Sportski komentatori

alan_kardec
Kontakt:

Re: Sportski komentatori

Post Postao/la alan_kardec » 25 avg 2016, 16:34

DANTES je napisao/la:veri gud buks. pomalejšn fani.

kako pomalejšn fani kad knjigu još nisi pročitao??
sad bi ti Vugda rek`o ne kudi konja kog nisi jah`o :nene: :lol:
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 01 sep 2016, 20:51

Viško u 5 minuta Javier Lopetegui i Alex Witsel, a na ES idioti prenose USO.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

Molders
Kontakt:

Re: Odg: RE: Re: Sportski komentatori

Post Postao/la Molders » 01 sep 2016, 23:29

Kawhi je napisao/la:Viško u 5 minuta Javier Lopetegui i Alex Witsel, a na ES idioti prenose USO.
Na Eurosportu jedino Damir Ceronja i Predrag Vukanović mogu proći, ostali su im stvarno loši.

Višković je odličan za tenis, a ovamo zna često pogriješit ali opet mi ne smeta toliko jer ima prijatan glas.

Jeftha
Kontakt:

Post Postao/la Jeftha » 02 sep 2016, 14:28

Molders je napisao/la:
Kawhi je napisao/la:Viško u 5 minuta Javier Lopetegui i Alex Witsel, a na ES idioti prenose USO.
Na Eurosportu jedino Damir Ceronja i Predrag Vukanović mogu proći, ostali su im stvarno loši.

Višković je odličan za tenis, a ovamo zna često pogriješit ali opet mi ne smeta toliko jer ima prijatan glas.
Na Eurosportu mogu proci i Đorđe Pejković i onaj mu jaran sto prenose biciklizam. Ovaj sto radnim danima trenutacno prenosi Vueltu je totalno los.
Remember, remember the 5th of November.

"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."

Corruptio optimi cuiusque pessima.

ljalja
Kontakt:

Post Postao/la ljalja » 05 sep 2016, 22:40

Jel moguce da je ovaj na sk1 rekao da su Turci odvratna reprezentacija ili sam pogresno cuo

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 05 sep 2016, 23:30

ljalja je napisao/la:Jel moguce da je ovaj na sk1 rekao da su Turci odvratna reprezentacija ili sam pogresno cuo
slika

Pročitao sam da je to istina i da je to ovaj lik rekao.

Kreten retardirani ako je tačna ova informacija.

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 05 sep 2016, 23:47

Dobro im je i rekao.

flagrantus
Kontakt:

Post Postao/la flagrantus » 05 sep 2016, 23:56

Neutral je napisao/la:
ljalja je napisao/la:Jel moguce da je ovaj na sk1 rekao da su Turci odvratna reprezentacija ili sam pogresno cuo
slika

Pročitao sam da je to istina i da je to ovaj lik rekao.

Kreten retardirani ako je tačna ova informacija.
Nije rekao u tom smislu u kome ti pokusavas da predstavis,govorio je o stilu igre reprezentacije!
Ali nije nikakav problem izvrnuti rijeci i proglasiti ga "Cetnikom",sto da ne?
Ako smijem pitati zasto on ne smije reci da su Turci odvratna reprezentacija i cime je tebe uvrijedio u toj recenici?
Isto je to mogao reci za bilo koju reprezentaciju!

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 06 sep 2016, 00:04

Ti izvrćeš riječi i kakve veze ima kreten retardirani u prevodu neprofesionalac sa "četnik" kojeg ti navodiš?

Niti jedan profesionalno komentator zbog bontona, profesije, kulture ne može nazvati drugu reprezentaciju odvratnom. Igraju Hrvatska - Srbija i Drago Ćosić kaže Hrvatska vodi protiv odvratne Srbije, šta bi ti ;)

Svi znamo odnos Turske i Srbije među ljudima, ne moraš ispravljati krivu Drinu, inače tolerantnih i miroljubljivih navijača koji su i večeras iskazali svoj šovinizam na tribini u Beogradu koji je prošao bez osude srbijanskih medija i forumaša koji osjećaju pripadnost prema Srbiji.

Niti jedan medij sa balkana nije prenio barbarsko ponašanje navijača jer je to već prešlo u naviku :kafa:

flagrantus
Kontakt:

Post Postao/la flagrantus » 06 sep 2016, 00:19

Neutral je napisao/la:Ti izvrćeš riječi i kakve veze ima kreten retardirani u prevodu neprofesionalac sa "četnik" kojeg ti navodiš?

Niti jedan profesionalno komentator zbog bontona, profesije, kulture ne može nazvati drugu reprezentaciju odvratnom. Igraju Hrvatska - Srbija i Drago Ćosić kaže Hrvatska vodi protiv odvratne Srbije, šta bi ti ;)

Svi znamo odnos Turske i Srbije među ljudima, ne moraš ispravljati krivu Drinu, inače tolerantnih i miroljubljivih navijača koji su i večeras iskazali svoj šovinizam na tribini u Beogradu koji je prošao bez osude srbijanskih medija i forumaša koji osjećaju pripadnost prema Srbiji.

Niti jedan medij sa balkana nije prenio barbarsko ponašanje navijača jer je to već prešlo u naviku :kafa:
Stvar je u tome sto smo mi na ovim prostorima preosjetljivi i trazimo sitnice da osudimo druge.Covjek je imenovao reprezentaciju kao odvratnu u smislu igre,dobro znas da se to ne odnosi ni na Tursku kao drzavu ni na narod koji tamo zivi!
Ajde odgovori mi iskreno da si recimo gledao utakmicu Ukrajina-Island i da je doticni nazvao Ukrajinsku rep.odvratnom da li bi ti to zasmetalo ili ne bi obratio paznju na to!
Ne trazite ljudi problem gdje ga nema,dosta nam je i ovih stvarnih problema koje imamo!

BijelaCokolada
Kontakt:

Post Postao/la BijelaCokolada » 06 sep 2016, 00:30

Rekao je odvratnom zato sto su se pred kraj poceli masnovno izlezavati,a na trenutke je to izgledalo i pomalo komicno.
Izvodjenje jednog auta je znalo po minutu trajati.
Antifudbal u reziji Turske,kako samo oni znaju,ali da si gledao utakmicu znao bi,ali bolje srat

BijelaCokolada
Kontakt:

Post Postao/la BijelaCokolada » 06 sep 2016, 00:32

Jeftha je napisao/la:
Molders je napisao/la:

Na Eurosportu mogu proci i Đorđe Pejković i onaj mu jaran sto prenose biciklizam. Ovaj sto radnim danima trenutacno prenosi Vueltu je totalno los.
Dobar je onaj lik sto prenosi Dakar,uglavnom i tenis prenosi,ne znam kako se zove.Uglavnom imaju dvojica dobrih i onaj jedan sto ide na ku.rac sa Djokovicem.

flagrantus
Kontakt:

Post Postao/la flagrantus » 06 sep 2016, 00:46

BijelaCokolada je napisao/la:Rekao je odvratnom zato sto su se pred kraj poceli masnovno izlezavati,a na trenutke je to izgledalo i pomalo komicno.
Antifudbal u reziji Turske,kako samo oni znaju,ali da si gledao utakmicu znao bi,ali bolje srat
Upravo o tome govorim ,svaka reprezentacija koja tako igra zasluzuje da se nazove odvratnom!
Najzanimljivije je da to smeta osobi koja se izjasnjava kao "neutral".Ispade na kraju da komentator voli i obozava Hrvate velike prijatelje Srba kroz istoriju a eto ne voli Turke koji su mu odvratni!

domy23
Kontakt:

Post Postao/la domy23 » 06 sep 2016, 00:59

Jeste li vi ikad culi da komentator reprezentaciju/klub naziva odvratnim u bilo kom smislu?

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 06 sep 2016, 01:04

BijelaCokolada je napisao/la:Rekao je odvratnom zato sto su se pred kraj poceli masnovno izlezavati,a na trenutke je to izgledalo i pomalo komicno.
Gledao sam utakmicu na HRT 2 pametnjakoviću ;)

Čuj kako oni samo znaju, rekli bi se da su Turci Talijani :facepalm:

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 06 sep 2016, 01:08

flagrantus je napisao/la:
Neutral je napisao/la:Ti izvrćeš riječi i kakve veze ima kreten retardirani u prevodu neprofesionalac sa "četnik" kojeg ti navodiš?

Stvar je u tome sto smo mi na ovim prostorima preosjetljivi i trazimo sitnice da osudimo druge.Covjek je imenovao reprezentaciju kao odvratnu u smislu igre,dobro znas da se to ne odnosi ni na Tursku kao drzavu ni na narod koji tamo zivi!
Ajde odgovori mi iskreno da si recimo gledao utakmicu Ukrajina-Island i da je doticni nazvao Ukrajinsku rep.odvratnom da li bi ti to zasmetalo ili ne bi obratio paznju na to!
Ne trazite ljudi problem gdje ga nema,dosta nam je i ovih stvarnih problema koje imamo!

Vjeruj mi da bi mi smetalo da Sabahudin Topalbećirević ili Musfata Mijajlović za bilo koju repku kažu da su odvratni. Mogao je koristiti drugu riječ kao što je nesportsko ponašanje. Što je Drago Ćosić nije nazvao odvratnom? Rekao je upravo izležavanje po običaju, krađa vremena i te stvari, a ne odvratno.

Ne tražim problem, ja sam rekao da je to krajnje neprofesional čin i retardiran, idiotski kako god želiš.

Više mi je zasmetalo ćutanje na nesportsko ponašanje navijača u Beogradu, o tome niko ne priča.

Ps:

Sjetio sam se još nečega što sam htio napisao. Neprofesionalizam sam gledao i 2007. godine u utakmici Slaven Belupa - Galatasaray kada je Stjepan Balog komentarisao utakmicu. Posavec je donio prednost Slavenu, da bi komentator spominjao neke godine, okupaciju i slične gluposti, kasnije je Galata zabila dva gola i pobijedili sa 2:1. To je vjerovatno najveći neprofesionalizam na tv ekranima što sam gledao. Ne pikam psovke onog lika što komentariše tenis i vaterpolo, nije znao da je uključena kamera kada je psovao znaš već šta nekom malcu da se skloni od kamere.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 06 sep 2016, 01:24

Ja ne upratih da je rekao da su Turci odvratna reprezentacija, jeste spominjao kako se valjaju i kradu vrijeme al' riječ "odvratna" u kontekstu turske repke zaista nisam čuo.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 06 sep 2016, 01:28

Nisam ni ja, ali i ako je rekao, ne vidim nikakav problem u toj konstataciji. Lik nikoga nije vrijeđao, ništa nije slagao, rekao je ono što misli kamara ljudi na forumu i mimo njega. Igra Turske u Zagrebu jeste bila odvratna i negledljiva.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 06 sep 2016, 01:41

I ako je rekao sumnjam da je rekao da je "reprezentacija Turske odvratna", mogao je možda reći "igra reprezentacije Turske je odvratna večeras" u čemu i ne vidim neki problem. Rekao on ružno, odvratno ili negledljivo isti qurac i ima isto značenje.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 06 sep 2016, 01:53

Jeste to bila reakcija na izlezavanje turaka i u tom kontekstu je spomenuta rijec "odvratno", ali mi takav rjecnik od strane profesionalnog sportskog komentatora u direktnom prenosu izgleda u najmanju ruku neprofesionalno.
I meni je zvucalo ruzno kad sam to cuo, bez obzira sto sam saglasan s njim. :mrgreen:

Pa zamislite da za nasu reprezentaciju neko sa SK kaze da je odvratna (u kojem god smislu), havarija bi nastala.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.