FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
35
23%
2. Borbu za Evropu
72
48%
3. Sredinu tabele
26
17%
4. Borbu za opstanak
16
11%

Ukupno glasova: 149

1921boy
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la 1921boy » 08 maj 2025, 14:29

Skupstina ce se promijeniti a Corica jedino puskom da probaju natjerat da ostane.
mosa lošmi stićko tit-ula!

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 08 maj 2025, 15:12

Evo kao Pitar da pitam :arrow: je li realno da Zeljo bude ispred Borca, Zrinjskog, Sarajeva :?: je ne vidim ekipu za veći domet.

Lokomotifa
Kontakt:

Post Postao/la Lokomotifa » 08 maj 2025, 15:14

Levin je napisao/la:
08 maj 2025, 13:47
Lokomotifa je napisao/la:
08 maj 2025, 13:32
Ljudi, u sportu sve počinje i završava sa rezultatima. Rezultati su jedino mjerilo. Nakon prošle sezone, ove sezone plasman u Evropu jeste uspjeh, to se mora priznati, i da, kad bi Široki nekim čudom pobijedio Sarajevo 5-0 i osvojio kup, to bi bila tragedija za FK Željezničar, i mogli bi sezonu ocijeniti neuspješnom, jer kao što rekoh - rezultati su jedino mjerilo. Na kraju sezone niko te neće pitati jesi li lijepo i dopadljivo igrao, niti koliko si bodova osvojio, nego ćete pitati jesi li osvojio trofej i jesi li izborio Evropu.

Dakle, vrlo prosto, svaka čast na 56 bodova, ali kad bi Široki osvojio kup, sezona bi bila neuspješna. S druge strane, mogli smo imati 36 bodova, a igrati finale kupa i izboriti Evropu, onda bi sezona bila uspješna.

U sportu treba imati i sreće, ovdje je Denis imao sreće, imat ćemo evropsko ljeto na Grbavici, i što se mene tiče najgora opcija bi bila promjena trenera pred evropske utakmice. Denis treba ostati, treba pojačati ekipu, posebno u odbrani, a navijači trebaju pružiti podršku momcima, nadam se da nikad više nećemo doživjeti zvižduke sa tribina u 6. minuti jedne takmičarske utakmice.
Lično se ne slažem. Rezultati su samo proizvod kvalitetnog ili nekvalitetnog rada svih struktura jednog kolektiva. Koliko kvalitetno se bude radilo takvi će nam biti i rezultati.

Sve počinje i završava na onim ljudima koji su zaduženi za svakodnevni rad kluba. Od čistačice do UO. Pardon, do Skupštine kao najviše instance.

Nema i ne može biti rezultata ako se raspadaš svake godine.
Manchester City ove godine ima vrhunske strukture kolektiva počevši od čistačice do UO, odnosno vlasnika. Para ko blata, transferi od po 60-100 miliona eura, pa se svi slažu da su imali neuspješnu sezonu. Ipak je rezultat ono po čemu se ocjenjuju sezone, a ne količina love i stepen organizacije.
"19.09.1921. Sarajevski podsavez je prihvatio novi klub u svoje okrilje i uvrstio ga u takmičarski kalendar za sezonu 1921/1922. Kao tada jedini radnički klub među nacionalno orijentisanim klubovima FK Željezničar se susreo sa mnogim teškoćama."

Bojudaosinebu
Kontakt:

Post Postao/la Bojudaosinebu » 08 maj 2025, 15:16

Znaci nova sezona, novi cirkus, sve od pocetka i onda kukaj na polusezoni prizivaj mulalica i adzema.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 08 maj 2025, 15:17

Virtu4l je napisao/la:
05 maj 2025, 00:21
Denis u svakom trenutku ima tri ponude na stolu. Da sam na njegovom mjestu dobro bi izvagao, zakazao sastanak sa Upravom i postavio svoje uslove, od finansija do pojačanja i ako ih ne mogu ispuniti otišao bih u neku normalniju sredinu.

Kao što sam i napisao prije par dana, nadam se da će im Denis ispostaviti svoje uslove i ako ih ne mogu ispuniti neka ide u neku zdraviju i normalniju sredinu.

A mi... mi ćemo tamo oko desetog kola tražiti novog trenera. :bih:
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 08 maj 2025, 15:17

RatoborniMrmot je napisao/la:
08 maj 2025, 12:48
Lik se izgubio i nece i ne treba ostati, nasa klupa nije za svakoga. I nemoj da pravimo heroja od lika koji je imao max podrsku bilo od uprave, bilo od navijaca, fino placenu ekipu i niska ocekivanja.
A za koga je to onda nasa klupa? Nije za Amara, nije za Edisa, nije za Basica, Akrapovica, Adzema, Arapa...
Ili mozda uprava planira izvaliti 50 000KM mjesecno na provjerenog trenera, pa da mozda uveze 2 sezone na klupi?
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 08 maj 2025, 15:22

08 maj 2025, 15:14
Levin je napisao/la:
Ljudi, u sportu sve počinje i završava sa rezultatima. Rezultati su jedino mjerilo. Nakon prošle sezone, ove sezone plasman u Evropu jeste uspjeh, to se mora priznati, i da, kad bi Široki nekim čudom pobijedio Sarajevo 5-0 i osvojio kup, to bi bila tragedija za FK Željezničar, i mogli bi sezonu ocijeniti neuspješnom, jer kao što rekoh - rezultati su jedino mjerilo. Na kraju sezone niko te neće pitati jesi li lijepo i dopadljivo igrao, niti koliko si bodova osvojio, nego ćete pitati jesi li osvojio trofej i jesi li izborio Evropu.

Dakle, vrlo prosto, svaka čast na 56 bodova, ali kad bi Široki osvojio kup, sezona bi bila neuspješna. S druge strane, mogli smo imati 36 bodova, a igrati finale kupa i izboriti Evropu, onda bi sezona bila uspješna.

U sportu treba imati i sreće, ovdje je Denis imao sreće, imat ćemo evropsko ljeto na Grbavici, i što se mene tiče najgora opcija bi bila promjena trenera pred evropske utakmice. Denis treba ostati, treba pojačati ekipu, posebno u odbrani, a navijači trebaju pružiti podršku momcima, nadam se da nikad više nećemo doživjeti zvižduke sa tribina u 6. minuti jedne takmičarske utakmice.
Lično se ne slažem. Rezultati su samo proizvod kvalitetnog ili nekvalitetnog rada svih struktura jednog kolektiva. Koliko kvalitetno se bude radilo takvi će nam biti i rezultati.

Sve počinje i završava na onim ljudima koji su zaduženi za svakodnevni rad kluba. Od čistačice do UO. Pardon, do Skupštine kao najviše instance.

Manchester City ove godine ima vrhunske strukture kolektiva počevši od čistačice do UO, odnosno vlasnika. Para ko blata, transferi od po 60-100 miliona eura, pa se svi slažu da su imali neuspješnu sezonu. Ipak je rezultat ono po čemu se ocjenjuju sezone, a ne količina love i stepen organizacije.
Isto tako je City od jednog prisjećnog engleskog premierligaša došao do jednog od najboljih i najjačih evropskih klubova i to se nije desilo preko noći niti odmah kad su pare došlo u klub. Trebalo im je vremena da se poslože.

Sve zavisi iz koje perspektive gledaš. Oni će ovu sezonu već sljedeće zaboraviti. Za deset godina će se gledati samo koliko su titula osvojili u kojem periodu.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

obagol
Kontakt:

Post Postao/la obagol » 08 maj 2025, 15:23

08 maj 2025, 15:14
Levin je napisao/la:

Samo što nisu ista očekivanja od Manchester Cityja i od Newcastlea. Treće mjesto je recimo za Man.City neuspjeh a za Newcastle je uspjeh.

Da bi napravio rezultat moraš imati love i imati organizovan klub. Ali lova i organizovan klub ne znači da ćeš napraviti rezultat.

Ukratko količina love i stepen organizacije ti određuje da li je određeni rezultat uspjeh ili nije.

U našem slučaju 4.mjesto i polufinale kupa je pozitivan rezultat.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 08 maj 2025, 15:25

19vendetta87 je napisao/la:
08 maj 2025, 15:17
Ili mozda uprava planira izvaliti 50 000KM mjesecno na provjerenog trenera, pa da mozda uveze 2 sezone na klupi?
Takav trener ne postoji.

Da pojasnim, ne postoji trener koji će od ovih poluproizvoda napraviti igrače.

17 trenera smo promijenili u posljednjih 10 godina, i uvijek su ih jedni te isti tjerali, rade to i danas. Tjeraće i svakog narednog. Ljudi koji jednostavno nisu sposobni uočiti stvarne probleme pa idu linijom manjeg otpora - trener je uvijek kriv.

Tjeraš trenera koji je ostvario najbolji rezultat u posljednjih ko zna koliko godina, zdrav razum to jednostavno ne može shvatiti.

Ćorić sam treba da ode, ima ogroman potencijal i treba izabrati normalnu sredinu, nadam se HNL.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 08 maj 2025, 15:30

1921boy je napisao/la:
08 maj 2025, 14:29
Skupstina ce se promijeniti a Corica jedino puskom da probaju natjerat da ostane.
Lik ima 34 utakmice, 21 pobjedu, 8 poraza i 5 remija
Samo budale bi ga otjerale i dovele nekog polovnjaka iz Srbije
Nek plate igrace i njih nek dovedu
Mozes ti dovesti i Kloppa, ali ako su ti Krpic, Radovac glavni igraci dzaba ti sve
Zadnja izmjena: NoDi80, dana/u 08 maj 2025, 15:31, ukupno mijenjano 1 put.
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Hansestadt
Kontakt:

Post Postao/la Hansestadt » 08 maj 2025, 15:31

Moje misljenje da je Coric bolji trener od Ivankovica, iako nas je Zrinjski pobjedio 5-0. Znaci nije do trenera, sto mi kao klub ne mozemo vise.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 08 maj 2025, 15:32

Hansestadt je napisao/la:
08 maj 2025, 15:31
Moje misljenje da je Coric bolji trener od Ivankovica, iako nas je Zrinjski pobjedio 5-0. Znaci nije do trenera, sto mi kao klub ne mozemo vise.
Ma nas Zrinjski dere kad stigne ko god bio trener
Nismo ih pobjedili cetiri, pet puta u 7 godina
U zadnjih 5 godina ja mislim jednom da smo ih dobili
Definitivo najtezi protivnik koji je sigurno liga iznad nas
S ostalima svima se mozemo nositi i pobjediti ih, ali Zrinjski najteze
Nama da je Klopp trener,a njima Coric opet bi nas pobjedili, jer oni imaju igrace, kostur, tim, sistem…
Bilbija sam vise dao golova nego Zeljo u zadnjih 5 godina (nije bukvalno) :rol:
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 08 maj 2025, 15:52

lumani je napisao/la:
08 maj 2025, 15:12
Evo kao Pitar da pitam :arrow: je li realno da Zeljo bude ispred Borca, Zrinjskog, Sarajeva :?: je ne vidim ekipu za veći domet.
U ovom trenutku apsolutno nije i to svako normalan vidi.
Nije realno ni ovih 15tak bodova vise od Veleza i Širokog. Oni su imali loše sezone.
Po velikoj većini stvari smo četvrta ekipa lige, ni gore ni dole.
Iduce godine ce biti teze iz razloga sto ce prva trojka ici jos jače, a Velez, Široki pa i Posušje ce biti opasniji.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 08 maj 2025, 15:56

irfo je napisao/la:
08 maj 2025, 13:26
bhsport je napisao/la:
08 maj 2025, 12:45
irfo je napisao/la:
08 maj 2025, 12:13

Nisam reko da je neko izabran, tek se krece u proces. Ja cu podrzati svakoga. A znam da ce se pricati sa kvalitetnim opcijama.
Mada je bitnije ubosti sa SD.
Rekao si podrzati novog trenera a sada pricas da se tek treba pričati... Gubis se malo, a sve da ti par balavaca aplaudira i pita da im posaljes u pp ko dolazi.
Ne razumijem sta zelis reci. Stize promjena trenera i treba podrzati naravno.
Irfo ne po svaku cijenu. Zavisi ko ce doci a i trener nije najslabija tacka u klubu.
Stavilo mu se zvono ima mjesec dva i lupa li se lupa.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 08 maj 2025, 15:57

bhsport je napisao/la:
08 maj 2025, 15:52
lumani je napisao/la:
U ovom trenutku apsolutno nije i to svako normalan vidi.
Nije realno ni ovih 15tak bodova vise od Veleza i Širokog. Oni su imali loše sezone.
Po velikoj većini stvari smo četvrta ekipa lige, ni gore ni dole.
Iduce godine ce biti teze iz razloga sto ce prva trojka ici jos jače, a Velez, Široki pa i Posušje ce biti opasniji.
Znaci svi ce napredovati osim nas?
Nema veze sto cemo igrati Evropu i vjerovatno prodati Jabera, a mozda i Muftica?
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 08 maj 2025, 16:07

lumani je napisao/la:
Bolji smo od Borca i ljepse igramo
Samo sto oni imaju sudije da izmisle kartone, penale i golove kad ih ne ide
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Riquelme1921
Kontakt:

Post Postao/la Riquelme1921 » 08 maj 2025, 16:08

lumani je napisao/la:
Pa nije realno. To znamo svi, i vi i mi i ovi botovi ovdje samo što im Denis nije pogodan zbog nekih stvari. Retardi.
Grupa iznad svakog pojedinca.

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 08 maj 2025, 16:10

Pa kako ces napredovat kad ljudi koji se vrte oko Zelje nedaju klub privatniku koji ima pare.Kako onda da napreduješ.Ja pojma nemam ni ko vodi klub ni koliko ljudi odlucuju o klubu niti znam kako su uopste nesposobni ljudi dosli u situaciju da vode klub.Ja samo vidim igrace i trenera.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 08 maj 2025, 16:10

Alipasino je napisao/la:
08 maj 2025, 16:10
Pa kako ces napredovat kad ljudi koji se vrte oko Zelje nedaju klub privatniku koji ima pare.Kako onda da napreduješ.Ja pojma nemam ni ko vodi klub ni koliko ljudi odlucuju o klubu niti znam kako su uopste nesposobni ljudi dosli u situaciju da vode klub.Ja samo vidim igrace i trenera.
Neki dan je virto objavio onaj podcast gdje covjek govori da je 30 godina tu i da jos ne zna kako se ulazi u skupstinu
Kod nas se nista ne zna, jedino sto se zna kad ne ide svi prst upere u trenera i igrace
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 08 maj 2025, 16:43

NoDi80 je napisao/la:
Alipasino je napisao/la:
Neki dan je virto objavio onaj podcast gdje covjek govori da je 30 godina tu i da jos ne zna kako se ulazi u skupstinu
Kod nas se nista ne zna, jedino sto se zna kad ne ide svi prst upere u trenera i igrace
Statut kluba je javan i objavljen na zvaničnoj stranici. Tako da, kad neko kaže da ne zna kako se ulazi u Skupštinu znaj da šupljira. Zašto šupljira? Samo on zna.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 13 gostiju.