Biciklizam
Moderator/ica: rio_Ferdy88
Re: Biciklizam
Ma povest ce Renshaw-Cavendish za osvajanje etapa i vjerovatno Kwiatkovskog koji ce otpast na prvom ozbiljnom brdu 
- DukeOfWellington
- Kontakt:
A kakav prvorazredni baksuzluk 
- DukeOfWellington
- Kontakt:
http://www.teamsky.com/teamsky/home%20c ... TergcdR.97
Nakon ove idiotske odluke mislim da je najbolje da se Sky povuče sa Gira. Ne vidim bilo kakav razlog da se nastavlja s ovom šaradom.
Nakon ove idiotske odluke mislim da je najbolje da se Sky povuče sa Gira. Ne vidim bilo kakav razlog da se nastavlja s ovom šaradom.
Sta je bilo ovo ? Teorija zavjere sky 
Nisam gledao etapu...
Nisam gledao etapu...
- DukeOfWellington
- Kontakt:
UCI-jeve budalaštine. Nakon što je Porte dobio defekt pored vozača Sky tima i Orica je poslala Clarkea i Matthewsa da ga probaju vratiti u grupu što je po pravilima UCI-ja nedozvoljeno. Eh sad, pravilo takođe kaže da vozač može dobiti ili novčanu kaznu ili vremensku kaznu ili oboje, a UCI-jevi šerifi su procijenili da vozaču koji je radi defekta izgubio 47 sekundi treba dodati još dvije minute zbog ovoga. Toliko o tome.
Trebali su ocako Froomeu navAlpe s Huezu kad je uzimao hranu u zabranjenoj zoni a ne sad 
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Ako se dobro sjećaš Froome je dobio 20 sekundi kazne tada što takođe smatram neopravdano velikom kaznom.MElloo je napisao/la:Trebali su ocako Froomeu navAlpe s Huezu kad je uzimao hranu u zabranjenoj zoni a ne sad
znam ja da je on dobio 20 sekundi al malo to da je vise bio bi zanimljiviji kraj touraDukeOfWellington je napisao/la:Ako se dobro sjećaš Froome je dobio 20 sekundi kazne tada što takođe smatram neopravdano velikom kaznom.MElloo je napisao/la:Trebali su ocako Froomeu navAlpe s Huezu kad je uzimao hranu u zabranjenoj zoni a ne sad
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Ne mogu se kazne dijeliti tako da bi Tour postao zanimljiv ili kako bi Giro bio nezanimljiv. To nije validan kriterij.MElloo je napisao/la: znam ja da je on dobio 20 sekundi al malo to da je vise bio bi zanimljiviji kraj toura
Ja to samo navijacki kazemDukeOfWellington je napisao/la:Ne mogu se kazne dijeliti tako da bi Tour postao zanimljiv ili kako bi Giro bio nezanimljiv. To nije validan kriterij.MElloo je napisao/la: znam ja da je on dobio 20 sekundi al malo to da je vise bio bi zanimljiviji kraj toura
DukeOfWellington je napisao/la:Nakon ove idiotske odluke mislim da je najbolje da se Sky povuče sa Gira. Ne vidim bilo kakav razlog da se nastavlja s ovom šaradom.

Inache, etapa Gira u kojoj ima toliko legendarnog da je komotno jedna od najintersantnijih za gledati u istoriji trke:
- Passo del Trebbio (6.3 uz uspon od 6.3%)
- Monte Casale (4.2 km uz 6.7% pa 2 km uz 10%)
- La Valletta (2.7 km uz 9.8%)
- Monte Albano (4.6 km uz 6.1%)
- Valico del Prugno (5.6 km uz 6.2%)
- i cilj na Autodromo "Enzo e Dino Ferrari"
- prisecanje na Marca Pantanija
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Čuj get over it
Idioti upropastili trku jednom od favorita i hajmo se sad ponašati kao da se ništa nije desilo.
Lex dura sed lex iliti pravila su pravila.
Makar bi ti, kao shtovalac britanske tradicije, to trebalo da znash.
Makar bi ti, kao shtovalac britanske tradicije, to trebalo da znash.
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Pa imaš li ti mrvu obraza? Da je ista kazna bila za Contadora ti bi ovdje pisao referate o lopovima iz UCI-ja, a sad se bakćeš nekim ispraznim floskulama. Za razliku od tebe moje mišljenje o ovakvoj kazni za bilo kog vozača bilo bi isto. To se zove dosljednost.
Valjda je to i odgovor na moje, pokazat će se, rektoričko pitanje. Ne, nemaš ni mrvu obraza.
Valjda je to i odgovor na moje, pokazat će se, rektoričko pitanje. Ne, nemaš ni mrvu obraza.
Ilnuur Zakarin
Heree goes Contadooor! steta ostalo malo uspona kad je napao
Sutra kraj na Monte Bericu
Bit ce zanimljivije ovako Porte ce morat' napadat

Heree goes Contadooor! steta ostalo malo uspona kad je napao
Sutra kraj na Monte Bericu
DukeOfWellington je napisao/la:Pa imaš li ti mrvu obraza? Da je ista kazna bila za Contadora ti bi ovdje pisao referate o lopovima iz UCI-ja, a sad se bakćeš nekim ispraznim floskulama. Za razliku od tebe moje mišljenje o ovakvoj kazni za bilo kog vozača bilo bi isto. To se zove dosljednost.
Otishao si sa zhivcima. Ne valja ti to. Umrecesh mlad.
Apsolutno je nebitno o kome se radi, pravilo je pravilo. A udarac u vezi sa ne/imanjem obraza ti je poprilichno nizak.
BTW, odakle ti to da sam ja Contadortard i da ga idolatrishem bez obrzira na realnost
Istina, gotivim njegov napadachki stil, ali veze to nema sa neobjektivnom podrshkom.
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Ti si valjda neki psiholog pa si ovo procijenio? Moj način obraćanja je posljedica višegodišnjeg rada s matematičkim formalizmom u kvantnoj fizici, kad o nečemu ozbiljno razgovaram onda pokušavam da budem krajnje precizan što za nekog može izgledati da sam ljut ili nervozan što nikako nije slučaj. Kad o nečemu neozbiljno razgovaram to je takođe lako prepoznati.MaGiCa je napisao/la: Otishao si sa zhivcima. Ne valja ti to. Umrecesh mlad.![]()
Apsolutno je nebitno o kome se radi, pravilo je pravilo. A udarac u vezi sa ne/imanjem obraza ti je poprilichno nizak.
BTW, odakle ti to da sam ja Contadortard i da ga idolatrishem bez obrzira na realnost![]()
Istina, gotivim njegov napadachki stil, ali veze to nema sa neobjektivnom podrshkom.
Da, to bi bilo fino kad mi ovdje ne bismo znali kako ti komentarišeš različite slučajeve. Reći ćeš ti na kraju priče u oba slučaja pravilo je pravilo, samo što ćeš u slučaju Portea prešutiti činjenicu da je pravilo idiotsko dok bi ti u slučaju nekog drugog vozača ova priča bila glavna agenda. Da ne pričamo o konstantnoj nedosljednosti primjene pravila od strane UCI-ja, tad bi to prokomentarisao ali sad ne komentarišeš. Navešću primjer Contadorovog slučaja sa klenbuterolom. Pravilo je pravilo i ono nalaže da je Contador trebao biti kažnjen, ali nije slučajno da se cijeli biciklistički svijet digao da osudi takav način postupanja (pa i ti među njima). Zašto? Zato što je idiotski izjednačavati planski doping i slučaj Contador. Tad se nisi sturio da pričaš kako je pravilo - pravilo. Isto tako nije ti pravilo - pravilo koje kaže da su Wiggins i Froome čisti iako im tokom dugogodišnjih karijera nikad niko nije našao ni limunadu. Ako je pravilo-pravilo onda ih treba osuditi tek ako se pronađe nešto po tom pitanju iako je manje-više postalo jasno da od toga naravno nema ništa. Da li i dalje misliš da se radi o niskom udarcu? Zar ti misliš da bih ja sebi dopustio nakon svega da ti uputim jedan takav udarac bez da iza tih mojih riječi ne stoji jasna argumentacija bazirana na čistoj empiriji kada su u pitanju tvoje reakcije? Ne, to se nije desilo u ovom slučaju, ma koliko ti mislio suprotno.
Slažem se da ti ne idolatrišeš Contadora, tvoje biciklističko navijanje u zadnje vrijeme svelo se za navijanje protiv Sky tima. Ali hajde, valjda i to ima neki svoj užitak mada mi je teško zamisliti kako to izgleda navijati protiv nekog.
Spekulacije od Sky Postalu su samo to - spekulacije. Pisali smo o tome XY puta. Nema potrebe da se ponavljamo.
Contador je kazhnjen - i opravdano i neopravdano. Nije bilo elemenata da ga se apsolutno oslobodi, niti je sluchaj ukazivao na doping per se - jer nije bilo jasnog dobitka, niti ekstremne kolichine. Obrni-okreni, choveku su smakli 2 GTa i upropastili mu dve sezone primea.
Ovaj ovde sluchaj je sasvim jasTan - nema saradnje timova. Svaki defekt se reshava u okviru istog tima. Ende, fin, finito, the end, &.
Contador je kazhnjen - i opravdano i neopravdano. Nije bilo elemenata da ga se apsolutno oslobodi, niti je sluchaj ukazivao na doping per se - jer nije bilo jasnog dobitka, niti ekstremne kolichine. Obrni-okreni, choveku su smakli 2 GTa i upropastili mu dve sezone primea.
Ovaj ovde sluchaj je sasvim jasTan - nema saradnje timova. Svaki defekt se reshava u okviru istog tima. Ende, fin, finito, the end, &.
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Obrni-okreni i Porteu su upropastili ovaj Giro na isti način kao i Contadoru dvije sezone - idiotskim pravilima. To je poenta cijele priče, samo što se ova rečenica neće naći u tvom postu. To je to.MaGiCa je napisao/la:Spekulacije od Sky Postalu su samo to - spekulacije. Pisali smo o tome XY puta. Nema potrebe da se ponavljamo.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.