Grand Slam

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

MaGiCa
Kontakt:

Re: Grand Slam

Post Postao/la MaGiCa » 13 jan 2013, 22:41

slika

http://www.australianopen.com/index.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Pocinje...

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 13 jan 2013, 22:43

Tipsa-Hewitt :o

Kakva poslastica...

Idemo Lleytone! 8-)
Genius, outrageous, the best ever! RF!

BluesForever
Kontakt:

Post Postao/la BluesForever » 13 jan 2013, 22:46

Zna te li koga ce prenositi na ES i ES2.?
Champions League Winners 2012

1954-55,2004-05,2005-06,2009-10,2014-15,2016-2017...

likma23
Kontakt:

Post Postao/la likma23 » 13 jan 2013, 22:49

retro je napisao/la:Tipsa-Hewitt :o

Kakva poslastica...

Idemo Lleytone! 8-)
Jedva cekam taj mec. Igra se u 09:00, je li tako?

Kao sto kazes idemo Lleytone to i ja kazem. Let's go! :D
BluesForever je napisao/la:Zna te li koga ce prenositi na ES i ES2.?
Najzanimljivije meceve ili ti igrace. :D
Roger Federer the best!!!

Damir Dzumhur!!!!

BluesForever
Kontakt:

Post Postao/la BluesForever » 13 jan 2013, 22:51

Najzanimljivije meceve ili ti igrace.
Znam to :mrgreen: ,nego mislim koga ce veceras prenositi. ;)
Champions League Winners 2012

1954-55,2004-05,2005-06,2009-10,2014-15,2016-2017...

likma23
Kontakt:

Post Postao/la likma23 » 13 jan 2013, 22:56

BluesForever je napisao/la:
Najzanimljivije meceve ili ti igrace.
Znam to :mrgreen: ,nego mislim koga ce veceras prenositi. ;)
To ja mislim da se ne zna. :D

Damir Dzumhur!!!!

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 13 jan 2013, 22:58

Vjerovatno najzanimljivije meceve, ali poznavajuci njih ne bi me cudilo da izaberu neke dosadne zene...

Prosle godine sam govorio da ce ovo Hewittu biti vjerovatno posljednji GS, ali izgleda da se on ne predaje, ima jos goriva u njemu, a dokazao je to i partijama na pocetku ove godine.
Odlicno odigrana egzibicija u Kooyongu, koja iako je egzibicionog karaktera, uvijek moze da se pohvali velikim imenima i na njoj se igra kao da je u pitanju neki ATP turnir.
Naredao je Lleyton Raonica, Berdycha i Del Potra, a u finalu je igrao odlicno, odlicno returnirao, BH kao u najboljim danima.
Janko je isto tako imao odlican pocetak sezone, iako igrom nije ocarao, ali titula se pise. Imao je u Chennaiu dosta problema sa realno igracima koje mora uzimati u dva seta(Bedene, Bautista), a i imao je problema sa povredom.
Realno, 50-50 mec, ali uz malu prednost Hewittu, samo zbog partija u Kooyongu.
Inace H2H je 3-1 za Australijanca.

Vrijedi pogledati i Djokovica protiv PHM-a, Francuz ga ne moze dobiti, ali zna igrati tenis i mogao bi biti solidan, atraktivan mec.
Goffin-Verdasco, Benneteau protiv Dimitrova, Kuznetsov-Monaco, solidni mecevi.

likma23
Kontakt:

Post Postao/la likma23 » 13 jan 2013, 23:08

Volio bih da ispadnu i Nole i Andy i Roger u 1. kolu :lol: :lol:

Damir Dzumhur!!!!

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 14 jan 2013, 01:01

-PHM zna odigrati odlično, izuzetno je jak sa obje strane i meč sa Novakom bi trebao biti dobar i atraktivan. Novak naravno ne bi smio imati problema, biće potrebno malo više vremena da uđe u udarac, ali kad se to desi, to će biti samo odrađivanje posla, mada bih iskreno volio da Francuz u ovom meču bude što više konstantniji i pruži ono najbolje što može. To mu naravno ne garantuje ništa više od jednog seta, ali nama gledaocima pruža mnogo zanimljivosti i kvaliteta. Biće zanimljivo vidjeti kako će Novak uči u meč, ovo je podloga koja mu najviše odgovara. Odskok je mrtav i dosta visok što mu omogučava veliki broj ofanzivnih rješenja, budući da odlično generiše snagu i mijenja direkciju udarca i u takvom stanju stvari ostavlja protivnike bez rješenja.

-Federer je jednom za Novaka dao interesantnu izjavu, parafraziram: "Novak je najopasniji kad se razmaše, jednostavno nemaš nikakve šanse da nešto više uradiš". S druge strane, ima besprijekornu defanzivu, passing shotevi mu nisu jača strana, ali kod njega ipak noge odrađuju veči dio posla. Kada se namjesti na udarac i cijelim tijelom uđe u njegovu putanju, defanzivna rješenja koja proizilaze iz toga su fenomenalna. Primjer jednog takvog je passing shot na meč loptu protiv Federera u Londonu. Bukvalno je cijelim tijelom odigrao taj udarac i to je jedna od njegovih vrlina. Izuzetna snaga u torzu mu omogučava rano hvatanje loptice i odličnu direkciju udarca, visok raspon ruku vrhunski ritern, dobar footwork i ujednačenost FH i BH strane odlično pokrivanje terena, odnosno Court coverage, a gibkost i elastičnost u kukovima fenomenalan balans i odličnu reakciju na brze promjene ritma.

- Goffin - Verdasco je meč koji svakako plijeni pažnju. Ovo je inače turnir gdje je Nando ostvario najbolji rezultat na nekom GS-u. Polufinale iz 2009 i onaj fenomenalni meč protiv Nadala su obećavali mnogo više od ovog igrača u budućnosti, ali to se nažalost nije desilo. Goffin je iznenadio teniski svijet sredinom 2012 nakon što je kao kvalifikant došao do 4.kola Roland Garrosa i uspio otkinuti jedan set Rogeru Federeru. Tada je dobio 6 uzastopnih mečeva i pokazao jako visok nivo igre. Rano hvata lopticu i u stanju je da udara jednako dobro i forhendom i bekendom. Visina jeste problem, jer ne može generisati dovoljno snage iz servisa. Ritern je solidan s obzirom na raspon ruku. Odlično se kreće. Nando ima prednost u vidu servisa, boljeg forhenda i raznovrsnijeg bekenda. Favorit je u ovom meču, ali s obzirom na njegove oscilacije, a Davidove bljeskove, očekujem dosta preokreta i pobjedu Verdasca u 4 seta.

- Oči su svakako uprte i u Jerzya Janowicza, igrača koji se niotkuda pojavio krajem oktobra na Mastersu u Parizu kada je kao kvalifikant uspio doći do polufinala gdje je izgubio od Davida Ferrera. Krasi ga odličan servis i izuzetno razoran flat forhend, naročito IO FH dijagonala, kao i fenomenalni drop shotovi sa puno osjećaja. Svi se pitamo da li je ono bio samo bljesak ili će Jerzy nastaviti sa odličnim partijama i ovoj sezoni, počevši od Australian opena, pa nadalje. Današnji protivnik mu je Bolleli, igrač koji može biti tvrd orah za svakoga, ali samo i isključivo na šljaci i onda kada mu se određene kockice poslože. Španac je ove sezone igrao i 1/4finale Dohe gdje je isprašen od Davydenka uzevši samo 2 gejma u tom meču. U principu, u njegovoj igri bih izdvojio jedino solidan jednoručni bekend i ništa više. Jerzy je favorit i sigurno je da će zapeti iz sve snage da dođe do pobjede. To bih iskreno i ja volio, jer fale takvi tipovi igrača današnjem tenisu. Za Plexicushion podlogu je potrebna odlična fizička sprema, kontrolisana baseline igra, dobar footwork i tajming. Jerzy je neke od nabrojanih segmenata pokazao u Parizu, ali ovo je ipak drugi kontinent, druga podloga i drugi turnir, te će to morati podići na još veči nivo.

- Japanac Nishikori je imao problema sa koljenom i bio je upitan za Australian open, ali se ispostavilo da povreda nije ozbiljna te da će biti u potpunosti spremaz na prvi GS sezone. Naravno, od talentovanog Japanca se može svašta očekivati i svi se pitamo da li može ponoviti ono što je uradio prošle godine kada je na iznenađenje svih stigao do 1/4 gdje je Andy Murray ipak bio prevelik zalogaj. Nishikori je igrač sa odličnim bazičnim udarcima, jako dobrom anticipacijom i kretanjem. Bekend mu je dominantniji udarac, u stanju je igrati odlične BH paralele, jako se dobro namješta na udarac, servis je s obzirom na visinu i više nego solidan, a brzina besprijekorna. Veliki je favorit protiv Hanescua i trebao bi opravdati tu ulogu.

- Navijam za Lleytona Hewitta i silno želim da ostvari dobar rezultat na ovom turniru. Poznato je koliko voli igrati ovdje, ovo mu je već 17. nastup na Australian openu, što govori samo za sebe. Protiv Janka neće biti nimalo lako, ali po meni je ipak favorit, dobra uvertira pred prvi GS sezone u vidu titule na egzibiciji u Kooyongu, publika koja će mu davati veliki stimulans i podršku i želja da vrhunskim partijama pokaže da još nije za staro gvožde, mogli bi presuditi u sutrašnjem meču. Nadam se da hoće.
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 14 jan 2013, 01:13

slika

Jel' ovo Belgrade Open ili Australian Open. :? :roll:
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

Mig_Mig
Kontakt:

Post Postao/la Mig_Mig » 14 jan 2013, 01:14

Jedan sam od rijetkih vjerovatno :D Juan Martin Del Potrooo : :D
Max Allegri

BARNYCLE
Kontakt:

Post Postao/la BARNYCLE » 14 jan 2013, 01:22

Australian Open , napokon! Jos uvijek cekam da vidim tvoju magiju! Roger, I BEL18VE! ;) :)
... 1 RG + 8 WB + 6 AO + 5 US = 20 GRAND SLAMS... ROGER FEDERER! ...
Kada igra Federer, tenis izdaleka izgleda kao da ima smisla!
Najveci!
Thank God the beauty of tennis is still safe in the hands of Roger Federer.

No1e
Kontakt:

Post Postao/la No1e » 14 jan 2013, 08:58

kakav dan (noc). mec za mecem. po 2 istovremeno!

sto se tice ex ju- martic i dr. ispadose

ali meni vaznije No1e rutinski 2,4,5, jeca takodjer 2,2 (mada protivnica nije pokazala bog zna sta) i evo upravo vesna u 3 teska seta i 3 sata igre. 3. srba za sada u 2. kolu! 4. srpkinje u top100! bravo vesni za nevjerovatnu borbu i odlican mec! a i noletu i JJ za rutinske pobjede!

trenutno igra viki a uskoro krece i janko a nakon njega i ana!

idemo!

likma23
Kontakt:

Post Postao/la likma23 » 14 jan 2013, 09:40

Dobra igra Rochusa

Damir Dzumhur!!!!

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 14 jan 2013, 12:22

Moram priznati da sam očekivao mnogo neizvjesniji meč, pa čak i pobjedu Hewitta, ali je Janko stvarno fenomenalno odigrao. Više nego dobar meč, dosta dobrih poena, izlazaka na mrežu i jakih razmjena. Zaslužena pobjeda Janka, pronalazio je odlične uglove, dobro servirao i konstantno pritiskao Lleytona na njegov servis. Zadovoljan sam prikazanim.

Troicki je šega. :mrgreen:
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

No1e
Kontakt:

Post Postao/la No1e » 14 jan 2013, 12:29

janko u 3. seta! u 2. je okrenuo 0-3* (2 brejka)!

viki imao 2-0 u setovima. imao 15-40 za prvi brejk u 4. a u 5. setu je imao *1-0 i poslije 15-40 kod 1-1*. da bi 2 puta vracao brejk. trenutno je 5-5* u 5. setu. servira lepi rade! 40-0
*5-6
0-40

viki viki, jos od onog meca sa marejem na RG-u kada je bio na loptu od proboja u QF ili SF i top10! kada je izgubio nemoguce a bio u naletu je izgubljen. i gubi nemoguce! koliko jedna 2. lopte mogu da promjene karijere ljudima!

izgubi viktor! pokvari savrsen dan i to na jako glup nacin!

danas znaci 4-1, ceka se ana!

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 14 jan 2013, 12:50

Hvala Bogu pa se taj antitalenat nikada nije probio do TOP10, samo je jos on falio. :roll:

Janko odlican, imao je Hewitt sanse, ocekivao sam pet setova, a na kraju fenomenalna pobjeda Janka i novo rano ispadanje za Lleytona.

Janowicz odlican. 8-) Kuznetsov poderao Monaca, nesto ce biti od tog momka.

Grcki navijaci dominiraju! 8-), a Bagy se glupira.

likma23
Kontakt:

Post Postao/la likma23 » 14 jan 2013, 13:07

Jooj Hewittu, imao si dobre sanse, pogotvo 2. set gdje si imao 5-3 iizgubi 7-5,u 3. se vratio.Janko je zasluzeno pobjedio, borio se, igrao odlicno...

Troicki je car, 2-0 u setovima i on je tp prokocakao. :D

Odlican Janowicz. Ocekujem da pridje i 2. kolo. Rochus nije mogao nista Ferreru, odlicno je odigrao alk ipak Ferrer pokazao klasu 8-)

Damir Dzumhur!!!!

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 14 jan 2013, 13:10

Opa Janko... Oduševljen sam prikazanim... Kakva igra i kakvi vineri.... Ovo obećava.... Idemo dalje!!!!
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

No1e
Kontakt:

Post Postao/la No1e » 14 jan 2013, 13:10

prelijepa ancica uze 1. set sa 6-2! prva servira u 2.

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.