wedi je napisao/la:Da se razumijemo. Nisam ni ja neki veliki fan Ronalda. Za mene ce uvijek Iker, Raul i Carlos biti idoli i igraci kojima sam se ja divio. Za ranije legende ne mogu nista reci, jer su igrali u nekom drugom vremenu i nisu mogli toliko uticati na moj dozivljaj fudbala.
Ali da se vratim na Ronalda. Kada pogledas njegovu karijeru. Kakve je samo igre pruzao u Realu. Bila je bas jedna sezona, mislim kad je Murinjo bio trener, kad smo protivnika ubijali kontrama, kada bi Ronaldo gotovo svaku tekmu dao gol nekad dva i tri. I ko je gledao te tekme. Morao je reci e ovaj igrac je masina.
E ja tog Ronalda poredim ili izjednacavam sa Messijem.
Koliko god bilo moguce i koliko god postojala mogucnost ljudi Ce ih porediti.Komparacija njih dva je najbliža onoj izmedju Federera i Nadala u drugim sportovima.Prvi je genije.Fuzija enormnog talenta koji te impresionira i bolesnog rezultata koji njegova igra donosi i utjece na kompletan tok utakmice,fudbala i generalno sporta.Drugi je vec ekstremni radnik koji pored talenta ima ogromno samopouzdanje i radnu etiku,donekle egoističan ,drugačiji od mase ali ipak da biras jednog od njih dva siguran sam da 9/10 fudbalskih eksperta bi izabralo ovog prvog jer mu das loptu i pustis ga da igra lopte.Messiju ne treba govoriti sta treba da radi na terenu,on jednostavno fudbal shvata bolje nego drugi ljudi i to je nesto sto se ne uci vec se sa tim rodis i usavrsavas Boziji dar.
Ni jedan igrac kroz historiju mu nije slican jer je jedan takav i ponoviti se siguran sam nikada nece.Pele, Maradona,Cruyff,Ronaldo9, Best su u kosu sa CR7 ,Messi je nivo ,nesto drugo i nesto do sada nevidjeno u fudbalu.