to bi bio odgovor onima koji misle da je vrijeme da Amar ode i onima koji tvrde da klub ne smije da ovisi o menadžeru i da se gradi oko istog.. baš nasuprot, drugovi!Ferguson was appointed manager at Old Trafford on 6 November 1986. He was initially worried that many of the players, such as Norman Whiteside, Paul McGrath and Bryan Robson were drinking too much and was "depressed" by their level of fitness, but he managed to increase the players' discipline and United climbed up the table to finish the season in 11th place, having been 21st (second from bottom) when he took over.
His first game in charge was a 2–0 defeat at underdogs Oxford United on 8 November, followed seven days later by a goalless draw at newly promoted Norwich City, and then his first win (1–0 at home to QPR) on 22 November. Results steadily improved as the season went on, and by the time they recorded what would be their only away win of the league campaign at title challengers and deadly rivals Liverpool on Boxing Day, it was clear that United were on the road to recovery. 1987 began on a high note with a 4–1 victory over Newcastle United and United gradually pulled together in the second half of the season, with relatively occasional defeats on the way, and finished 11th in the final table.
Ferguson endured a personal tragedy three weeks after his appointment, when his mother Elizabeth died of lung cancer aged 64.
Ferguson appointed Archie Knox, his assistant at Aberdeen, as his assistant at Manchester United.
In the 1987–88 season, Ferguson made several major signings, including Steve Bruce, Viv Anderson, Brian McClair and Jim Leighton.
The new players made a great contribution to a United team who finished in second place, nine points behind Liverpool. However, Liverpool's points lead had been in double digits for most of the season and while United had lost only five league games all season, they drew 12 games and there was clearly still some way to go before United could be a match for their north western rivals.
United were expected to do well when Mark Hughes returned to the club two years after leaving for Barcelona, but the 1988–89 season was a disappointment for them, finishing eleventh in the league and losing 1–0 at home to Nottingham Forest in the FA Cup Sixth Round. They had begun the season slowly, going on a nine-match winless run throughout October and November (with one defeat and eight draws) before a run of generally good results took them to third place and the fringes of the title challenge by mid February. However, another run of disappointing results in the final quarter of the season saw them fall down to mid table.
During the season, United played in friendly matches against the Bermudan national team and Somerset County Cricket Club as part of the Bermudan team's tour of England. In the match against Somerset, both Ferguson himself and his assistant, Archie Knox, took to the field, with Knox even getting on the scoresheet. The match remains Ferguson's only appearance for the Manchester United first team.
For the 1989–90 season, Ferguson further boosted his squad by paying large sums of money for midfielders Neil Webb, Mike Phelan and Paul Ince, as well as defender Gary Pallister and winger Danny Wallace. The season began well with a 4–1 win over defending champions Arsenal on the opening day, but United's league form quickly turned sour. In September, United suffered a humiliating 5–1 away defeat against fierce rivals Manchester City. Following this and an early season run of six defeats and two draws in eight games, a banner declaring "Three years of excuses and it's still crap...ta-ra Fergie." was displayed at Old Trafford, and many journalists and supporters called for Ferguson to be sacked.[44][45] Ferguson later described December 1989 as "the darkest period [he had] ever suffered in the game", as United ended the decade just outside the relegation zone. [46][47]
However, Ferguson later revealed that the board of directors had assured him that they were not considering dismissing him. Although naturally disappointed with the lack of success in the league, they understood the reasons for the sub-standard results (namely the absence of several key players due to injury) and were pleased with the way that Ferguson had reorganised the club's coaching and scouting system.
Following a run of seven games without a win, Manchester United were drawn away to Nottingham Forest in the third round of the FA Cup. Forest were performing well that season and were in the process of winning the League Cup for the second season running,[48] and it was expected that United would lose the match and Ferguson would consequently be sacked, but United won the game 1–0 thanks to a Mark Robins goal and eventually reached the final. This cup win is often cited as the match that saved Ferguson's Old Trafford career, even though it has since been stated that his job was never at risk.[48][49][50] United went on to win the FA Cup, beating Crystal Palace 1–0 in the final replay after a 3–3 draw in the first match, giving Ferguson his first major trophy as Manchester United manager. United's defensive frailties in the first match were unilaterally blamed on goalkeeper Jim Leighton, forcing Ferguson to drop his former Aberdeen player and bring in Les Sealey.
FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
- spielführer_21
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
Čitam stranice nakon utakmice sa Zrinjskim, opet napadi na Amara.. ok, razumijem, ali prije nego što nastavite tražiti njegovu "glavu" nije zgoreg da pročitate ovo:
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4
- AllGunsBlazing
- Kontakt:
Samo da kazem da vam je raja sa Sjevera licemjerna, sad se raduju sto su policajci udarali Ultrase a kad je Aner(rahmet mu dusi, da ne ispadne da podrzavam) stradao tad su policajci pogrijesili i treba ih kazniti.. Ultrasi su mozda idioti sa svojim nacionalizmom ali niko ne zasluzuje sudbinu Anera..
Celik!3,2,2.
Rezerve dobile 4:1. Dva gola Ramić i dva gola Drakul. Poslije iftara opširniji izvještaj. 

Željo je klub koji se voli u cijelom svijetu !
Uuuu skupo ce ih kostati ovaj primljeni go...!!babilonTM je napisao/la:Rezerve dobile 4:1. Dva gola Ramić i dva gola Drakul. Poslije iftara opširniji izvještaj.
@spielfuhrer Ja kao navijač Želje i Uniteda imam potrebu da to prokomentarišem. Veliki sam poštovalac rada i Fergusona i Amara Osima, ali treba napraviti razliku između te dvije situacije. Kada je SAF došao u klub, tad United nije bio nikakav kandidat za titulu, zadnju je bio osvojio prije 26 godina i u klubu je vladao luzerski mentalitet spram Liverpoola (a sad je obrnuto), koji je tada osvajao sve i svašta. United nije bio smatran vrhunskim klubom kakvim se danas smatra, tako da je 6 sezona čekanja na titulu bilo jako prihvatljivo s te tačke gledišta. Amar Osim je došao u klub u kojem se titula ne ispušta iz usta od '98, to je jedan od dva najveća (po svemu) kluba u državi, Željo i Sarajevo su k'o Celtic i Rangers, to nisu samo klubovi, to je kult, način života, ma sve. Čekanje 6 godina u Želji na titulu je ravno katastrofi, kao što bi recimo bilo i za Celtic ili Rangers, bez obzira što situacija u zadnjih 10-ak godina ne upućuje na to.
Da se razumijemo, ja u potpunosti podržavam Amara i mislim da dobro radi, da ne bude nekih nejasnoća...
Što se tiče rezervi, samo po džepu i odma igraju, tako će i prvotimci protiv Olimpika...
Da se razumijemo, ja u potpunosti podržavam Amara i mislim da dobro radi, da ne bude nekih nejasnoća...
Što se tiče rezervi, samo po džepu i odma igraju, tako će i prvotimci protiv Olimpika...
Boju dao si nebu i boju dao si moru, ja Želji darujem sebe, sav život i pjesmu ovu!
Glory glory Man United!
Glory glory Man United!
a koliko smo cekali na titulu prije nego je Osim dosao ?Hawking je napisao/la:@spielfuhrer Ja kao navijač Želje i Uniteda imam potrebu da to prokomentarišem. Veliki sam poštovalac rada i Fergusona i Amara Osima, ali treba napraviti razliku između te dvije situacije. Kada je SAF došao u klub, tad United nije bio nikakav kandidat za titulu, zadnju je bio osvojio prije 26 godina i u klubu je vladao luzerski mentalitet spram Liverpoola (a sad je obrnuto), koji je tada osvajao sve i svašta. United nije bio smatran vrhunskim klubom kakvim se danas smatra, tako da je 6 sezona čekanja na titulu bilo jako prihvatljivo s te tačke gledišta. Amar Osim je došao u klub u kojem se titula ne ispušta iz usta od '98, to je jedan od dva najveća (po svemu) kluba u državi, Željo i Sarajevo su k'o Celtic i Rangers, to nisu samo klubovi, to je kult, način života, ma sve. Čekanje 6 godina u Želji na titulu je ravno katastrofi, kao što bi recimo bilo i za Celtic ili Rangers, bez obzira što situacija u zadnjih 10-ak godina ne upućuje na to.

Rekoh bez obzira što situacija u zadnjih 10 godina ne ukazuje na to...lottdogg je napisao/la:a koliko smo cekali na titulu prije nego je Osim dosao ?Hawking je napisao/la:@spielfuhrer Ja kao navijač Želje i Uniteda imam potrebu da to prokomentarišem. Veliki sam poštovalac rada i Fergusona i Amara Osima, ali treba napraviti razliku između te dvije situacije. Kada je SAF došao u klub, tad United nije bio nikakav kandidat za titulu, zadnju je bio osvojio prije 26 godina i u klubu je vladao luzerski mentalitet spram Liverpoola (a sad je obrnuto), koji je tada osvajao sve i svašta. United nije bio smatran vrhunskim klubom kakvim se danas smatra, tako da je 6 sezona čekanja na titulu bilo jako prihvatljivo s te tačke gledišta. Amar Osim je došao u klub u kojem se titula ne ispušta iz usta od '98, to je jedan od dva najveća (po svemu) kluba u državi, Željo i Sarajevo su k'o Celtic i Rangers, to nisu samo klubovi, to je kult, način života, ma sve. Čekanje 6 godina u Želji na titulu je ravno katastrofi, kao što bi recimo bilo i za Celtic ili Rangers, bez obzira što situacija u zadnjih 10-ak godina ne upućuje na to.
Boju dao si nebu i boju dao si moru, ja Želji darujem sebe, sav život i pjesmu ovu!
Glory glory Man United!
Glory glory Man United!
- spielführer_21
- Kontakt:
nije baš tako.. SAF dolazi u Man UTD. kad su oni 21 na tabeli od 22.. diže ih do 11 pozicije te sezone, iduće su drugi odmah iza Liverpoola i očekuje se ako ne titula onda bar opet vrh tabele, još su doveli niz pojačanja (Marka Hugesa iz Barce)- kad ono 11. mjesto... šta misliš ako mi završimo 5. ove sezone šta će biti?Hawking je napisao/la:@spielfuhrer Ja kao navijač Želje i Uniteda imam potrebu da to prokomentarišem. Veliki sam poštovalac rada i Fergusona i Amara Osima, ali treba napraviti razliku između te dvije situacije. Kada je SAF došao u klub, tad United nije bio nikakav kandidat za titulu, zadnju je bio osvojio prije 26 godina i u klubu je vladao luzerski mentalitet spram Liverpoola (a sad je obrnuto), koji je tada osvajao sve i svašta. United nije bio smatran vrhunskim klubom kakvim se danas smatra, tako da je 6 sezona čekanja na titulu bilo jako prihvatljivo s te tačke gledišta. Amar Osim je došao u klub u kojem se titula ne ispušta iz usta od '98, to je jedan od dva najveća (po svemu) kluba u državi, Željo i Sarajevo su k'o Celtic i Rangers, to nisu samo klubovi, to je kult, način života, ma sve. Čekanje 6 godina u Želji na titulu je ravno katastrofi, kao što bi recimo bilo i za Celtic ili Rangers, bez obzira što situacija u zadnjih 10-ak godina ne upućuje na to.
i poređenje sa Škotima nije ok, mi smo od 90 godina postojanja, u gotovo 80 bili bez trofeja.. Dok Rangers i Celtic imaju trofeja gotovo koliko i godina postojanja...
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
-
- Kontakt:
Pa sta mislis ti da dvije milje od proslog mjeseca odmah potrose i tako to od svakog mjeseca ne ostane im nista za naredni ?Ma daj...aleksandar_veliki je napisao/la:Koja suplja, ne mogu vjerovati. Kakvih 200 maraka, pa ko ce zivjeti sa 200 maraka, treba stanove platiti, hranu. Pola igraca sami sebi to placaju i to im je uracunato u platu. "Ja cu odrediti ko ce koliko za ovaj mjesec dobiti. Sve po zaslugama", citirah sta rece Amar sinoc, ostalo necu, bolje je. Ali ih je naruzio pravo, glave pognute, niko ni ne dise.
U BiH ne u Jugoslaviji, eto uzmi te tabele iz zajedničke lige, izbaci timove van BiH i vidjećeš o čemu ti pričam. Naravno, kad smo došli u BH ligu, onda smo očekivali da radimo isto - budemo prvi među BH timovima, s tim da je to od tad značilo osvajanje titule, a do tad nije.spielführer_21 je napisao/la:nije baš tako.. SAF dolazi u Man UTD. kad su oni 21 na tabeli od 22.. diže ih do 11 pozicije te sezone, iduće su drugi odmah iza Liverpoola i očekuje se ako ne titula onda bar opet vrh tabele, još su doveli niz pojačanja (Marka Hugesa iz Barce)- kad ono 11. mjesto... šta misliš ako mi završimo 5. ove sezone šta će biti?Hawking je napisao/la:@spielfuhrer Ja kao navijač Želje i Uniteda imam potrebu da to prokomentarišem. Veliki sam poštovalac rada i Fergusona i Amara Osima, ali treba napraviti razliku između te dvije situacije. Kada je SAF došao u klub, tad United nije bio nikakav kandidat za titulu, zadnju je bio osvojio prije 26 godina i u klubu je vladao luzerski mentalitet spram Liverpoola (a sad je obrnuto), koji je tada osvajao sve i svašta. United nije bio smatran vrhunskim klubom kakvim se danas smatra, tako da je 6 sezona čekanja na titulu bilo jako prihvatljivo s te tačke gledišta. Amar Osim je došao u klub u kojem se titula ne ispušta iz usta od '98, to je jedan od dva najveća (po svemu) kluba u državi, Željo i Sarajevo su k'o Celtic i Rangers, to nisu samo klubovi, to je kult, način života, ma sve. Čekanje 6 godina u Želji na titulu je ravno katastrofi, kao što bi recimo bilo i za Celtic ili Rangers, bez obzira što situacija u zadnjih 10-ak godina ne upućuje na to.
i poređenje sa Škotima nije ok, mi smo od 90 godina postojanja, u gotovo 80 bili bez trofeja.. Dok Rangers i Celtic imaju trofeja gotovo koliko i godina postojanja...
Glory glory Man United!
Glory glory Man United!
babilonTM je napisao/la:Rezerve dobile 4:1. Dva gola Ramić i dva gola Drakul. Poslije iftara opširniji izvještaj.
Utakmicu na golu počeo Gušo, a u drugom poluvremenu Bukivć. Vidi se da mali nije loš, vrijeme radi za njega.
Štoperski par se nije mjenjao. Vasilić i Alić odigrali solidno, Vasilić bio komadant cijele ekipe. Najbolji pojedinac.
Kvesić igrao lijevog beka, zadovoljavajuće.
Desnog igrao Baljić, ništa vrijedno pomena.
U sredini igrali Benjamin Čolić,Stančeski i Jamak.
Benjamin Čolić veliko NIŠTA! Padavičar obični, na kraju dobio i crveni karton. Šteta što ni Marković ne otskače ništa.
DESNI BEK NAM TREBA POD HITNO, iako je desnog beka igrao tek u 2.poluvremenu.
Jamak i Stančeski bili solidni. Fino su kombinovali. Možda su loptu previše meljali, al za njih ništa novo.
Elvir Čolić najveći promašaj Želje u zadnje vrijeme. Haj alkohol, haj cigare, al frajer NE ZNA!
Drakul i Ramić se opasno nameću šefu. Danas uz Vasilića bili najbolji. Drakul lobovao golmana kod 4.gola

Kasnije ušao Prutina i pokazao da je budućnost Želje, mali će da prekuca ako već nije ove naše zadnje vezne.
Ipak mi ne bi bili Željo da ne primimo go, odbrana bila izigrana kod tog gola, ali nema veze. Bar će primiti punu platu!

Ne bih se slozio sa tobom oko doticnog ELvira Colica pa taj lik se nadavao golova i golova u Velezu kad je igrao Dzafic i company i trener je bio Ibrakovic. Da li je problem do Brke ili je problem do njega ne moze covjek da se nadje ali u dogledno vrijeme trebali bi ocekivati dobre igre od njega.babilonTM je napisao/la:babilonTM je napisao/la:Rezerve dobile 4:1. Dva gola Ramić i dva gola Drakul. Poslije iftara opširniji izvještaj.
Utakmicu na golu počeo Gušo, a u drugom poluvremenu Bukivć. Vidi se da mali nije loš, vrijeme radi za njega.
Štoperski par se nije mjenjao. Vasilić i Alić odigrali solidno, Vasilić bio komadant cijele ekipe. Najbolji pojedinac.
Kvesić igrao lijevog beka, zadovoljavajuće.
Desnog igrao Baljić, ništa vrijedno pomena.
U sredini igrali Benjamin Čolić,Stančeski i Jamak.
Benjamin Čolić veliko NIŠTA! Padavičar obični, na kraju dobio i crveni karton. Šteta što ni Marković ne otskače ništa.
DESNI BEK NAM TREBA POD HITNO, iako je desnog beka igrao tek u 2.poluvremenu.
Jamak i Stančeski bili solidni. Fino su kombinovali. Možda su loptu previše meljali, al za njih ništa novo.
Elvir Čolić najveći promašaj Želje u zadnje vrijeme. Haj alkohol, haj cigare, al frajer NE ZNA!
Drakul i Ramić se opasno nameću šefu. Danas uz Vasilića bili najbolji. Drakul lobovao golmana kod 4.gola![]()
Kasnije ušao Prutina i pokazao da je budućnost Želje, mali će da prekuca ako već nije ove naše zadnje vezne.
Ipak mi ne bi bili Željo da ne primimo go, odbrana bila izigrana kod tog gola, ali nema veze. Bar će primiti punu platu!
- eliminator
- Kontakt:
U Ilijašu igraju konobari, automehaničari, ćevabdžije, ljudi koji se ponekad skupe i odrade trening ako ih puste sa posla. Čolić u takvoj konkurenciji nijednom nije prošao svog čuvara 1 na 1. I danas je svaka akcija koja je njega uključivala bila osuđena na propast.Ne bih se slozio sa tobom oko doticnog ELvira Colica pa taj lik se nadavao golova i golova u Velezu kad je igrao Dzafic i company i trener je bio Ibrakovic. Da li je problem do Brke ili je problem do njega ne moze covjek da se nadje ali u dogledno vrijeme trebali bi ocekivati dobre igre od njega.

@eliminator - lijevo krilo,polu špic
- SarajlijaTM
Čini mi se da ce mo ubrzo gledati drakula u prvih 11 sto do sad nije bio slucaj.
momak se izg bas trudi i namece amaru,takvi nam trebaju
edit:pogledah sad ovaj klip,razbijac,kao nekad Jure Guvo,slicne su i konstrukcije,velika steta sto nije prosao pripreme.mozda je samo do mog vidjenja ili ne...
[youtube][/youtube]
Sta je za trening,jel neko saznao u koje je vrijeme i dan?
momak se izg bas trudi i namece amaru,takvi nam trebaju

edit:pogledah sad ovaj klip,razbijac,kao nekad Jure Guvo,slicne su i konstrukcije,velika steta sto nije prosao pripreme.mozda je samo do mog vidjenja ili ne...
[youtube][/youtube]
Sta je za trening,jel neko saznao u koje je vrijeme i dan?
Zadnja izmjena: SarajlijaTM, dana/u 25 avg 2011, 22:00, ukupno mijenjano 1 put.
podrzavam Osima sta god da uradi,pa makar bili zadnji na tabeli! realno treba sutnuti 4-5 igraca i to je to,juniori ne bi losiej od njih odigrali..da ih ne imenujem,zna se ko su najslabiji igraci Zelje u prva 4 kola! trebaju nam pojacanja,to je sigurno,iako na papiru imamo odlicnu ekipu,neki igraci to jednostavno nisu opravdali...
Kratko i jasno: AMAR,AMAR,OSIM,OSIM.
Prvaci:1945/46,1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10,2011/12,2012/13
Kup:1999/00, 2000/01, 2002/03,2010/11,2011/12
Super kup:1998, 2000, 2001
Kup UEFA: 1/4:1971/72, 1/2:1984/85
Kup:1999/00, 2000/01, 2002/03,2010/11,2011/12
Super kup:1998, 2000, 2001
Kup UEFA: 1/4:1971/72, 1/2:1984/85
Zašto ne pokušati sa Mirsadom u napadu od prve minute? Skoro uvijek kad uđe tih par minuta pokaže nešto više od Adila ili Selimage koji su tu za mene samo da bi se popunilo mjesto u napadu. Ja bih igrao sa 2 napadača i stavio bih Ćirsu u napad jednu utakmicu 90 minuta sa jos nekim od ove dvojice (mada mi realno bolje izgleda Adilovic na terenu vec Selim koji je za mene jedno veliko nista od igraca), pa ako ne islo sta mozes, kad i ovako ne ide, trebalo bi pokusati. Ili barem mu dati poluvrijeme. Nekako mi Stančeski uvijek povučen previše, nije on igrač za te pozicije. Lično stil njegove igre me podsjeća na Misimovićevu i stavio bih na AMF pa nek gori...
I uinat dušebrižnicima:
AMAR AMAR OSIM OSIM !
I uinat dušebrižnicima:
AMAR AMAR OSIM OSIM !
Osim - drugo ime za Želju !
I ja bih volio da se igra s dva napadača, Ramić i Adilović, a i da se Hodžić polako ubacuje...
Super i za Ramića i za Hodžića. Super i za Adilovića i za Selimovića. Al u igri sa jednim napadačem ni Zlatan, al onaj Ibrahimović ne bi napravio ništa posebno !