FK Tuzla City

Moderator/ica: GracanicaAA

Schlager
Kontakt:

Re: FK Sloga Simin Han - Tuzla

Post Postao/la Schlager » 06 jul 2017, 17:05

ovo meni liči na onu klasičnu ad hoc priču...takvih primjera ovdje imam kod nas 1000....čim gazda zavrne slavinu,klub ode u q :(
mislim na budu u laktašima...pa na pokojnog milana jelića u modriči,kako umrije on,umrije i klub...ili kad je dukić boksitu zavrnuo slavinu,a bili su prvaci rs i za moj borac su bili mančester....isto je i sloga trn bila prvak rs ispred borca..čak nam decet igrača pokupili,zajedno sa kapitenom jandrićem....dok brko roguljić nije rekao dosta..kao što je i sad krupa iznad borca,ali čim draško helekne ili izduva finansijski,nema tu ni kluba ni ništa...
da ne nabrajam više,vjerujem da i vi u f bih imate sličnih primjera...
za vas će sloboda uvijek biti KLUB,taman vi prije nje osvojili prvi trofej!
kao što je i borac KLUB za sve ove gore nabrojane,iako je jedini triput ispadao iz ove lige,dok su drugi uzimali i trofeje i kupove...ali i u drugoj ligi ove godine je po svemu bio za krupu KLUB!

čini mi se da i drugi to prepoznaju...utakmice krupa-željo nisam gledao na tv,ali jesam krupa-sarajevo 0-1...i horde najviše pjevaju "j ebem borac,j ebem banjaluku"!!!!...a od onih mutavaca gore niko ni da odgovori... :roll: :roll:

ne daj Bože da vam želim zlo,nikome ja to ne želim...samo pričam da ćete biti PRVI koji je nešto napravio a zavisio samo od jednog čovjeka...

zato bih volio da me neko ovdje za 5 godina citira i kaže "Šlegeru,jedi ****"! :lol:

Pa da se izvinem svima kolektivno :D

I da...mislim da ćete ubjedljivo ući u PL BIH,ali to nijedan zarez ne mijenja u ovom što sam napisao..sportski pozdrav iz BL :D

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 06 jul 2017, 18:39

Schlager je napisao/la:ovo meni liči na onu klasičnu ad hoc priču...takvih primjera ovdje imam kod nas 1000....čim gazda zavrne slavinu,klub ode u q :(
mislim na budu u laktašima...pa na pokojnog milana jelića u modriči,kako umrije on,umrije i klub...ili kad je dukić boksitu zavrnuo slavinu,a bili su prvaci rs i za moj borac su bili mančester....isto je i sloga trn bila prvak rs ispred borca..čak nam decet igrača pokupili,zajedno sa kapitenom jandrićem....dok brko roguljić nije rekao dosta..kao što je i sad krupa iznad borca,ali čim draško helekne ili izduva finansijski,nema tu ni kluba ni ništa...
kao što je i borac KLUB za sve ove gore nabrojane,iako je jedini triput ispadao iz ove lige,dok su drugi uzimali i trofeje i kupove...ali i u drugoj ligi ove godine je po svemu bio za krupu KLUB!

čini mi se da i drugi to prepoznaju...utakmice krupa-željo nisam gledao na tv,ali jesam krupa-sarajevo 0-1...i horde najviše pjevaju "j ebem borac,j ebem banjaluku"!!!!...a od onih mutavaca gore niko ni da odgovori... :roll: :roll:

ne daj Bože da vam želim zlo,nikome ja to ne želim...samo pričam da ćete biti PRVI koji je nešto napravio a zavisio samo od jednog čovjeka...

zato bih volio da me neko ovdje za 5 godina citira i kaže "Šlegeru,jedi ****"! :lol:

I da...mislim da ćete ubjedljivo ući u PL BIH,ali to nijedan zarez ne mijenja u ovom što sam napisao..sportski pozdrav iz BL :D
.............................................................................................................................................................

Ovako je počelo.

Možda i Sloga poput Borca 1988, osvoji Kup kao drugoligaš.
Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 06 jul 2017, 18:58, ukupno mijenjano 1 put.
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 06 jul 2017, 18:44

02.09.2012.
FK Sloga Simin Han - FK Proleter Slavinovići 1:1
Ja volim FK Tuzla City

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 06 jul 2017, 18:57

Schlager je napisao/la:ovo meni liči na onu klasičnu ad hoc priču...takvih primjera ovdje imam kod nas 1000....čim gazda zavrne slavinu,klub ode u q :(

Husic nije od juce u Slogi.... sistematski on radi,vjeruj..... covjek je multimilioner,voli Bosnu,Slobodu i fudbal... nije on bas tako naivan kao sto mozda izgleda....pokusao je od Slobode napraviti veliki klub koji Ce se nesto pitati u BH fudbalu al sitne duše,lesinari i uhljebi su ga minirali na svakom koraku jer je njima idealna Sloboda ona koja je 5.,6. i u borbi za nista jer tako decenijama love u mutnom i rastaljuju se....al eto...pred nama je pa cemo vidjet aBd na STA Ce to liciti
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

fukarezv
Kontakt:

Post Postao/la fukarezv » 06 jul 2017, 19:00

Gledaj ovih laznih navijaca slobode sto su se preselili na ovu temu, bil malo guze azmiru dali?
JEDAN TUZLAK TEBI SADA PJEVA SLOBODO IGRAJ I HRABRO BORI SE...

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 06 jul 2017, 19:08

staragarda je napisao/la:

Husic nije od juce u Slogi.... sistematski on radi,vjeruj..... covjek je multimilioner,voli Bosnu,Slobodu i fudbal... nije on bas tako naivan kao sto mozda izgleda....pokusao je od Slobode napraviti veliki klub koji Ce se nesto pitati u BH fudbalu al sitne duše,lesinari i uhljebi su ga minirali na svakom koraku jer je njima idealna Sloboda ona koja je 5.,6. i u borbi za nista jer tako decenijama love u mutnom i rastaljuju se....al eto...pred nama je pa cemo vidjet aBd na STA Ce to liciti
Samo sa jakom Slogom odbrant ćemo Slobodu od "zamrzavanja".

slika

OVE BERBIĆEVE RIJEČI SVAKI SLOBODAŠ MORA UVIJEK IMATI NA UMU.

slika
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 06 jul 2017, 19:17

ČOVJEK KOJI ISPUNJAVA OBEĆANJA.

slika
ĆIRO I HUSIĆ
Ja volim FK Tuzla City

Schlager
Kontakt:

Post Postao/la Schlager » 06 jul 2017, 19:37

ja se nadam,kolega,da ti mene trolas :D

ne mogu vjerovat da zaista vjerujes u dugorocnost takvog projekta..

pokazujes sliku sa cirom blazevicem,pa i budo je u laktase doveo trenera koji je vodio mnogo jace klubove nego ciro,poput atletic bilbao,eintracht frankfurt...

a i da ne pricam kakvi su ifraci igrali za laktase u odnosu na ove nase sto ce u simin han,jocu stokica i kostica...pa i ove ostale vukmirovica,jovu kojica,nemanju stjepanovica..

pomenucu samo neke....darko ljubojevic.....borislav mikic....ovaj zoki milutinovic iz krupe...zdravko saraba....amer jugo...ognjen djelmic....zlatko djoric....leonid coric...damir memisevic...aleksandar radulovic...vladimir karalic....onaj sarac iz sampionske generacije obilica....mirza dzafic...onaj subasic iz olimpika

itd...itd...

al onog sekunda kad gazdi dosadi igracka,ode i klub ko da nikad bio nije

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 06 jul 2017, 19:42

langsam , langsam aber sicher -POLAKO,POLAKO ALI SIGURNO

slika
VOJVODIĆ,KOSTIĆ

slika
STJEPANOVIĆ

slika
EFENDIĆ,MORANJKIĆ
Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 06 jul 2017, 19:54, ukupno mijenjano 2 puta.
Ja volim FK Tuzla City

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 06 jul 2017, 19:42

Schlager je napisao/la:ja se nadam,kolega,da ti mene trolas :D

pokazujes sliku sa cirom blazevicem,pa i budo je u laktase doveo trenera koji je vodio mnogo jace klubove nego ciro,poput atletic bilbao,eintracht frankfurt...

a i da ne pricam kakvi su ifraci igrali za laktase u odnosu na ove nase sto ce u simin han,jocu stokica i kostica...pa i ove ostale vukmirovica,jovu kojica,nemanju stjepanovica..

pomenucu samo neke....darko ljubojevic.....borislav mikic....ovaj zoki milutinovic iz krupe...zdravko saraba....amer jugo...ognjen djelmic....zlatko djoric....leonid coric...damir memisevic...aleksandar radulovic...vladimir karalic....onaj sarac iz sampionske generacije obilica....mirza dzafic...onaj subasic iz olimpika

itd...itd...

Stari al si ti navalio sa gasenjem i igrackom :D ....sto se Olimpik ne ugasi

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 06 jul 2017, 19:50

Budo Stankovic, Drasko Ilic i td su potpuno druge stvari od Azmir Husic. Prva dva su neki domaci biznismeni i kriminalci koji su clanovi odredjenih politickih elita, ljudi koji su u startu kriminalci i koje boli ona stvar za fudbalom.
RS je posebna prica sa takvim klubovima, pravi primjer kriminala koji vlada u RS i gdje je RS vjerovatno sampion u svijetu je ona FK Crvena Zemlja iz Srpca gdje je taj klub bio odlican dok su ga vodili ministar suma i ministar sporta. Cim su otisli sa funkcija klub je pao.
Tu imamo vise primjere seoskih lola koji se razmecu tudjim novcem, a i sami stoje na krhkim nogama. Samo jedno jutro ustanu i vide da nisu bas tako mocni.

Dok ovdje u slucaju Sloge imamo sve druge stvari:
1. biznismen koji ulaze nije to ostvario preko ledja politike i domaceg kriminala vec u USA preko svog biznisa sa prevozom. Biznis ide dobro i sada.
2. vlasnik ima entuzijazam za sportom, a nema puno godina tj mlad je tako da ce klub gdje on radi duze trajati od klubova ovih nasih domacina.
3. vlasnik moze voditi klub bez obzira na domacu scenu, bez obzira sta neko drugi radi to nece uticati na njegov rad kluba kao sto se to dogodi u klubovima RSa pa se vlasnik prebaci na neku drugu funkciju koju mu SNSD dodijeli pa klub pada. Tj Sloga ne zavisi od drugih faktora kao sto je to u Krupi, Laktasima i drugim ekipama.

Normalno klub bi pao rezultatski da Husic samo tako ode u to nema sumnje ali ipak nije isti to tip covjeka kakvi su ti u RSu koji vode ekipe.

Schlager
Kontakt:

Post Postao/la Schlager » 06 jul 2017, 19:58

i gdje je RS vjerovatno sampion u svijetu je ona FK Crvena Zemlja iz Srpca gdje je taj klub bio odlican dok su ga vodili ministar suma i ministar sporta. Cim su otisli sa funkcija klub je pao.
hvala ti sto si me podsjetio na ove,vec sam ih zaboravio :(

sve i jedan igrac bio zaposlen u sumama rs,imali tri puta veca primanja nego igraci borca...preskakali rang za rangom

al kako nedjo ilic ode sa mjesta direktora suma,i proko dragosavljevic ode sa mjesta ministra,tako taj klub vise ne postoji uopste :(

kazem...ako bog da zdravlja,cucemo se za 5 godina,pa iako nisam optimista, hajd da budete jedini fin primjer :D

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 06 jul 2017, 20:26

Schlager je napisao/la:ja se nadam,kolega,da ti mene trolas :D

itd...itd...

LAKTAŠI SU BILI DODIKOV PROJEKAT A SA CILJEM STICANJA POLITIČKIH POENA.
KAD SE UČVRSTIO NA PRIJESTOLU SPUSTUO IH JE U NIŽI(E) RANG(OVE).
ALI, NEMOJMO ZABORAVITI DA NJEGOVA PRAVA LJUBAV IGOKEA IGRA ABA LIGU ZA RAZLIKU OD KK BORCA KOJI JE DEFINITIVMO PO TRADICIJI VEĆI KLUB.JA IH SE SJEĆAM KAO SOLIDNOG DRUGOLIGAŠA U JUGOSLAVIJI ,JER JE TADA I KK SLOBODA BILA DRUGOLIGAŠ I IGRALI SU DOSTA MEĐUSOBNIH SUSRETA.KOD VAS U BANJA LUCI BOKS(SLAVIJA) I RUKOMET(BORAC) NISU "DALI"FUDBALU I KOŠARCI DA BUDU ISPRED.FK BORAC JE U JUGOSLAVIJI VEĆINOM BIO DRUGOLIGAŠ.

LIGA jugoslavije 1946 - 1991
Prvi broj, ukupan broj osvojenih bodova,
drugi ,broj sezona koje je klub proveo u prvoj ligi.

1.Crvena zvezda (Beograd) 1720 (45),
2.Partizan (Beograd) 1618 (45),
3.Dinamo (Zagreb) 1564 (45),
4.Hajduk (Split) 1516 (45),
5.Vojvodina 1214 (41),
6.Sarajevo 1203 (42),
7.Velež (Mostar) 1145 (37),
8.Željezničar (Sarajevo) 1048 (33),
9.OFK Beograd 992 (36),
10.Vardar (Skoplje) 899 (34),
11.Radnički (Niš) 878 (2,
12.Rijeka 857 (29),
13.Sloboda (Tuzla) 751 (24),
14.Budućnost (Titograd) 675 (25),
15.Olimpija (Ljubljana) 648 (22),
16.Čelik (Zenica) 484 (17),
17.Zagreb 452 (19),
18.Osijek 448 (16),
19.Borac (Banjalula) 379 (13),
Ja volim FK Tuzla City

Hitman22
Kontakt:

Post Postao/la Hitman22 » 07 jul 2017, 00:41

sloboda72 je napisao/la:

.............................................................................................................................................................

Ovako je počelo.

Možda i Sloga poput Borca 1988, osvoji Kup kao drugoligaš.
Kako bi ja volio da izvucemo Slogu u Kupu pa da se izmjerimo u svakom smislu,bas bi zanimljivo bilo.
FK SLOBODA 1919 ❤️🖤

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 07 jul 2017, 13:56

https://www.klix.ba/sport/nogomet/azmir ... ook+status

Kako ih lik potopi :tokralju:

A oni laju kao psi samo jer im je krivo sto ce u ovom gradu neko biti uspjesan, a nije clan SDP-a niti igra po njihovom. I eto to je citava stvar, znaju da sa Slobodom ne mogu postici nista jer su nesposobni i da nikada nece imati nikakvog uspjeha. A pojavio se covjek koji ce imati. Ima da ih politicki unisti preko sporta, a sigurno da oni nece mirno sjediti i da ce se sluziti svim i svacim. Pa ona se sluze svim i svacim i govore da on unistava Slobodu i da su oni Sloboda samo da se ne bi pokazalo koliko su nesposobni i da bi mogli da sa jednim klubom u gradu podkradaju Slobodu i narednih 20 godina :puke:

Lopovi i kradljivci koji se kriju iza imena Slobode i predstavljaju sebe kao Slobodu, a samo su tu radi licne koristi i talova. Mislili su da vedre i oblace do kraja nasih zivota. E pa nece imati ce Tuzla prvaka i narod ce se radovati, a ne slusati njihove ublehe!

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 07 jul 2017, 14:22

tuzlak1987 je napisao/la:https://www.klix.ba/sport/nogomet/azmir ... ook+status

A oni laju kao psi samo jer im je krivo sto ce u ovom gradu neko biti uspjesan, a nije clan SDP-a niti igra po njihovom. I eto to je citava stvar, znaju da sa Slobodom ne mogu postici nista jer su nesposobni i da nikada nece imati nikakvog uspjeha. A pojavio se covjek koji ce imati. Ima da ih politicki unisti preko sporta, a sigurno da oni nece mirno sjediti i da ce se sluziti svim i svacim. Pa ona se sluze svim i svacim i govore da on unistava Slobodu i da su oni Sloboda samo da se ne bi pokazalo koliko su nesposobni i da bi mogli da sa jednim klubom u gradu podkradaju Slobodu i narednih 20 godina :puke:

Lopovi i kradljivci koji se kriju iza imena Slobode i predstavljaju sebe kao Slobodu, a samo su tu radi licne koristi i talova. Mislili su da vedre i oblace do kraja nasih zivota. E pa nece imati ce Tuzla prvaka i narod ce se radovati, a ne slusati njihove ublehe!

Zato je igrac SDA, koja Tuzlom nikada nije vladala, niti ce.

Sebi sam puca u noge. Izbori su blizu. Sve ce se vidjeti uskoro.

Nije valjda da vise volite Slogu od Slobode, koja je jedan od nasih velikana?

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 07 jul 2017, 14:28

AlemC85 je napisao/la: Zato je igrac SDA, koja Tuzlom nikada nije vladala, niti ce.

Ja ovo gledam kao na borbu visegodisnjeg zla i napretka. Ne zanima me ciji je igrac, zelim samo napredak za ovu sredinu. A ako neko ne moze nista ponuditi onda je vrijeme da mu se stane u kraj i kaze dosta je vise prodavanja supljih ljudima i privatizaciji ovog grada. Svako ima mozak i neka ide pratiti sta zeli.
Da iza Slobode ne stoji ko stoji trenutno sigurno bih rekao Husicu zasto to radis kada ljudi sa historijskim klubom pokusavaju nesto, ali ovako kada stoji lanac hostaplera iza Slobode nikako ne mogu navijati da oni pobjede jer oni sa Slobodom samo udaraju na emocije ljudima jer znaju da ljudi vole Slobodu, to rade samo da ostanu glavne baje.

Ja volim Slobodu ali mi je prekipilo svega. I ovih prica i prodanih ljudi i kriminala u klubu i povratka lopova u klub. Nekom to mogu zamazati fino za oci ali meni ne. Tako da shvatam ovog sa druge strane u potpunosti jer bi on bio u Slobodi da je se samo on pitao i da takvih oko Slobode i u gradu nema.
Dok ovi vode Slobodu to nije Sloboda koja treba biti. Moze neko reci biti ce Slobode i iza njih, otici ce oni ali ce doci isti takvi kakvi su oni iz njihovih redova. Oni su privatizovali Slobodu za svoje potrebe, a ljudima prodaju drugu pricu.

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 07 jul 2017, 14:57

AlemC85 je napisao/la:
tuzlak1987 je napisao/la:https://www.klix.ba/sport/nogomet/azmir ... ook+status

Zato je igrac SDA, koja Tuzlom nikada nije vladala, niti ce.

A bjez sa teme, nalete nijedan....znas ti ko je SDA....Eo ovi komunisti vode Slobodu cetvrt vijeka i bas su je lijepo spakovali.... trofeje po podu redaju....a STA su duga nabili to MMF tesko da bi uzeo na sebe da plati

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 07 jul 2017, 15:01

slika

Razgovarao: Omar Tipura/Klix.ba
07.07.2017.

AZMIR HUSIĆ: U OVOJ SEZONI SLOGA OSVAJA PRVU LIGU FBIH, A ONDA CILJAMO TITULU PREMIJER LIGE

U historiji bosanskohercegovačkog fudbala vjerovatno nikada nije postojao jači tim u Prvoj ligi Federacije BiH od tima koji je izgradio Azmir Husić u FK Sloga Simin Han, odnosno budućem FK Tuzla City. “Kažete da ćemo, ako ovako nastavimo, za nekoliko godina napasti Premijer ligu? Pa mi je želimo napasti odmah od narednog ljeta”, začuđeno je odgovorio na naše pitanje o ambicijama Husić, predsjednik Sloge.
Joco Stokić, Ivan Kostić, Jovo Kojić, Nemanja Stjepanović, Samir Efendić i Stanko Ostojić dio su posade koja je stigla pojačati Slogu iz Siminog Hana, klub koji u ovoj sezoni želi osvojiti Prvu ligu FBiH. Sva navedena imena imala bi mjesta u najmanje sedam od 12 klubova Premijer lige BiH, a neki su i bili na pragu potpisa sa Željezničarom, Mladosti iz Doboja kod Kaknja, Slobodom…

U SLOBODI SAM STIGAO NA 30 POSTO ŽELJENIH CILJEVA, U SLOGI ŽELIM OTIĆI DALJE

Šta ih je privuklo da umjesto igranja u prvoj postavi nekog kluba iz Premijer lige odaberu drugi razred bh. fudbala? Odgovor, manje-više, svi znaju – Azmir Husić, čovjek koji je kao predsjednik u sezoni 2013/14. vratio Slobodu u Premijer ligu, a onda ju je u sezoni 2015/16. odveo do finala Kupa BiH i drugog mjesta na tabeli Premijer lige. Sloboda se plasirala u Evropu, a onda je Husić početkom minule sezone napustio klub. Sa Slogom želi ići sličnim putem, s tim da ovaj put želi učiniti znatno dužim.

“U Slobodi sam stigao na nekih 30 posto stvari koje sam želio uraditi. Tamo gdje sam stao sa Slobodom, nastavit ću sa budućim klubom Tuzla City. Siguran sam da ćemo vrlo brzo isploviti u sami vrh bh. fudbala”, jasno je poručio Husić.

Iako je do sada više puta objasnio zašto je napustio Slobodu, razlog odlaska je ponovio i ovaj put. Ukratko.

“Sve što je bilo do mene uradio sam, ali i drugi su se pitali. Rečeno mi je da ako želim sve sam, da ću imati otvoreno s tim da moram i ostale pitati. Nisam želio da neko ima mogućnost sazvati skupštinu i na pola mog posla me smijeniti. Dokazao sam da se može uspjeti, bili smo popularniji od mnogo klubova iz Premijer lige još dok smo igrali Prvu ligu FBiH”, kazao je.

ŽELIMO IGRATI NA TUŠNJU, ALI IMAMO INFORMACIJE DA NAS ŽELE SPRIJEČITI U TOME

U Slobodu je, kako je kazao u jednom od ranijih intervjua za naš portal, uložio više od tri miliona KM. Slogu čekaju slična ulaganja…

“Naš plan je da Premijer ligu igramo na Tušnju. Već smo predali zahtjev za igranje domaćih utakmica na Tušnju, a sljedeća stanica će sigurno biti novi stadion. Od Tuzle ćemo tražiti pomoć, ne finansijsku, nego da nam se dodijeli lokacija za izgradnju stadiona koji bi bio jedan od najmodernijih u regionu”, otkriva Husić.

Ipak, dodaje Husić, postoje informacije da će određeni ljudi pokušati zaustaviti Slogu u namjeri da domaće mečeve u Premijer ligi zaigra na Tušnju.

“Mi već imamo informacije da su čelnici FK Sloboda i Javne ustanove Tušanj u jednoj od kafana sjedili i razgovarali kako će učiniti sve da nam ne daju odobrenje za igranje na Tušnju. Osnovni cilj toga jeste da prikažu kako smo nepoželjni time što pravimo drugog premijerligaša. Ukoliko nam zabrane igranje na Tušnju, mogu reći da ćemo onda probati igrati u Ugljeviku ili Zvorniku. Možda smo tamo poželjniji. Mi nećemo odustati od Tušnja, jer imamo pravo na to i građani smo ovog grada bez obzira na to što nas neki i 20 godina nakon rata nazivaju izbjeglicama”, govori Husić.

SLOBODIN RAČUN JE I DANAS BLOKIRAN, GRAD TUZLA NIJE STAO IZA KLUBA

Iako je bilo najavljeno ranije, Sloga još uvijek neće promijeniti ime u Tuzla City te će u sezonu ući s trenutnim imenom. Proces preimenovanja traje duže zbog toga što će u novom imenu biti ime grada, a za to je potrebna saglasnost. Ogroman novac koji je ulagao u Slobodu i koji sada ulaže u Slogu, Husić zarađuje kroz uspješno poslovanje njegove firme BiH Express Inc u Sjedinjenim Američkim Državama.

“Ja sam već 20 godina u SAD-u. Firmu sam osnovao 2003. godine i, pored špedicije, bavim se prodajom nafte. Imamo i internacionalnu školu za obučavanje ljudi za rad na teškim mašinama koje se koriste i u rudnicima. U toj školi rade američki oficiri i profesori koji su u penziji. Imamo kontakt sa dvije države Kentucky i Tennessee, odakle ljudi dolaze na prekvalifikaciju u našu školu. Ne bavimo se, dakle, samo transportom”, opisao je naš sagovornik.

Sloboda je po odlasku Husića ostala u velikim problemima. Zbog dugovanja prema bivšim igračima, tek prošle sedmice dobila je licencu za igranje u Premijer ligi u sezoni 2017/18. Licencu koja je, prema saopćenju Sindikata profesionalnih fudbalera BiH, neregularno dodijeljena od Nogometnog saveza BiH. Predsjednik Slobode Senad Mujkanović u nekoliko je navrata govorio kako je Husić za sobom ostavio nove dugove. Posebno se dotakao hotelskih troškova.

“Uskoro se spremam izaći u javnost da sve ‘crno na bijelo’ obrazložim. Na samo prozivanje za dug prema hotelu kazao sam da sam spreman platiti taj iznos novca ukoliko dokažu da su oni to platili. Kada je riječ o tom hotelu, ja sam lično, dok sam bio predsjednik Slobode, otvorio tu koncesiju Centralnog grijanja, koje nam je obećalo dati pomoć koja nije mogla biti novčana, ali jeste kroz kompenzaciju. Oni su nam rekli da koristimo Hotel Tuzla, a da će oni sve zauzvrat kompenzirati. Mujkanović pokušava opravdati novac koji je on trošio govoreći da je platio Hotelu Tuzla, ali nije platio, jer je riječ o kompenzaciji s Centralnim grijanjem. Navode da sam napravio i 700.000 KM poreznog duga, ali to je netačno, jer mi smo od mog dolaska u martu 2013. godine radili preko omladinskog pogona Sloboda 1919, što se može provjeriti u poreznoj upravi. Isplaćivali smo sve što nas je sljedovalo po zakonu”, objasnio je Husić.

On tvrdi da je Slobodin račun i danas blokiran.

“Slobodin račun ni danas nije odblokiran. Priča da su oni ‘završili nešto’ je samo da ‘svijet čuje’. Volio bih da me neko uvjeri da je to drugačije. Nije istina ni da je Grad Tuzla stao iza reprograma. Zenica jeste stala iza Čelika, jer je prihvatila sve poreske obaveze Čelika do 2017. godine. Tom odlukom se staje iza kluba, a ne tranšom koju dobijate i kojom plaćate svoj rad”, govori Husić.

SLOBODA DUGO NEĆE IMATI ČOVJEKA KAO MENE

Predsjednik Sloge se dotakao i Slobodinih dugova prema bivšim igračima, a posebno je opisao slučaj ivana Kostića koji je u zimskom prijelaznom roku želio napustiti Slobodu i otići u Željezničar. Kostić je ovog ljeta stigao upravo u Slogu.

“Željezničar je bio spreman da Kostiću isplati novac koji mu je Sloboda dugovala kako bi on prešao u Željezničar kao slobodan igrač. Sloboda je, međutim, postavljala neke cifre. Nisu mogli da ga plaćaju, a nisu mu ni dali papire. On je tražio da mu daju čiste papire, a da zauzvrat nemaju nikakvu obavezu prema njemu. Isto je bilo i s Mehidićem, Govedaricom… Sloboda je kasnije vidjela do čega je sve to došlo pa su onda molili igrače da se dogovore”, tvrdi Husić te dodaje: “Možda će malo čudno zvučati, ali kad su u pitanju Tuzla i Sloboda, mislim da će proći godina i godina, a da oni neće imati čovjeka kao Azmira Husića. Ja sam istinski bio tu. Iz srca. Njihov pokušaj omalovažavanja mog rada neće uspjeti, jer pravi simpatizeri Slobode znaju šta sam uradio i šta smo bili”.

Osim što mu iz Slobode zamjeraju zbog navodnih dugovanja koja je ostavio, zamjera mu se i zbog toga što je u Slogu doveo neke igrače iz Slobode, kao i neke igrače koje je Sloboda željela. Samir Efendić i Nemanja Stjepanović su do kraja prošle sezone nastupali za Slobodu, a njen igrač do kraja sezone bio je i Ivan Kostić. Svi su oni prešli u Slogu, kao i Jovo Kojić koji je bio na pragu prelaska u Slobodu.

“Pokušavaju reći kako im mi navodno krademo igrače. Najbolje je popričati sa svakim igračem koji je došao kod nas i pitati ih zašto su došli kod nas. Mi nismo krali igrače, nego je problem što Sloboda spominje 20 imena, a ne može nijedno dovesti. Dok igrač zvanično ne stavi potpis, on nije prešao. I nama se isto desilo s Milanom Muminovićem. Rekao je da dolazi kod nas, najavili smo njegov dolazak, a na kraju je završio u Olimpicu”, podsjetio je Husić.

SLOGA JE ŽELJNA USPJEHA, ŽELIMO ŠTO PRIJE NAPASTI TITULU PREMIJER LIGE

Bilo je vrijeme da se vratimo na planove sa Slogom. Nakon što smo konstatirali da bi Sloga, ukoliko ovako nastavi s pojačanjima, mogla za nekoliko godina napasti titulu Premijer lige, Husić je s iznenađenjem odgovorio da su mu drugačiji planovi.

“Kažete da ćemo, ako ovako nastavimo, za nekoliko godina napasti Premijer ligu? Pa mi je želimo napasti odmah od narednog ljeta. Neću da razmišljam o nekoliko godina, nemamo vremena toliko čekati. Željni smo uspjeha. Žao nam je što se nalazimo u ovoj ligi, ali to su razredi koji se moraju proći. Mi smo već naredne godine u Premijer ligi, a onda ćemo misliti samo o vrhu i trofejima. Pratim bh. fudbal, mislim da je sve manje novca u Premijer ligi. Na sreću Sloge, ja sam počasni predsjednik, mislim da ćemo mi po ulasku u Premijer ligu raditi po zapadnom sistemu, gdje će naš trener biti preimenovan u menadžera i imat će milion-dva KM za pojačanja kako bi ostvario određene ciljeve”, bez okolišanja je poručio Husić.

Znači li to da će Sloga već u predstojećoj sezoni napasti Kup BiH?

“To bi bio veliki uspjeh. Realne šanse postoje, ali ne bismo da nam bilo šta plasman u Premijer ligu dovede pod znak pitanja. Imat ćemo roster koji se može nositi na dva fronta, ali primarni cilj je Premijer liga”, rekao je Husić.
..........................................................................................................................................................

ZLATNO DOBA ,DOK JE HUSIĆ BIO PREDSJEDNIK FK SLOBODA

17. 10. 2015. FK Drina - FK Sloboda 1:2

12. 03. 2016.NK Vitez - FK Sloboda 1:3

ŠTA HOĆETE VIŠE

https://www.facebook.com/10000860395437 ... 514523199/ "Bravo tuzlaci".Nek ste ih ...

KAŽE DINO:OPASNO SE DIGLI OVI MALI TUZLACI.....
Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 10 jul 2017, 15:10, ukupno mijenjano 6 puta.
Ja volim FK Tuzla City

Biban25
Kontakt:

Post Postao/la Biban25 » 07 jul 2017, 19:33

Ukoliko ima dugogodišnjih navijača Sloge koji su ih pratili iz vremena kada su nastupali u 4 rangu neka predlože vlasniku kluba da uloži par miliona u zamrznutu Sloboda DITU, krene od najnižeg 3 ranga, kontaktira Miška da mu pošalje 12 igrača za početak i eto ga unutar 4 godina u Regionalnoj ligi. Tako bi vratio dušu Tuzlanskoj košarci, trofeje na pravo mjesto a ne kod Bevbe a bogami i publiku koja je decenijama pratila našu Ditu. Dita opet može biti DIta u dogovoru sa Senadom, Mejdan pun a OKK bi tada pratilo par stotina prijatelja i rodbine kako se godinama bore za LzP i tako ispunjavaju svoj cilj. Tako bi dokazao Tuzlacima da želi pomoći da se TZ sport vrati u vrh, prvo preko košarke, pa onda preko rukometa (Solana) itd.

Ovo što radi sa Slogom je više da dokaže svima šta je mogao do sada odraditi sa Slobodom da je ostao u klubu. Sa Slobodom je išao lakše kroz Federalku uz pomoć navijača, sudija i klubova koji su prepuštali bodove a sada će to biti mnogo teže jer nema navijača, niti ime a ima teže protivnike jer je Sloboda imala Jedinstvo a oni sada imaju Olimpik i Velež. On dok je živ klub neće napustiti jer tamo živi, tamo mu je raja i voli sport.

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: legendarnadruga, Zigazaga i 11 gostiju.