Arsenal - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Artetitis
-
- Kontakt:
Re: Arsenal
Alexis postavio ovu fotku uz komentar: "Relaxing at home"
Pa kakvu onda kucu ima??

Pa kakvu onda kucu ima??

[youtube][/youtube]
Lako je bilo biti trenar dok je on igrao, ali poslije njega je vec teze...
Lako je bilo biti trenar dok je on igrao, ali poslije njega je vec teze...
Da bi bilo lako trenirati nekog igrača,moraš prvo da ga dovedeš na željeni nivo razumjevanja fudbalske igre.
X puta teži proces nego uopšteno treniranje dotičnog igrača
A.F.C. Bournemouth!
Opet hoces da kazes da je Wenger stvorio Bergkampa? Znaci, bio si ozbiljan kad si ono govorio?rambo16 je napisao/la:Da bi bilo lako trenirati nekog igrača,moraš prvo da ga dovedeš na željeni nivo razumjevanja fudbalske igre.

Isto kao da sada neko kaze kako je Rodgers stvorio Suareza?! A da je kojim slucajem Suarez ostao u Liverpoolu, sad bi se uveliko pricalo kako je Rodgres trenerska gromada i veliki strucnjak. Neki, koji nisu znali ko je Suarez dok nije dosao u Englesku bi pricali da je to Rodgersova zasluga, isto kao sto ti sada pricas za Dennisa.
Evo uzivaj, ovdje mozes da vidis kakav je bio i u Ajaxu i Arsenalu i reprezentaciji.

[youtube][/youtube]
Šta sam govorio?SamoZeljo je napisao/la: Opet hoces da kazes da je Wenger stvorio Bergkampa? Znaci, bio si ozbiljan kad si ono govorio?![]()
Očigledno nisi upoznat sa tokom Bergkampove karijere.
Ajax-Inter-Fijasko-Arsenal-Wenger-Uspon-Ende! U kratkim crtama.
Imaš i dokumentarce u Bergkampu (pošto vidim da se ložiš na ytb klipove

O njegovim izuzetno teškim počecima u Premiershipu pa do Wengera i svega ostalog. . .
A.F.C. Bournemouth!
rambo16 je napisao/la:Šta sam govorio?SamoZeljo je napisao/la: Opet hoces da kazes da je Wenger stvorio Bergkampa? Znaci, bio si ozbiljan kad si ono govorio?![]()
Očigledno nisi upoznat sa tokom Bergkampove karijere.
Ajax-Inter-Fijasko-Arsenal-Wenger-Uspon-Ende! U kratkim crtama.
Imaš i dokumentarce u Bergkampu (pošto vidim da se ložiš na ytb klipove).
O njegovim izuzetno teškim počecima u Premiershipu pa do Wengera i svega ostalog. . .

Inace sam simpatizer Ajaxa vec +/- 20 godina i znam mnogo o Ajaxu i njegovim igracima, pa tako i Bergkampu koji je kad sam ja poceo pratiti Ajax tek otisao.
Za tebe nisam siguran da li si uopste bio rodjen kad je ovaj velikan potpisao za Arsenal?! Bez interneta ne bi mozda znao ni kako izgleda. Zato ti i postavljam klipove.

Dennis je u Arsenal dosao kao veliki igrac, a to sto mu u Interu nije islo nije njegova greska, kao ni pocetak u Arsenalu sto nije bio najbolji. Ako ne znas, Arsenal je u ono vrijeme oborio transfer rekord da dovedu taj "fijasko" Logicno? To da je Wenger poslozio kockice je i vise nego poznato i meni i svakome i ne osporava mu se to, ali nije mu ni bilo tesko da ih slozi. Sto ih sada ne slozi, evo 10 godina se muci. Muci i nas, ne samo sebe.
Ono sto je Dennis se ne uci od trenera, jednostavno se rodis sa takvim talentom, tom tehnikom i elegancijom, koju je uz Dennisa imao Zidane i Maradona. Vise nikog se ne sjecam da se moze staviti u istu recenicu po toj lakoci i eleganciji u igri, kakvu je on imao.
To se ne moze pripisati nikome, iako si ti u vise navrata govorio kako je Dennis Wengerov proizvod. No way!
Ne moraš meni postavljat klipove. To je klinački jer fudbal se ne može gledat preko ytba,
Bespotrebo se zamaraš, a i ja imam sasvim dovoljno godina da mogu da pričam o bilo kom članu Nepobjedivih bez ijednog video klipa i bez listanja Wikipedie.
Čudo onda kako Bergkamp nije uspio u Italiji ako je već imao tu lakoću igranja kao Zidane?
Počeci u Arsenalu mu nisu išli jer Wenger nije bio trener u tim Bergkampovim počecima.
Dolaskom Wengera on je počeo da igra kao u Ajaxu. To je Wengerova zasluga!
Bespotrebo se zamaraš, a i ja imam sasvim dovoljno godina da mogu da pričam o bilo kom članu Nepobjedivih bez ijednog video klipa i bez listanja Wikipedie.
Čudo onda kako Bergkamp nije uspio u Italiji ako je već imao tu lakoću igranja kao Zidane?
Počeci u Arsenalu mu nisu išli jer Wenger nije bio trener u tim Bergkampovim počecima.
Dolaskom Wengera on je počeo da igra kao u Ajaxu. To je Wengerova zasluga!
A.F.C. Bournemouth!
Italija njemu nije lezala ni tadasnji Inter, to je bilo i vise nego ocigledno. A imao je i problema sa nekim ljudima u klubu. Bilo je nekih svadja, ne sjecam se s kim.
Wenger je poslozio kockice i ekipu gradio oko njega, ali i grao slican fudbal koji se igrao u Amsterdamu. Zato je to Bergkampu odogvaralo. Naravno da je Wengerova zasluga sto je on dobio tako slobodnu ulogu. Ne osporavam da je Wenger izvukao iz njega mnogo ali i bez Wengera bi on prije ili kasnije bio ono sto jeste.
Jednostavno je bio prevelik igrac da bi mogao propasti zbog jedne kratke mrlje. Nije on ni tada bio tako los ali nije bio ono sto je mogao biti.
Najbolji igrac lige dva puta a tri puta prvi strijelac holandske lige. Nije bila mala stvar u ono vrijeme kao tako mlad igrac parirati najboljem napadacu i igracu na svijetu, koji je u ono vrijeme igrao u PSVu. Ne sjecam se ko je tada bio trener Ajaxa, ali ne moze mu se pripisati Bergkamp. Znam da je debitovao kod velikog Johana (to sam procitao na netu, nisam tada gledao
)
To sto je Arsenal odlucio da ga dovede i obori transfer rekord je valjda znak da je i prije Arsenala bio igracina i da to slabije izdanje u Interu niko nije ozbiljno shvatio.
Wenger je poslozio kockice i ekipu gradio oko njega, ali i grao slican fudbal koji se igrao u Amsterdamu. Zato je to Bergkampu odogvaralo. Naravno da je Wengerova zasluga sto je on dobio tako slobodnu ulogu. Ne osporavam da je Wenger izvukao iz njega mnogo ali i bez Wengera bi on prije ili kasnije bio ono sto jeste.
Jednostavno je bio prevelik igrac da bi mogao propasti zbog jedne kratke mrlje. Nije on ni tada bio tako los ali nije bio ono sto je mogao biti.
Najbolji igrac lige dva puta a tri puta prvi strijelac holandske lige. Nije bila mala stvar u ono vrijeme kao tako mlad igrac parirati najboljem napadacu i igracu na svijetu, koji je u ono vrijeme igrao u PSVu. Ne sjecam se ko je tada bio trener Ajaxa, ali ne moze mu se pripisati Bergkamp. Znam da je debitovao kod velikog Johana (to sam procitao na netu, nisam tada gledao

To sto je Arsenal odlucio da ga dovede i obori transfer rekord je valjda znak da je i prije Arsenala bio igracina i da to slabije izdanje u Interu niko nije ozbiljno shvatio.
-
- Kontakt:
Cak i da je licno on Bergkampa naucio kako da sutne loptu to ne mijenja cinjenicu da je u danasnjem fudbalu on trenerski-takticki patuljak koji je izlapio i sa kojim Arsenal stagnira pa cak i nazaduje. Sa Wengerom je prosta stvar, imao je nekada dobre igrace i dobru taktiku koja je bila revolucionarna u tadasnjem engleskom a i svjetskom fudbalu. Ali onda je Wenger tamo nekad 2006 odlucio da ponovo bude revolucionar sa nekim novim stilom fudbala koji i danas gura a koji je jednako los koliko je onaj stari bio dobar, dakle njegova zelja da bude fudbalski revolucionar je gurnula Arsenal u ponor njegov fudbal koji gledamo i danas se pokazao kao apsolutna propast i sve dok on ne ode Arsenal ce biti apsolutno nebitan faktor u borbi za titule EPL i LP...
VOAJERU CIGANE ODLAZI IZ ARSENALA!
Reć za čovjeka koji je revolucinirao Engleski nogomet uopšteno ne samo Arsenal, o Arsenalu da ne pričam, da je imao sreće sa jednom generacijom je u najmanju ruku sramota.
Nećemo pričati o tome da li Wenger treba sada ići ili ne, ali osporavati sve što je čovjek uradio za ovaj klub je fakat smiješno i nazivati srećom jer mu se potrefila generacija, ma daj..
@BBB to uopšte nije istina što govoriš, Arsenal je i sa onim mladim timom imao itekako dobrih sezona, ali tad kratka klupa i previše mlada tim su nas redovno sputavali. Ali u tom periodu smo igrali ubjeljivo najljepši fudbal uz Barselonu u čitavoj evropi.
sezone 2007/8 (mislim da je tad) lom noge Eduarda je slomio duh ekipe, i jednostavno nismo mogli nastaviti , a em smo bili prvi em mislim da nismo imali poraza na polusezoni, i nakon te povrede zaredali smo 5 6 remija i kasnije završili sezone sa 12 13 istih.
Jest da mi ništa nismo osvojili u tom periodu ali smo igrali prelijep fudbal.
Mi ružno igramo od sezone 11/12 uglavnom al i to će se vremenom popravit sa Wengerom ili bez njega.
Nećemo pričati o tome da li Wenger treba sada ići ili ne, ali osporavati sve što je čovjek uradio za ovaj klub je fakat smiješno i nazivati srećom jer mu se potrefila generacija, ma daj..
@BBB to uopšte nije istina što govoriš, Arsenal je i sa onim mladim timom imao itekako dobrih sezona, ali tad kratka klupa i previše mlada tim su nas redovno sputavali. Ali u tom periodu smo igrali ubjeljivo najljepši fudbal uz Barselonu u čitavoj evropi.
sezone 2007/8 (mislim da je tad) lom noge Eduarda je slomio duh ekipe, i jednostavno nismo mogli nastaviti , a em smo bili prvi em mislim da nismo imali poraza na polusezoni, i nakon te povrede zaredali smo 5 6 remija i kasnije završili sezone sa 12 13 istih.
Mi ružno igramo od sezone 11/12 uglavnom al i to će se vremenom popravit sa Wengerom ili bez njega.
Grijesiti je ljudski,ali ako vam se gumica istrosi prije olovke,malo ste pretjerali!!
VOLIM TE ČELIK!!!!!
VOLIM TE ČELIK!!!!!
Wenger je u jbnu sezonu usao sa 2 (DVA) STOPERA! I to je kraj bilo koje rasprave i njegove ozbiljnosti kao menagera...
Nego sinoc je King odigrao svoj zadnji mec za New Jork. E sada dali je to njegova zadnja utakmica u karijeri? Rekao je da ce u Arsenalu poceti trenersku karijeru ali bilo bi lijepo kada bi dosao bar ovih pola godine da zavrsi igracku... Naravno sve ovisi od njegove zelje za igrom.
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Nego sinoc je King odigrao svoj zadnji mec za New Jork. E sada dali je to njegova zadnja utakmica u karijeri? Rekao je da ce u Arsenalu poceti trenersku karijeru ali bilo bi lijepo kada bi dosao bar ovih pola godine da zavrsi igracku... Naravno sve ovisi od njegove zelje za igrom.
Carl Jenkinson je World Class!!!!
@OfficialAgent jedini pravi insajder na forumu!!!
-
- Kontakt:

Pomiri se sa cinjenicom da je Wengerov fudbal propali projekt koji je rezultirao neuspjehom 9. godina je otislo u nepovrat i jedina pozitivna stvar iz tih 9. godina je stadion Emirates ovo ostalo ce sve ostati upisano kao neuspjesan period Arsenala kao kluba.
BigBigBang je napisao/la:Jest da mi ništa nismo osvojili u tom periodu ali smo igrali prelijep fudbal.![]()
koga boli briga sad sto smo mi igrali lijepe akcije kad nismo osvojili titulu, i jedne od devet sezona pod tim revolucionarom smo bili u trci za titulu koju smo naravno ispusili pod izgovorom Eduarda koji je ruku na srce te sezone bio sporedan igrac i tek je poceo da nesto ko igra u tom periodu a uglavnom je bio na klupi i to je izgovor bio voajeru da kiksa narednih 10 od 15 meceva i ispusti vec upisanu titulu...
nemoj bit bezobrazan nisi ni ti pričao o titulama nego o "revolucionarnom" fudbalu. Eto neko je budala pa misli da smo nešto osvojili.
Yebemu više te dvostruke arsine, sad ovako sad onako pričaš.
Pa de hajmo kad pričamo o jednom pričamo o jednom, a ne kao djeca od 10 godina, spominjemo šta nam godi
Grijesiti je ljudski,ali ako vam se gumica istrosi prije olovke,malo ste pretjerali!!
VOLIM TE ČELIK!!!!!
VOLIM TE ČELIK!!!!!
-
- Kontakt:
PA pricam o tom fudbalu kao krajnje propalom projektu koji je bio neuspjesan i sad je neuspjesan i bice neuspjesan sve dok Wenger ne ode sta tu nije jasno? RAzumijem ja tebe i ja sam tako mislio otpalta stadiona ok sve je to istina nismo imali love ali zadnje dvije-tri godine su jasno pokazale kakav nas diletant vodi, i naravno da cu promjeniti misljenje pa nisam glup ove sezone je to kulminiralo a ako voajer ostane da jase i ti ces slijedece sezone kad nam se ovo isto desi pod nejgovim vodstvom shvatiti da je i kod tebe kap prelila casu. Ekipa nam je puna skupo placanih polovnjaka koje je on uhljebio a koji nikad nece zaigrati u boljem klubu i za vece pare nego u Arsenalu za mene je porazavajuca cinjenica da mi dajemo na plate vise od Chelsea a oni imaju onakve igrace a mi letve...
Pa evo čim je stadion otplaćen osvojili smo FA kup
A evo ako Wenger ode, a neće otići 101% prije kraja ove sezone ( a ni tad neće al eto), koga bi ti doveo ?
Evo ako kažeš Klopp, ok zna osvajat trofeje, al kao što vidimo zna zapast u kanal šta bi onda ?
Klopp takođe često ne zna igrati na 2 fronta, i prošlih sezona je totalno zapustio BL zbog LP i na kraju krajeva nije ju osvojio, a u Bl je imao sreće jer su ostale ekipe bile po 20 bodova daleko od LP.
Pa ti sad vidi...

A evo ako Wenger ode, a neće otići 101% prije kraja ove sezone ( a ni tad neće al eto), koga bi ti doveo ?
Evo ako kažeš Klopp, ok zna osvajat trofeje, al kao što vidimo zna zapast u kanal šta bi onda ?
Klopp takođe često ne zna igrati na 2 fronta, i prošlih sezona je totalno zapustio BL zbog LP i na kraju krajeva nije ju osvojio, a u Bl je imao sreće jer su ostale ekipe bile po 20 bodova daleko od LP.
Pa ti sad vidi...
VOLIM TE ČELIK!!!!!
VOLIM TE ČELIK!!!!!
-
- Kontakt:
Klop je takticki miljama ispred Wengera kao takticar, motivator i u radu sa igracima. Pravio je mnogo bolje rezultate od Wengera zadnjih godina sa smijesnim resursima u poredjenju sta je Wenger imao u Aresnalu pa cak i u onom periodu kad nismo pravili transfere ala Alexis i Ozil...
Poslije Wengera ce biti veoma tesko jer nije to samo otjerati Wengera taj lik je napravio stetu u svakom segmentu klubu valja se rijesiti svih spodoba koje je uhljebio ugovorima, valja se rijesiti spodoba iz medicinskog osoblja, pomocnog osoblja itd itd... koje tu drzi, ako se ja pitam ja bi sa odlaskom wengera i cistacice promjenio i sve sto je imalo veze sa njim...
Poslije Wengera ce biti veoma tesko jer nije to samo otjerati Wengera taj lik je napravio stetu u svakom segmentu klubu valja se rijesiti svih spodoba koje je uhljebio ugovorima, valja se rijesiti spodoba iz medicinskog osoblja, pomocnog osoblja itd itd... koje tu drzi, ako se ja pitam ja bi sa odlaskom wengera i cistacice promjenio i sve sto je imalo veze sa njim...
Kakvu ba štetu, već pričaš gluposti, kao da ti je neko mozak isprao
Arteta, flamini, monreal .. manje više sav "otpad" u timu. A svi su Bogami u godinama.
Ko je doveo onog njemačkog doktora, ako ne Wenger ?
Kloppovi resursi nisu bitni, bitan je kvalitet koji je taj tim posjedovao. Nije ni barselona 70% onih igrača kupila pa su harali 5 godina. Nema to veze sa resursima
.
I da te pitam nešto. Šta ćeš reći ako Klopp izgubi zadnje kolo u LP i mi preuzmemo prvo mjesto ?

Arteta, flamini, monreal .. manje više sav "otpad" u timu. A svi su Bogami u godinama.
Ko je doveo onog njemačkog doktora, ako ne Wenger ?

Kloppovi resursi nisu bitni, bitan je kvalitet koji je taj tim posjedovao. Nije ni barselona 70% onih igrača kupila pa su harali 5 godina. Nema to veze sa resursima

I da te pitam nešto. Šta ćeš reći ako Klopp izgubi zadnje kolo u LP i mi preuzmemo prvo mjesto ?
VOLIM TE ČELIK!!!!!
VOLIM TE ČELIK!!!!!
Džaba braniš Wengera čovjek je među glavnim krivicima za sve neuspjehe zadnjih 9 godina,ja bi tu dodao i nesposobnu upravu koja već 9 godina žmiri na Wengerova blamiranja kako u Engleskoj tako i u Evropi.
1974---1975---1976---2001---2013---2020
Ja koliko vidim ovi nasi majmuni ce nafilovati ponovo vezni red a odbrana malo sutra...
Carl Jenkinson je World Class!!!!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.