Bundesliga

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers

Prednost Bayerna nad drugoplasiranim će biti:

1) 7 bodova
30
32%
2) 10 bodova
22
24%
3) 15 ili više
41
44%

Ukupno glasova: 93

HzBvB
Kontakt:

Re: Bundesliga

Post Postao/la HzBvB » 19 dec 2011, 15:50

effe_sa je napisao/la:
HzBvB je napisao/la:
See you soon my friend !!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Ali Munchen nije njegov DOM ...i on nije navijac Bayern-a vec BvB... :lol: :lol: Na BvB upravi je samo da se s njim dogovori...jer se Gladbach ne pita nista kad se ponudi 18milki :)
Ali vidjet cemo mozda opet zelebaci odluce nebi im bilo prvi puta :lol: :lol:
Imali ste i vi prije više zelenbača, pa ste nam u tome puno bolje parirali, ali niste znali ih čuvat....Lako ste ih pročerdali :lol: Ali vračate se polako....Tako da.....Al Bayern nudi bolju sportsku perspektivu, nije samo šuškavi sadržaj u pitanju :) ;)
Bas smo mi BEZPERSPEKTIVAN TIM !!!svi nam igraci imaju 30+, svaki je netalentiran, igramo bas ono "ruzan" fudbal,ne nudimo mu mjesto u prvih 11 .....
Zaboravio si napisati da mu nudite promjenu trenera svakih godinu do godinu i pol :lol: :lol: :lol: 8-)

SAHIN se ponio kao dijete nije to znao prepoznati , nije znao prepoznati SISTEM !!!
Volio bi da se vrati i da mu ovaj izled u Madrid samo bude samarcina jedna vaspitna a ne kraj karijere...jer ako krene po Getafeu i tako tim **** rikno je skroz !
Zadnja izmjena: HzBvB, dana/u 19 dec 2011, 16:01, ukupno mijenjano 1 put.

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 19 dec 2011, 15:55

Marco Reus je danas trenirao sa ekipom i izgleda da će biti sve ok sa njim i da će biti spreman protiv Schalkea u srijedu.

Brine me Ter Stiegen koji je pred kraj utakmice primio gadan udarac u rebra i u suzama je napustio teren, i njegov nastup u srijedu je pod upitnikom. Stvarno mi nije jasan potez Manizovog igrača koji je u samom finišu utakmice išao neoprezno na golmana, koji konj !!!!

I vi više prestanite slati Reusa od kluba od kluba, ima tu još netko da se pita... Ja bi lično najviše volio da ostane sa nama do ljeta i onda da ode negdje vani za finu svotu, i da mi uspijemo izobrit Evropu ( LŠ ako je ikako moguće ;) )... i onda sa tim kešom kupit par kvalitetnih pojačanja za daljnju borbu, da opet ne padnemo u zaborav...

Što se tiče pojačanja po meni fali jedan dobar veznjak-kreativac ( ovdje bi nam Štilić legao ko budali šamar, a nije ni skup i izrazio je želju već prije da ne bi imao ništa protiv da prijeđe u Wohlen) i jedan dobar centarfor jer ruku na srce tu i nismo bogzna kako jaki... Hankea ne gotivim previše, nekonzinstetan je, Bobadilla ima odlične predispozicije ali lik ne bi bazena mogao pogoditi, nikako da proradi, a De Camargo je neprimjetan u igri još od Allianz Arene ( gdje nam je doduše donio neprocjenjiva tri boda) i svako malo je povrijeđen... Reus nije klasičan špic... Da se mene pita, prodati De Camarga i Hankea i na to dodati nešto keša i dovesti solidnog napadača za naše uslove, a Bobadilli dati šansu do ljeta da vidimo hoće li biti hljeba od njega. I trebao bi Favre malo više davati prilku mladim Leckieu i Joshua Kingu...

Od potencijalih pojačanja za januar se spominju : Alexander Ring, Tolga Cigerci , Armando Sadiku i Ludovic Obraniak, sve zavisno napusti li nas Reus sad u januaru ili ne.....
Agieren statt reagieren

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 19 dec 2011, 17:17

HzBvB je napisao/la:
Bas smo mi BEZPERSPEKTIVAN TIM !!!svi nam igraci imaju 30+, svaki je netalentiran, igramo bas ono "ruzan" fudbal,ne nudimo mu mjesto u prvih 11 .....
Zaboravio si napisati da mu nudite promjenu trenera svakih godinu do godinu i pol :lol: :lol: :lol: 8-)

SAHIN se ponio kao dijete nije to znao prepoznati , nije znao prepoznati SISTEM !!!
Volio bi da se vrati i da mu ovaj izled u Madrid samo bude samarcina jedna vaspitna a ne kraj karijere...jer ako krene po Getafeu i tako tim **** rikno je skroz !
Ne govorim da ste bezperspektivan tim, jer bi ja bio budala kad bi tako nešto rekao, ali evropska perspektiva mu je bolja kod nas. Znači na tome Borussia mora poradit da bi opet bila privlačnija velikim igračima. Ova Dortmundova uprava je dosta toga napravila, vratila klub po pitanju finansija na pravi kolosijek, ali nije uradila dobru strukturu ekipe za evropske utakmice.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 19 dec 2011, 18:36

effe_sa je napisao/la:
HzBvB je napisao/la:

Ne govorim da ste bezperspektivan tim, jer bi ja bio budala kad bi tako nešto rekao, ali evropska perspektiva mu je bolja kod nas. Znači na tome Borussia mora poradit da bi opet bila privlačnija velikim igračima. Ova Dortmundova uprava je dosta toga napravila, vratila klub po pitanju finansija na pravi kolosijek, ali nije uradila dobru strukturu ekipe za evropske utakmice.
Ja bi rekao i zagarantovaniji ....ali ovaj sistem sa kojim se BvB predstavlja zadobio je simpatije mladih igraca (npr.Leitner i Bitencourt kak se vec pise ne znam su izabrali BvB ispred ostalih klubova ).Sad Reus jeste mlad ali i DOKAZAN ( sto je iskreno otezavajuca okolnost po BvB za njegovo dovodjenje ) ali opet kazem zavisi to dosta i od njeg. NE znam da li bi ti isao u klub u kojem su ti konkurencija za mjesto Robben Ribery i Muller ?...ili bi ti bilo bolje u klub u kojem bi bio medju prve 2 ili 3 zvijezde... :? A opet je taj tim konkurentan !!!
Sad kako ce on odluciti da je najbolje za njegovu karijeru , ne znam ? Ali ako njemu Bayern ponudi 5 milki po sezoni to se ne odbija ...jer mu u BvB ne mogu dat vise od 2-2,5 :) maskimalno
Jebg sve ima svoje prednosti i mane... 8-)

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 19 dec 2011, 22:14

PObjeda St.Paulija i derbiju "Cvajte" protiv Eintrachta sa rezultatom 2:0. Ovo je prvi put da mi je drago sto su isti pobjedili samo radi Veh-a. Golmana St.Paulija Tschaunera izgleda zadesila ista sudbina kao Schweinsteigera i Berga.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 20 dec 2011, 18:20

Vecerasnji susreti DFB - Pokala (osmina finala):

Bochum - Bayern
Nürnberg - Gr. Fürth
Hoffenheim - Augsburg
Düsseldorf - Dortmund

Sutra igraju:

Hertha - K'lautern
Kiel - Mainz
Stuttgart - Hamburg
M'gladbach - Schalke

Mec izmedju Nürnberga i Fürtha je, kako kazu, majka svih derbija u Njemackoj (sudaraju se po 254 put, prvi put davne 1902).

Poslije Mohammeda Abdellaoue (Norveska), Roberta Lewandowskog, Bundesliga je dobila jos jednog igraca koji je proglasen najboljim u svojoj zemlji - David Alaba je igrac godine u Austriji.
Vom Jäger zum Gejagten

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 20 dec 2011, 19:31

@ geronimo

druze ako se po jutru dan poznaje mogla bi ovo za tebe biti losa noc. ;) ;) I jedni i drugi gube nakon prvih pola sata igre. Meni je licno drago zbog Fürth-a.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 20 dec 2011, 20:06

Hoće li ovo biti prelazi u njemačkom stilu ili će ostati ovako :roll:

Šta je ono nešta izjavio za Raula ,neki bivši predsjednik Schalke ,pročita ali ništa ne skonta ,nešto u vezi Eura ,hajde Gero,Amere prevedite mi to :P
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 20 dec 2011, 20:22

amerosm je napisao/la:@ geronimo
druze ako se po jutru dan poznaje mogla bi ovo za tebe biti losa noc. ;) ;) I jedni i drugi gube nakon prvih pola sata igre. Meni je licno drago zbog Fürth-a.
Jao suti, na jadima sam. :mrgreen: Ne znam koju tekmu da gledam. Bayern ce ovo uzeti, ali mi zao Cluba jer znam sta bi im ovo znacilo. Yebo Fürth, seljacka ekipa. :D
@legenda, nisam to upratio. Posalji link pa cemo ti prevesti. ;)
Koliko znam, sinjor Raul ceka samo da mu sinjorita namigne i on ostaje u Schalkeu.
Vom Jäger zum Gejagten

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 20 dec 2011, 20:32

Siebert schlägt "Raul-Euro" vor

Ex-Präsident Günter Siebert hat die Einführung eines "Raul-Euro" vorgeschlagen, um den spanischen Superstar bei Schalke 04 halten zu können.

"Ich kenne meine Schalker, die haben alle ein großes Herz. Damals wollten wir Hannes Bongartz unbedingt von Wattenscheid kaufen. Die Ablösesumme betrug 700.000 Mark - Geld, das wir nicht hatten. Die Fans haben 600.000 Mark beigesteuert. Das war etwas Herrliches", sagte der 81-jährige Siebert bei "Sky Sport News HD".

Der Vertrag des 34-Jährigen läuft im Sommer bei den Königsblauen aus. Will der Champions-League-Rekordtorschütze tatsächlich, wie von spanischen Medien kolportiert, einen neuen Zweijahresvertrag, zu dem sein Ex-Klub Real Madrid nicht mehr wie aktuell noch rund zwei Millionen Euro pro Jahr zuschießt, dann ist er für die Gelsenkirchener unbezahlbar.

Hajde Nurnberg :(
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 20 dec 2011, 20:35

Stark će suditi na predstojećem Euru. :mrgreen:
Btw, ima nešto na **** u vezi Raula. Samo, moj švabski je za'rđao. :mrgreen: Vidjeh samo da je Siebert (bivši predsjednik) spominj'o Hannes Bongartza i njegovo dovođenje iz Wattenscheida te kako su navijači skupili novac za obeštećenje koje je iznosilo 700.000 dojč mark.

Evo, @Legenda već postavio. :lol:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 20 dec 2011, 20:40

E sudije ,majku li mu :(
Što poništi ovaj gol Nurnberga :roll:

cera1
Kontakt:

Re: TSG 1899 Hoffenheim

Post Postao/la cera1 » 20 dec 2011, 20:57

1-0 Sejo Salihović

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 20 dec 2011, 21:27

@ legenda

posto Real placa polovinu place Raul-a i Schalke zeli produziti njegov ugovor bivsi predsjednik kluba Sibert je prodlozio da i navijaci daju svoj doprinos poroduzenju njegovog ugovora na jos dvije godine. Kada je on bio predsjednik kluba navijaci su skupili 600.00 DM za dvodjenje Bongartza iz Wattenscheida. Takodjer je rekao da navijaci Schalke-a imaju veliko srce.

Ako je vjerovati Njemackim medijima za Schalke je glavni prioritet produzenje ugovora sa Raul-om, a mislim da ce to moci ostvariti i bez navijaca ukoliko uspiju izboriti plasman u LP. Takodjer su Raul-u predlozili da nakon zavrsetka karijere ostane u klubu u jednoj od funkcija i da bude ambasador Schalke-a u svijetu fudbala.

PS: Koja atmosfera u Düsseldorfu, jedva cekam narednu sezonu Fortune u Bundesligi.

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 20 dec 2011, 21:29

Evo Monolog je vec nesto napisao, dokazujuci da njegov svabski (zar nije svaPski :? ) nije za baciti. :mrgreen:
Nista, javio se bivsi predsjednik pricajuci kakvi su navijaci Schalkea i koliko (veliko) srce oni imaju. Dakle, veliku vecinu novca za nekadasnju vedetu (Bongartza) uspjeli su skupiti zahvaljujuci navijacima.
Isti covjek preporucuje da se napravi slicna akcija kada je Raul u pitanju. Poznato je da je Real placao odredjeni dio Raulove plate (cca 2 mio.) u prethodne dvije godine i to je doneklo moglo ici. Sada bi Raul ostao (opet dvogodisnji ugovor i pod istim uslovima) ali ovaj put bez ucesca Real Madrida. Smatra se da je to neostvarivo (iz vjerovatno sljedecih razloga...ne zna se hoce li se S04 plasirati za Lp-a, osim toga klub ima neka dugovanja) i zbog toga ova akcija (Euro-Raul).
legenda reala je napisao/la: Hajde Nurnberg :(
Gdje? U Cvajtaru. :D
Vom Jäger zum Gejagten

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 20 dec 2011, 21:39

2:1 - Salihovic do Ibisevica. :D
Vom Jäger zum Gejagten

Nimla_RZ
Kontakt:

Post Postao/la Nimla_RZ » 20 dec 2011, 22:15

Šta ovaj Gogia čini Becku, frajer ne zna šta ga je snašlo...
Čelik Zenica 1945

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 20 dec 2011, 22:21

geronimo je napisao/la:zar nije svaPski
Dakako, dakako. :( Nisam ni primijetio, majke mi. :?
geronimo je napisao/la:nije za baciti.
Jes' zato bosanski. :lol:

Helem, vidim da se i Dortmund muči. Moram priznati da nisam gledao cijelu tekmu, al' kad god prebacim na Arenu, Fortuna ima priliku. :lol: Ako ništa, saznadoh da je Kringe živ. :mrgreen: Mada, po učinku na terenu se to i ne bi moglo reći. :mrgreen: U jednom duelu ga je otpuh'o protivnički igrač. :mrgreen:

Sve u svemu, mogli bismo ovdje gledati i produžetke (sve su prilike da će se to desiti). Atmosfera na tribinama odlična. Dobro je napisao @Amerosm.

Btw, vidim i naši se raspucali. Sejo & Vedo popločaše put u narednu rundu njemačkog kupa.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 20 dec 2011, 22:24

Nimla_RZ je napisao/la:Šta ovaj Gogia čini Becku, frajer ne zna šta ga je snašlo...
Da stvarno ga je nekoliko puta okrenuo kao na raznju. :D
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Nimla_RZ
Kontakt:

Post Postao/la Nimla_RZ » 20 dec 2011, 22:48

Principatus je napisao/la:
Nimla_RZ je napisao/la:Šta ovaj Gogia čini Becku, frajer ne zna šta ga je snašlo...
Da stvarno ga je nekoliko puta okrenuo kao na raznju. :D
Pogotovo ono kod 2:1, pade Beck na zemlju, spasi ih golman na svu sreću...
Čelik Zenica 1945

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.