Fudbalska reprezentacija Srbije

Crna Gora, Makedonija, Slovenija, Srbija

Moderatori/ce: geronimo,Devil,dubrava,Trigger,VanBasten

dscile
Kontakt:

Re: Fudbalska reprezentacija Srbije

Post Postao/la dscile » 06 sep 2016, 11:15

J*bat ga, sta god da se napise od strane mene kao cigana, znam da u dijelu populacije nece biti prihvaceno.

Ja i dalje ne vidim kako je to Rajkovic sinoc kiksao. Imao je sasvim dobru rolu. Kao sto sam vec napisao, jedine greske su bile ono izlijetanje na korneru i driblanje u dva navrata. I to mu se mora pod hitno izbaciti iz repertoara. Sve ostalo je korektno odradio. Odbranio ono sto se odbraniti moze, kod golova nista nije mogao uraditi.

Koliko god da ne cijenim Mladenovica kao igraca, on je juce bio medju boljim. Dosta su bolje na lijevom boku dijelovali on i Kostic u tandemu, nego na desnom Tadic i Rukavina. A bio je i vidljiv pad nakon ulaska Tosica.

Fali tu dosta Matic kao neko ko ce uzeti loptu kada je stoperi nemaju kome proslijediti.. neko ko od tih zadnjih veznih moze uzeti tu loptu i povuci napad.

I da.. nadam se da ce Gudelj ponovo poceti bojkovati reprezentaciju.

NeshaFCB
Kontakt:

Post Postao/la NeshaFCB » 06 sep 2016, 23:02

Mlada reprezentacija očekivano savladala Irsku.

Baboon
Kontakt:

Post Postao/la Baboon » 07 sep 2016, 01:48

golman je kloc
it's football day

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 07 sep 2016, 07:19

Rajković toplo-hladno. To ne čudi jer golman kasno zri.. Neka ga.
Kao što vidite Gudelj i Milivojević ne mogu nikako biti bolji igrači od SMS.. To su dva balvana obična
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

bluearmy
Kontakt:

Post Postao/la bluearmy » 07 sep 2016, 12:40

Sagrej u paru sa Maticem bi bio sigurno bolji tandem od ove dvojice. Pogotovo Gudjel, koji ne zna gdje mu je glava a kamoli lopta. :crazy:
FK Borac ⚫ FC Chelsea ⚫ FK Partizan

I gdje god da igras ...

Za nju bori se i pobjeđuje...

Za tebe se borba vodila žestoka Republiko Srpska zjenico iz oka...

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 07 sep 2016, 16:55

DANTES je napisao/la:Rajković toplo-hladno. To ne čudi jer golman kasno zri.. Neka ga.
Kao što vidite Gudelj i Milivojević ne mogu nikako biti bolji igrači od SMS.. To su dva balvana obična

daleko od toga da su njih dvojica loši igrači, ali se slažem da je tandem Matić-SMS, bolja opcija.
U Rajkovića imam puno povjerenje. Mlad je, nekad ga moraš gurnuti u vatru, što prije to bolje. Stojković je za naše uslove dobar golman, ali ne može do vijeka braniti.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

Tristan
Kontakt:

Post Postao/la Tristan » 07 sep 2016, 17:26

Ovo je izjava iz juna:
- Sergej Milinković - Savić je velika budućnost našeg fudbala, dobro je radio tokom ovih priprema, ali sistem u kome mi igramo jednostavno njemu ne odgovara i prednost trenutno imaju drugi igrači. Dogovorili smo se da se vrati u klub, a naravno pratićemo njegove partije, jer poseduje veliki talent - rekao je Muslin za sajt FSS.
Mozda ga pozove kad izgubimo i matematicke sanse za baraz, isto kao Miha kad je Matica vratio.
Jos jedan veliki problem je klasicni napadac kojeg nemamo, mozda pokusati sa Jovicem, Saponjicem, Cavricem, ne mogu biti gori od ovih trenutnih. :D
Java, dobio sam vizu,
java, pobjede u nizu,
java, igramo sa stilom,
java, na Gradskom sa Aston Vilom.

Paradajz
Kontakt:

Post Postao/la Paradajz » 07 sep 2016, 17:31

Ok, mora se priznati da se vidi mali boljitak napred u napadu sem Mitra koji je jos gori i deblji, ali je pozadi bas prava promaja. Irci su pokazali da kad hoce da napadnu, naprave dva-tri zicera olako. Nisam optimista naravno, Austrijanci i Welsani su mi jace ekipe od Iraca, koje mi nismo mogli kuci dobiti, a realno smo morali. Ide Moldavija i tu vec vidim opasnu muku.

Neka proba Muslin Ljajica napred da stavi jer Mitar postaje ono sto sam od njega i ocekivao, a ovaj Pavlovic mi je onako rotacija, ostale opcije ne bih komentarisao uopste. Kostic je u formi, a Tadica po pravilu ne bih dirao. Gruja i Matic u vezi, i eventualno jos jedan veznjak u zavisnosti sta Muslin zeli da nastavi da forsira, eto pominje se SMS, pa sto da ne on. Mislim da imamo finu bazu za 4-3-3, jos samo da definisemo odbranu, jer ono sto je izaslo protiv Iraca je bruka i sramota, Mladenovic i nekako, ostatak ekipe katastrofa, najvise prednjace Jagos (odakle ovog izvuce :? ) i Bane. Rukavina mi je pretanak bek i ako nemamo tu soluciju neka bar Bane igra da ga ne gledam vise kako se bruka na poziciji stopera, jer nikad istu nije umeo ni da igra.

Tristan
Kontakt:

Post Postao/la Tristan » 07 sep 2016, 17:42

Rukavina i nije bio toliko los, a ako bi ga vec mijenjali onda tu vidim samo Bastu kao mogucu (normalnu) opciju.
Java, dobio sam vizu,
java, pobjede u nizu,
java, igramo sa stilom,
java, na Gradskom sa Aston Vilom.

Avantii
Kontakt:

Post Postao/la Avantii » 07 sep 2016, 20:32

Shadows je napisao/la:
Avantii je napisao/la:Koji ba Stojkovic. Nadam se da taj vise nikad nece stati na gol reprezentacije. Rajkovic sasvim korektno, bice veliki golman.
Inace sasvim pristojno izdanje, pogotovo drugo poluvrijeme. Cim je usao Pavlovic umjesto one smlatine Mitrovica odmah se pocelo igrati nesto konkretnije. Vrhunska partija Kostica. Steta sto se nije uzelo 3 boda, ali dobro.
Sta sve covjek nece procitati. :wtf:
Upravo tako, svasta raja danas pise. Tako da sam morao reagovati na one tvoje gluposti.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 07 sep 2016, 22:16

Nije ovo bilo loše, osim zadnjih 15-ak minuta, isto kao da su fizički pali pa su irci radili šta im je volja. Tadić je igračina, ali Srbija već sad previše zavisi od njega. Stvorilo se dosta prilika, a ona za 3-1 je mogla riješiti meč, kazna je stigla sasvim zasluženo, a mogla je doći i ranije da je Long pogodio onaj zicer.

Bane se kritikuje onako po defaultu, ali i ovoga puta mislim opravdano.

Slijede dvije izuzetno teške utakmice i vidjećemo šta će na kraju biti. Moldavija se mora pobijediti ukoliko žele i pomisliti na minimalno drugo mjesto, a onda derbi protiv Austrije koja je po meni prvi favorit grupe. Ne znam zašto se utakmica igra na marakani, ali izgleda da domaći teren neće biti nikakva prednost reprezentaciji Srbije.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 07 sep 2016, 22:39

Virtu4l je napisao/la: Ne znam zašto se utakmica igra na marakani, ali izgleda da domaći teren neće biti nikakva prednost reprezentaciji Srbije.
Zato sto su ovi iz saveza uvijek bili poznati po racionalnim odlukama i pametnim potezima! Skrkaj sve u Bg, po mogucnosti na oranicu Marakane gdje i kada dodje 30 000, stadion bude poluprazan, a da ne pricamo o mizernim ciframa od 10-ak 000 ljudi za onakvu stadioncinu... :facepalm:
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

Shadows
Kontakt:

Post Postao/la Shadows » 08 sep 2016, 09:43

alan_kardec je napisao/la:Ništa specijalno nisam vidio u odnosu na igre iz prethodnih ciklusa. Najrealniji ishod je ovih 2:2.
Sve nešto stihijski sa jako malo izrađenih akcija, kamara jalovih dodavanja i centaršuteva koji su završavali na glavama Iraca. Imaće Muslin kamaru posla dok ne posloži neke stvari. Odbrana kriminal.
Slažem se sa @dscile koji iznad reče da će sljedeće dvije utakmice bitno uticati na ishod kvalifikacija. Moldavija noćna mora u najavi. Velšani su ih lagani riješili večeras a hoćemo li mi, pitanje je. Ako se ne dobije Moldavija, onda se i ne zaslužuje jedno od prva dva mjesta.

Shadows je napisao/la:Sta sve covjek nece procitati. :wtf:

Zaista simptomatično da osporavaš Mladenovića i Rajkovića. Ja znam i zašto. Iz onih najnižih, klubaških pobuda. Jadan ti. Kad bismo se svi spustili na tvoj nivo pa te priupitali što se ne sjeti, iz utakmice u utakmicu, kriminalnog Mitra, ili Rukavine, plus ovi padobranci koji upadaju ovdje, pitam se na šta bi ova tema ličila. :crazy:
Ne osporavam Rajkovica ali decko je kiksao.
Sto se Mladenovica tice on je i u JSL bio predmet ismijavanja navijaca Zvezde....

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 08 sep 2016, 10:13

Shadows je napisao/la: Sto se Mladenovica tice on je i u JSL bio predmet ismijavanja navijaca Zvezde....
Bio je i Maksimović pljuvan i osporavan kod nas, pa neki dan potpisa ugovor od 30 mil... ;)
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

Shadows
Kontakt:

Post Postao/la Shadows » 08 sep 2016, 10:32

Neuporedivi su.

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 08 sep 2016, 11:37

Zasto?! Oba su napredovali, doduse jedan manje, drugi vise, ali im je karijera svakako isla (ide) uzlaznom putanjom...Ja sam prvi pljuvao i ismijavao tog Mladenovića, ali djecko se pokazao u LŠ, stize do bundeslige...Korektno igra i ove reprezentativne meceve i realno ne vidim tu neko bolje resenje kada nema Kolarova!

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 08 sep 2016, 11:42

Pa realno i ne postoji bolje rijesenje, a i stvar zasto on izgleda kako izgleda u reprezentaciji jeste da nema puno defanzivnih obaveza kada igramo u onoj formaciji.. Ja koliko se sjecam, on je bio supalj u odbrani. Licno, jedva sam cekao da ode iz Zvezde, ali necu ga pljuvati po difoltu kada je bio dobar.

O Maksimovicu samo mogu reci da je zestoko precijenjen. Dobar igrac, ali daleko od onog koliko su ga platili.

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 08 sep 2016, 12:10

dscile je napisao/la:.
O Maksimovicu samo mogu reci da je zestoko precijenjen. Dobar igrac, ali daleko od onog koliko su ga platili.
Kao i 90 % danasnjih fudbalera! Ako on vrijedi 30 mil. onda bi Vidić danas bio 130 mil. To je neki njihov odnos u kvalitetu! ;)

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 08 sep 2016, 15:20

Na to sam i mislio.. Mada mi je svakako fascinantno, bez obzira na to sto se silne pare sada izdvajaju za igrace, da je neko iskesirao za njega toliko.

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 08 sep 2016, 15:58

Shadows je napisao/la:Ne osporavam Rajkovica ali decko je kiksao.
Sto se Mladenovica tice on je i u JSL bio predmet ismijavanja navijaca Zvezde....

Rajković nije kriv ni za prvi ni za drugi gol, kriva je kriminalna odbrana, to se jasno ko dan. Imao je nesigurnih intervencija, ali i par finih odbrana. Po meni je protiv Iraca u timu Srbije bilo daleko lošijih igrača od njega.
Mladenović nekad i Mladenović sad, su dva različita pojma, objasnio je @marconato, da ne ponavljam.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

Odgovori

Natrag na “Fudbal u regionu”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.