FK Crvena zvezda

Crna Gora, Makedonija, Slovenija, Srbija

Moderatori/ce: geronimo,VanBasten,Devil,dubrava,Trigger

Ko je Zvezdi u ovome trenutku najpotrebniji ?

Dragan Dzajic
16
10%
Nebojsa Covic
15
10%
Zoran Stojadinovic
9
6%
Gazprom
92
59%
Svi
23
15%

Ukupno glasova: 155

marconato
Kontakt:

Re: FK Crvena zvezda

Post Postao/la marconato » 29 apr 2016, 12:53

Ja sam prije za to da se Čuki da 300-400 000 + procenti, nego da strancu dajemo za platu mil. evra za 2 sezone kako se prica/pise da cemo uraditi...
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 30 apr 2016, 21:11

Le Talek: Zvezda je kao PSŽ - svi žele da je pobede!

Tačno tri meseca prošla su od dana kada je Damijan Le Talek stavio paraf na ugovor sa Crvenom zvezdom i postao najveće pojačanje crveno-belih u zimskom prelaznom roku. Za to vreme francuski univerzalac je svojim dobrim partijama u odbrambenom i napadačkom manevru postao jedan od najvažnijih šrafova u kompleksnoj mašineriji prvoplasiranog tima srpskog šampionata.

Tim povodom francuski Sofoot kontaktirao je nekadašnjeg igrača Borusije iz Dortmunda kako bi javnosti u domovini otkrio delić fudbalske atmosfere koja vlada u Srbiji.

Pre svega - pričao je o svojim zapažanjima vezanim za domaće prvenstvo i kvalitet Superlige, iz svog ugla pokušao je da dočara koliko je Crvena zvezda trenutno ispred ostalih.

"U pitanju je prvenstvo koje se više svodi na tehniku pojedinca, a manje na taktiku. Uostalom, igram u najboljem timu u šampionatu. Zato mi je mnogo lakše, jer moj klub često ima posed lopte. To vam je kao PSŽ u Francuskoj. Zvezda je veliki klub, koji svi žele da pobede. Tako mi gledamo ovde. Ostali klubovi igraju prilično solidno i fudbal je dobar", rekao je Le Talek, a potom otkrio nešto više o razlozima dolaska u Srbiju.
"Dolazak u Srbiju je dobro iskustvo za mene, posebno što se tiče fudbala. Nalazim se u dobrom timu, nakon nekoliko turbulentnih godina. Ranije sam igrao mnogo defanzivnije i zato mi statistika nije bila dobra. Ali ovde, evo već za tri meseca, uspeo sam da postignem dva gola i upišem dve asistencije. Konačno su ljudi prepoznali kakav fudbal volim da igram. Ovde imam mnogo više slobode na terenu, a što je najvažnije – imam saigrače koji razumeju fudbal, pa i moja dodavanja. Iako sam defanzivni vezista, volim i da postignem gol. Zato sam i došao ovde, jer znam da je Zvezda dobar tim".

Iako živi na samo nekoliko minuta od stadiona „Rajko Mitić“, Le Talek se jako često nalazi u situaciji da oseti fudbalsku strast koju poseduju navijači u Beogradu, odnosno podeljenost na zvezdaše i partizanovce.
"Tako je svuda, u celom gradu i ne samo kada je dan derbija. Čak i u celoj Srbiji svi su podeljeni na zvezdaše i partizanovce. I ono što je važno – nikada ti niko neće reći da ne zna fudbal. Čak i kada odeš u prodavnicu čućeš ljude kako pričaju o svojoj navijačkoj pripadnosti. Nikada nisam video tako nešto. Srbi obožavaju fudbal, baš su fanatični. Ali, nije samo fudbal u pitanju, obožavaju košarku".

Potom je Francuz pričao o tome kako je kada puna Kombank Arena navija za Crvenu zvezdu u utakmici Evrolige.
"Uspeo sam čak da odem na utakmicu Evrolige i bilo je neverovatno. Tako nešto čovek ne može da doživi nigde u Evropi. Imate 25.000 navijača koji stoje sve vreme, navijaju i ne prestaju. Zaista, nikad u životu nisam osetio tako nešto. Navijati sa toliko želje, strasti... Od dece do starijih, svi pevaju uglas. Svi su uz klub i to je nešto neverovatno".

Kako sam kaže, jako mu znači to što je prvi Francuz u Crvenoj zvezdi, ali postoji i jedna stvar koja je važnija čak i od toga.
"Više od toga znači mi što sam prvi Francuz koji je igrao derbi protiv Partizana. To me čini jako srećnim. samo sam ja imao dovoljno mu.. da izađem na teren i igram derbi, a-ha-ha", poručio je 26-godišnji vezista u šaljivom tonu.

Neizbežna tema bio je i sam večiti derbi...
To je pravo ludilo. Kada pogledate meč na televiziji jasno vam je i zašto to kažem. Desilo se čak da utakmica bude prekinuta na nekoliko minuta zbog dima koji je nastao zbog petardi i dimnih bombi na teren. Na terenu se ništa nije videlo. Ali, ja volim takvu atmosferu, volim tenziju, to me uzbuđuje. Jedna od najluđih scena dogodila se kada smo igrali derbi na stadionu Partizana. Tek što smo izašli iz tunela navijači Partizana gađali su nas lopticama za golf, petardama... Jedna mi je čak pala na nogu i eksplodirala“, priča Le Talek i nastavlja:
„A kada se utakmica završila nismo smeli da dođemo do tunela. Morali smo da sačekamo da se malo gužva raščisti, a onda da trčimo do ulaza i svlačionica“.

Priznaje da je u Srbiju došao jer ga je i avanturistički duh „naterao“ na tako nešto.
„To je nešto što nosim sa sobom od detinjstva. Kada sam imao 15 godina, trebalo je da odem u Čelsi, a to može da vam potvrdi predsednik Avra. On je odbio tu ponudu jer nije želeo da idem u inostranstvo tako mlad. Sada sam u Srbiji, u Beogradu – prelepom gradu. Sve je vrhunski. Ljudi su toliko prijateljski raspoloženi, kao i saigrači. Tako nešto nisam doživeo još od Dortmunda“.
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 30 apr 2016, 22:25

Licitacija imenima/pojačanjima uveliko počela. Novo ime je Boško Janković.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 30 apr 2016, 23:04

Boško je jedan od najjacih igraca koji su igrali kod nas posle rata pa na ovamo...
[youtube][/youtube]
...medjutim, veliko je pitanje u kakvoj je sada situaciji i koliko bi pomogao ovoj Zvezdi! ;)

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 01 maj 2016, 21:09

" & " " ?!!!

[youtube][/youtube]

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 03 maj 2016, 18:04

[youtube][/youtube]
.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 03 maj 2016, 18:31

Po onakvom terenu, bez prakticno trojice najvaznijih igraca (uz Ibanjeza), dobro je da smo dobili.. makar to bilo i 1:0.

Tesko da ce Vosa okrenuti protiv Cuke.. tako da u subotu protiv Lalata i Vose mozemo ovjeriti titulu.

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 03 maj 2016, 19:24

Vosa nam ipak obezbjedi titulu cetiri utakmice prije kraja :mrgreen:

[youtube][/youtube]

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 03 maj 2016, 19:25

Cestitke i sretno do grupne faze LP :salut:

Besic
Kontakt:

Post Postao/la Besic » 03 maj 2016, 19:27

Sretno sa Sikimićem do LP :salut:
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 03 maj 2016, 19:29

Treba biti realan i reci da ce za plasman LS trebati jos koje kvalitetno pojacanje i puno, puno, puno srece na zdrijebu.. a znajuci za Zvezdinu srecu pri izvlacenju, realnije je boriti se za LE.

Ali ima jos dosta do juna/jula.. veceras se slavi :salut:

PS - Sikima i ako ostane, buduci da ce se dovoditi jos jedan napadac stranac, bice maksimalno treci napadac u rotaciji.
slika
Zadnja izmjena: dscile, dana/u 03 maj 2016, 19:31, ukupno mijenjano 1 put.

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 03 maj 2016, 19:31

TITULA !!!

slika
Besic je napisao/la:Sretno sa Sikimićem do LP :salut:
Eto ga vama za LE :mrgreen:
Signore je napisao/la:Cestitke i sretno do grupne faze LP :salut:
Hvala, mada bi bili zadovoljni i sa LE :)

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 03 maj 2016, 19:49

Lalat nam opet donese titulu kao i 2014. :D

Srećna nam 27. titula!
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 03 maj 2016, 19:56

marconato je napisao/la:
Signore je napisao/la:Cestitke i sretno do grupne faze LP :salut:
Hvala, mada bi bili zadovoljni i sa LE :)
A dobro, to sad i jeste realnost. Zvezda ce jako tesko biti nositelj u trecem pretkolu LP i to znaci da mora izbaciti dva favorita ili dva puta imati jako puno srece u zdrijebu. Mozda vas vec u trecem zapadne Olympiakos i jbg.

Ipak, sad slavite, za kalkulacije ima vremena :mrgreen:

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 03 maj 2016, 19:57

Cestitke! :salut:

Besic
Kontakt:

Post Postao/la Besic » 03 maj 2016, 20:00

Signore ko ima slabiji od tog Olyimpiakosa u trećem pretkolu :mrgreen:
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 03 maj 2016, 20:14

Besic je napisao/la:Signore ko ima slabiji od tog Olyimpiakosa u trećem pretkolu :mrgreen:
Dinamo :mrgreen:

Besic
Kontakt:

Post Postao/la Besic » 03 maj 2016, 20:20

Signore je napisao/la:
Besic je napisao/la:Signore ko ima slabiji od tog Olyimpiakosa u trećem pretkolu :mrgreen:
Dinamo :mrgreen:
Uh spektakl skoro ko Dinamo Zrinjski :think: protivnik po mjeri može to CZ izbacit iako cijene po tm ne govore tako :mrgreen:

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 03 maj 2016, 20:32

Od ovih ekipa koje su vec prvaci, tj. 100% u zdrijebu, Zvezdi bi mozda najbolje bilo u trecem pretkolu izvuci Rosenborga, a u play offu APOEL. Dva kluba s velikim koeficijentom, dobrim rezultatima u proslosti, ali jako daleko od one kvalitete koja ih je nekada krasila.

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 03 maj 2016, 21:43

:kralj:

slika

Odgovori

Natrag na “Fudbal u regionu”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.