Zlatan Muslimović

Moderatori/ce: _dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog,ribery

Devil
Moderator
Kontakt:

Re: Zlatan Muslimović

Post Postao/la Devil » 11 maj 2013, 14:07

zizu1991 je napisao/la:Kažeš, koliko kvalitetnih igrača iz Evrope ima u kineskoj ligi, tako je pitanje formulisano.
A zašto je to tako, zašto nema kvalitetnih igrača iz Evrope u istoj ligi, može se postaviti kontrapitanje ?
I da ti odgovorim, kinesku ligu ne pratim, na dobrom si tragu, samo da pitam da li se iz nekih formalnih činjenica vezanih za istu ne može donijeti neki zaključak o pojedinoj ligi ?

A ko kaze da ih nema ?
Nema reprezentativaca,sto ne znaci da nema kvalitetnih fudbalera.
Ili ti hoces da kazes da Muslimovic,Misimovic,Horaou,Marquinhos,Kamburov,Krivets, ili Velice koji je doduse otisao pre par sedmica nisu kvalitetni igraci. Uostalom kako ti mozes uopste reci kakvi su to igraci ukoliko ne pratis istu ligu.
To su samo evropljani,da ne spominjem Barriosa,Concu,Pischulicia,Rochembaka,Keitu,Utaku,Yakubua...

Hoces jos jedno kontra pitanje kada se vodis tom logikom ?
Koliko reprezentativaca daju Brazilska ili Argentinska liga u trenucima kada se igraju prave utakmice.Dakle ne mislim one utakmice gde se testiraju samo fudbaleri iz te dve lige vec globalno kada igraju sve vedete ? Ako moze i istrazivanje koliko je igraca koji igraju za druge reprezentacije iz tih liga.
Pa da vidis koliko je ta tvoja logika smesna... ;)
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 11 maj 2013, 15:52

Argentinska i brazilska liga se ne mogu uopšte upoređivati sa kineskom ligom.
Koja je kineska liga na svijetu po FIFA - inom rankingu ? Samo mi taj odgovor daj, pošto nisam mogao da nađem surfajući po netu.

Ti hoćeš da kažeš da su ti igrači zaista kvalitetni ? Jesu u uslovima kineske lige, u Evropi su prosječni igrači. Otišli su u Kinu da zarade novce i ništa više, to je jasno kao dan.

Da ne offtopičarim više, svoje mišljenje u vezi Muslimovića sam već napisao.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 11 maj 2013, 21:32

zizu1991 je napisao/la:
Super, ne kvari nam temu vise. :D
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

samson
Kontakt:

Post Postao/la samson » 11 maj 2013, 21:47

Nije li Ermin Siljak svojevremeno bio najbolji strijelac kvalifikacija igrajuci u Kini? Uvjeren sam da bi kineski klubovi tabanali nase, a ti Zizu malo preceravas ...

sekula
Kontakt:

Post Postao/la sekula » 11 maj 2013, 22:35

bhsport je napisao/la:
zizu1991 je napisao/la:
Super, ne kvari nam temu vise. :D
Potpisujem opasku @bhsport.....
Nevjerovatno, koliko se decko razumije u svaki sport......a mislim da nema vise od 22 godine......nevjerovatno
Moj glas je mek, al' je zato toljaga tvrda.....

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 11 maj 2013, 22:57

sekula je napisao/la:Nevjerovatno, koliko se decko razumije u svaki sport......a mislim da nema vise od 22 godine......nevjerovatno
To dovoljno kazuje koliko zapravo " pratiš " moje postove na forumu. Ja sam samo i isključivo na pdf - u reprezentacije, sport - nogomet, te na topicu Veleža.

I naravno da uđem u one nesportske teme na pdf - u Diskusije.

Ostale sportove ne pratim, samo reprezentativno, i moji postovi su tamo pitanja, a ne donošenje zaključaka.

Lijep pozdrav i tebi.

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 12 maj 2013, 00:10

zizu1991 je napisao/la:Argentinska i brazilska liga se ne mogu uopšte upoređivati sa kineskom ligom.
Koja je kineska liga na svijetu po FIFA - inom rankingu ? Samo mi taj odgovor daj, pošto nisam mogao da nađem surfajući po netu.

Ti hoćeš da kažeš da su ti igrači zaista kvalitetni ? Jesu u uslovima kineske lige, u Evropi su prosječni igrači. Otišli su u Kinu da zarade novce i ništa više, to je jasno kao dan.

Naravno da se ne mogu porediti, nisam ni pokusao da ih poredim, gluho bilo. Brazilska liga je jedna od 7-8 najjacih liga na svetu i organizaciono moze posluziti kao lep primer dobrih diskusija.
Medjutim ti napisa ovo...
Da nije malo prevelika slučajnost činjenica da od svih reprezentacija ( iz europskog dijela ) koje igraju kvalifikacije za SP 2014, jedino reprezentacija BiH ima igrača koji nastupa za nju, a da je iz kineske lige ?
Zanemaricemo sto si odma' u startu napravio gresku jer BiH nije jedina,ali oprastam ti jer si priznao da ne pratis ligu.Naravno iz ovoga pitanja se namece logican zakljucak da ti neki kvalitet ocenjujes na osnovu jednog potpupno drugog parametra i zato sam ti i postavio ovo pitanje. Gde su ti reprezentativci koji ne nastupaju za Brazil i Argentinu a igraju u te dve lige ? Ne moraju cak ni biti evropljani kao sto ti postavi uslov u svome pitanju. To je samo pokazatelj koliko si povrsno postavio pitanje i pri tome veoma glup parametar naveo. ;)

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 12 maj 2013, 00:14

Ne razumijem pitanje, ajd opleti na pp, kao što rekoh već, ne bih želio dalje da offtopičarim ovdje, već su me počeli prozivat'

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 12 maj 2013, 00:17

Ne moze biti offtopic ako pricas o ligi i klubu od igraca na cijoj si temi. ;)
Mada posto ne pratis to kako rece, cenim da nemas ni sta o tome napisati.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 12 maj 2013, 00:23

Devil je napisao/la:Zanemaricemo sto si odma' u startu napravio gresku jer BiH nije jedina,ali oprastam ti jer si priznao da ne pratis ligu.
Ako nije OT, ok. Da ti odmah kažem to za tu moju grešku koju si naveo, otkud je. Kada sam pratio sportsport pred tekmu BiH vs Grčka, jednom prilikom u intervju - u je Sušić kazao da smo jedina reprezentacija iz EU dijela QF SP 2014 da ima igrača iz kineske lige koji nastupa za nju. Nisam to iz svoje glave tek tako napisao.

A moj parametar je ( samo da utvrdimo, pošto ne razumijem najbolje pitanje ), moj parametar je bio, ako ne daju u Europi za kvalifikacije SP 2014 reprezentativce da se ta liga i ne može pohvaliti kvalitetom.

E sada, ja ne razumijem otkud Brazil i Argentina, te njihovi igrači, reprezentativci u svemu tome ?
Devil je napisao/la:Gde su ti reprezentativci koji ne nastupaju za Brazil i Argentinu a igraju u te dve lige ? Ne moraju cak ni biti evropljani kao sto ti postavi uslov u svome pitanju.
Ovo mi nije jasno.

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 12 maj 2013, 00:26

Pa kontra pitanje iz tvog pitanja. Ja spomenem kvalitet a ti pitas nije li malo cudno da je BiH jedina reprezentacija sa igracem iz kineske lige. Ti si tim pitanje automatski stavio znak jednakosti izmedju kvaliteta i igranja za reprezentaciju.
I samo da ti dokazem apsurdnost tvoje tvrdnje postavljam ti isto pitanje samo za drugu ligu.

Ili hoces li bolje pitanje ?
Koliko reprezentativaca daje BiH liga ? Naravno ako izuzmemo fudbalere koji nastupaju za BiH.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 12 maj 2013, 00:30

Ne daje, bio je onaj jedan, jel u Rudara P. igra ako se ne varam, za neku selekciju sa američkog kontinenta nastupa.
Naravno da ću staviti kvalitet i igranje za reprezentaciju pod znak jednakosti. Ne razumijem šta je tu čudno.

Samo mi daj svoj zaključak.

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 12 maj 2013, 00:36

Znaci po tebi je jedna liga kvalitetna onoliko koliko daje reprezentativaca ? :?
Vrlo zanimljvo moram priznati. :mrgreen:
Po tome onda ne treba niti jednog igraca iz BiH lige pozvati jer oni dolaze iz sklj lige koja ne daje reprezentativce ( a daje) sto je opet jedan komican zakljucak.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 12 maj 2013, 00:41

Druga je stvar raditi na popularizaciji lige, a druga stvar je zavući ruku negdje i tražiti igrača koji može donijeti prevagu na terenu. Sve ovisi od onoga što selektor jedne nacije želi.

A šta nije logično da je najkvalitetnija liga ona koja daje najviše reprezentativaca ?

Cautinho
Kontakt:

Post Postao/la Cautinho » 12 maj 2013, 00:43

Daj bolan @Devile,spusti ga vec jednom,ubi me iscekivanje...
Keep walking.

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 12 maj 2013, 00:49

zizu1991 je napisao/la:Druga je stvar raditi na popularizaciji lige, a druga stvar je zavući ruku negdje i tražiti igrača koji može donijeti prevagu na terenu. Sve ovisi od onoga što selektor jedne nacije želi.

A šta nije logično da je najkvalitetnija liga ona koja daje najviše reprezentativaca ?
Znas li da je po tome kriteriju spanska Primera tek na cetvrtom mestu ? :? Pa ti sada vidi koliko je to relevantatn pokazatelj stanja.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 12 maj 2013, 11:14

Daj mi napiši kriterijume koji određuju kvalitet neke lige. Ja ih znam par. Ne glumim da znam, čovjek uči dok je živ, i logično je da uvijek ima neko ko zna više.

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 12 maj 2013, 12:27

Pretrazi ostale teme na forumu pisali smo milion puta o tome. ;)
Ali glavni i osnovni jeste gledati tu ligu,bar 1-2 puta mesecno ako nista.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 12 maj 2013, 12:47

I kako ja i ti kao nogometni laici ( kažem za sebe, ne znam za tebe, možda pričam sa nekim stručnjakom ), možemo reći nešto o kvalitetu lige gledajući utakmice ?

Koliko mi zapravo imamo kompetencije da pišemo o kvalitetu neke lige ako stručnjaci po nekim svojim mjerilima već imaju neke zastupljene stavove, osim naravno iskazivanja svog mišljenja koje nam niko ne može oduzeti ?

kristian
Kontakt:

Post Postao/la kristian » 12 maj 2013, 12:48

kvalitetna debata , za dobro jutro , pijem kafu i citam :D

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Beduin, Edincapitano, edvaE2, LeCoq, tuzlanskinacin i 48 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []