Bosna i Hercegovina - Portugal

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog

pinoche
Kontakt:

Re: Bosna i Hercegovina - Portugal

Post Postao/la pinoche » 19 nov 2009, 10:04

maho_sa je napisao/la:Uz dužno poštovanje prema godinama gosp. Blaževića, osim tog njegovog dugogodišnjeg životnog iskustva, njegov jedini kvalitet je moć da stvori veliku eforiju, da iskrivi činjenice, da polemizira vješto i gosp. je jako, jako nedosljedan, osim u onoj staromodnoj formaciji koju igra od početka svog nogometnog života. Ne znam da li je bio svjestan kako sada nije imao Bobana, Prosinečkog, Šukera, Jarnija, Štimca, Bilića i ostale, ali dovoljan je bio njegov sinoćnji izrac lica, koji je govorio "e Ćiro, malo si se zajeb'o".

Evo samo jedan jedini, slikovito prikazani komentar koji će nam pokazati koliko možemo protiv jakih reprezentacija.

BiH vs. Španija = 0 bodova (2:6)
BiH vs. Turska = 1 bod (2:3)
BiH vs. Portugal = 0 bodova (0:2)

p.s. Onakva euforija, koja je pratila ovu našu reprezentaciju, je na kraju i dohakala onim mladićima ! Sve je ličilo na cirkus a igrači na mede na lancima ...

p.p.s. Mi smo mali i uvijek ćemo to biti ! Nikada nećemo postati respektabilni, nikada veliki, nikada oni vrijedni poštovanja, pa da nas cijeni protivnik, FIFA, UEFA.

p.p.p.s. Samo da od poraza ne napravimo onu čuvenu moralnu pobjedu ! Onda ćemo definitivno ličiti na neke, nama bliske.
Napokon, respect brate, samo ce sada placenici iz saveza, mislim novinarcici koji idu na trosak saveza na gostovasnja (pa vise novinara i ljubavnica u avionu nego igraca) sada okrenuti sve na pobjedu. Ponavljam, koju pobjedu, Slovenci izbacilio Ruse, a mi o pobjedi. Smijesni smo i hvala igracima na barazu ali ako nam je baraz pobjeda j.ebem ja nas

the scouser
Kontakt:

Post Postao/la the scouser » 19 nov 2009, 10:06

Dajte sad raja sta vam je,sta Ciru napadate.Cinjenice su na njegovoj strani.To da gubimo od jacih repki to je istinito,ali to je i logicno.U ovom ciklusu nije bilo problema sa manjim repkama,sjetite se Moldavije.Njemu je uspjelo da nas prvi put nakon Danske digne sve na noge,da vrati odbjegle sinove BiH nazad u repku,i sto je najvaznije,napravio je korak dalje od prethodnika,a to je baraz.Stvarno jeste zezn'o izvodjenjem Medunjanina,Pjana je bio onda citav vezni red,ali sta se moze,svako ponekad grijesi,a Ciri se to desilo u najbitnijoj utakmici.Ima ovdje ljudi hejtera,koji samo napadaju Ciru,kojima je drago sto smo ispali,jer ce onda moci pljuvati po Ciri.CIRO OSTANI!
Do your research, I'm not a hero, I'm a high functioning sociopath !

We're ruled by effete assholes...It's a shite state of affairs to be in Tommy, and all the fresh air in the world won't make any fucking difference !

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 19 nov 2009, 10:09

Zenicajesampion je napisao/la:Bilino Polje je najbolji i najljepsi stadion gdje je atmosfera najbolja, no slaze se da je previse forsiran...
No Kosevo ja k..ina obicna..Bolje je 10 puta igrati na Grbavici nego na onoj ledini...Pored toga sto se to ne bi igralo na Tusnju gdje bi isto tako bila odlicna atmosfera..Cak i u Mostaru ili Banja Luci, sasvim svejedno..sve je bolje nego Kosevo, cak i stadion Rudara iz Kaknja
A po čemu to? Po tome što je onaj koji to kaže iz Zenice i ništa više. Teren je za **** a atmosfera o kojoj pričaš je pozorišna. Nemamo mi pravih navijača, kod nas svi šute ko da gledaju utakmicu ispred tv-a.

Koševo je jako dobra ledina na kojoj se može igrati. Na onoj oranici Bilinog polja ne može. I od sada niko nema pravo da ga zove bastionom, bolje igramo u gostima na normalnim terenima nego u Zenici.
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.

hordas_Bec
Kontakt:

Post Postao/la hordas_Bec » 19 nov 2009, 10:09

hmm...neznam s cime da pocnem....evo ovako:

1. nazalost, sudije u oba susreta nisu bili ni malo na nasoj strani, a i nije me cudilo nakon izjave sepp blattera...

2. bez pola (dobrih) igraca, repka je prilicno jaka kao belgija, norveska, madjarska i tkd... jer vidilo je se sinoc, da nismo imali nikakvu igru...samo pucanje lopte u zrak, ocekivajuci da dzeko nesta uradi...

3. salihovic je jako lose igrao...neznam zasto covjek ne trazi duel "jedan-jedan", ili nesmije ili nezna!?!?!

4. ibisevica bi samo koristio kao "jokera"...i dan danas se pitam kako je on uspio dati 18golova u 17igri prosle sezone....covjek jednostavno nema veze o fudbalu...za njega je muslimovic messi....

5. nevalja nam to, sto nam igra zavisi od jednog covjeka (misimovica)!...mi nista neznamo,ako njega nema...pa zar jedan pjanic, salihovic i tkd. neznaju jednu dobru akciju izvest (dribbling, dobar pas, i slicno)?!?!?....ako nam se to u buduce ne promjeni, ne vidim bas dobru buducnost pred nama sto se tice kvalifikacije na jedno veliko takmicenje... :(

6. navijanje je ok, ali moze to bolje, treba to bolje organizovati, a ne jedna grupa ovo, druga ono....dalje, gdje su nam neki veliki transparenti i slicno..?!?!?!

7. zasto se mi toliko divimo tim bilinom polju? kao prvo, nikad nismo savladali neku od jacih repki na bilinom, neznam zasto ta bajka o tim stadionom....pa zar mi stvarno mislimo uplasit igrace kao sto su deco, nani, pepe i slicni..koji svake subote igraju pred takvom ako ne i boljom i zescom atmosferom....!?!?! a o terenu, ili bolje receno "LIVADI" da ne pricam....sramota!

8. Dzeko ima talenta to bez daljneg, ali nazalost vidim losu buducnost sto se tice njega....ja sam ljudi iz beca, i par dana prije tekme i priprema za portugal, dzeko je dosao ovamo u kafic ("cream") s nekom rajom i opijo se...imaju i slike mozete vidjeti....neznam sta vise da kazem, hebes ti to ako buducnost vidimo u takvim covjeku.... :(

9. sve u svemu, srece nemamo i nismo nikad imali, na to se nesmijemo oslanjat....mi smo nazalost "prokleti"... :(

toliko od mene, nadam se da nisam nikog uvrijedio, to je samo moje mislenje a i nadam se da mnogi vide stvari kao ja.....

ipak, nadamo se svi skupa boljim i uspjesnim danima....

pozz

samricak
Kontakt:

Post Postao/la samricak » 19 nov 2009, 10:11

RAZOCARANA JESAM....al Boze moj....bilo je tu svega...nedostatka igraca.....onaj italijan mamu mu njegovu.....sve protiv nas.....al zivot ide dalje.....al ako Bog da dokazat cemo mi njima......

no moram vam reci da je osjecaj bio sinoc fenomenalan biti tako blizu zmajeva i bodriti ih svaka cast navijacama svim.....jos me dlanov i grlo boli.....no svaka njima cast.....zaplakala sam ko dijete kad su nam dali go....all sam iz sveg srca navijala i uvijek cu.....neopisv je osjecaj biti medju onoliko navijaca jednostavno kao da igras sa nJima......no ako Bog da bit ceMO i mi nekad na velikom takmicenju jer stvarno to mozemo.....

HVALA ZAMJEVIMA JOS JEDNOM
Zadnja izmjena: samricak, dana/u 19 nov 2009, 10:12, ukupno mijenjano 2 puta.

dubrava
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la dubrava » 19 nov 2009, 10:11

pinoche je napisao/la:
dubrava je napisao/la:Kad sam se registrirao na ovaj forum (ujedno i jedini na koji sam registriran), to je bilo iskljucivo radi nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine. Nikada nisam kritizirao ni jednog igraca, ni trenera, ni clanove strucnog staba reprezentacije. Toga se drzim i dalje, i toga cu se drzati i ubuduce. Znam, uvijek je dobrodosla kritika, ukoliko je pozitivna i konstruktivna, medutim, ja ovim deckima nemam razloga zamjeriti ista.
U nesto vise od godinu dana koliko traju ove kvalifikacije, za mene (osobno) je trajala jedna prelijepa bajka, nazalost, sa tuznim zavrsetkom.Ali, opet, bila je to prelijepa bajka. Od prve utakmice, tamo daleko sa Spanjolskom, ta bajka je meni donosila osmijeh na lice. Svakom nastupu reprezentacije sam se radovao kao malo dijete. I sada, kada je zavrsila ova bajka, zelim svima, od spremacice, masera i fizioterapeuta, do trenera i igraca čestiti sto su mi podarili puno veselja i radosti, želim im reci jedno veliko hvala na svemu sto su ucinili za tako malu zemlju, kao ni jedan korumpirani politicar do sada. Neki kazu da je ovo neuspjeh. Jest, i ja kazem jest neuspjeh je, jer se nismo plasirili, jer svatko tko igra i tko bodri svoje igrace zeli najbolje i ne zeli izgubiti. Medutim, za jednu zemlju ko sto je Bosna i Hercegovina,podijeljena i napacena, u kojoj za svaku stvar treba misljenje i suglasnost triju glava, pa makar i za kopanje bunara, ovo je veliki uspjeh, za mene osobno, ovo je podvig sto je reprezentacija Bosne i Hercegovine ucinila. Samo mogu jos jednom reci: HVALA VAM SVIMA STO SAM GODINU DANA VJEROVAO U BAJKU, I U KOJU VJERUJEM I DALJE, JER ZAVRSETKOM OVE TUZNE BAJKE POCET CE JEDNA NOVA, VJERUJEM JOS LJEPSA.
I jos jedna stvar. Nikad se nisam osvrcao na kritike pojedinih forumasa. Svatko ima pravo na svoje misljenje i ja to postujem (ukoliko ne vrijeda drugoga). Medutim, neka je sram i stid svih onih sto sad kritiziraju pojedine igrace, sto kritiziraju trenera i reprezentaciju. Toliko su vam ti ljudi podarili srece i uzitka, a vi sad na kraju na njih i drvljem i kamenjem. Lako je biti na kraju pametan i reci trebalo je tako i tako, trebalo je ovog uvest, ovog izvest, najlakse je kritizirati i srusiti sve sto se dosad ucinilo. I ono sto me najvise smeta su te raznorazne teorije zavjere, ovaj se posvadao s ovim pa ne moze igrat, suci su protiv nas, fifa je protiv nas, citava planeta je protiv nas, Bog je protiv nas (jos tu neki psuju i Boga, neki ih i to bude sramota). Ovi prostori su takvi da je najlakse izmanipulirat cojveka. Eto, sad sam se i naljutio a to mi nije bio cilj.

Sinoc sam bio i tuzan s jedne strane ali i ponosan zbog svega sto su ti decki ucinili. i Opet kazem HVALA IM!!!

Nova, jos ljepsa bajka tek pocinje i nitko me ne moze razuvjerit u suprotno!!
Ja ne kontam sta ustvari zelite reci sa ovim postovima, pa ebiga nismo potplaceni novinari da moramo na svaku cirinu pljeskati, svi ste u fazonu patriotizma i onog, ma dobro je. E, pa nije dobro, dusa me boli kad vidim da Slovenci sa repkom koja nije ni do koljena Zmajevima ide na SP, a mi zahvaljujuci ponajvise dvordkoj ludi Cirolitu opet ostajemo kuci. Ebo bajku sa nesretnim zavrsetkom
Ne, ne, daleko od toga da moramo pljeskati na svaku Ćirinu bedastocu. Osobno, ne smatram Ciru pozitivnim ni kao osobu (njegov karakter), ni kao trenera. On je izvrstan motivator koji bi i najveceg kloc motivirao da igra kao nikad prije. Ali, iza njega stoje odredeni rezultati i to se mora postivati i cijeniti.
Ja sam samo htio reci da ne zelim nikoga kritizirati jer su i sa ovim napravili puno. Naravno, treba teziti i jos boljem rezultatu, a pred deckima je dobra buducnost.
"Stvarna veličina kluba ne mjeri se trenutnim rezultatima, trofejima ili novcem, nego time koliko ga ljudi doživljava kao svoj – kao nešto bitno u svojim životima"

tax
Kontakt:

Post Postao/la tax » 19 nov 2009, 10:13

ko je vlasnik bp
Moja domovina Republika Bosna i Hercegovina
marsej mali tim
uprava me mrzi ali sam jaci i od njih

Harrison
Kontakt:

Post Postao/la Harrison » 19 nov 2009, 10:14

Ja bih uveo da imamo dva selektora nesto slicno kao sto su imali Svedjani jedno vrijeme. Ciru bih ostavio, a pridruzio bih mu Ivicu Osima na klupi. Osim nek pravi taktiku i bira igrace koji ce igrati, a Ciro nek ih motivise. Mislim da bi se na taj nacin prosetali Svjetskim prvenstvom. :mrgreen:
Nek crknu dusmani, mi smo najjaci.

Zeljeznicar za zivot cijeli.

Sanjin
Kontakt:

Post Postao/la Sanjin » 19 nov 2009, 10:14

Samo da se zahvalim Ciri za dugo najavljivano iznenadjenje.Dabogda ti iznenadio ovako svaki sljedeci klub i reprezentaciju koju preuzmes. :mrgreen:

the scouser
Kontakt:

Post Postao/la the scouser » 19 nov 2009, 10:15

Harrison je napisao/la:Ja bih uveo da imamo dva selektora nesto slicno kao sto su imali Svedjani jedno vrijeme. Ciru bih ostavio, a pridruzio bih mu Ivicu Osima na klupi. Osim nek pravi taktiku i bira igrace koji ce igrati, a Ciro nek ih motivise. Mislim da bi se na taj nacin prosetali Svjetskim prvenstvom. :mrgreen:
To bi extra bilo,samo nacionalni balans i ta sranja,bi nas totalno roknuli.

We're ruled by effete assholes...It's a shite state of affairs to be in Tommy, and all the fresh air in the world won't make any fucking difference !

dubrava
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la dubrava » 19 nov 2009, 10:15

Harrison je napisao/la:Ja bih uveo da imamo dva selektora nesto slicno kao sto su imali Svedjani jedno vrijeme. Ciru bih ostavio, a pridruzio bih mu Ivicu Osima na klupi. Osim nek pravi taktiku i bira igrace koji ce igrati, a Ciro nek ih motivise. Mislim da bi se na taj nacin prosetali Svjetskim prvenstvom. :mrgreen:
Uzeo si mi rijec iz usta ;) slazem se :)
"Stvarna veličina kluba ne mjeri se trenutnim rezultatima, trofejima ili novcem, nego time koliko ga ljudi doživljava kao svoj – kao nešto bitno u svojim životima"

insider
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la insider » 19 nov 2009, 10:16

Bio sam od samog početka pesimista, dosta kritikovan od strane forumaša, ali eto bio sam upravu. Ruku na srce, ma koliko me pljuvali, Ćiro u ovim kvalifikacijama nije nešto ni napravio. Pa, dajte molim Vas, pobjede protiv Belgije su jedino što smo napravili. Četiri pobjede ukupno nad Armenijom i Estonijom su sasivm očekivane.

Dva poraza od Španije, dva od Portugala i jedan od Turske...

Samo se nadam da će ova sjajna generacija ostati zajedno i napraviti nešto u evropskim kvalifikacijama za EP 2012. godine. Žao mi je što je ovaj san završio, ali nije bolje ni moglo, možda da FIFA nije bila protiv nas, ili da smo u žrijebu baraža dobili Ruse, Ukrajince, Irce...no, znamo svi šta se radilo, evo i Francuska je morala proći protiv boljih Iraca.
Moje su slutnje bile uvijek malo čudne, tesko je mene preći je l' znaš?

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 19 nov 2009, 10:18

Knele je napisao/la:Bio sam od samog početka pesimista, dosta kritikovan od strane forumaša, ali eto bio sam upravu. Ruku na srce, ma koliko me pljuvali, Ćiro u ovim kvalifikacijama nije nešto ni napravio. Pa, dajte molim Vas, pobjede protiv Belgije su jedino što smo napravili. Četiri pobjede ukupno nad Armenijom i Estonijom su sasivm očekivane.

Samo se nadam da će ova sjajna generacija ostati zajedno i napraviti nešto u evropskim kvalifikacijama za EP 2012. godine. Žao mi je što je ovaj san završio, ali nije bolje ni moglo, možda da FIFA nije bila protiv nas, ili da smo u žrijebu baraža dobili Ruse, Ukrajince, Irce...no, znamo svi šta se radilo, evo i Francuska je morala proći protiv boljih Iraca.
U pravu si apsolutno sve. Samo se bojim da će ponovo doći do raspada sistema sada, pogotovo ako ode Ćiro a mislim da hoće. Bit će zanimljivo vidjeti šta će se dešavati oko Misimovića, koji je mogao da igra utakmicu a nije htio (ovo pouzdano znam).
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.

chilly00
Kontakt:

Post Postao/la chilly00 » 19 nov 2009, 10:19

Gerrard je napisao/la:Sve je ok trudili se nismo uspjeli , ali smo napravili veliku sramotu jer je cijela evropa vidjela u kakvim uslovima se igra i da travnjak vise lici na njivu nego na fudbalski teren ... mene sramota ako cemo iskreno !

Nema se sta prigovoriti Ciri niti ostalim dali sve od sebe !
O kakvoj ti evropi pricas prijatelju , oni su nas davno odijebali, igrali smo reda radi .... ne pricaj o evropi i svijetu gdje nisi pozeljan

chilly00
Kontakt:

Post Postao/la chilly00 » 19 nov 2009, 10:22

NoName je napisao/la:
Knele je napisao/la:Bio sam od samog početka pesimista, dosta kritikovan od strane forumaša, ali eto bio sam upravu. Ruku na srce, ma koliko me pljuvali, Ćiro u ovim kvalifikacijama nije nešto ni napravio. Pa, dajte molim Vas, pobjede protiv Belgije su jedino što smo napravili. Četiri pobjede ukupno nad Armenijom i Estonijom su sasivm očekivane.

U pravu si apsolutno sve. Samo se bojim da će ponovo doći do raspada sistema sada, pogotovo ako ode Ćiro a mislim da hoće. Bit će zanimljivo vidjeti šta će se dešavati oko Misimovića, koji je mogao da igra utakmicu a nije htio (ovo pouzdano znam).
Gdje ce covjek igrati mi navalili na pjanica, mali ima talenta svakako ali sinoc se vidjelo sta smo mi bez Misketa, ne razumjem zasto su ga optuzivali radi utakmice u portugalu svako ima los dan, a i on je imao jedan od tih i to prvi mozda od kako igra za repku .....

miralem444
Kontakt:

Post Postao/la miralem444 » 19 nov 2009, 10:23

ZAKLJUCAJTE TEMU...POVRACA MI SE OD OVIH KOMENTARA CAST IZUZETCIMA...
>..,.-I DUSU SVOJU ZA BOSNU MOJU.:<.,.

Harrison
Kontakt:

Post Postao/la Harrison » 19 nov 2009, 10:25

the scouser je napisao/la:
Ma mislim da njih dvojica ne bi patili od tih sranja, al' fakat smatram da bi njih dvojica bili strasan tandem na klupi. Na jednoj strani motivator, saljivdzija i zajebant, a na drugoj vrhunski znalac, strateg koji ulijeva strah i postovanje i koji samu igru na terenu poznaje u najjjsitnije detalje.
Nek crknu dusmani, mi smo najjaci.

Zeljeznicar za zivot cijeli.

the scouser
Kontakt:

Post Postao/la the scouser » 19 nov 2009, 10:28

Harrison je napisao/la:
the scouser je napisao/la:
Ma mislim da njih dvojica ne bi patili od tih sranja, al' fakat smatram da bi njih dvojica bili strasan tandem na klupi. Na jednoj strani motivator, saljivdzija i zajebant, a na drugoj vrhunski znalac, strateg koji ulijeva strah i postovanje i koji samu igru na terenu poznaje u najjjsitnije detalje.
Znam da oni ne bi patili od tih sranja,al' ne znam kakva su pravila i to....Jos je Osim prezivio taj udar,ne bi se on vise nikakvog stresnog posla prihvatio,a kamoli voditi repku.K'o je sad po nacionalnom kljucu sljedeci, ne znam,ali ta tvoja ideja sa dva selektora bi fino isla.

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 19 nov 2009, 10:29

Prestanite lupetati oko Misimovica i nadajte se da povreda nije teza pametnjakovici. ;)
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 19 nov 2009, 10:38

Eh ovako. Ne znam jesam li vise radostan ili zalostan. Baraz, nas najveci uspjeh i ta sama pomisao na tu rijec mi daje do znanja da moram biti zadovoljan. Sto se tice tuge, jbg najvise mi je zao sto ce nas kazniti zbog onih predmeta koji su ubacivani na teren. Sto se tice igre, izgledali smo dobro dok nismo primili gol, kasnije je i moral igracima opao i rezultat toga je pad u igri. Idemo dalje, bice jos SP, a nas naredni cilj je EP. Vrlo sam siguran da cemo to prvenstvo izboriti, jer sa ovakvim timom mozemo svasta napraviti. Momcima svaka cast, i HVALA im jos jednom na svim ovim pobjedama i radosti koju sam dozivio.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.