Nekome odmor, a drugim samo vikend…
Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- bavariapivo
- Kontakt:
Re: Chat - bez politike i ratnih prica
Without a moral compass, the human mind will justify anything.
it's football day
- kraljttbvb
- Kontakt:
Ne kontam ovu dramu oko opremanja djece za školu.
Lupaju se neke cifre, valjda djetetu kupujes odjeću i obuću kad mu treba, a ne kad treba krenuti u školu.
U većini kantona se knjige za školu dobiju dzaba, neka zenska juce u prilogu spominje kako je jedna teka/sveska 2 KM
10 teka = 20 KM. Djeca za šišu potroše toliko kad izadju navece...
Lupaju se neke cifre, valjda djetetu kupujes odjeću i obuću kad mu treba, a ne kad treba krenuti u školu.
U većini kantona se knjige za školu dobiju dzaba, neka zenska juce u prilogu spominje kako je jedna teka/sveska 2 KM

10 teka = 20 KM. Djeca za šišu potroše toliko kad izadju navece...
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
- Marsal
- Kontakt:
Fotografija kolica u Kantonalnoj bolnici Zenica, na kojima se jasno vidi plastična stolica montirana na postolje s točkovima, posljednjih dana širi se društvenim mrežama i izaziva burne reakcije javnosti.
Mnogi korisnici društvenih mreža impliciraju kako je ovo dokaz nemara prema pacijentima i odraz lošeg zdravstvenog sistema u BiH.
Međutim, istina je nešto drugačija. Riječ je o modelu Gen 1, invalidskim kolicima koje je prije više od 20 godina razvila neprofitna humanitarna organizacija Free Wheelchair Mission. Ovaj inovativni koncept nastao je kao odgovor na nedostatak osnovnih pomagala u siromašnim i nerazvijenim državama, a osmišljen je upravo tako – da se obična plastična stolica učvrsti na metalnu konstrukciju s točkovima.
Prema podacima organizacije, Gen 1 je bio dizajniran za upotrebu u teškim uslovima i neravnom terenu i pružao je osnovnu mobilnost osobama koje nisu zahtijevale dodatnu posturalnu podršku. Tokom dva desetljeća distribucije, podijeljeno je više od 1,3 miliona ovih kolica u čak 94 zemlje svijeta.
Sa težinom od 17,4 kilograma, model kombinira bijelu plastičnu stolicu bez nogu, crni čelični okvir i zadnje točkove od 24 inča sa srednjim gaznim slojem i unutrašnjom zračnicom. Kako bi poboljšali stabilnost, sigurnost i raspored točkova, tim iz Free Wheelchair Mission ugradio je velike gumene prednje kotače i dodao nezavisni čelični sistem zaključavanja na svakom zadnjem točku, piše ****.
Dakle, kolica sa fotografije nisu proizvod improvizacije unutar zeničke bolnice, nego standardni model napravljen u okviru humanitarnog projekta koji je u jednom periodu bio široko korišten u brojnim zdravstvenim ustanovama širom svijeta.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988
- LavoviGabela
- Kontakt:
Ja sam regionalni direktor tu, reci kako se zoveš da te odmah eliminiramNoke995 je napisao/la: ↑28 avg 2025, 09:38Raja, ne znam jel' prava tema i da li ovdje uopšte postoji takva tema, ako fulam uputite me.
Trebam ići na razgovor za posao u Wurth Bosnia, zanima me da li neko ima iskustva s njima ili slučajno poznaje nekog ko tamo radi?
Znam da su velika kompanija, ja trenutno radim u manjoj ali imam fine uslove i haman potpunu slobodu, pa ne bi da se zaebem..

Giorgos Tzavellas : "Bijeg iz sela. Čestitam svim suigračima"
LavoviGabela je napisao/la: ↑31 avg 2025, 14:47Ja sam regionalni direktor tu, reci kako se zoveš da te odmah eliminiramNoke995 je napisao/la: ↑28 avg 2025, 09:38Raja, ne znam jel' prava tema i da li ovdje uopšte postoji takva tema, ako fulam uputite me.
Trebam ići na razgovor za posao u Wurth Bosnia, zanima me da li neko ima iskustva s njima ili slučajno poznaje nekog ko tamo radi?
Znam da su velika kompanija, ja trenutno radim u manjoj ali imam fine uslove i haman potpunu slobodu, pa ne bi da se zaebem..![]()

- kraljttbvb
- Kontakt:
Ja koliko znam sjediste Wurtha je u Blazuju kod Sarajeva, a ne u nekim pizdićima u predgrađu Capljine (Gabela).LavoviGabela je napisao/la: ↑31 avg 2025, 14:47Ja sam regionalni direktor tu, reci kako se zoveš da te odmah eliminiramNoke995 je napisao/la: ↑28 avg 2025, 09:38Raja, ne znam jel' prava tema i da li ovdje uopšte postoji takva tema, ako fulam uputite me.
Znam da su velika kompanija, ja trenutno radim u manjoj ali imam fine uslove i haman potpunu slobodu, pa ne bi da se zaebem..![]()
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
- VensanKasel
- Kontakt:
Mogu se ja prijaviti za skladište ?LavoviGabela je napisao/la: ↑31 avg 2025, 15:23Jbga, ti ideš u školu i mama ti daje još za kafe i sendivca stoga i ne možeš znati kako funkcionira korporacija.kraljttbvb je napisao/la: ↑31 avg 2025, 15:10Ja koliko znam sjediste Wurtha je u Blazuju kod Sarajeva, a ne u nekim pizdićima u predgrađu Capljine (Gabela).LavoviGabela je napisao/la: ↑31 avg 2025, 14:47
Ja sam regionalni direktor tu, reci kako se zoveš da te odmah eliminiram![]()
Prijavi se, treba nam hamala da slažu skladište![]()
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...
- kraljttbvb
- Kontakt:
Sta ce ove kamiondžije blokirati narednih dana
Ja kako skontah nece granične prelaze, a ostale ceste bi valjda mogli...

Ja kako skontah nece granične prelaze, a ostale ceste bi valjda mogli...
- MaroonBjelave
- Kontakt:
Došlo je do narušavanja javnog reda i mira između dvije osobe s jedne i dvije osobe s druge strane na području Ilidže”, kazali su nam iz Operativnog centra MUP-a KS.
Prema nezvaničnim informacijama, napadu je prethodila sačekuša za dvojicu pripadnika grupe “Panter”. Oni su, kako saznajemo, dali izjavu u prostorijama MUP-a KS o okolnostima incidenta.
Nezvanično saznajemo i da je sačekušu napravilo desetak osoba od kojih su neki bili naoružani vatrenim oružjem.
Iako zvaničnih potvrda nema, prema neslužbenim tvrdnjama, grupa “Panter”, koja se javno predstavlja kao borci protiv pedofila, napadnuta je jer posjeduje navodni inkriminirajući snimak poznate osobe bliske političkim krugovima, a u kojem je navodno uključena i maloljetna osoba.
Prema nezvaničnim informacijama, napadu je prethodila sačekuša za dvojicu pripadnika grupe “Panter”. Oni su, kako saznajemo, dali izjavu u prostorijama MUP-a KS o okolnostima incidenta.
Nezvanično saznajemo i da je sačekušu napravilo desetak osoba od kojih su neki bili naoružani vatrenim oružjem.
Iako zvaničnih potvrda nema, prema neslužbenim tvrdnjama, grupa “Panter”, koja se javno predstavlja kao borci protiv pedofila, napadnuta je jer posjeduje navodni inkriminirajući snimak poznate osobe bliske političkim krugovima, a u kojem je navodno uključena i maloljetna osoba.
- ASD
- Kontakt:
Dvojica se sukobila, a deset ih napravilo sačekušu.
Do sad su ti Panteri u BiH pronašli nula pravih pedofila. A da će im neko skinuti glavu s ramena, to je samo pitanje vremena.
Do sad su ti Panteri u BiH pronašli nula pravih pedofila. A da će im neko skinuti glavu s ramena, to je samo pitanje vremena.
-
- Kontakt:
Naravno da treba napasti te orangutane, nadam se da će ovo biti ustaljena praksa u budućnosti.
Pronašli, kao što kolega forumašk kaže 0 pravih pedofila.
Dok kockaste bruda glave od 30 godina sjede u Argeliniju i gu*e maloljetnice od 14 godina. Panteri se bave dedukama koje ne znaju šta su doručkovali i glume neku silu.
Dok kockaste bruda glave od 30 godina sjede u Argeliniju i gu*e maloljetnice od 14 godina. Panteri se bave dedukama koje ne znaju šta su doručkovali i glume neku silu.
- AshburtonG
- Kontakt:
Kad sam vidio neki dan, prave i oni giveaway po uzoru na ove youtubere.

**** svezat i sa vrecom cementa bacit u more.
Maloletnice se ponose time, koliko sam ja upucen.numanumaye23 je napisao/la: ↑31 avg 2025, 22:26Naravno da treba napasti te orangutane, nadam se da će ovo biti ustaljena praksa u budućnosti.

Koristim ovu priliku da Vam se userem u (wurth) radne cipele.LavoviGabela je napisao/la: ↑31 avg 2025, 14:47Ja sam regionalni direktor tu, reci kako se zoveš da te odmah eliminiramNoke995 je napisao/la: ↑28 avg 2025, 09:38Raja, ne znam jel' prava tema i da li ovdje uopšte postoji takva tema, ako fulam uputite me.
DaBog da vam djeca u njima hodala u rikverc cijeli zivot.
Zašto su ovi blokirali puteve kad su rekli da to neće uraditi j3bem i njima i Edinu Forti sve?! 

- LavoviGabela
- Kontakt:
Također sve iste želje i tebiRosicky je napisao/la: ↑31 avg 2025, 23:34Koristim ovu priliku da Vam se userem u (wurth) radne cipele.LavoviGabela je napisao/la: ↑31 avg 2025, 14:47Ja sam regionalni direktor tu, reci kako se zoveš da te odmah eliminiramNoke995 je napisao/la: ↑28 avg 2025, 09:38Raja, ne znam jel' prava tema i da li ovdje uopšte postoji takva tema, ako fulam uputite me.
DaBog da vam djeca u njima hodala u rikverc cijeli zivot.

Giorgos Tzavellas : "Bijeg iz sela. Čestitam svim suigračima"
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 34 gosta.