Grand Slam

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

formance
Kontakt:

Re: Grand Slam

Post Postao/la formance » 18 jan 2013, 03:41

Slažem se da je imala sve predispozicije da postane najbolja teniserka ikad. Do 20-te godine je uzela čak 8 GS titula :shock: i sigurno je da bi i njena karijera i karijera Njemice bila kudikamo drukčija da se nije desio Hamburg 93' i onaj famozni incident. Međutim, to nije dovoljan razlog da bi se rezultati Njemice osporavali, jer ono što je ona postigla u karijeri, niko nikada neće ponoviti. Rekordne 24 GS titule i CGS govore sami za sebe. Steffi Graff je bez sumnje najbolja teniserka svih vremena i vjerovatno najveća koja je uzela reket u ruke.
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 18 jan 2013, 03:44

Sto li ja ovo gledam. :lol:

Od 5-2 30-0 je izgubila 14 poena zaredom, a onda uzima 4 u nizu i treci put ce servirati za set. :roll:
Genius, outrageous, the best ever! RF!

No1e
Kontakt:

Post Postao/la No1e » 18 jan 2013, 03:44

niko ne osporava rezultate grafove. samo kazem da je seles bila bolja teniserka (naravno do tog famoznog atentata), sto je i dokazala. bila je daleko najdominantnija i to u vrijeme kada je graf bila na svom vrhuncu igre!

graf je do selesinog prvog slema osvojila cak 9! tokom monikine vladavine samo 2 (od toga monike nije ni bilo na jednom od ta 2) i poslije atentata na moniku jos 11! cifre govore za sebe... znaci mnonika se pojavila dok je ona bila na samom vrhuncu u sredini (zenitu) svoje karijere i potpuno je gurnula u stranu!

pa i sam atentator je rekao da nije mogao da istrpi da neko drugi dominira tenisom pored grafove.
...

jeca izgubi 40-0 na servisu nakon povratka od 2-5 ... sva sreca pa mi je potpuno svejedno koja ce da dobije ;)
Zadnja izmjena: No1e, dana/u 18 jan 2013, 03:52, ukupno mijenjano 2 puta.

DejaNMG
Kontakt:

Post Postao/la DejaNMG » 18 jan 2013, 03:50

Odlicna zavrsnica Ane, onaj prelep poen, i sad as za kraj, nice. 8-)
Blue is the colour, football is the game
We're all together and winning is our aim
So cheer us on through the sun and rain
Cos Chelsea, Chelsea is our name. KTBFFH <333

<333 CFC & NYK & CZBG <333

Velibor Dunjic 1985-2014

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 18 jan 2013, 03:52

Shvatam ja šta ti hoćeš da kažeš i dobrim dijelom se slažem, samo bih malo korigovao tvoj post. Činjenica je da je Steffi oborila gotovo sve rekorde i postavila standard. Činjenica je da ju je Seleš često mlatila i da se kojim slučajem nije desio incident, da bi njihove karijere izgledale drugačije. Ne znam koliko i kako, ali siguran sam da bi. Ipak, činjenica je da je Steffi najbolja teniserka, i da je bilo kakvo poređenje nje i Seleš sa ove vremenske distance nemoguće. Koliko god mi bilo žao zbog onoga što se desilo Moniki, ne mogu zanemariti ono što govore brojke. ;)

Uze Ana set, dobro je.
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

No1e
Kontakt:

Post Postao/la No1e » 18 jan 2013, 04:00

vidio bih sta bi govorile brojke da je neko nozem izbo graf a ne seles! i to na pocetku njene vladavine!

i ja upravo i govorim o brojkama. koje govore neumoljivo!

graf 9 slemova!
seles 8 (graf samo 2 za to vrijeme i to na jednom nije igrala monika)!
atentat
graf 11 slemova (a monika 1)

to su isto suve brojke i cinjenice!

a ja ne mogu zanemariti da se umjesala politika u sport i da je neko prakticno sklonio sa puta moniku! da je neko izbo grafovu nakon 8. slemova, da li bi i dalje bila najbolja? ista teniserka isti tenis?

ovdje ne pricamo o povredi, ili necem takvom, nego direktnom uplitanju drugih faktora sa jasnim ciljem da se ukloni najdominantniji igrac upravo da bi se nekom drugom omogucilo da uradi to sta je i uradila!

i meni se naravno takvi "uspjesi" ne svidjaju i uvjek ce imati ogromnu sjenu! trofeji su osvojeni... ali ostaje ipak neoboriva cinjenica da joj se krajnje nesportskim nacinom uklonilo najjaceg (i najdominantnijeg) protivnika!

koliko bi slemova imali neki drugi teniseri i teniserke da im je neko na vrijeme uklonio najveceg suparnika? eto, koliko bi naprimjer imala seles da je neko umjesto nje, uklonio grafovu? navratilova i evert imaju po 18 slemova, koliko bi imali da im je neko otklonio najvece konkurentice u najpogodnijem trenutku? da li bi grafova imala preko 18 da seles nije maknuta?
....

usput, grafova ima 22 a ne 24 slem titule!

PS jos nesto... i evert i navratilova koje imaju po 18 titula su bile jedne drugoj najvece protivnice i na slemovima su se nasle 22 puta (14-8 za navratilovu) a od toga igrale 14 finala (10-4 za navratilovu). evert je znaci izgubila od navratilove 14 puta na slemovima a od toga cak 10 finala! a ima cak 18 GS titula! pa sta mislis da ne bi dobacila do 22 da joj je neko na vrijeme uklonio navratilovu!?!?!
Zadnja izmjena: No1e, dana/u 18 jan 2013, 04:26, ukupno mijenjano 5 puta.

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 18 jan 2013, 04:14

Sve je to šta bi bilo kad bi bilo. Jedna djevojka ne čini čitavu konkurenciju, tako da se uspjesi Njemice poslije toga nikako ne trebaju minimizirati.

Niko ne zna koliko bi potrajala dominacija Monike da se kojim slučajem nije desila povreda. Činjenica je da je Graff u periodu od 1989 dominirala u H2H protiv Seleš. Činjenica je također da je Monika kada je ušla u prime izdominirala konkurenciju. Činjenica je da su vansportske okolnosti spriječile Seleš da postane ono što se od nje očekivalo. Činjenica je i da je život nepravedan, pa to ne mijenja činjenicu da stvari ne treba gledati onakve kakve jesu.

Stvari su takve da je Graff osvojila 22 GS-a u karijeri, a Seleš 9. Koliko god određene okolnosti uticale na takvo stanje stvari, kvalitet Njemice i ono što je dotična dala tenisu se ničim ne može osporiti.

To za GS titule je lapsus, kada se čitavu noć ne spava, ne vidi se dobro. 8-)

Evo i video famoznog incidenta. Vjerovatno najveća mrlja u teniskoj historiji.

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... 2uVhNLJI#!

Profesionalnitenis.com

No1e
Kontakt:

Post Postao/la No1e » 18 jan 2013, 04:23

prvo nije se desila POVREDA i to nije INCIDENT!

noz u ledja poznate licnosti nit je povreda nit incident! ima samo 1 pravilan naziv za to!

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 18 jan 2013, 04:31

Jah, dobro :mrgreen:

Konačno završi Makarova, malo je falilo da prokocka 2 brejka prednosti.

Profesionalnitenis.com

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 18 jan 2013, 07:13

Bravo Ana.

Sad cemo da je vidimo, ide na Radwansku. Evo vidim da je Radwanska pobijedila cetiri zadnja medjusobna duela, znaci bice cupavo...
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

No1e
Kontakt:

Post Postao/la No1e » 18 jan 2013, 07:54

bravo janko.... dobi na kraju. al nije mogao bez frke. u 5 setova naravno!

znaci opet maximalno 3 (ana, No1e i janko) od 4 (jedna cura je morala ispasti)!

+ jos ziki u mixu

bokica je izgubila u dublu ali njen i nije dubl, vazno je da sutra protiv bakice (42 god.!) odigra dobro!
.....

usput- vec redovna slika sa slemova.... srbija je u vrhu (od pocetka na ovom) po ucinku od svih zemalja koje imaju vise od 1. (ili 2) predstavnika!

http://www.australianopen.com/en_AU/sco ... board.html

ah da... uzasno mi je drago sto je ona bartoli izgubila!

ugursuz
Kontakt:

Post Postao/la ugursuz » 18 jan 2013, 08:28

Viktor uglavnom kvari prosjek. Njemu ni kvisko ne moze pomoci.

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 18 jan 2013, 08:39

Meč Ane i Jelene mi je jedan od boljih koje san gledao u ženskoj konkurenciji još od finala USO... Jelena me iznenadila agresivnošću... Dobro su udarile lopticu onako muški... Ana se dobro branila... Ako ništa nije mogla imati bolju pripremu za meč sa Radvanskom.... Agnjeska mi je jako draga teniserka jer igra glavom, Ani će biti jako teško, ali može dobiti.... Bolje Poljakinja nego npr Serena....
Janko je ušao prenevrozno u meč... Čovjek još uvijek je sam sebi najveći neprijatelj sa svojim tripovima.... Na koga ide u sledećem kolu?
@no1e evo konačno se i ja u nečemu složih sa tobom.. U vezi Monike.... Ali to je bila posledica nekih van sportskih stvari... Neću o tome na sportskom forumu....
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

EvoMene
Kontakt:

Post Postao/la EvoMene » 18 jan 2013, 08:48

Nole lagano protiv smrdljivog Čeha, pred kraj čak i jako atraktivan meč uz par odličnih udaraca s obije strane. Tipsu sam gledao samo zadnji set i svaka mu čast na onome što je pokazao. Zaista igra jako samouvjereno i kvalitetno. Jedino me iznervirao kada je kod 5:2 i 40:0 na Francuzev servis ko od šale izgubio 5 (!) **** poena za redom i tako prokockao 3 meč lopte. Protiv jačih protivnika nema mjesta takvom opuštanju.
Smoke Weed Everyday!

VolimLiverpool
Kontakt:

Post Postao/la VolimLiverpool » 18 jan 2013, 11:09

Nekako je sve prošlo onako kako sam ja očekivao.

Dame imaju prednost. :mrgreen:
Sharapova isprašila Venus Williams i dopustila joj samo 4 gema.Valeria Savynikh nije mogla dalje od Flipkens koja ide na Sharapovu sada,tj. na siguran poraz.Bartoli se čudesno vratila u tie breaku prvog seta i osvojila ga,ali nije mogla više protiv Makarove.Kerber bez problema dobila talentovanu Keys,a Njemica Goerges uz dosta problema izbacila Zheng.
Na Li isprašila Cirsteu i uz 'znasekojitrojac' mogla bi biti četvrta učesnica polufinala ako ne bude nekih iznenađenja većih.

Što se muškaraca tiče,baš sve kako sam i mislio da će biti,stoga je kladionica bila drug prošle noći :mrgreen:
Čeh nije dao loš otpor Đokoviću,ali me iznenadilo što Querrey nije uzeo barem jedan set Wawrinki (to me i jedino iznenadilo).Meč Đoković-Wawrinka vrijedi pogledati.
Tipsa-Benneteau u 5 setova,kao što sam i očekivao.Benneteau je odličan igrač,ali Tipsa je nekako bio strpljiviji i bolje koristio svoje šanse i na kraju uspio dobiti.Over gemova zicer. :mrgreen:
K.Anderson-Verdasco isto u 5 setova i to je nagelo na stranu Andersona.Ključan je bio četvrti set gdje je Anderson dobio tie break i u petom počistio Verdasca.
Almagro i Nishikori rutinski po 3:0.Mislio sam da će Nishikori izgubiti barem jedan set,ali ništa od toga.
Berdych dere Melzera.Odličan meč,iako će se završiti u 3 seta.
Ferrer-Baghdatis je počelo.I to je spektakl,barem za mene.Očekujem jak otpor momka sa Kipra i odličan meč.
You'll never walk alone.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 18 jan 2013, 11:14

Berdych pomeo Melzera puno lakse nego sto sam ocekivao.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

BluesForever
Kontakt:

Post Postao/la BluesForever » 18 jan 2013, 11:16

S kim igra Federer naredni mec i kada. :?:
Champions League Winners 2012

1954-55,2004-05,2005-06,2009-10,2014-15,2016-2017...

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 18 jan 2013, 11:16

Sutra s TomiK-om. :mrgreen:

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 18 jan 2013, 11:26

Ajde Bagy. 8-)

Berdych ubjedljivo djeluje, ali i Melzer je bio ocajan. Wawrinka objasnio neke stvari Querreyu, odlican preokret Tipse.
Genius, outrageous, the best ever! RF!

EvoMene
Kontakt:

Post Postao/la EvoMene » 18 jan 2013, 11:28

Wawrinka je stari Noletov mušterija tako da ne očekujem rezultatski pretjerano zanimljiv meč. Eventualno bi prvi set mogao biti tijesan i tu bi Švajcarac možda mogao pružiti jači otpor. Sve posle će biti lakši trening.
Smoke Weed Everyday!

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.