NK Omladinac Mionica
Re: NK Omladinac Mionica
Nije istina da ste vi jedan od boljih domaćina.TRo zivotom tvrdim. Čapljini ako te sudac i pokrade nitko te nece udarati niti mlatiti.Vi ste svoje rekli,sto posto ispadate i do kraja je moguca samo prodaja bodova.Toga ste svjesni i drago mi je sto cete se preseliti na podforum nize lige!!!
BJEŽAO SAM 2 KILOMETRA PRED RAZULARENOM RULJOM
Petak, 18 Studeni 2011 13:02
Utakmica 14. kola Prve lige FBiH Omladinac – Čapljina (1:1), odigrana u Mionici prethodne nedjelje, nije donijela fizički napad samo na predstavnike gostiju, nego i suce, od kojih je posebno strašna priča glavnog arbitra susreta Drage Tabaka iz Tomislavgrada, koji je potpuno nezaštićen spas tražio bijegom izvan stadiona.
- Od samog dolaska na stadion domaćini na čelu s direktorom Miralemom Kamberovićem i šefom osiguranja Huseinom Hurjakovićem su nam dali do znanja da će biti nereda u slučaju da Omladinac ne pobijedi, a za koje oni neće odgovarati. A na početku utakmice jedan igrač mi je rekao da će tako biti bez obzira kako se utakmica završi, govori Drago Tabak, kojem je kao dugogodišnjem prvoligaškom arbitru ovo bilo prvi put da sudi u Mionici.
Suci ostali nezaštićeni
Prema navodima Tabaka, a o čemu su prethodnih dana govorili i iz predstavnika gostujuće momčadi Čapljine, sigurnost na utakmici je bila na vrlo niskoj razini.
- Oko terena je bilo dosta ljudi koji su bili naoružani noževima, palicama, sjekirama. Već oko 15. minute sam tražio da se oni odmaknu, jer su vršili pritisak na prvog pomoćnika Berislava Vrdoljaka iz Livna. Moje težnje su bile objektivno suđenje, ali kada sam vidio da mi je “glava u torbi”, bio sam naklonjen domaćinima, priznaje Tabak.
Redari utakmice, prema Tabaku, nisu bili u službi sigurnosti svih aktera.
- Oni su bili glavni poticatelji svih nereda. Već oko 70. minute direktor Omladinca Kamberović je otvorio ulaz s tribina stadiona i dopustio navijačima da dođu pred svlačionicu, gdje su nas čekali poslije utakmice. Po mojoj procjeni bilo ih je oko 200.
S centra terena prvi su po okončanju meča krenuli nogometaši Čapljine koje su domaći, prema svjedočenju Tabaka, odmah napali pred svlačionicom.
- Vidio sam trenera i jednog igrača Čapljine krvave na zemlji. U tom kaosu je pet – šest policajaca koji su ostali s nama sucima krenulo prema svlačionici. Uz nas je ostao samo jedan pa je to navijačima bila prilika za napad.
Bijeg u šumu
Drugi pomoćnik Bonislav Perković (Tomislavgrad) je u naletu navijača dobio udarac palicom od kojeg se onesvijestio.
- Neki od navijača su pozivali da me ne diraju, “jer su imali najbolje suđenje dosad”, dok su drugi prijetili da će “ubiti ustašu”. Osjetio sam da sam moram spašavati živu glavu, pobjegao sam na suprotnu stranu od svlačionice i izvan stadiona.
Na samom terenu udarce su dobili i prvi pomoćnik Berislav Vrdoljak te četvrti sudac Danijel Zrnić iz Zenice.
- Mislio sam da će pedesetak navijača koji su me progonili odustati kada iziđem izvan stadiona, ali su nastavili. Trčao sam otprilike 2 kilometra kroz šumu, stigao do nekih kuća, gdje me jedna gospođa sklonila u šupu.
Na isto mjesto su stigli i progonitelji, ali su usmjereni na krivi trag.
- Ta gospođa im je rekla da sam otrčao dalje. Njen muž me je kasnije uveo u kuću gdje nije dopustio da uđu napadači, koji su se ponovno pojavili sumnjajući da sam tu. Kontaktirao sam policiju i nakon nekih dva sata ispraćen iz Mionice, rekao je o svom strašnom iskustvu Drago Tabak.
Piše: Ersan Bijedić
Petak, 18 Studeni 2011 13:02
Utakmica 14. kola Prve lige FBiH Omladinac – Čapljina (1:1), odigrana u Mionici prethodne nedjelje, nije donijela fizički napad samo na predstavnike gostiju, nego i suce, od kojih je posebno strašna priča glavnog arbitra susreta Drage Tabaka iz Tomislavgrada, koji je potpuno nezaštićen spas tražio bijegom izvan stadiona.
- Od samog dolaska na stadion domaćini na čelu s direktorom Miralemom Kamberovićem i šefom osiguranja Huseinom Hurjakovićem su nam dali do znanja da će biti nereda u slučaju da Omladinac ne pobijedi, a za koje oni neće odgovarati. A na početku utakmice jedan igrač mi je rekao da će tako biti bez obzira kako se utakmica završi, govori Drago Tabak, kojem je kao dugogodišnjem prvoligaškom arbitru ovo bilo prvi put da sudi u Mionici.
Suci ostali nezaštićeni
Prema navodima Tabaka, a o čemu su prethodnih dana govorili i iz predstavnika gostujuće momčadi Čapljine, sigurnost na utakmici je bila na vrlo niskoj razini.
- Oko terena je bilo dosta ljudi koji su bili naoružani noževima, palicama, sjekirama. Već oko 15. minute sam tražio da se oni odmaknu, jer su vršili pritisak na prvog pomoćnika Berislava Vrdoljaka iz Livna. Moje težnje su bile objektivno suđenje, ali kada sam vidio da mi je “glava u torbi”, bio sam naklonjen domaćinima, priznaje Tabak.
Redari utakmice, prema Tabaku, nisu bili u službi sigurnosti svih aktera.
- Oni su bili glavni poticatelji svih nereda. Već oko 70. minute direktor Omladinca Kamberović je otvorio ulaz s tribina stadiona i dopustio navijačima da dođu pred svlačionicu, gdje su nas čekali poslije utakmice. Po mojoj procjeni bilo ih je oko 200.
S centra terena prvi su po okončanju meča krenuli nogometaši Čapljine koje su domaći, prema svjedočenju Tabaka, odmah napali pred svlačionicom.
- Vidio sam trenera i jednog igrača Čapljine krvave na zemlji. U tom kaosu je pet – šest policajaca koji su ostali s nama sucima krenulo prema svlačionici. Uz nas je ostao samo jedan pa je to navijačima bila prilika za napad.
Bijeg u šumu
Drugi pomoćnik Bonislav Perković (Tomislavgrad) je u naletu navijača dobio udarac palicom od kojeg se onesvijestio.
- Neki od navijača su pozivali da me ne diraju, “jer su imali najbolje suđenje dosad”, dok su drugi prijetili da će “ubiti ustašu”. Osjetio sam da sam moram spašavati živu glavu, pobjegao sam na suprotnu stranu od svlačionice i izvan stadiona.
Na samom terenu udarce su dobili i prvi pomoćnik Berislav Vrdoljak te četvrti sudac Danijel Zrnić iz Zenice.
- Mislio sam da će pedesetak navijača koji su me progonili odustati kada iziđem izvan stadiona, ali su nastavili. Trčao sam otprilike 2 kilometra kroz šumu, stigao do nekih kuća, gdje me jedna gospođa sklonila u šupu.
Na isto mjesto su stigli i progonitelji, ali su usmjereni na krivi trag.
- Ta gospođa im je rekla da sam otrčao dalje. Njen muž me je kasnije uveo u kuću gdje nije dopustio da uđu napadači, koji su se ponovno pojavili sumnjajući da sam tu. Kontaktirao sam policiju i nakon nekih dva sata ispraćen iz Mionice, rekao je o svom strašnom iskustvu Drago Tabak.
Piše: Ersan Bijedić
“You can think I'm wrong, but that's no reason to quit thinking.”
Dr. Gregory House
Dr. Gregory House
mislim da u čapljini neće biti problema,jer ih nitko nije imao,osim prozivanja s tribina od par ljudi koji se zezaju,mislim da nitko ne bih udarao nikoga,al nista se ne zna,publika u čapljini je uvijek ista,ne prave probleme,al tko zna sta se može desiti,jer ima svakakvih ljudi koji ce mozda namjerno doci na utakmicu da prave problem,a dosad nikad nisu bili na utakmici ..DRHAUSE je napisao/la:I ja da zaklučim ,slažem se da se ovo događa skoro svugdje ali poenta je da ovo mora stati .Znam da vas na skoro svakom gostovanju čeka isto ovo ali ne treba samo čekati prilku za osvetu , treba više zaustaviti ovo ludilo.Gledajuči ovaj snimak nikad ne bih rekao da igraju jedan od favorita za titulu i tim koji skoro sigurno ispada.Dakle Omladinac ima tim u najmanju ruku dostojan ove lige ali ove stvari su degutantne.Ima i u Čapljini finih momaka ko i svugdje isto kao što ima i finih ljudi među sudijama (druga je stvar što rade za lopove) i zbog njih mi je krivo vidjeti ovakve scene i torture .Vidio sam ja dosta finih momaka u vašoj ekipi koji bi sportski pružili ruku kolegi nakon faula ili slično ali isto sam vidio mesare i drvosječe kojima nije mijesto na sportskom terenu.I za pola godine u Čapljini uloge če samo biti obrnute .Lokalne kabadahije neče birati ko je dobar a ko loš nego samo tuči .Poenta priče je DOKLE VIŠE?
Pa kad im Omladinac bude gostovao budi siguran da če biti problema.Ali vidi jednu stvar dole u Čapljini te sudije unište i nemaš skoro nikakvih šansi za bodove ali oni barem ne tuku kao u Cazinu,Mionici,Kladuši,Orašju itd.balotelli je napisao/la:mislim da u čapljini neće biti problema,jer ih nitko nije imao,osim prozivanja s tribina od par ljudi koji se zezaju,mislim da nitko ne bih udarao nikoga,al nista se ne zna,publika u čapljini je uvijek ista,ne prave probleme,al tko zna sta se može desiti,jer ima svakakvih ljudi koji ce mozda namjerno doci na utakmicu da prave problem,a dosad nikad nisu bili na utakmici ..DRHAUSE je napisao/la:I ja da zaklučim ,slažem se da se ovo događa skoro svugdje ali poenta je da ovo mora stati .Znam da vas na skoro svakom gostovanju čeka isto ovo ali ne treba samo čekati prilku za osvetu , treba više zaustaviti ovo ludilo.Gledajuči ovaj snimak nikad ne bih rekao da igraju jedan od favorita za titulu i tim koji skoro sigurno ispada.Dakle Omladinac ima tim u najmanju ruku dostojan ove lige ali ove stvari su degutantne.Ima i u Čapljini finih momaka ko i svugdje isto kao što ima i finih ljudi među sudijama (druga je stvar što rade za lopove) i zbog njih mi je krivo vidjeti ovakve scene i torture .Vidio sam ja dosta finih momaka u vašoj ekipi koji bi sportski pružili ruku kolegi nakon faula ili slično ali isto sam vidio mesare i drvosječe kojima nije mijesto na sportskom terenu.I za pola godine u Čapljini uloge če samo biti obrnute .Lokalne kabadahije neče birati ko je dobar a ko loš nego samo tuči .Poenta priče je DOKLE VIŠE?

“You can think I'm wrong, but that's no reason to quit thinking.”
Dr. Gregory House
Dr. Gregory House
O tome odlučuju ljudi koji vode forum i forumaši, evo ako se i jedan forumaš pobuni da je oštećen od mene ja ću se ostaviti ovoga!ŠB.TRN je napisao/la:Svaka cast,majstore,bas si za moderatora!!!
istina je za sudije ali ne toliko kao sto se priča,a pojedini igraci daju sebi za pravo svasta,naprimjer igrac se naljuti i nabije loptu van terena i sam napusti igru,a trener ga moli da se vrati,a sudija sve toleriše,bilo je ekipa koje su se izmedu sebe posvadale i sa svojom klupom i zaustavile utakmicu.hocu da kazem da ima stvarno svakakvih igraca,koji su zasluzili da se kazne,al postoje i oni fer i korektni igraci,a mislim da igraci capljine nisu krivi za sudenje sudca,i da nisu bas bezobrazni,tako da ne vidim razlog zasto udarati igrace ako je sudija krivDRHAUSE je napisao/la:Pa kad im Omladinac bude gostovao budi siguran da če biti problema.Ali vidi jednu stvar dole u Čapljini te sudije unište i nemaš skoro nikakvih šansi za bodove ali oni barem ne tuku kao u Cazinu,Mionici,Kladuši,Orašju itd.balotelli je napisao/la:mislim da u čapljini neće biti problema,jer ih nitko nije imao,osim prozivanja s tribina od par ljudi koji se zezaju,mislim da nitko ne bih udarao nikoga,al nista se ne zna,publika u čapljini je uvijek ista,ne prave probleme,al tko zna sta se može desiti,jer ima svakakvih ljudi koji ce mozda namjerno doci na utakmicu da prave problem,a dosad nikad nisu bili na utakmici ..DRHAUSE je napisao/la:I ja da zaklučim ,slažem se da se ovo događa skoro svugdje ali poenta je da ovo mora stati .Znam da vas na skoro svakom gostovanju čeka isto ovo ali ne treba samo čekati prilku za osvetu , treba više zaustaviti ovo ludilo.Gledajuči ovaj snimak nikad ne bih rekao da igraju jedan od favorita za titulu i tim koji skoro sigurno ispada.Dakle Omladinac ima tim u najmanju ruku dostojan ove lige ali ove stvari su degutantne.Ima i u Čapljini finih momaka ko i svugdje isto kao što ima i finih ljudi među sudijama (druga je stvar što rade za lopove) i zbog njih mi je krivo vidjeti ovakve scene i torture .Vidio sam ja dosta finih momaka u vašoj ekipi koji bi sportski pružili ruku kolegi nakon faula ili slično ali isto sam vidio mesare i drvosječe kojima nije mijesto na sportskom terenu.I za pola godine u Čapljini uloge če samo biti obrnute .Lokalne kabadahije neče birati ko je dobar a ko loš nego samo tuči .Poenta priče je DOKLE VIŠE?
Mrzim ovakva mjesta , kvare bh fudbal ... bio sam isao po gradovima nekim i tako gledao domacu publiku sve sto sudija svira hoce da ga uderaju , psuju mu , a nedo bog odnijeti bod mrtva glava pada ... predpostavljam da se to desilo i u Mionici , zato ne pratim nasu ligu ni prvu ni drugu ni trecu... samo repka , bayern , city i tako to a ove pecenjak lige zbog obvakvih stvari necu da gledam... da ste pametni i vi bi se okanili ovih liga jer vidite sta se desava , nema boda pa makar morali ubiti covjeka fujjjj bagree

>>No body likes us but we dont care<<
-
- Kontakt:
Evo sta kazu susjedi o utakmici sa Capljinom.
http://www.24sata.hr/nogomet/bih-liga-n ... umu-243243" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.24sata.hr/nogomet/bih-liga-n ... umu-243243" onclick="window.open(this.href);return false;
STADIONI u Bosni i Hercegovini još su jednom bili poprište divljačkih ispada, ovaj put u režiji navijača i Uprave Omladinca iz Mionice.
Naime, u nedjelju je Omladinac u sklopu 14. kola Prve lige Federacije BiH ugostio Čapljinu i odigrao 1:1, a poslije utakmice na meti divljaka iz Mionice našli su se gostujući nogometaši, ali i suci.
Glavni arbitar, Drago Tabak iz Tomislavgrada, ispričao je za Relax-Livno svoju potresnu priču: "Još otkako smo došli na stadion direktor Omladinca Miralem Kamberović i šef osiguranja Husein Hurjaković dali su nam do znanja kako će biti nereda ako Omladinac ne pobijedi, a jedan od igrača mi je rekao da će nereda biti neovisno o ishodu utakmice."
"Oko samog terena bilo je dosta ljudi koji su bili naoružani noževima, palicama i sjekirama, a već oko 15. minute tražio sam da se oni maknu, jer su pritiskali prvog pomoćnika, Berislava Vrdoljaka iz Livna. Htio sam objektivno suditi, ali kad sam vidio da mi je glava u torbi, bio sam naklonjen Omladincu", priznao je Tabak.
Unatoč tome, klub iz Mionice nije uspio pobijediti, a sudac Tabak otkrio je kako su "redari poticali na nerede":
"Oko 70. minute direktor Kamberović otvorio je ulaz s tribina i dozvolio navijačima da dođu pred svlačionicu, tamo su nas čekali, njih 200-ak. Kako su do svlačionica prvi stigli nogometaši Čapljine, odmah su napali njih, a trenera i jednog igrača vidio sam kako leže krvavi na zemlji. Vjerojatno se to dogodilo jer je pored njih ostao samo jedan policajac, budući da su mu ostale kolege prišle nama."
Horor tu, priča Tabak, nije završio:
"Drugi pomoćnik, Bonislav Perković iz Tomislavgrada, dobio je udarac palicom od kojeg se onesvijestio. Neki od navijača su pozivali da me nitko ne dira jer su 'imali najbolje suđenje dosad', dok su drugi govorili kako će ubiti ustašu", kazao je Tabak, koji je počeo bježati kad je shvatio da će se jedino tako izvući:
"Skupina od 50 navijača progonila me je čitavo vrijeme, a nisu prestali niti onda kad sam izašao sa stadiona. Dva kilometra sam trčao kroz šumu, stigao do nekih kuća, a tu me je jedna gospođa sklonila u šupu i rekla im da sam otrčao dalje. Njezin muž kasnije me je uveo u kuću i nije dopustio da progonitelji uđu, koji su se vratili posumnjavši da sam tu. Zvao sam policiju i poslije dva sata ispratili su me iz Mionice", za kraj će Tabak.
seljačine...ako bog da ispadate!!
Naime, u nedjelju je Omladinac u sklopu 14. kola Prve lige Federacije BiH ugostio Čapljinu i odigrao 1:1, a poslije utakmice na meti divljaka iz Mionice našli su se gostujući nogometaši, ali i suci.
Glavni arbitar, Drago Tabak iz Tomislavgrada, ispričao je za Relax-Livno svoju potresnu priču: "Još otkako smo došli na stadion direktor Omladinca Miralem Kamberović i šef osiguranja Husein Hurjaković dali su nam do znanja kako će biti nereda ako Omladinac ne pobijedi, a jedan od igrača mi je rekao da će nereda biti neovisno o ishodu utakmice."
"Oko samog terena bilo je dosta ljudi koji su bili naoružani noževima, palicama i sjekirama, a već oko 15. minute tražio sam da se oni maknu, jer su pritiskali prvog pomoćnika, Berislava Vrdoljaka iz Livna. Htio sam objektivno suditi, ali kad sam vidio da mi je glava u torbi, bio sam naklonjen Omladincu", priznao je Tabak.
Unatoč tome, klub iz Mionice nije uspio pobijediti, a sudac Tabak otkrio je kako su "redari poticali na nerede":
"Oko 70. minute direktor Kamberović otvorio je ulaz s tribina i dozvolio navijačima da dođu pred svlačionicu, tamo su nas čekali, njih 200-ak. Kako su do svlačionica prvi stigli nogometaši Čapljine, odmah su napali njih, a trenera i jednog igrača vidio sam kako leže krvavi na zemlji. Vjerojatno se to dogodilo jer je pored njih ostao samo jedan policajac, budući da su mu ostale kolege prišle nama."
Horor tu, priča Tabak, nije završio:
"Drugi pomoćnik, Bonislav Perković iz Tomislavgrada, dobio je udarac palicom od kojeg se onesvijestio. Neki od navijača su pozivali da me nitko ne dira jer su 'imali najbolje suđenje dosad', dok su drugi govorili kako će ubiti ustašu", kazao je Tabak, koji je počeo bježati kad je shvatio da će se jedino tako izvući:
"Skupina od 50 navijača progonila me je čitavo vrijeme, a nisu prestali niti onda kad sam izašao sa stadiona. Dva kilometra sam trčao kroz šumu, stigao do nekih kuća, a tu me je jedna gospođa sklonila u šupu i rekla im da sam otrčao dalje. Njezin muž kasnije me je uveo u kuću i nije dopustio da progonitelji uđu, koji su se vratili posumnjavši da sam tu. Zvao sam policiju i poslije dva sata ispratili su me iz Mionice", za kraj će Tabak.
seljačine...ako bog da ispadate!!
- Bihac-City-Boy
- Kontakt:
sjekiraši hahaha
haj kad cujem da se napali palicama i to nekako razumijem,.. huligani jbg.. ali kad sam procitao da ste sjekirama ganjali sudije ee tu sam se presmijao hahaha

haj kad cujem da se napali palicama i to nekako razumijem,.. huligani jbg.. ali kad sam procitao da ste sjekirama ganjali sudije ee tu sam se presmijao hahaha

~ Sila Nebeska Bihać 96 ~
http://www.**** - Oficijalni sajt NK Jedinstvo
http://www.**** - Oficijalni sajt NK Jedinstvo
Ojhaaaaa, opleti...selo moje
Sjekira, pa kroz sumu, i onda covjek morao spasavati glavu u supi. Ali nazalost, to je nasa realnost, svakakvim selima se dopusta da igraju u vecim rangovima takmicenja. Prvo edukacija o osnovama kulture i ponasanja, pa onda izadji iz svog sela.

Sjekira, pa kroz sumu, i onda covjek morao spasavati glavu u supi. Ali nazalost, to je nasa realnost, svakakvim selima se dopusta da igraju u vecim rangovima takmicenja. Prvo edukacija o osnovama kulture i ponasanja, pa onda izadji iz svog sela.
...ja neću da govorim radi čega i da objašnjavam,vi to vrlo dobro znate,al ako ništa drugo i ono što je jedino što mogu da učinim za taj grad,pa da se i vi sjetite da sam se rodio u Sarajevu, a znate šta se dešava!!!
- badblueboylivno
- Kontakt:
Sramota.
Vrijeme je da se takvi nogometni šerifi izbace iz nogometa, da se ovaj klub kazni, a da se policija pozabavi ovakvim neredima na sportskim terenima.
Fuj.

Vrijeme je da se takvi nogometni šerifi izbace iz nogometa, da se ovaj klub kazni, a da se policija pozabavi ovakvim neredima na sportskim terenima.
Fuj.

Hayley <3
-
- Kontakt:
Dnevnica, taksa za sudjenje, pa putni trosak, pa jos malo ispod stola....jbg sudije uvode klubove u visi rang, spasavaju ispadanja...malo straha i trcanja....hehe...bas me nasmijao naslov va Sarajevo-x-com. Ma treba ih malo s vremena na vrijeme prodrmat...Ko u predratnim seoskkim ligama, a 1 federalna je kvalitetom otprilike taj nivo...Joj spasila me NANA...ops gospodja...Hehe...dugo se ne ismija kao poslije texta na portalu...Mi smo seljaci bicemo prvaci...Tako su pjevali i pjevaju navijaci R.K Jugovic iz Kaća...Samo naprijed Mionicani...opleti po sminkerima...pa bjezi NANI...HEHE
- RNK Split1912
- Kontakt:
Huligani sa sjekirama ganjali suca, spasio se bijegom u šumu. Igrači ležali krvavi na terenu!
Ilustracija
CROPIX
Autor: Portal Jutarnji.hr
Objavljeno: prije 2 h i 9 min
inShare
Nogometaši Čapljine su zajedno sa sucem i njegovim pomoćnicima bježali glavom bez obzira
Još je jedna utakmica u susjednoj Bosni i Hercegovini umjesto sportskog rukovanja završila divljanjem huligana i nacionalističkim uvredama.
VEZANE VIJESTI
Vijesti
FOTO, VIDEO Sarajevska policija: Nerede su započeli Torcidaši, uhićen je samo navijač Željezničara
VIDEO, FOTO Epilog nereda u Sarajevu: Navijač Hajduka operiran zbog frakture lubanje!
Osim o neredima u BiH: Ovo što se događa je kaos. Kaos koji je loše izrežiran iz centara moći
Igrači spašavali živu glavu! Pogledajte nerede na utakmici Zrinjskog i Veleža
Žrtve su ovaj puta bili Hrvati, to jest nogometaši Čapljine, koji su zajedno sa sucem utakmice Dragom Tabakom iz Tomislavgrada i njegovim pomoćnicima, bježali glavom bez obzira pred podivljalim navijačima domaće Mionice u susretu prve lige FBiH, javlja bosanski portal Relax Livno .
- Od samog dolaska na stadion domaćini na čelu s direktorom Miralemom Kamberovićem i šefom osiguranja Huseinom Hurjakovićem su nam dali do znanja da će biti nereda u slučaju da Omladinac ne pobijedi, a za koje oni neće odgovarati. A na početku utakmice jedan igrač mi je rekao da će tako biti bez obzira kako se utakmica završi - rekao je Tabak.
Google oglasi
Smršaviti 6,8kg za 21 dan
Uz čaj za mršavljenje koji topi masnoće. Smršavite bez dijeta!
http://www.slim-all.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Dodaje kako je od samog početka publika vršila pritisak na pomoćnog suca Berislava Vrdoljaka iz Livna. Neki od okupljenih gledatelja bili su naoružani noževima, palicama i sjekirama.
- Već oko 15. minute sam tražio da se oni odmaknu, jer su vršili pritisak na prvog pomoćnika. Moje težnje su bile objektivno suđenje, ali kada sam vidio da mi je 'glava u torbi', bio sam naklonjen domaćinima - ističe Tabak koji kao glavne poticatelje nereda navodi službene redare.
Oko 70. minute, priča Tabak, direktor Omladinca Kamberović je otvorio ulaz s tribina stadiona i pustio 200-tinjak navijača da dođu pred svlačionicu, gdje su čekali poslije utakmice.
- S centra terena prvi su po okončanju meča krenuli nogometaši Čapljine koje su domaći odmah napali pred svlačionicom. Vidio sam trenera i jednog igrača Čapljine krvave na zemlji . U tom kaosu je pet – šest policajaca koji su ostali s nama sucima krenulo prema svlačionici. Uz nas je ostao samo jedan pa je to navijačima bila prilika za napad - prepričava stravično iskustvo Tabak.
Navijači su napali i drugog pomoćnika Bonislava Perkovića iz Tomislavgrada koji se od udarca palicom onesvijetio. Također, udarce su na samom terenu primili i prvi pomoćnik Berislav Vrdoljak te četvrti sudac Danijel Zrnić iz Zenice.
- Neki od navijača su pozivali da me ne diraju, 'jer su imali najbolje suđenje dosad', dok su drugi prijetili da će 'ubiti ustašu'. Osjetio sam da sam moram spašavati živu glavu, pobjegao sam na suprotnu stranu od svlačionice i izvan stadiona - objašnjava Tabak.
Trčao je više od dva kilometra kroz šumu prije nego što su ga navijači prestali goniti. Došao je do nekih kuća gdje ga je jedna žena sklonila u šupu. Ubrzo su na isto mjesto došli i progonitelji koje je žena poslala krivim putem, rekla im je da je Tabak otrčao dalje.
- Njezin muž kasnije me uveo u kuću i nije dopustio da uđu napadači koji su se vratili sumnjajući da se skrivam unutra. Nazvao sam policiju i dva sata kasnije ispratila me iz Mionice - zaključio je Tabak.
________________________________________________________________________________________________
kad sam ovo maloprije porčitao morao sam ovdje komentirat, ne mogu vjerovati da još postoje ovakvi ljudi, pa ovo izgleda kao u najgorim horror filmovima, nadam se da je ovo na nivou ovog sela i da ipak ovako kritično nije u cijeloj BIH inače bi bilo najbolje svako sebi jer čemu silit ljude da žive skupa
Ilustracija
CROPIX
Autor: Portal Jutarnji.hr
Objavljeno: prije 2 h i 9 min
inShare
Nogometaši Čapljine su zajedno sa sucem i njegovim pomoćnicima bježali glavom bez obzira
Još je jedna utakmica u susjednoj Bosni i Hercegovini umjesto sportskog rukovanja završila divljanjem huligana i nacionalističkim uvredama.
VEZANE VIJESTI
Vijesti
FOTO, VIDEO Sarajevska policija: Nerede su započeli Torcidaši, uhićen je samo navijač Željezničara
VIDEO, FOTO Epilog nereda u Sarajevu: Navijač Hajduka operiran zbog frakture lubanje!
Osim o neredima u BiH: Ovo što se događa je kaos. Kaos koji je loše izrežiran iz centara moći
Igrači spašavali živu glavu! Pogledajte nerede na utakmici Zrinjskog i Veleža
Žrtve su ovaj puta bili Hrvati, to jest nogometaši Čapljine, koji su zajedno sa sucem utakmice Dragom Tabakom iz Tomislavgrada i njegovim pomoćnicima, bježali glavom bez obzira pred podivljalim navijačima domaće Mionice u susretu prve lige FBiH, javlja bosanski portal Relax Livno .
- Od samog dolaska na stadion domaćini na čelu s direktorom Miralemom Kamberovićem i šefom osiguranja Huseinom Hurjakovićem su nam dali do znanja da će biti nereda u slučaju da Omladinac ne pobijedi, a za koje oni neće odgovarati. A na početku utakmice jedan igrač mi je rekao da će tako biti bez obzira kako se utakmica završi - rekao je Tabak.
Google oglasi
Smršaviti 6,8kg za 21 dan
Uz čaj za mršavljenje koji topi masnoće. Smršavite bez dijeta!
http://www.slim-all.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Dodaje kako je od samog početka publika vršila pritisak na pomoćnog suca Berislava Vrdoljaka iz Livna. Neki od okupljenih gledatelja bili su naoružani noževima, palicama i sjekirama.
- Već oko 15. minute sam tražio da se oni odmaknu, jer su vršili pritisak na prvog pomoćnika. Moje težnje su bile objektivno suđenje, ali kada sam vidio da mi je 'glava u torbi', bio sam naklonjen domaćinima - ističe Tabak koji kao glavne poticatelje nereda navodi službene redare.
Oko 70. minute, priča Tabak, direktor Omladinca Kamberović je otvorio ulaz s tribina stadiona i pustio 200-tinjak navijača da dođu pred svlačionicu, gdje su čekali poslije utakmice.
- S centra terena prvi su po okončanju meča krenuli nogometaši Čapljine koje su domaći odmah napali pred svlačionicom. Vidio sam trenera i jednog igrača Čapljine krvave na zemlji . U tom kaosu je pet – šest policajaca koji su ostali s nama sucima krenulo prema svlačionici. Uz nas je ostao samo jedan pa je to navijačima bila prilika za napad - prepričava stravično iskustvo Tabak.
Navijači su napali i drugog pomoćnika Bonislava Perkovića iz Tomislavgrada koji se od udarca palicom onesvijetio. Također, udarce su na samom terenu primili i prvi pomoćnik Berislav Vrdoljak te četvrti sudac Danijel Zrnić iz Zenice.
- Neki od navijača su pozivali da me ne diraju, 'jer su imali najbolje suđenje dosad', dok su drugi prijetili da će 'ubiti ustašu'. Osjetio sam da sam moram spašavati živu glavu, pobjegao sam na suprotnu stranu od svlačionice i izvan stadiona - objašnjava Tabak.
Trčao je više od dva kilometra kroz šumu prije nego što su ga navijači prestali goniti. Došao je do nekih kuća gdje ga je jedna žena sklonila u šupu. Ubrzo su na isto mjesto došli i progonitelji koje je žena poslala krivim putem, rekla im je da je Tabak otrčao dalje.
- Njezin muž kasnije me uveo u kuću i nije dopustio da uđu napadači koji su se vratili sumnjajući da se skrivam unutra. Nazvao sam policiju i dva sata kasnije ispratila me iz Mionice - zaključio je Tabak.
________________________________________________________________________________________________
kad sam ovo maloprije porčitao morao sam ovdje komentirat, ne mogu vjerovati da još postoje ovakvi ljudi, pa ovo izgleda kao u najgorim horror filmovima, nadam se da je ovo na nivou ovog sela i da ipak ovako kritično nije u cijeloj BIH inače bi bilo najbolje svako sebi jer čemu silit ljude da žive skupa
-
- Kontakt:
Hajd Splicanin samo nemoj ti govorit o neredima, vi sranje pravite gdje god da maknete, a tek Dinamovci??' I vi govorite o necemu??? Nema ba veze nacija, vazda su sudije bili jer su vazda oni uvodili klubove u visi rang, odredjivali ko ce ispast...Taksa, dnevnica, putni trosak, pa ispod stola...jbg mora se malo i kroz sumu...pa da ga spasi NANA...ops gospodja...Joj babo da me vidi NANA...Hehe...
čudi me da je 8 dana prošlo od te utakmice,a da se niko od ovih "objektivnih" federalnih novinara nije ni osvrnuo na taj događaj....ajd valjda nisu imali vremena,imaju pune ruke posla prateći fejsbuk profile igrača Zrinjskog,Širokog,Borca,itd..

-
- Kontakt:
A oni jadni 8 dana cekali da se oglase u medijima??? Jadni stvarno mi ih zao...Malo bjezanja, malo naguravanja, uobicajeni folklor nasih seoskih liga i sad??? spasavali zivu glavu i medijima to ispricali tek nakon 8 dana...Hahahahahaajvardedo je napisao/la:čudi me da je 8 dana prošlo od te utakmice,a da se niko od ovih "objektivnih" federalnih novinara nije ni osvrnuo na taj događaj....ajd valjda nisu imali vremena,imaju pune ruke posla prateći fejsbuk profile igrača Zrinjskog,Širokog,Borca,itd..![]()
A jesu se upalili ovi kvazi novinarčići iz Hr, da je kojim slučajem se ovo desilo na utakmici između klubova sa bosanskih prefiksom, a ne u ovakvoj "miješanoj" tekmi, A nebi rekli. A sada opet priče o ugroženosti isl gluposti. Ćao ćao Iljo Dominiković 
A što se tiče Mionice, dole je uvijek rizično otići, oni nisu huligani (u navijakom žargonu te riječi), oni su primitivci (ima ih stvarno extra i objektivnih ljudi, ali zbog grupice iz uprave i sa tribina, svi se na kraju etiketiraju tako), prošle godine kada je Gradina odnijela bod, ista stvar se desila sa puštanjem "navijača" na teren i omogućavanja prilaza nama i onda umjesto da policija reaguje i policija ih pušta da prođu, pa se dešavaju scene gdje osoba od 50+ godina udara momka od 15-16, a može mu biti ne otac nego djed, samo iz razloga što nisu uzeli sva 3 boda...

A što se tiče Mionice, dole je uvijek rizično otići, oni nisu huligani (u navijakom žargonu te riječi), oni su primitivci (ima ih stvarno extra i objektivnih ljudi, ali zbog grupice iz uprave i sa tribina, svi se na kraju etiketiraju tako), prošle godine kada je Gradina odnijela bod, ista stvar se desila sa puštanjem "navijača" na teren i omogućavanja prilaza nama i onda umjesto da policija reaguje i policija ih pušta da prođu, pa se dešavaju scene gdje osoba od 50+ godina udara momka od 15-16, a može mu biti ne otac nego djed, samo iz razloga što nisu uzeli sva 3 boda...

to je tebi uobičajeno???jesi ti malo udaren u glavu???Dervencanin je napisao/la:A oni jadni 8 dana cekali da se oglase u medijima??? Jadni stvarno mi ih zao...Malo bjezanja, malo naguravanja, uobicajeni folklor nasih seoskih liga i sad??? spasavali zivu glavu i medijima to ispricali tek nakon 8 dana...Hahahahahaajvardedo je napisao/la:čudi me da je 8 dana prošlo od te utakmice,a da se niko od ovih "objektivnih" federalnih novinara nije ni osvrnuo na taj događaj....ajd valjda nisu imali vremena,imaju pune ruke posla prateći fejsbuk profile igrača Zrinjskog,Širokog,Borca,itd..![]()
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.