Veliko finale (i tekma za 3 mjesto): GER-ARG; BRA-HOL

Ostale reprezentacije i sve o igračima, selektorima i takmičenju na SP u Brazilu.

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,doci

MaGiCa
Kontakt:

Re: Veliko finale (i tekma za 3 mjesto): GER-ARG; BRA-HOL

Post Postao/la MaGiCa » 14 jul 2014, 11:24

Mozambik je napisao/la:Ono je jednostavno bio aut za Argentinu.
[youtube][/youtube]

Prijatelju, ovo nije bio samo aut. To znamo i ti i ja i to nema veze sa tim ko je do lopte doshao prvi.
Golman je zashticen samo u petercu kao beli medved, ne i u 16m, a ono je mozhda bio kontakt sa loptom van 16erca. Naravno, i ja da sam sudija - to ne bih sudio, jer niko ne zheli da obelezhi tj. odluchi pobednika SP svojim odlukama. Ali, jbga, ja nisam sudija.

Isto tako je ovde toliko hvaljeni H.Webb propustio priliku da Holandeze ostavi sa igrachem manje na 60ak minuta, nakon one brutale De Jonga nad X.Alonsom.

[youtube][/youtube]

Da, da, to je bilo samo za zhuti. :facepalm:

Andrej
Kontakt:

Post Postao/la Andrej » 14 jul 2014, 11:25

slika
"Si può far tutto ma la famiglia non si può lasciare. E la Juve fa parte della mia famiglia" - Giovanni Agnelli

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 14 jul 2014, 11:25

OnlyUnited je napisao/la:Bravo Makas, minimalac 4... :urnebes:
Howedes, Mascherano, Aguero, Schweini .. pa mozda i Biglia, svi su trebali dobiti po 2 žuta, prvi je mogao i direktan crveni.
madridist je napisao/la:Bitno Maradoni da je ostao najbolji argentinac u istoriji fudbala(posle don Alfreda),nema Xavia i Inieste nema zabave,doduše i to je isprdilo.
Samo nabolji argentinac svih vremena sinoc pokupi zlatnu loptu, 'ta ce Messi bez Xavija i Inieste :kafa:
Nego Krišćjano je bio odlican bez Alonsa, Di Marije i ostalih :rol:

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 14 jul 2014, 11:27

madridist je napisao/la:Bitno Maradoni da je ostao najbolji argentinac u istoriji fudbala(posle don Alfreda),nema Xavia i Inieste nema zabave,doduše i to je isprdilo.
Zar zaista mislish da bi Messi bio veci igrach od Maradone, da je kojim sluchajem Argentina uzela juche :?: ;)

Pitam to zato shto vidim da je ta shkola mishljenja jako zastupljena ovde. :kafa:

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 14 jul 2014, 11:29

Signore je napisao/la:
Donnie Darko je napisao/la: Ali onaj faul Higuaina na Neuerom je jedna od najglupljih odluka koje sam ja ikada vidio. Ne mora bit faul za Argentinu, penal karton ili šta ja znam, ali barem nek bude aut. Pitaj boga kako bi završilo da je bio neko manji od Higuaina ondje :crazy:
Golman je u 16m zasticen ko sjeverni medvjed i ono je faul na golmanu i nista drugo.
Golman ima svoj prostor, popularno je poznat pod imenom peterac, a ne šesnaesterac. Ono ni u kojem slučaju nije mogao biti faul za Neuera, pogotovo ne pod izgovorom da je stigao do lopte 0.2 sekunde ranije od Higuaina :crazy:

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 14 jul 2014, 11:29

Neuer je prvo izbio loptu, pa je doslo do sudara. Cista situacija, za razliku od Schumachera.

Izgledalo je ruzno, al to se desava. Sudija je pogrijesio sto je dosudio faul u napadu, trebao je pustit aut Argentincima

madridist
Kontakt:

Post Postao/la madridist » 14 jul 2014, 11:31

Rajaz je napisao/la: Samo nabolji argentinac svih vremena sinoc pokupi zlatnu loptu, 'ta ce Messi bez Xavija i Inieste :kafa:
:lol:
ti šaljiva kanto,ko da ti je najbolji drug onaj policajac iz alo,alo što govori "goud murninig"..
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 14 jul 2014, 11:32

Andrej je napisao/la:slika
Zadnja stvar koja im je trebala je još jedan kloc iz Serije A :kafa:
Zanimljivo kako je osvajanje SP prvenstva glavni kriterij po kojem se odlučuje ko je drugi najbolji Argentinac, iza nekoga ko nikada nije ni zaigrao na SP :rol:

madridist
Kontakt:

Post Postao/la madridist » 14 jul 2014, 11:35

Donnie Darko je napisao/la:
Zanimljivo kako je osvajanje SP prvenstva glavni kriterij po kojem se odlučuje ko je drugi najbolji Argentinac, iza nekoga ko nikada nije ni zaigrao na SP :rol:
ne znam o kakvom kriteriju govoriš,ja sam mislio općenito najbolji argentinac u istoriji(a rahmetli don Alfredo to jeste)a za midgu su drugi potencirali da mu treba sp da bi prestigo maradonu,ja sam konzistentno oduvijek tvrdio da midgo bez xavi-iniesta potpore nije nizaqrca..
Don Alfredo Di Stefano

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 14 jul 2014, 11:38

Koji kloc :facepalm: Al' kako lik ovoliku kolicinu gluposti moze pisat nikad mi nece bit' jasno. Sta hin Messiah uradi, trajne komplekse im nabi :rol:

madridist
Kontakt:

Post Postao/la madridist » 14 jul 2014, 11:39

:lol:
vječita izvlaka kompleks,koji si ti hinjski tapan
Don Alfredo Di Stefano

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 14 jul 2014, 11:39

Midzo svoju repku nije odveo ni do Copa America
Zadnja izmjena: Mozambik, dana/u 14 jul 2014, 11:41, ukupno mijenjano 1 put.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 14 jul 2014, 11:40

MaGiCa je napisao/la:Pitam to zato shto vidim da je ta shkola mishljenja jako zastupljena ovde. :kafa:
Sve je išlo u tom pravcu, da je Argentina uzela trofej, više bi se pisalo o Messiju nego o njihovoj tituli, FIFA treba novog pastuha, a on je bio idealan za to. Sinoć je na naslovnici FIFA-ine stranice prvo bio Messi i njegova smiješna nagrada pa onda Njemačka.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 14 jul 2014, 11:41

Messi je veci od Njemacke i Argentine, valjda je to jasno :kafa:

madridist
Kontakt:

Post Postao/la madridist » 14 jul 2014, 11:42

Breakin bad :mrgreen:
Don Alfredo Di Stefano

anonymousHD
Kontakt:

Post Postao/la anonymousHD » 14 jul 2014, 11:57

MaGiCa je napisao/la:
Mozambik je napisao/la:Ono je jednostavno bio aut za Argentinu.
[youtube][/youtube]

Prijatelju, ovo nije bio samo aut. To znamo i ti i ja i to nema veze sa tim ko je do lopte doshao prvi.
Golman je zashticen samo u petercu kao beli medved, ne i u 16m, a ono je mozhda bio kontakt sa loptom van 16erca. Naravno, i ja da sam sudija - to ne bih sudio, jer niko ne zheli da obelezhi tj. odluchi pobednika SP svojim odlukama. Ali, jbga, ja nisam sudija.
To očigledno samo znaš ti, koji pojma očigledno nema o pravila nogometa. Ovo nikad u životu nije faul, pitaj sve ijednog sudiju na svetu, svi će ti isto reć. Neuer je došao do lopte pre, a on ima pravo da koljena u šesnaestercu digne visoko, šta će se desiti nije on kriv.
Jedina greška sudije je bila što je dosudio prekršaj nad Neuerom, jer nije bilo ni govora o fauli, aut je trebao biti za Argentinu.
Izgledalo je užasno ali golman ima pravo ono da radi, da digne koljena. Isto što je Romero u par navrata iapružio nogu ispred.i.pokazao ko je gazda, da niko.nr sme ići na loptu. Na nesreću Higuaina on se našao ispred njega i pokupio ga. Bad luck.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 14 jul 2014, 12:02

Virtu4l je napisao/la: Sve je išlo u tom pravcu, da je Argentina uzela trofej, više bi se pisalo o Messiju nego o njihovoj tituli, FIFA treba novog pastuha, a on je bio idealan za to. Sinoć je na naslovnici FIFA-ine stranice prvo bio Messi i njegova smiješna nagrada pa onda Njemačka.
Ma znam ja u kom pravcu je ishlo, nego me chudi kako malo ko ima ochi da vidi takvu predstavu. ;)

Chisto da uporedimo ere DAMa i LMa, poshto ih se poredi kao igrache dosta dugo:

[youtube][/youtube]

Ili mozhda iz klupskog fudbala:

[youtube][/youtube]

Sa kriterijumom koji ima Messi:

[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]

Da su ga krljali, kao shto su krljali Maradonu - dechko bi vec sada bio 1 bivshi igrach u stilu Kake.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 14 jul 2014, 12:06

anonymousHD je napisao/la: To očigledno samo znaš ti, koji pojma očigledno nema o pravila nogometa. Ovo nikad u životu nije faul, pitaj sve ijednog sudiju na svetu, svi će ti isto reć. Neuer je došao do lopte pre, a on ima pravo da koljena u šesnaestercu digne visoko, šta će se desiti nije on kriv.
Jedina greška sudije je bila što je dosudio prekršaj nad Neuerom, jer nije bilo ni govora o fauli, aut je trebao biti za Argentinu.
Izgledalo je užasno ali golman ima pravo ono da radi, da digne koljena. Isto što je Romero u par navrata iapružio nogu ispred.i.pokazao ko je gazda, da niko.nr sme ići na loptu. Na nesreću Higuaina on se našao ispred njega i pokupio ga. Bad luck.
A je l' ima pravo da digne kolena i odnese choveka koji je na ivici 16 metara, rukom skinuvshi loptu koja je verovatno bila u tom momentu van shesnaesterca :?:

Mi ne prichamo ovde o branjenju kornera ili centarshuta. Mi prichamo o varvarskom nasrtaju, koji je na ivici da bude faul van 16 metara i igranje loptom van istog. I da posledica svega toga bude faul nad Neuerom. :roll:

Ajde, objasni mi kako to nije greshka Rizzolija. ;)

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 14 jul 2014, 12:07

Ne moze midzo u istu recenicu ni sa Di Stefanom, a kamoli sa El Diegom sto se tice Argentine.

Di Stefano je odveo Argentinu do Copa Amerca, a Diego do prvaka SP.

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 14 jul 2014, 12:08

@magica Aj ti meni objasni sta pokusavas dokazati ovim klipovima iznad ?

Odgovori

Natrag na “Protivnici”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.