Bosna i Hercegovina - Portugal

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog

LeBronJamesKing

Re: Bosna i Hercegovina - Portugal

Post Postao/la LeBronJamesKing » 19 nov 2009, 10:44

hordas_Bec je napisao/la:hmm...neznam s cime da pocnem....evo ovako:

1. nazalost, sudije u oba susreta nisu bili ni malo na nasoj strani, a i nije me cudilo nakon izjave sepp blattera...

2. bez pola (dobrih) igraca, repka je prilicno jaka kao belgija, norveska, madjarska i tkd... jer vidilo je se sinoc, da nismo imali nikakvu igru...samo pucanje lopte u zrak, ocekivajuci da dzeko nesta uradi...

3. salihovic je jako lose igrao...neznam zasto covjek ne trazi duel "jedan-jedan", ili nesmije ili nezna!?!?!

4. ibisevica bi samo koristio kao "jokera"...i dan danas se pitam kako je on uspio dati 18golova u 17igri prosle sezone....covjek jednostavno nema veze o fudbalu...za njega je muslimovic messi....

5. nevalja nam to, sto nam igra zavisi od jednog covjeka (misimovica)!...mi nista neznamo,ako njega nema...pa zar jedan pjanic, salihovic i tkd. neznaju jednu dobru akciju izvest (dribbling, dobar pas, i slicno)?!?!?....ako nam se to u buduce ne promjeni, ne vidim bas dobru buducnost pred nama sto se tice kvalifikacije na jedno veliko takmicenje... :(

6. navijanje je ok, ali moze to bolje, treba to bolje organizovati, a ne jedna grupa ovo, druga ono....dalje, gdje su nam neki veliki transparenti i slicno..?!?!?!

7. zasto se mi toliko divimo tim bilinom polju? kao prvo, nikad nismo savladali neku od jacih repki na bilinom, neznam zasto ta bajka o tim stadionom....pa zar mi stvarno mislimo uplasit igrace kao sto su deco, nani, pepe i slicni..koji svake subote igraju pred takvom ako ne i boljom i zescom atmosferom....!?!?! a o terenu, ili bolje receno "LIVADI" da ne pricam....sramota!

8. Dzeko ima talenta to bez daljneg, ali nazalost vidim losu buducnost sto se tice njega....ja sam ljudi iz beca, i par dana prije tekme i priprema za portugal, dzeko je dosao ovamo u kafic ("cream") s nekom rajom i opijo se...imaju i slike mozete vidjeti....neznam sta vise da kazem, hebes ti to ako buducnost vidimo u takvim covjeku.... :(

9. sve u svemu, srece nemamo i nismo nikad imali, na to se nesmijemo oslanjat....mi smo nazalost "prokleti"... :(

toliko od mene, nadam se da nisam nikog uvrijedio, to je samo moje mislenje a i nadam se da mnogi vide stvari kao ja.....

ipak, nadamo se svi skupa boljim i uspjesnim danima....

pozz
1. sudija na obje utakmice na njihovoj strani nema veze puno smo kvalitetni od portugala i to nam u opste nebi smetalo da ih izbacimo da nam selektor nije bio KLOC, u nastavku objasnjenje

2. mi sa klocem nismo vidjeli igru niti u jednoj utakmici sve jhe bilo lucidnost pojedinaca , vecinom miskta, primjer je utakmica u portugalau kada smo u jednom trrenutku ostali na terenu bez veznog igraca i kako onda napraviti igru?

3. ne moze salihovic pokrivati citavu stranu , covjek jeumjetnik a ne trkac i ako moze dosta i da pretrci on je orijentisan ka napadu a ne odbrani iako mi je drag sinoc je zasro, stas ti pricati sviro sudija faul tvoje je da igras, ako si sportas.

4.ibisevic klasa od napadaca vidjelo se u nekoliko navrata sa kojom lakocom moze da pretrci bilo kojeg odbrambenog igraca pravi spic, no nazalost bez sredine terena tesko je odnosno napadaci nemaju sta da traze.

5. pa morati sve zavisiti od jednog kada nam je taj jedan do sada uvijek bio jedini na sredini terena i plus covjek je genijalac i onda svaka mu cast za sve sto je uradio.

6. navijanje je nikakvo doista nikakvo , i sada ja doista ne znam koja budala moze pored onakvog stadiona repku u ovakvim utakmicam voditi u zenicu.

7. rekao sam vec da je navijanje nikakvo a o terenu i ne treba trositi rijec , tacno je se sinoc vidjelo kako jedna lopta sto ide prema siamu udari od busen i ode u aut a ja sam se cijelo vrijeme bojo da takv jedan busen se ne nade na putu kada panda vraca loptu hasagicu, znaci toliko o livadi .

8.Džeko je majstor i vidjelo se sinoc kada on uzme loptu da tu portugalci nemaju sta da traze oko bez srece je doista bio u obje utakmice a i bez truda moglo bi se reci u prvoj utakmici.

9. ja a stativa turaka je bilka nesreca za nas ona odbica misimovica kroz noge onog spanca pa u gol kasiljasa je bila nesreca za nas , srece imas onoliko koliko je zasluzujes a sve drugo je prica za djecu

10 najvaznije

CIRO=KLOC je postavio jednu futuristicku formaciju koja je izuzetno dobra ali samo pod uslovom da imas igrace da igras sa tom formacijom mi smo bili za klasicnu formaciju 4-4-2 a ne ovu 5-3-2 koja se stalno trebala pretvarati u formaciju 3-5-2 ali posto mi nismo imali igrace a kloc uporan ko mazga ispusili samo kvalifikacije sada ce vas vecina napisati i ovo je uspijeh ali ovo je ku.rac uspijeh mi cemo kao i do sada navijati neki za komsijeneki za svabiju italiju francusku ili brazil a nasi reprezentativci ce da imaju odmor slijedeceg ljeta.
U ime Gospodara...

19TM87
Kontakt:

Post Postao/la 19TM87 » 19 nov 2009, 10:46

Sta reci nego nije nam se osmjehnula ni ta treca sreca...I ja sam razocaran ali treba cestitat nasim igracima i Ciri na fenomenalno odigranim kvalifikacijama, pa i na ovom barazu. Netreba razbijati glavu sta bi bilo kad bi bilo, ova reprezentacija ima snagu,potencijal i kvalitet i sigurno moze u narednim kvalifikacijama napraviti i taj presudni korak naprijed to jest kvalifikovat se na EP

btw:

miralem444 je napisao/la:ZAKLJUCAJTE TEMU...POVRACA MI SE OD OVIH KOMENTARA CAST IZUZETCIMA...
ZELJO DO GROBA ZIVOTA MI MOGA

Škrba,Berjan,Baljić,Šabanadžović,Komšić,Čapljić,Bahtić,Škoro,Mihajlović,Baždarević,Nikić...

insider
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la insider » 19 nov 2009, 10:51

miralem444 je napisao/la:ZAKLJUCAJTE TEMU...POVRACA MI SE OD OVIH KOMENTARA CAST IZUZETCIMA...
Ako ti se "povraća od ovih komentara", prelistaj narednu temu i rahat. Zašto zaključavati? Pa čemu služi forum? Šta, sad svida pišemo u najsvjetlijem kontekstu, pa greške zanemariti?

Mislim da imamo pravo kritikovati pojedince kao i svaki detalj vezan za ovaj baraž i ove utakmice, jer upravo na tome se stvari i popravljaju. Eh, kad bi samo šutili i hvalili, dizali u nebesa. Svi je mi volimo (reprezentaciju), no zaista se mora malo "žešće". Pak, forum je, kao što rekoh, namijenjen za raspravu, pa da svako iznese svoje mišljenje, ostali će to potvrdili ili demantovati. Svako svoje.
Moje su slutnje bile uvijek malo čudne, tesko je mene preći je l' znaš?

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 19 nov 2009, 10:54

SVI BI I VOLJELI DA SMO PROSLI, ALI NISMO, JA NISAM TOLIKO RAZOCARAN TIME KOLIKO SAM RAZOCARAN KOMENTARIMA POJEDINIH KRETENA NA OVOM FORUMU, NA SVIM TEMAMA.

SINE
Kontakt:

Post Postao/la SINE » 19 nov 2009, 10:56

Iako smo izgubili ove dvije utakmice u ovim kvalifikacijama možemo slobodno smatrati da smo puno dobil ,evo po čemu:

1.Većina mladih igraća stekla je više nego potrebno iskustvo i samopouzdanje za buduce velike utakmice rep.
2.Dobili smo adekvatnu (i više nego adekvatnu) zamjenu za Kenan na golu (u koliko bude povrijeđen)
mislim na Asmira.
3.Dobili smo novog mladog perspektivnog igraća u veznom redu, mislim na Medunjanina, tako da će mo imati i veću rotaciju na tim pozicijam (Miske, Salihović, Pjana,ibro, Medunjanin, Bajramović, Štila)
4.Većina igraća tek treba da doživi pravu afirmaciju i oni su definitivno hit ovoga kvalifikacionog ciklusa.
5.Vecina njih će se prodati u velike klubove i ovo im je samo odskočna daska.
6.Pokazali smo da sa svima možemo da igramo i da se nosimo, samo nam fali taj faktor sreče.
Imamo mlad tim i jedva čekam kvalif. za evropsko prvenstvo, tad nam neće biti potreban baraž da se kvalifikujemo jer idemo direktno.

SVAKA ČAST ZMAJEVI, SAMO HRABRO :!: :!: :!:
SAMO ŽELJO

Zenicajesampion
Kontakt:

Post Postao/la Zenicajesampion » 19 nov 2009, 10:57

ne moze biti dobro navijanje dok je ovakva zaintersiranost..Prava raja i navijaci prodaju karte i onda se od tih para drogiraju i unistavaju danima od alkohola...Dok god se preprodaju karte na crno nema navijanja..

Juce na utakmici goli seljak i dijaspora sto su i pokazali sa onim gadjanjem
Sa tobom tuga,
sa tobom sreca,
sa tobom zivot svoj
ja prozivjet cu...

Celik ale ale
Celik ale ale
Celik ale ale
Celik sampion!!!!

Vise sam se puta registrovao na forum nego sto imam postova....

Zenicajesampion
Kontakt:

Post Postao/la Zenicajesampion » 19 nov 2009, 10:59

oj jesam mahmuran, sta je ovo zivote....

Kad su kvalifikacije za EP ??
Sa tobom tuga,
sa tobom sreca,
sa tobom zivot svoj
ja prozivjet cu...

Celik ale ale
Celik ale ale
Celik ale ale
Celik sampion!!!!

Necromacer
Kontakt:

Post Postao/la Necromacer » 19 nov 2009, 11:00

Hajde fala Bogu da od sada nije vise Kosevo samo peh...da ne slusam sujevjerja i gluposti pojedinaca...dobro je Ivica Osim rekao...

insider
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la insider » 19 nov 2009, 11:04

Zenicajesampion je napisao/la:oj jesam mahmuran, sta je ovo zivote....

Kad su kvalifikacije za EP ??
Ma mislim krajem naredne godine (septembar/oktobar...)
Moje su slutnje bile uvijek malo čudne, tesko je mene preći je l' znaš?

tanzla
Kontakt:

Post Postao/la tanzla » 19 nov 2009, 11:05

SINE je napisao/la:Iako smo izgubili ove dvije utakmice u ovim kvalifikacijama možemo slobodno smatrati da smo puno dobil ,evo po čemu:

1.Većina mladih igraća stekla je više nego potrebno iskustvo i samopouzdanje za buduce velike utakmice rep.
2.Dobili smo adekvatnu (i više nego adekvatnu) zamjenu za Kenan na golu (u koliko bude povrijeđen)
mislim na Asmira.
3.Dobili smo novog mladog perspektivnog igraća u veznom redu, mislim na Medunjanina, tako da će mo imati i veću rotaciju na tim pozicijam (Miske, Salihović, Pjana,ibro, Medunjanin, Bajramović, Štila)
4.Većina igraća tek treba da doživi pravu afirmaciju i oni su definitivno hit ovoga kvalifikacionog ciklusa.
6.Pokazali smo da sa svima možemo da igramo i da se nosimo, samo nam fali taj faktor sreče.
Imamo mlad tim i jedva čekam kvalif. za evropsko prvenstvo, tad nam neće biti potreban baraž da se kvalifikujemo jer idemo direktno.

Potpuno si ti u pravu, ne treba sad očajavati, bolji nas je porazio i to je to. Mene samo brinu dešavanja ureprezentaciji, imam osjećaj da se nešto veliko sprema (ništa dobro), da je bilo svakakvih dešavanja unutar i oko reprezentacije. Ova farsa oko Misimovića neće na dobro izaći. Nadam se da se varam.

Također smatram da iduće kvalifikacije trebamo preseliti na Olimpijski stadion "Asim Ferhatović Hase" ,uz dužno poštovanje Zenici i Bilinom Polju, tamo smo odigrali sijaset kvalifikacija,nismo se uspjeli plasirati i vrijeme je za promjenu. Travnjak je bolji,kapacitet veći (stvari malo zeza atletska staza,ali šta je tu je), a stvoren je kult reprezentacije tako da mislim da bi tribine bile krcate.

Glavu gore Bosanci i Hercegovci.
"What can men do against such reckless hate?" King Theoden

samricak
Kontakt:

Post Postao/la samricak » 19 nov 2009, 11:09

STVARNO NEMA SMISLA SAD GOVORITI OVO ONO VRATITE SE UNAZAD NEKOLIKO POSTOVA SAD KRITIKUJEMO SVE....BOZE MOJ....

CIRO LEGENDA SAD NIJE NISTA.....

MOGU SAMO RECI NEMORA ZNACITI DA JE SVE BILO DO CIRE.....KAKVA NAM JE DRZAVA TAKO NAM SE PISE......CAK SE SPEKULISE JOS JUCE PRIJE UTAKMICE SE CAK PRICALO DA JE UTAKMICA PRODANA.....CISTO NEVJERUJEM AL SVEGA MOZE BITI OD OVE DRZAVE NISTA ME NEMOZE IZNENADIT......

AL NEMOJTE CRNJARITI SVE......

samricak
Kontakt:

Post Postao/la samricak » 19 nov 2009, 11:13

SVAKA CAST NASIM ZMAJEVIMA......I DA SMO DALI MI GO SUDIJA PI 5 PENALA SVIRAO....NO MOZDA JE BOLJE OVAKO NIJE BILO INCIDENATA POSLIJE TEKME INACE BI SVASTA MOGLO BITI.....ENO FRANCUSKA JE MORALA PROCI TAKO JE I PORTUGAL MORAO.....FIFA IMA UMJESANE PRSTE.....SVASTA SE KRIJE I SVEGA IMA....NO MI NIKAD SAZNAT NECEMO SVI VECINO PRLJAVO IGRAJU.......

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 19 nov 2009, 11:14

Što bona galamiš. CAPS nije dozvoljen na forumu, ogromni font se treba koristiti samo kad želiš da istakneš neki dio u komentaru... Al hajd, pošto si navijačica, tebi se može progledati kroz prste :mrgreen:
Zadnja izmjena: NoName, dana/u 19 nov 2009, 11:16, ukupno mijenjano 1 put.
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 19 nov 2009, 11:15

Bosna je sampion ooooooooooooooooooooooo.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

bosnia_rules
Kontakt:

Post Postao/la bosnia_rules » 19 nov 2009, 11:17

fatiha pred utakmicu,,steta sto nije pomogla

slika

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 19 nov 2009, 11:19

bosnia_rules je napisao/la:fatiha pred utakmicu,,steta sto nije pomogla

slika
Izgleda da Bog nije musliman.... :mrgreen: Kod mene prijatelj otišao na Hadždž, sinoć ga zovem reko da vidim gledal se tekma, kaže u Medini je, u nekom kafiću okićenom našim zastavama, svi su učili dove al eto džaba!
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.

SINE
Kontakt:

Post Postao/la SINE » 19 nov 2009, 11:19

tanzla je napisao/la:
SINE je napisao/la:Iako smo izgubili ove dvije utakmice u ovim kvalifikacijama možemo slobodno smatrati da smo puno dobil ,evo po čemu:

mislim na Asmira.

Potpuno si ti u pravu, ne treba sad očajavati, bolji nas je porazio i to je to. Mene samo brinu dešavanja ureprezentaciji, imam osjećaj da se nešto veliko sprema (ništa dobro), da je bilo svakakvih dešavanja unutar i oko reprezentacije. Ova farsa oko Misimovića neće na dobro izaći. Nadam se da se varam.

Također smatram da iduće kvalifikacije trebamo preseliti na Olimpijski stadion "Asim Ferhatović Hase" ,uz dužno poštovanje Zenici i Bilinom Polju, tamo smo odigrali sijaset kvalifikacija,nismo se uspjeli plasirati i vrijeme je za promjenu. Travnjak je bolji,kapacitet veći (stvari malo zeza atletska staza,ali šta je tu je), a stvoren je kult reprezentacije tako da mislim da bi tribine bile krcate.

Glavu gore Bosanci i Hercegovci.
Ma naravno,samo glavu gore , dokazali smo da možemo................
SAMO ŽELJO

bosnia_rules
Kontakt:

Post Postao/la bosnia_rules » 19 nov 2009, 11:21

NoName je napisao/la:
bosnia_rules je napisao/la:fatiha pred utakmicu,,steta sto nije pomogla

slika
Izgleda da Bog nije musliman.... :mrgreen: Kod mene prijatelj otišao na Hadždž, sinoć ga zovem reko da vidim gledal se tekma, kaže u Medini je, u nekom kafiću okićenom našim zastavama, svi su učili dove al eto džaba!
ne pricaj tako bolan nebio,,,neki dan citam ljudi govore "ciro je Allah" odmah sam znao da ce nam se to vratiti ;)

Zenicajesampion
Kontakt:

Post Postao/la Zenicajesampion » 19 nov 2009, 11:23

Dodik je danas sretan.... :D ...A nije svjestan da je danas dobio i cirozu jetre..... :D
Sa tobom tuga,
sa tobom sreca,
sa tobom zivot svoj
ja prozivjet cu...

Celik ale ale
Celik ale ale
Celik ale ale
Celik sampion!!!!

zehro
Kontakt:

Post Postao/la zehro » 19 nov 2009, 11:27

Skanadalozna vijest iz portugala
Na prvoj utakmici baraza za plasman na SP u JAR 2010 godine,na utakmici izmedju domace selekcije Portugala i nashe lijepe Bosne i Hercegovine,dogodilo se par nimalo lijepih stvari za nasu reprezentaciju.
Naime,svi smo upoznati da smo ostali bez "glave tima",Spahica!
Poslije toga uslijedilo je "izivlljavanje na nashim igrachima prilikom povratnog leta,kada su u avionu proveli neshto vishe od sat vremena cekajuci "potvrdu" leta!!!
Sve smo to proshli muski i na nogama,ali nam je danas od celnih ljudi sportskog saveza reprezentacie portugala stigla vijest u kojoj izmedju ostalog stoji:
"Na utakmici kaja se odigraala u subotu u Lisabonu na stadionu FK Benfica,od strane BH-a nogometasha pricinjena je veca materijalna steta!
Naime,u tri navrata shutevi BH-a nogometaasha pogodili su okvir gola i tako su nachinili trajne deformacije okvira gola.Stradale su dvije prechke i jedna stativa,pa su golovi na tom stadionu,koji su bili od legura Dur-Aluminijuma,zamjenjeni,ali sada od neshto jaceg materijala.U pitanju je nehrdjajuci celik oznake Č 4571,koji ima vlacnu cvrstocu 500-730 N/mm2,granicu razvlacenej 210 N/mm2,i zilavostot od 45-85 V(j),sto je kostalo neshto vishe od 10 000 eura!!
U prilozenom,vam dostavljamo i rezultate jachine shuteva i slike ostecenih okvira,koje cemo isto poslati i Svjetskoj fudbalskoj asocijaciji FIFA,koja bi mogla BH reprezentativce kazniti po Kanadskom sistemu,ukoliko njihovi udarci budu jachi od odredjenog.
Naime,u kanadskom zakonu stoji "Svaki sportista koji ima jachi udarac od dozvoljenih mjera,bilo to glavom,nogom ili rukom,svaki sledeci udarac koji uputi ka protivnickom igrachu bit ce kaznjen po pravilu udarca hladnim oruzjem"
<><><>Play the game...but don't let the game play you!?<><><>

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.