Rukometna reprezentacija BiH

Moderator/ica: Pasha

Da li ste zadovoljni izborom Ivice Obrvana za novog selektora?

Super zadovoljan
46
23%
Zadovoljan
76
39%
Nemam stav
33
17%
Nezadovoljan
14
7%
Katastrofa
27
14%

Ukupno glasova: 196

armin
Kontakt:

Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post Postao/la armin » 18 jan 2015, 17:05

Ne znam, ali kako se približava ova utakmica sve više vjerujem u pobjedu.

Vidim da će nas i oni potcijeniti i nekako imam osjećaj da Lazarov neće imati svoj dan što bi nam na kraju moglo donijeti pobjedu.

Ja sam optimisita. :bih: :bih:

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 18 jan 2015, 17:23

Evo sad vidim da je Petar Bubalo bio na sirem spisku kao desni bek. Mogao bi se prikljuciti u slucaju daljeg prolaska, ali nevjerujem da se ima para za dovodjenje njega.

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 18 jan 2015, 17:25

ma Zulfic ide u sastav kao jedini ljevak (ako su moguce izmjene u ovom dijelu turnira), a vjerovatno ce se koristiti Terzic na toj poziciji umjesto Malinovica (u slucaju nuzde mozda malo i Vrazalic)
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

rishaaa
Kontakt:

Post Postao/la rishaaa » 18 jan 2015, 17:41

Pametno ovaj makedonski novinar priča.. Ne znaju ni Makedonci sta ih čeka protiv nas,ne mogu nas nikako pročitat,od igrača do selektora, da li ona eksplozivna Bosna koja melje Island ili ova koja igra jedno dobro poluvreme a drugo loše! I fakat je u pravu! Mi možemo dobiti sve do kraja a opet možemo puknut i sve da nam se raspadne :(

Al' čini mi se da Pribak potcjenjuje naše igrače,šta kaže : Pa dobro jedno je igrati kvalifikacijske utakmice a drugo ovaj sistem,dan za danom... Ja od Bosne iskreno ne očekujem ništa više od ovog što je do sada dala... Zato što je Bosna prvi put na svjetskom prvenstvu! Bosna je dobra ekipa,kvalitetna,izbaci Island,ali utakmice dan za danom,zahtjevaju iskustvo,zahtjeva kontinuitet,na velikim prvenstvima,EP,SP... Tako da očekujem interesantnu utakmicu!

Joj da ih hoćemo mlatnut pa nek ispadnemo :bih: :bih: :bih:

I koliko vidim selektor im je svima dobro rasporedio minutažu,tako da će protiv BiH biti odmorni,oni koji će krenuti od prve minute...
Sarajevo, Mostar, Tuzla, Goražde
Višegrad i Foča s tugom osviće
junak do junaka, sada stoje svi
na braniku Bosne znaj te dušmani!!!

Evolution87
Kontakt:

Post Postao/la Evolution87 » 18 jan 2015, 17:43

Mi ako uzmemo makedoniju opet nam treba pobjeda za prolazak osim ako makedonija ne izgubi ostale utakmice?

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Zauvijek sam tu ja da ginem za tebe,
i onda kada ti budes red'o poraze!
Opet cemo mi do zore slavit' zajedno,
kad postanes ti prvak ponovo!

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 18 jan 2015, 17:52

Evolution87 je napisao/la:Mi ako uzmemo makedoniju opet nam treba pobjeda za prolazak osim ako makedonija ne izgubi ostale utakmice?

Tako je, da i mi i oni izgube ostale dvije tekme (a da mi njih sutra dobijemo) imali bi isti omjer a kako rekoše prvo se gleda međusobni omjer pa gol razlika i u tom slučaju mi bi išli dalje.

Što nije nerealno, vjerovatno će zijaniti od Hrvata a i Austrija bi ih mogla dobiti, kao i mi što ćemo zijaniti od Hrvata i vjerovatno od Tunisa. Mada ako ih dobijemo sutra dajem nama veće šanse da bi mogli pobjediti jednu od preostale dvije tekme nego njima.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

goranzoran
Kontakt:

Post Postao/la goranzoran » 18 jan 2015, 17:56

OnlyUnited je napisao/la:Bas me zanima koliko je Lazarov proveo vremena na terenu protiv Irana. Vidim postigao 10 golova. Bit ce izuzetno tesko zaustaviti ovog paklenog igraca.
Usao je 20 minute prvog poluvremena. Mislim da je za 8 minuta dao 6 gola :kralj:

mirsad993
Kontakt:

Post Postao/la mirsad993 » 18 jan 2015, 18:14

Kao prvo ne mogu nekako da se otmem dojmu da smo mogli pobijediti i da smo bolji od austrijanaca ali eto, neko napisa da je malinovic bio los i da ne valja :crazy: ,covjek je nas najbolji igrac vec sad, i ocekujem sutra da odigra oko 50min u napadu sto me raduje, a sto se tice lazarova prepali smo se kao da je on nezz ni ja sta, ove sezone je u barceloni veoma prosjecan, a golove zabija dosta i sa sedmeraca kojih makedonci imaju puno jer puno loptu spustaju na stoilova pivota ,sve u svemu ocekujem pobjedu sutra lakse da cemo doci do nje nego protiv tunisa :salut:

goranzoran
Kontakt:

Post Postao/la goranzoran » 18 jan 2015, 18:27

Ma nije bitan Lazarov, on samo puca penale. Bitna je naša odbrana, da se iskoristi svaka vaša greška u napadu i zabiti lake golove sa kontre i polukontre. Ja se nadam da ce vaš fokus u odbrani biti na Lazarov, tako se otvara veci prostor za Mirkulovski, Mojsovski, Manaskov i Georgievski. Protiv Tunis Mirkulovski je zabio 6/6, Mojsovski 4/5, Manaskov 6/6, Georgievski 3/3. Lazarov je imao slab procent realizacije.

goranzoran
Kontakt:

Post Postao/la goranzoran » 18 jan 2015, 19:03

A zašto Igor Karačić ne igra za BIH :?:

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 18 jan 2015, 19:05

goranzoran je napisao/la:A zašto Igor Karačić ne igra za BIH :?:
P...r :D

goranzoran
Kontakt:

Post Postao/la goranzoran » 18 jan 2015, 19:11

terabajt je napisao/la:
goranzoran je napisao/la:A zašto Igor Karačić ne igra za BIH :?:
P...r :D
Bilo bi mnogo bolje da Igor igra centralni :D

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 18 jan 2015, 19:20

Ono stop mene najvise nervira je to sto je marka poveo neke igrace a ni napamet mu nepada DA IH koristi...I onda pojedini govore kako je OK sto je izostavio doborca I halilbegovica...isto tako forsiranje banjaluckih igraca je fakat previse,mikic ni u ludilu nebi smio biti tu...

sigurnoable
Kontakt:

Post Postao/la sigurnoable » 18 jan 2015, 19:20

Sutra imamo u rukama pobjedu cistu i sigurno ako Buric golman bude na visini zadatka kao i protiv Austrije. Siguran sam da ce vecina lopti kao i uvijek ici na Lazarova a znamo kakav je to igrac. Neki govore da je prosjecni igrac u Barceloni ali niko ne razmislja da je repka nesto sasvim drugo gdje motivacija i inat dosta svoga urade.

Ja sam za da sutra Grahovac pocne utakmicu jer je covjek dosta iskusniji i zna sigurno kako se postaviti protiv upravo ovakve iskusne ekipe kao sto je Makedonija jer je protiv njih i onim prijasnjim kvalifikacionim utakmicama igrao. Ne osporavam Burica, naprotiv on je trenutno nas najbolji golman ali treba promjeniti nesto u timu ne samo u napadu vec i u odbrani da malo zbunimo Makedonce.

Kako god sutra bude, trebamo biti ponosni na ove momke u koje se malo gotovo nikako ne ulaze. U momke koji su se pripremali u hladnoj dvorani a da stvar bude jos gora ta dvorana je u nasem nam glavnom gradu Sarajevu i ova cinjenica dovoljno govori u kakvom nam je rukomet stanju. Uprkos tome ovi momci opet nadju neku snagu i razvale velesilu kao sto je Islanda i opet drzavi ovaj histrojiski rezultat nista nije znacajno i kao nagradu daju ovim velikim ratnicima za nagradu jednu HLADNU DVORANU! Ko god usporava trud i zalaganje ovih momaka treba se upitati imali ista on u svojoj glavi, mozda nemamo tu neku kvalitetu kao Hrvatska, Francuska, Danska, Spanija ali imamo sigurno ono nesto sto ni jedna ekipa nema!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 18 jan 2015, 19:50

Gdje je onaj gravče, ima li ovdje nešto korisno za nas, neka povreda i slično,

http://www.alfa.mk/News.aspx?ID=88276#.VLv_7UfF9wY" onclick="window.open(this.href);return false;
http://a1on.mk/wordpress/archives/438085" onclick="window.open(this.href);return false;

[youtube][/youtube]
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

UltraSA
Kontakt:

Post Postao/la UltraSA » 18 jan 2015, 21:54

Siguran sam da ćemo ih sutra dobiti, biće je.beno ali...
ČUVARI ČASTI WALTER IDENTITETA

emil02in
Kontakt:

Re: Odg: Rukometna reprezentacija BiH

Post Postao/la emil02in » 18 jan 2015, 22:23

sigurnoable je napisao/la:Sutra imamo u rukama pobjedu cistu i sigurno ako Buric golman bude na visini zadatka kao i protiv Austrije. Siguran sam da ce vecina lopti kao i uvijek ici na Lazarova a znamo kakav je to igrac. Neki govore da je prosjecni igrac u Barceloni ali niko ne razmislja da je repka nesto sasvim drugo gdje motivacija i inat dosta svoga urade.

Ja sam za da sutra Grahovac pocne utakmicu jer je covjek dosta iskusniji i zna sigurno kako se postaviti protiv upravo ovakve iskusne ekipe kao sto je Makedonija jer je protiv njih i onim prijasnjim kvalifikacionim utakmicama igrao. Ne osporavam Burica, naprotiv on je trenutno nas najbolji golman ali treba promjeniti nesto u timu ne samo u napadu vec i u odbrani da malo zbunimo Makedonce.

Kako god sutra bude, trebamo biti ponosni na ove momke u koje se malo gotovo nikako ne ulaze. U momke koji su se pripremali u hladnoj dvorani a da stvar bude jos gora ta dvorana je u nasem nam glavnom gradu Sarajevu i ova cinjenica dovoljno govori u kakvom nam je rukomet stanju. Uprkos tome ovi momci opet nadju neku snagu i razvale velesilu kao sto je Islanda i opet drzavi ovaj histrojiski rezultat nista nije znacajno i kao nagradu daju ovim velikim ratnicima za nagradu jednu HLADNU DVORANU! Ko god usporava trud i zalaganje ovih momaka treba se upitati imali ista on u svojoj glavi, mozda nemamo tu neku kvalitetu kao Hrvatska, Francuska, Danska, Spanija ali imamo sigurno ono nesto sto ni jedna ekipa nema!
Upravo tako,bez puno pametovanja samo podrska momcima jer realno u ovoj grupi svi su jaci i iskusniji od nas(osim Irana)mi jos skupljamo iskustvo igranja na velikim takmicenjima,bice to puno bolje abd na EP .

MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE

rishaaa
Kontakt:

Post Postao/la rishaaa » 18 jan 2015, 22:30

Virtu4l je napisao/la:Gdje je onaj gravče, ima li ovdje nešto korisno za nas, neka povreda i slično,

http://www.alfa.mk/News.aspx?ID=88276#.VLv_7UfF9wY" onclick="window.open(this.href);return false;
http://a1on.mk/wordpress/archives/438085" onclick="window.open(this.href);return false;

[youtube][/youtube]

Nemaju povreda... svi su zdravi! U intervju pomocni trener samo napravio analizu prve dvije utakmice,i rekao da je na Bosni veci pritisak,a oni sutra pobijedili ili izgubili znaju svoj cilj,al' smatra da bi opet trebali dobiti sutra i zavrsiti pricu oko plasmana u 2 krug,jer su iskusniji i u ovom trenutku mentalno jači od nas!

A u tim člancima ništa specijalno osim da su prvu utakmicu s Tunisom odigrali kao da igraju finale,a u drugoj su odmarali najbolje igrače i potcijenili Iran! I selektor kaze da su naucili lekciju nakon utakmice s Iranom,i da je bilo neozbiljno to sto su uradili i čuvali 7-8 igrača koji godinama igraju... Što se odrazilo na krajni rezultat,to jest pobjeda nije bila ubjedljiva,a mozda to na kraju odluci ko ce biti prvi u grupi!
Selektor još reće da nas neće potcijeniti sutra ni na koji način,jer su to sve internacionalci,i mogu napraviti itekako problem!
Sarajevo, Mostar, Tuzla, Goražde
Višegrad i Foča s tugom osviće
junak do junaka, sada stoje svi
na braniku Bosne znaj te dušmani!!!

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 18 jan 2015, 22:30

moze lupit da je prosjecan igrac u Barceloni neko ko nije gledao Barcelonu u skorije vrijeme
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

ade43
Kontakt:

Post Postao/la ade43 » 18 jan 2015, 22:32

Sutra abd samo smanjiti tehnicke greske,i stisnuti odbranu da nam ne upadaju k'o protiv Austrije oni s bekovskih pozicija.A nadam se da ce napad raditi ,Čelica ,Malinović ,Toromanović.. Bice to dobro sutra ,hajmoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo :bih: :bih: :bih: :kralj:

Odgovori

Natrag na “Rukometna reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.