucni i to se osvetilo.
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

CLS
Kontakt:

Post Postao/la CLS » 29 apr 2010, 01:43

iskreno nemoj se ljutiti al bas mislim da u ovakvim utakmicama jedan igrac poput Zlatana je morao puno vise pokazati, da je bio u istoj situaciji taj igrac sa tvog avatara bila bi druga prica ;)
Nije to bolest rijetka, nisu posljedice rata
Al ja sam prvo reko Željo
Pa sam poslije reko tata

drop
Kontakt:

Post Postao/la drop » 29 apr 2010, 01:44

nidjo_barca je napisao/la:Jaooo !

slika
Dobro to ,posjed lopte i pasovi...ali pogledaj postavku Interove odbrane...dva reda, pa to je armirani beton covjece.
Još svi znaju igrati fudbala i inteligentni igraci koji prate i citaju igru... za razliku od ekipa tipa Xerez koji isto tako ko nešto pokušavaju ali ispadaju ko bekani i primaju golove...citavu utakmicu su nas gušili,morili i yebavali u zdrav mozak...e to ne može svako...ako neko od naših ima loptu tu su vazda dvojica oko njega i nema prolaza...ako se nabaci lopta u 16 ,tu je neko njihov i ona se kupi i odmah ide van 16...ma ovo nije normalno kako su odigrali veceras u odbrani.
"To govori da uopce nemamo sta raspravljati o spanskim klubovima jer one koje ti nazivas spanskim su u sustini engleski klubovi". - Paja

nidjo_barca
Kontakt:

Post Postao/la nidjo_barca » 29 apr 2010, 01:49

Ma bilo je tesko proci,pogotovo zato sto nisu ni pomisljali da izadju i ostave trunku prostora.To je glavni razlog.Znaci,nisu uospte htjeli izac.Barca je pokusavala,kruzila je lopte,trazio se prostor,ali jednostavno,nije se moglo proci kroz ovako dobro postavljenu odbranu.
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

Blaugrana

Mes Que Un Club

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 29 apr 2010, 02:05

Ma nema ljutnje pasa moj, to sto govoris, ima tu istine, Zlatan je prilicno spor za nasu igru, al opet donosi neke nove dimenzije. Sad je to veliko pitanje sta ce prevladati i kad. Nizi i vrcaviji igraci imaju svoje prednosti, visoki i jaki isto tako, oboje ima prednosti i mane. Pep je u ovoj sezoni pokusao nesto promijeniti sa Zlatanom i nekad se isplatilo nekad ne, kad se sve oduzme i sabere, nije se isplatilo izgleda kako se planiralo, a plan je bio dobar da se dobije vise nekih opcija. A sad, opet lakse je zamijeniti Zlatana, neko mijenjati cijeli stil igre,tako da meni nece biti zao ako odma na kraju sezone ga prodaju i dovedu nekog vrcavijeg kao sto je Vilja recimo ili Tores, a ako i ne ode Zlaja mozda sledece sezone zablista, to je tesko preptostaviti i znati sta je bolje, sta gore.

Protiv ovakve ekipe kao Inter kad igras, tu ne mozes biti pametan, kvalitet igraca nista ne mora da znaci. Sjetimo se one utakmice Spanija BiH, kad nam dadose gol u 97. minuti, Baka Sliskovic je isto ovako postavio igru u bunker i drzali smo se 97 minuta, a igrali su u odbrani Velimir Vidic, Milenkovic, Vladan Grujic, Damjanovic i takvi, branio je Tolja, a ovamo su nas napadali Tores, Raul, Xavi, Luque, svjetske veleklase napadaca protiv nasih anonimusa i opet nisu mogli dati gol sve do 97. minute. Tesko je igrati protiv antifudbala kakav god da si napadac.
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

drop
Kontakt:

Post Postao/la drop » 29 apr 2010, 02:11

Buraz , nije ono veceras antifudbal vec umjetnost defanzive :!: ...niko onako nije Barcu zaustavio ima 5 godina sigurno.
Bilo je utakmica gdje nismo pobjedili i gdje smo gubili cak ,ali da ne stvorimo barem 4-5 zicer prilika to se nije desilo sigurno 5 godina najmanje :!: :!: antifudbal je kada su igraci panjevi i klocevi koji veze nemaju sa fudbalom ,Inter je opaka i **** ekipa do bola koja zna šta hoce i koja ima strašnog strucnjaka na klupi...na žalost,tako je.

silenT
Kontakt:

Post Postao/la silenT » 29 apr 2010, 02:15

može li meni itko nać razlog zašto Pep nije uvodio Henryja.... nisam mogao da vjerujem kad sam na poluvremenu vidio Maxwella.... pa ljudi moji ja sam gotovo siguran da bi Henry totalno okreno igru Barce.... dobar tehničar, neboji se prodora, bezobrazan... on uvede Maxwella koji se 2 put spojio s loptom i onog malog Jefrona (kako li već zove, nikad čuo za njeg) koji također nije smio krenut 1na1 s Maiconom pa je samo dobacivao i vraćao loptu nazad.... kad sve pogledam mislim da je Barci večeras upravo falilo toga... znači bezobraznosti i hrabrosti... ta silna pass igra samo da se riješiš lopte danas nisu mogli ništa moćnoj obrani Intera...
Ibri nemojte zamjerat... večeras je on najmanji krivac... bio je vazda među 3-4 igrača i nije imao lopti...
glavni krivac je po meni Xavi koji i danas i u Milanu nije odigrao ništa a imao je mnogo slobode u veznom redu...
samo je vrtio igru okolo šesnesterca bez prave ideje...
Inter, Zrinjski, Hajduk, NY Knicks, Medvešćak, NY Rangers, Andy Murray, Rafael Nadal, Fernando Alonso

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 29 apr 2010, 02:16

Da budete ostvarili pozitivan rezultat u Milanu onda antifudbal nebi ni uspio.
A ne izgubiti 3-1 prvu tekmu,a drugu tekmu u 30 minuti imati igraca vise,igrati pred svojom publikom i jos ocekivati da se neko nadigrava i prokocka finale LS.
Isuvise naivno. :roll:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

drop
Kontakt:

Post Postao/la drop » 29 apr 2010, 02:19

Henry je završio svoje u Barci a zna se i zašto...samo se ceka kraj ove sezone koja je svakako otišla u qrac veceras i da se klub zahvali tom šupku, pa nek ide svojim topnicima ili gdje želi vec.

bosanac723
Kontakt:

Post Postao/la bosanac723 » 29 apr 2010, 02:25

Victor Valdes je Kura* od covjeka, iako sam navijac Barce, on sta je uradio veceras kad je probao da sprijeci Mourinhovo slavlje je apsolutno kukavski potez koje supak moze samo ucinit.
When my time on earth is gone, and my activities here are passed, I want them to bury me upside down, and my critics can kiss my ass!

drop
Kontakt:

Post Postao/la drop » 29 apr 2010, 02:27

bosanac723 je napisao/la:Victor Valdes je Kura* od covjeka, iako sam navijac Barce, on sta je uradio veceras kad je probao da sprijeci Mourinhovo slavlje je apsolutno kukavski potez koje supak moze samo ucinit.
Ja mislim da je više glup covjek nego da je kukavica...glupan mislio da Mourinho provocira navijace i poceo nešto da grana rukama ,a covjek otišao da pozdravi svoje navijace i proslavi...prenijelo budalu.

xavi26
Kontakt:

Post Postao/la xavi26 » 29 apr 2010, 09:08

ima i nesto dobro u ovom ispadanju, napokon smo postigli gol na svome terenu u polufinalnim utakmicama :) ma zalosno je da ekipa poput intera igra finale, ali ruku na srce, ni nasa barca nije zasluzila to finale!
P.S. ja nisam vidio ruku tourea kod ponistenog gola, ali me tjesi to sto se toure nije pretjerano bunio :roll:
Volim te Bosno!!!

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 29 apr 2010, 09:18

E ovako, sinoć nisam imao volje ni snage da palim računar, a kamoli nešto drugo. Dobro je što sam bio pijan, pa sam ipak mogao zaspati nekoliko sati nakon tekme. Nisam čitao postove na temi, poslije ću baciti pogled.
Da krenem. Barca je krenula kao da su u Milanu igrali (barem) 3-3. Doduše, i Interovci su kumovali tome; 2 bedema odbrane nisu se mogla tek tako proći; u prvom poluvremenu samo su 2 put uspjeli doći do nekih iole boljih situacija. Slabo za prvo poluvrijeme, no nisam izgubio nadu u Barcu i Pepa. Crveni karton, hm, vjerujte da sam vidio kako Busquets pomjera šake sa lica da vidi šta se dešava, te i odmah vraća. Shvatih da je simuliranje(ipak je Španac), no to ne mijenja činjenicu da je Motta poput početnika uradio ono što je uradio. Ukoliko je bio drugi žuti, opravdano je, ukoliko je direktni crveni, onda ipak mislim da je bilo prestrogo(čak mislim da bi Barci bilo lakše da je ostao Motta, možda se ne bi svi branili, no otom-potom). Nisam bio iznenađen Interovom postavkom. Mourinho je odradio svoj posao maestralno, svi igrači su znali šta, kada, gdje, kako i koliko, a to je rijetkost u današnjem fudbalu. Lucio i Samuel nisu napravili niti jednu jedinu grešku, a Messi je samo 2x prošao Zanettija. Cambiasso( :!: ), Eto'o i Milito(Sneijdera ne računam jer je bio skrpljen za meč) su odigrali najdefanzivniju utakmicu karijere. Kapa dolje za to. Kapa dolje.
Što se tiče Barce, već rekoh da Ibra koči igru, dakle to je evidentno. Ne kažem da ga se trebaju riješiti, daleko od toga, ali ipak mislim da bi nakon SP-a trebao da 0-24 provodi sa Messijem, Xavijem i Iniestom, te da konačno shvati njihove lopte. Naravno, zamjerka njemu je zbog drugih stvari. Sjetite se Ibre iz Intera. Da li je jedan Lucio ili Samule mogao onako da ga čuva te da ga napravi budalom? Naravno da nije, Ibra je izgubio muškost ove sezone, nema više tersa, sirove snage i balkanskog mentaliteta u njemu. A to je presudno za ovakve utakmice. Krkić je, pak, mnogo bolji za Barcu od Ibre. Pa momak je jednostavno najpotcijenjeniji igrač ovog tima, ali uvijek u onih par minutica što dobije, napravi nešto. Smiješni su mi natpisi o njegovom odlasku, vjerujte da ga se ja ne bih riješio nikada. Pedro? Ovaj momak je gospodin. Mada, još treba raditi na ulasku u lijevu stranu i biće prejak igrač. Umire na terenu, a to svako želi i voli vidjeti od svog ljubimca. Uzima udarce, želi loptu, nudi se...Bravo, bravo, bravo.
Messi - bez obzira na one igrače koji su ga čuvali(Zenneti, Cambiasso, Samuel i Motta na početku), ipak sam očekivao malo magije. Ne krivite me, ipak sam samo čovjek. Borio se, odlično je poslužio Krkića koji je promašio glavom za vodstvo, vidi se da je želio pobjedu, no nije mogao ništa više.
Xavi - šta reći za asistenta? Jednostavno, maestralan, 92% tačnih dodavanja, najviše pretrčao, jednom rječju - XAVI. Na njemu se primijetilo isključenje Motte, jer nije bio markiran dok ne dođe na 25 metara od gola. Jedino što mu zamjerim je što nije pucao u prvom poluvremenu kada je želio podvaliti loptu za Ibru.
Toure - to je onaj Yaya kojeg želim vidjeti. Borba, trčanje, pravovremeni pasovi, pokoji šut i to je to. Sjajno čuvanje Milita(uz pomoć Piquea), mislim da je odradio kako treba.
Busquets - zasluge za crveni karton Motte, a kapa dolje za utakmicu. Zašto? Zato što je pokazao zašto je u Barci. Često osporavan(i sa moje strane, moram priznati), sinoće je prevodio loptu, dijelio pasove, uzimao lopte, borio se. Bravo Sergio.
Keita - razočarao me. Nisam očekivao da postigne gol, ali Keita se sinoć samo jednom ubacio iz drugog plana, a to je protiv onakvog Intera premalo. Dakle, fail.
Alves - gospodine Dani, mogli biste centrirati, zar ne? Jednostavno, konstantno igranje na visokom nivou, neodmaranje i eto do čega je dovelo. Nije to bio Alves koji je vukao sa sobom 2 igrača, ovo je bio Alves koji je visio u offsideu.
Pique - onakve golove je davao samo Ronaldo(debeli). Primanje lopte, okret kojim je izbacio golmana i Lucia i zgoditak. Fenomenalno. "Ownao" je sinoć. Sjajno odrađen posao u defanzivi(i ono malo što je imao), još bolji u ofanzivi. Jednostavno, vidi se ko je i šta je. Mislim da ne pretjerujem ako kažem da je jedan od 3 najbolja stopera na svijetu.
Maxvel i Jofren - po meni, nisu trebali ni dobiti priliku, no Pep zna bolje, tako da ne ulazim u ovo.

Pep vs Jose - Mourinho je pobijedio opet. Da, neki će reći antifudbal, neki će reći kukavički ili nešto treće, no pobijedio je. Na Kamp Nou stadion ići na 0:0 mogu samo najveći, a Mourinho je takav. Sve je predvidio, odlična postavka, možda me malo iživciralo dovođenje Figa i provociranje navijača, no to ne umanjuje njegovu veličinu kao trenera. Pep je, barem po meni, pogriješio sa Maxvelom i sa Jofrenom. Dakle, ne znam u kakvom stanju je Henry, opet je bolji od ovog golobradog mladića. Jednostavno, iskustvo je na njegovoj strani, a nerijetko je zabijao Interu, dakle moglo bi se to i sinoć desiti. Maxvell je pogriješio par puta, prekasni centaršutevi, previsoki, nije pružao podrćku na lijevom boku u fazi napada i to je to.

Ekipa Barce je imala 9 puta više tačnih pasova od Intera. To je dovoljan pokazatelj kako se sinoć igralo. No, uzalud to i posjed lopte, rezultat se gleda, a semafor je pokazao 2-3, te prolaz Intera. Mi smo izgubili utakmicu i seriju u Milanu, tamo smo stali nakon prvog gola, i dogodilo se to što se dogodilo. Ipak, glavu gore, nadam se da ćemo odbraniti barem naslov u Primeri, jer smo ga, barem po meni, zaslužili.

Interu čestitke za prolaz, nadam se da ćemo imati priliku vidjeti onaj pravi Inter u finalu, te da će to biti sjajan meč sa Bayernom.

Edit: zaboravih za komentatora Kristića. Mislim da bi on trebao prenositi nešto drugo, a ne ovakve utakmice. Neobjektivan, neobrazovan i nekulturan čovjek ne bi trebao da prenosi onakvu utakmicu. Zar smo spali na to da nam ovakvi likovi komentarišu najvažnije utakmice?
Zadnja izmjena: Monolog, dana/u 29 apr 2010, 09:29, ukupno mijenjano 1 put.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 29 apr 2010, 09:18

@xavi26
Nemoj tako - ipak je Inter zasluzeno u finalu - nacin igre je sad nebitan jer je to bio jedini nacin da ostvare ovaj uspjeh. Ispunili su zadato i postigli finale. To je zasluzeno. Iskreno im zelim da budu prvaci LP. Toliko godina cekati finale - generacije njihovih navijaca su sanjale ovaj san - zbog toga, ako nizbog ceg drugo treba im oprostiti ako su u necemu pogrijesili. Barselona sad treba da se sprema za dalje...
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

daffy
Kontakt:

Post Postao/la daffy » 29 apr 2010, 09:23

merda nije zasluzila da se stavi usta, a kamoli da dodje do finala..
Football Identity. Izaberite da li cete biti Manager, Igrac ili Novinar.

Nema botova, trenira vas onaj sto je manager, a manager kupuje vas igrace. BiH liga tek pocela.

Vise info na http://sportsport.ba/forum/viewtopic.php?f=44&t=2700

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 29 apr 2010, 09:26

daffy je napisao/la:merda nije zasluzila da se stavi usta, a kamoli da dodje do finala..
oni koji su daleko od finala nek sad šute. Inter je u finalu a ne ti s tvog avatara :)
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.