FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Sljedece godine bice borba veca nego ikad
Moramo zbiti redove svi zajedno i Zeljeznicar mora biti bas jak
Sljedece godine cemo biti okruzeni sa dva, tri copora vukova
Necemo imati ove postene poput Goska, Slobode
Moramo biti maksimalno posteni i spremni sami na sve da idemo
Bice jako tesko, ali ne sumnjam u nasu jacinu i zajednistvo
Moramo zbiti redove svi zajedno i Zeljeznicar mora biti bas jak
Sljedece godine cemo biti okruzeni sa dva, tri copora vukova
Necemo imati ove postene poput Goska, Slobode
Moramo biti maksimalno posteni i spremni sami na sve da idemo
Bice jako tesko, ali ne sumnjam u nasu jacinu i zajednistvo
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Ako misliš samo na ovu sezonu mi smo doveli Šukilovića i Karjaševića iz TC. Istina je da Huso nije neki znalac a i da je Šuki imao dosta ispada ali mislim da su prilično korektno odradili sezonu. Ono što je bila greška i što ne treba raditi je dovoditi igrače iz tih klubova da ti budu nosioci igre. Dovesti mladog igrača da ga pripremiš za drugu sezonu i potencijalno zaradiš je, po meni dobra strategija. Uostalom, mislim da ne smijemo dozvoliti da nam U21 igrač bude štoper cijelu sezonu.CentarsutNaClanak921 je napisao/la: ↑10 maj 2025, 17:20Odbrambeni igrači koje smo doveli iz ekipa koje su ispale su nam ove sezone uzeli previše živaca. Nisam optimističan da će se naredne sezone to poboljšati ako nastavimo tim putem. Međutim, koliko para toliko muzike i sigurno će se neki od njih barem povezivati sa nama.Levin je napisao/la: ↑10 maj 2025, 15:20Kakva se ekipa može sastaviti od igrača iz WWIN lige kojima ističe ugovor na kraju sezone a čija je vrijednost ispod 500k po TM. Dodatni uslovi : Max tri igrača po poziciji, nije igrao za nja i ne igra za prve tri ekipe.Da čujem mišljenja.Gdje bi ekipa u ovakvom sastavu i sa dobrim trenerom bila na kraju sezone? Da li bi nas mogla ugroziti ili bi bila borba za opstanak?
Iskreno, neke od ovih igrača bih volio vidjeti i u našem sastavu sljedeće sezone.![]()
Od svih gore pomenutih igrača, razmotrio bi naredne: Marić, Ristić, Bekavac (jer su nam svakako lijevi bekovi kritični, a ni ovi iz top 3 teško nalaze rješenja na toj poziciji), Omić, Pantelić, Teodorović. Volio bi znati koje igrače bi ti izdvojio?
Boli kad vidiš da se Sarajevo tuče za Mlinarića, a mi faktički kupimo šta ostane na tržištu. I taj Mlinarić je mačak u vreći, a tek ovi koje si naveo, ali barem znaš šta plaćaš. Mada kad čovjek vidi one finansijske izvještaje, i ne čudi kako pitari mogu to priuštiti.
P.S. Velikiza post i analizu
Na ove što si nabrojao ja bih samo dodao Samurovića, Hanuljka, Kamenara i ovog Engleza iz Igmana. Nešto mi je on zanimljiv.
Ostalo bih tražio iskusne igrače i dokazane profesionalce sa internacionalnim iskustvom. Sigurno jednog ili dva štopera štopera poput Graovca ili Gojkovića. Ostalo, zavisno o tome koliko bude odlazaka.
Svi igrači su mačak u vreci. Pogledaj samo Mirčevskog i koliko smo novca dali na njega. U poređenju sa njim Huso i Šuki su bili dobitak.
Mislim da naši trebaju bolje skautirati i Federalni i Ligu RS ali prije toga moraš napraviti ekipu koja funkcioniše. Garantujem ti da ubaciš bilo kojeg od ovih igrača u Zrinjski da bi odlično izgledao.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić
Sta se to izdesavalo na utakmici pitara veceras?
Reći ću vam samo jedno nakon ovog cirkusa večeras, veliki smo, preveliki, najveći. 

Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
"Željo nije velik, Željo je golem."

-
- Kontakt:
Prozivaju nas četnicima, a prodali se ustašama što su im brata sa tribine ubili. Jadno, tužno i bolesno.
Željezničare VELIK SI!
Što se sutrašnje tekme tiče, imam osjećaj da će biti slična postava kao protiv Borca, volio bih vidjeti Vinija od prve ili Simonija, a vjerujem i da ćemo isto tako gledati lijepu i borbenu igru. Imamo šansu da se primaknemo ovim futama sa lavora na bod zaostatka, to se mora iskoristiti. LimVo te LjoŽe
Željezničare VELIK SI!
Što se sutrašnje tekme tiče, imam osjećaj da će biti slična postava kao protiv Borca, volio bih vidjeti Vinija od prve ili Simonija, a vjerujem i da ćemo isto tako gledati lijepu i borbenu igru. Imamo šansu da se primaknemo ovim futama sa lavora na bod zaostatka, to se mora iskoristiti. LimVo te LjoŽe
Ja davno sam zakletvu dao, da voljeću vječno taj klub.
Eh sto volim sto ne varamo drzavu i sto ne namjestamo tekme.
Makar ispali ali biti posten do kraja, neprocjenjivo
Makar ispali ali biti posten do kraja, neprocjenjivo

NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
-
- Kontakt:
Mislim da je tri tekme dobio, pogin'o na putu kuci, amin !zeljovac21 je napisao/la: ↑10 maj 2025, 20:59Nisam upratio da li je Njegomirovic kaznjen za dijeljenje "pravde" na toj utakmici. Sviraj penal...
Ne mogu vjerovati da se uopšte polemike da li Denis treba ostati trener
SCUDETTI 38X 🏆
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆
FK ŽELJEZNIČAR 💙
"No Mikey,no no Mikey,that was so no right "
SUPER MAX 🧡
allegri OUT
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆
FK ŽELJEZNIČAR 💙
"No Mikey,no no Mikey,that was so no right "
SUPER MAX 🧡
allegri OUT
- AjkulaCekicarka
- Kontakt:
Dovedeš igrača koji je sa svojim klubom ispao u niži rang i pritom nije ni u tom klubu najbolji igrač.
Recept za uspjeh, nema šta.
U retro stilu u Dolinu!
Svi!
Svi!
Danas igra Željo... Treba li bolji motiv?
Sloga je jedna od rijetkih ekipa ove godine koja nam je otkidala bodove. Mislim da je vrijeme da se se to dovede u red i postavi na svoje mjesto.
Danas bih želio vidjeti :
Muftić
Odinaka - Šukilović - Karamarko - Radinović
Lagumdžija- Simoni
Šošić - Al Jaber - Boljević
Laušević
Izmjene :
Karjašević -> Lagumdžija
Radovac -> Simoni
Šabić -> Šošić
Cvetanovski -> Boljević
Krpić -> Laušević
Lijep dan i odličan termin a motiva ne manjka. Nema razloga za ostati isprev TV ekrana.
Ovdje smo došli mi, Želju svog bodriti...
Sloga je jedna od rijetkih ekipa ove godine koja nam je otkidala bodove. Mislim da je vrijeme da se se to dovede u red i postavi na svoje mjesto.
Danas bih želio vidjeti :
Muftić
Odinaka - Šukilović - Karamarko - Radinović
Lagumdžija- Simoni
Šošić - Al Jaber - Boljević
Laušević
Izmjene :
Karjašević -> Lagumdžija
Radovac -> Simoni
Šabić -> Šošić
Cvetanovski -> Boljević
Krpić -> Laušević
Lijep dan i odličan termin a motiva ne manjka. Nema razloga za ostati isprev TV ekrana.
Ovdje smo došli mi, Želju svog bodriti...
- dubioza144
- Kontakt:
Samo je pitanje koliko razlike 

Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!
Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.
Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.
- gegenpressing
- Kontakt:
A taj igrač je?AjkulaCekicarka je napisao/la: ↑11 maj 2025, 09:37Dovedeš igrača koji je sa svojim klubom ispao u niži rang i pritom nije ni u tom klubu najbolji igrač.
Brohra ribo se...
Treba biti iskren i reci da je nelos skauting uradjen
Doveli smo dosta igraca i opet se borimo za trece mjesto
Bilo je fula poput Mircevskog, ali generalno svi su pa i on dali neki doprinos
Inace znamo kako zavrsi dovodjenje 10,15 igraca
Nadam se sad kad zavrsi sezona da cemo pametno raditi
Ovaj tim ne treba unistavati, nego ga treba nadograditi sa maksimum nekih 5,6 igraca
Doveli smo dosta igraca i opet se borimo za trece mjesto
Bilo je fula poput Mircevskog, ali generalno svi su pa i on dali neki doprinos
Inace znamo kako zavrsi dovodjenje 10,15 igraca
Nadam se sad kad zavrsi sezona da cemo pametno raditi
Ovaj tim ne treba unistavati, nego ga treba nadograditi sa maksimum nekih 5,6 igraca
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
- AjkulaCekicarka
- Kontakt:
Ne odnosi se na jednog igrača nego generalno dovođenje otpada.gegenpressing je napisao/la: ↑11 maj 2025, 12:09A taj igrač je?AjkulaCekicarka je napisao/la: ↑11 maj 2025, 09:37Dovedeš igrača koji je sa svojim klubom ispao u niži rang i pritom nije ni u tom klubu najbolji igrač.
Npr. Šukilović, Karjašević, Đorić itd.
Momak je dao dva gola, dovoljno je uradioAjkulaCekicarka je napisao/la: ↑11 maj 2025, 13:17Ne odnosi se na jednog igrača nego generalno dovođenje otpada.gegenpressing je napisao/la: ↑11 maj 2025, 12:09A taj igrač je?AjkulaCekicarka je napisao/la: ↑11 maj 2025, 09:37Dovedeš igrača koji je sa svojim klubom ispao u niži rang i pritom nije ni u tom klubu najbolji igrač.
Npr. Šukilović, Karjašević, Đorić itd.
Ima 22 godine i ne treba ga tjerati

Zadnja izmjena: NoDi80, dana/u 11 maj 2025, 13:33, ukupno mijenjano 1 put.
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
-
- Kontakt:
Ni meni to nije jasno. Bolje da su doveli Bajića, Zolotića, Ljajića i PjanićaAjkulaCekicarka je napisao/la: ↑11 maj 2025, 09:37Dovedeš igrača koji je sa svojim klubom ispao u niži rang i pritom nije ni u tom klubu najbolji igrač.

👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
- AjkulaCekicarka
- Kontakt:
Svake sezone trebali bi imat jednog Bajića ili Zolotića.19vendetta87 je napisao/la: ↑11 maj 2025, 13:32Ni meni to nije jasno. Bolje da su doveli Bajića, Zolotića, Ljajića i PjanićaAjkulaCekicarka je napisao/la: ↑11 maj 2025, 09:37Dovedeš igrača koji je sa svojim klubom ispao u niži rang i pritom nije ni u tom klubu najbolji igrač.
Recept za uspjeh, nema šta.![]()
Ali nemamo jer su naši resursi usmjereni ka dovođenju raznih parmaka u čije plate se ugrađuje kojejko.
Sportski pozdrav.
Trenutno korisnika/ca: amypitar, rimljanin90, Sarun i 54 gosta.