vagabundo-fcl je napisao/la:.
Al su ti FAKTI u P.M..... Kosarka se kao i svaki drugi sport igra za pare i to jedan od nacina na koji ljudi obezbjedjuju svoju egzistenciju. Ovo sto Bukva lupa nema veze sa pamecu jer ako je neko prodao Bosnu prodali su je on, Dino, Imamovic i ovi uhljupi sto se stalno motaju oko njih kao guzne muve i gdje god na internetskom nebu napises bilo sta protiv ovih osoba odmah se pojave da stanu u njihovu odbranu. Nema tu vise matematike, niti jednacina sa x,y,z nepoznatih. Prvo ide kvalitetan trener a onda igraci koje ce on izabrati ali ne kad pocne nova sezona i sve sto iole valja ode na kosarkaskom trzistu. Projebali su para i para dovodeci promasaje promasaja sto pokazuje koliki laici vode KK Bosnu. Inace USD Bosna je jedan bunar bez dna u kojem su decenijama propadali i nisu mogli dobiti sansu mnogi kvalitetni igraci. Nije to samo u kosarci to je skoro pa u svim clanovima USD Bosna izuzev rukometa gdje su jednostavno sabrali i vec godinama igraju u kupu sampiona. Plivacki klub Bosna vodi vodoinstalater ali mu je dobro prezime, gdje je odbojkaski klub Bosna itd itd. Zasto covjek iz Zenice pravi najbolje plivace i zasto Tuzla ima isto tako dobre plivace. Zasto iz Tuzle dolaze stalno najveci kosarkaski talenti.Odgovor je jednostavan: zato sto sa njima rade ljudi koji su iz te struke i zato sto je Tuzla puno manja kosarkaska sredina gdje se moze puno lakse prepoznati talent i posvetiti mu se maksimalna paznja. naravno od ljudi koji imaju oko za to. Zasto u Bosni nema Secera, Tolja, Rusmira, zasto nema Mukija, Sabeta itd itd. Ovih prvih nema zato sto im ovi iz uprave ne daju da uzmu konce u svoje ruke a ovih drugih zato sto nece da petljaju sa lopovima. Jeste Imamovic najvise finansijski zaduzio KK Bosnu ali niko se nije upitao kako taj Imamovic izraste u takvog giganta.
Kako se moglo desiti da jedan nakurnjak Dzindo izbaci istoriju iz KSC Skenderija,izbaci sve sto ima veze sa Bosnom a sad izbacuje sve ostalo da bi uvalio hokejase koji nikad u istoriji Sarajeva nisu osvojili nista u zivotu. Izbacujes 10 skola kosarke, fudbala, odbojke i sta ti ja znam da bi uvalio hokejase za koje igraju oni sto si igrali i prije rata. To je za mene sportski genocid Suada Dzinde i treba ga poslati u Hag ko ratnog zlocinca. Ne zaboravimo da je RIN skola kosarke izbacila naseg najvec dragulja Djedovica i da KSC Skenderija nije prcija Dzinde i SBIH pa da rade sta im je ceif.
Ovo su neki od razloga sto KK Bosna vise nije institucija nego najobicniji klubic na kome ce se jos malo izivljavati ko stigne. Da je bogdo Vule Vukajlovic jos uvijek u Bosni ovo smece ne bi moglo prici a mi bi u punoj skenederiji gledali evropsku Bosnu i evropske ekipe.