Bundesliga
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
-
- Kontakt:
Re: Bundesliga
ne lupetajte gluposti, Reus neće nigdje, barem ne do ljeta !!
Agieren statt reagieren
- Omerbavarac
- Kontakt:
Nakon niza spekulacija, Berlinci su dobili novog trenera.
Skibbe je taj sretnik koji ce naslijediti Babbela, nakon sto je ovaj dobio otkaz zbog navodne svadje sa generalnim menadzerom.
Skibbe je taj sretnik koji ce naslijediti Babbela, nakon sto je ovaj dobio otkaz zbog navodne svadje sa generalnim menadzerom.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
Skibbe mi se čini kao dobar izbor, ima nekakvu facu mislioca, ono naborano čelo dokazuje kako on kao uvijek nešto konta, misli, sređuje moguće kombinacije po glavi.
U Frankfurtu je niz godina radio dobar posao, mislim da se njegov profil baš poklapa sa onim Herthinim, te vjerujem da će raditi još bolji posao od Babela, kao da je kod Marcusa nestalo energije, želje, a Hertha ima jedan dobro sastavljen tim, ima tu kvaliteta.

U Frankfurtu je niz godina radio dobar posao, mislim da se njegov profil baš poklapa sa onim Herthinim, te vjerujem da će raditi još bolji posao od Babela, kao da je kod Marcusa nestalo energije, želje, a Hertha ima jedan dobro sastavljen tim, ima tu kvaliteta.
U skladu sa svojim mogucnostima odlican izbor Herthe na poziciji trenera. Skibbe ima dosta iskustva i siguran sam da se s njim Hertha moze drzati u sredini tabele, ali za nesto vise Skibbe ni ekipa nemaju kvalitet. Takodjer sam misljenja da Bruchhagen nije otpustio Skibbea da bi Frankfurt danas igrao u Bundesligi. Skibbe je idealan trener za ekipe kojima je cilj sredina tabele i da nemaju brige o opstanku u drustvu najboljih.
@ Klare
ja ne vjerujem da ce biti bolji od Babbela, jer je isti dokazao svoj kvalitet vec u VfB-u i u Herthi i samo je pitanje vremena kada ce ponovo preuzeti nekog Bundesligasa. Po meni su Stuttgart ili Leverkusen njegove nove destinacije.
@ Klare
ja ne vjerujem da ce biti bolji od Babbela, jer je isti dokazao svoj kvalitet vec u VfB-u i u Herthi i samo je pitanje vremena kada ce ponovo preuzeti nekog Bundesligasa. Po meni su Stuttgart ili Leverkusen njegove nove destinacije.
"My Favorite Ring is Always the Next One"
Skibbe je dobar posao radio ko pomoćnik Vollera u elfu, dobar posao radio u Leverkusenu, Eintrachtu-tu je raskid bio onako čudan, tako da čovjek zna radit svoj posao. On bi čak u neko dogledno vrijeme mogao Herthu i u evropsko takmičenje uvest. Ove sezone prije svega treba stabilizovat ekipu, osvojit neko sigurno mjesto u sredini i probat u kupu što dalje otići. Dugo u Berlinu sanjaju o finalu na svom stadionu, pa ako bi to Skibbeu pošlo za rukom to bi bila ogromna stvar 

Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Hebote zivot ko ce izdrzati jos mjesec dana bez bundeslige. Slazem se sa Beckenbauerom da u DFL-u moraju nesta mjenjati i da pauza moze maksimalno trajati 15 dana pred Bozicne i Novogodisnje praznike. Za mene bi idealno rjesenje bilo kada bi se Bundesliga prosirila na 20 klubova tako bi dobili jos dodatna cetiri kola.
-
- Kontakt:
mislim da ne bi bilo to to da se bundesliga proširi.. al slažem se, bit će teško dočekat nastavak bundeslige
Agieren statt reagieren
Pa vjerovatno je imao nešto u glavi, pa nije htio produžiti ugovor s klubom koji je njegova srodna duša, tu je tetovaža dame iz Berlina.amerosm je napisao/la:ja ne vjerujem da ce biti bolji od Babbela, jer je isti dokazao svoj kvalitet vec u VfB-u i u Herthi i samo je pitanje vremena kada ce ponovo preuzeti nekog Bundesligasa. Po meni su Stuttgart ili Leverkusen njegove nove destinacije.

Da li će se Skibbe pokazati boljim izborom ostaje da vidimo. Kad sam to rekao mislio sam na Babela da kod njega nekako prebrzo dođe do zasićenja, u Stuttgartu radio sjajan posao, skoro ga proglasili budućim trenerom numero one, a onda strmoglav pad

Prošle godine sa Herthom se suvereno prošetao Cvajtarom, a nakon samo godinu dana željan je novih izazova

Imaju solidnu ekipu, rekao bih dosta dobru, a sad sve zavisi kako će ekipa reagovati dolaskom novog trenera

Zanimljiva je ovo sezona, kako u borbi za titulu i raspodjelu karata za Evropu, tako i u raspodjeli karata za Cvajtaru

Mainz i Nurnberg mi malo odskaču, tako da bi njih volio zadržati.
Slažem se!amerosm je napisao/la:Hebote zivot ko ce izdrzati jos mjesec dana bez bundeslige. Slazem se sa Beckenbauerom da u DFL-u moraju nesta mjenjati i da pauza moze maksimalno trajati 15 dana pred Bozicne i Novogodisnje praznike. Za mene bi idealno rjesenje bilo kada bi se Bundesliga prosirila na 20 klubova tako bi dobili jos dodatna cetiri kola.

Nekako se ovako gubi na draži, dok je Engleska prava poslastica što se toga tiče, navijači uživaju, pakleno se igra, imaju još 2 kupa, rotacije, krpljenje kadra, praznici, snijeg, kiše, susnježice

Eto kad smo već kod ovoga da pitam zašto se to ne uradi

WhyPale_Companion je napisao/la:mislim da ne bi bilo to to da se bundesliga proširi..

@ Klare
Babbel je vrlo ambiciozan trener. U Stuttgartu kada je preuzeo ekipu od Veh-a je dokazao svoj kvalitet i odveo ih u drugom dijelu sezone do kvalifikacija za LP, iako ekipu nije smio voditi bez odgovarajuce trenerske licence koji nije posjedovao < ali su radili dobre stare veze na relaciji Sammer - Stuttgart >. Tada mu je od strane DFB-a odobreno da moze trenirati VfB i u narednoj sezoni pod uslovom da uporedo mora zavrsiti trenersku skolu u Kölnu kako bi dobio odgovarajucu licencu, no medjutim to je bilo kobno i po njega i po ekipu jer je bio sedmicno samo prisutan na dva treninga sto se odrazilo i na rezultate ekipe i uprava je mislila da mora reagovati.
Nakon zavrsteka trenerske licence preuzima Herthu i bez vecih problema je ponovo vraca u drustvo najboljih. Jedan od njegovih uslova za produzenje ugovora je da mu Preetz i uprava obezbjede nova sredstva za pojacanja jer kako on sam kaze "nije zelio stajati u mjestu", no to mu Hertha nije mogla garantovati zbog dugova koje je napravio Dieter Hoeness. Preetz mu je dao ulitimatum do Bozica da produzi ugovor, koji on nije prihvatio i jedini logicni potez je bio da svako krene svojim putem.
Sto se tice borbe za odredjene pozicije u Bundesligi to je nezahvalno prognozirati, jer sjetimo se Vukojebine 2009.godine, ili Frankfurta od prosle godine. Ne bi me cudilo da neka ekipa koja je trenutno u sigurnoj zoni u drugom dijelu sezone upadne u borbu za opstanak, a u protivnom neka ekipa koja je trenutno u go... da se ukljuci u borbu za Evropu. Stuttgart je vec tri puta dokazao da je dovoljna jedna kvalitetna polusezona da zavrsis u gornjem dijelu tabele.
@ pale
i mene bas interesuje razlog zasto si ti protiv prosirenja Bundeslige, jer kada se sve sabere ima vise stvari ZA nego PROTIV.
Babbel je vrlo ambiciozan trener. U Stuttgartu kada je preuzeo ekipu od Veh-a je dokazao svoj kvalitet i odveo ih u drugom dijelu sezone do kvalifikacija za LP, iako ekipu nije smio voditi bez odgovarajuce trenerske licence koji nije posjedovao < ali su radili dobre stare veze na relaciji Sammer - Stuttgart >. Tada mu je od strane DFB-a odobreno da moze trenirati VfB i u narednoj sezoni pod uslovom da uporedo mora zavrsiti trenersku skolu u Kölnu kako bi dobio odgovarajucu licencu, no medjutim to je bilo kobno i po njega i po ekipu jer je bio sedmicno samo prisutan na dva treninga sto se odrazilo i na rezultate ekipe i uprava je mislila da mora reagovati.
Nakon zavrsteka trenerske licence preuzima Herthu i bez vecih problema je ponovo vraca u drustvo najboljih. Jedan od njegovih uslova za produzenje ugovora je da mu Preetz i uprava obezbjede nova sredstva za pojacanja jer kako on sam kaze "nije zelio stajati u mjestu", no to mu Hertha nije mogla garantovati zbog dugova koje je napravio Dieter Hoeness. Preetz mu je dao ulitimatum do Bozica da produzi ugovor, koji on nije prihvatio i jedini logicni potez je bio da svako krene svojim putem.
Sto se tice borbe za odredjene pozicije u Bundesligi to je nezahvalno prognozirati, jer sjetimo se Vukojebine 2009.godine, ili Frankfurta od prosle godine. Ne bi me cudilo da neka ekipa koja je trenutno u sigurnoj zoni u drugom dijelu sezone upadne u borbu za opstanak, a u protivnom neka ekipa koja je trenutno u go... da se ukljuci u borbu za Evropu. Stuttgart je vec tri puta dokazao da je dovoljna jedna kvalitetna polusezona da zavrsis u gornjem dijelu tabele.
@ pale
i mene bas interesuje razlog zasto si ti protiv prosirenja Bundeslige, jer kada se sve sabere ima vise stvari ZA nego PROTIV.
- spielführer_21
- Kontakt:
Ja mislim da će u europskom nogometu u budućnosti biti tendencija skraćivanje prvih liga sa 20 klubova na 18.. Prosto zbog kalendara koji je pretrpan i sve je više povreda, igrači ne mogu izdržati takav tempo, dobitnici su samo oni klubovi s najširom klupom. BL ne treba proširivati ligu, čak joj manja liga može biti prednost u odnosu na ostale. A ponavljam, za 5-6 godina će i ostale lige ozbiljno razmisliti u smanjenju broja klubova.
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4
@amerosm: Jesi to ti zacrtao sebi da će Labadia dobit otkaz u Stuttgartu?
Vidim nekoliko puta spominješ Babbela kao mogućeg trenera Švaba. Ne znam sad šta se sve može dešavat ali na osnovu čega misliš da će nogirat Labadiju (ako tako stvarno misliš
)? Po meni sezona za Stuttgart ide solidno i u skladu sa njihovim mogučnostima.

Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
-
- Kontakt:
spielführer_21 je napisao/la:Ja mislim da će u europskom nogometu u budućnosti biti tendencija skraćivanje prvih liga sa 20 klubova na 18.. Prosto zbog kalendara koji je pretrpan i sve je više povreda, igrači ne mogu izdržati takav tempo, dobitnici su samo oni klubovi s najširom klupom. BL ne treba proširivati ligu, čak joj manja liga može biti prednost u odnosu na ostale. A ponavljam, za 5-6 godina će i ostale lige ozbiljno razmisliti u smanjenju broja klubova.

Agieren statt reagieren
- Omerbavarac
- Kontakt:
Evo Podolski pred potpisivanjem novog ugovora sa Jarcevima.
Koln je obnovio suradnju sa REWE kompanijom tako da bi dio novca trebao leci u Lukasov dzep.
Sto se tice lige, ja svakako nisam za njeno prosirenje.
Ne bih zelio da jos jednog Augsburga ili St. Paulija gledam u drustvu najboljih.
Koln je obnovio suradnju sa REWE kompanijom tako da bi dio novca trebao leci u Lukasov dzep.
Sto se tice lige, ja svakako nisam za njeno prosirenje.
Ne bih zelio da jos jednog Augsburga ili St. Paulija gledam u drustvu najboljih.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
Prosirenje lige bi bila cista glupost, treba povecat kvalitet ne kvantitet dobro je omer rekao sta imamo od jednog augsburga st paulia i takvih ?
BvB Echte Liebe !!!
-
- Kontakt:
baš to, jebote ko bi opet st. pauli gledao kako ga napucavaju...
Agieren statt reagieren
- spielführer_21
- Kontakt:
E jbga sad, šta ste svi na St.Pauli napali? Nisu oni slučajno ušli u BL i nadam se opet će, to su učinili dobrim igrama kao i ostali. Uostalom igrali su odlično nekih 23-4 kola i onda su pali isključivo zbog kratke klupe.Pale_Companion je napisao/la:baš to, jebote ko bi opet st. pauli gledao kako ga napucavaju...
Skraćenje lige je nepotrebno i ko god uđe u BL koja broji 18 klubova zaslužio je da bude tu!
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Definitivno nisam za proširenje lige kao ni za skraćenje , trenutni broj od 18 timova je sasvim optimalan.
1974---1975---1976---2001---2013---2020
St. Pauli mi je uvijek bio simpatična ekipa i ekipa koja nikad nije ni u kakvom segmentu pogoršavala bundesligu, naprotiv, oni su za mene uvijek osvježenje, a onda imamo i dodatni derbi nabrijan emocijama, kud će te bolje
A proširenje mislim prije da nije potrebno, ma oko toga trenutno nemam neko mišljenje

A proširenje mislim prije da nije potrebno, ma oko toga trenutno nemam neko mišljenje

Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
@ effe_sa
citajuci forum Svaba sam stekao taj utisak, i mislim da je utakmica protiv HSV-a mu dala tracak nade da opstane na klupi VfB-a. Nisu zadovoljni zalaganjem ekipe, nacinom na koji ekipa igra, poneki igraci su digli opet uzbunu protiv Labbadie - koji izgleda nikad nece nauciti iz svojih gresaka - zatim u posljednjih osam utakmica imaju samo jednu pobjedu itd itd. Misljenja sam da ce o njegovoj sudbini odluciti prva tri kola proljetnog dijela prvenstva i ukoliko VfB tu ne osvoji minimalno 4 boda slijedi mu otkaz, jer ne treba zaboraviti da mogu lahko upasti u borbu za opstanak. Uostalom samo pogledaj tabelu od pocetka sezone i koliku su imali prednost u odnosu na HSV i kolika iznosi sada. Po meni opasno mu se trese stolica.
Sto se tice prosirenja lige samo cu reci para vrti gdje burgija nece. Samo procitajte novi zakon koji je donijela EU sto se tice TV prava i vidjecete da ce Bundeliga biti primorana prosiriti ligu radi sponzora i dobiti od ulaznica za klubove.
citajuci forum Svaba sam stekao taj utisak, i mislim da je utakmica protiv HSV-a mu dala tracak nade da opstane na klupi VfB-a. Nisu zadovoljni zalaganjem ekipe, nacinom na koji ekipa igra, poneki igraci su digli opet uzbunu protiv Labbadie - koji izgleda nikad nece nauciti iz svojih gresaka - zatim u posljednjih osam utakmica imaju samo jednu pobjedu itd itd. Misljenja sam da ce o njegovoj sudbini odluciti prva tri kola proljetnog dijela prvenstva i ukoliko VfB tu ne osvoji minimalno 4 boda slijedi mu otkaz, jer ne treba zaboraviti da mogu lahko upasti u borbu za opstanak. Uostalom samo pogledaj tabelu od pocetka sezone i koliku su imali prednost u odnosu na HSV i kolika iznosi sada. Po meni opasno mu se trese stolica.
Sto se tice prosirenja lige samo cu reci para vrti gdje burgija nece. Samo procitajte novi zakon koji je donijela EU sto se tice TV prava i vidjecete da ce Bundeliga biti primorana prosiriti ligu radi sponzora i dobiti od ulaznica za klubove.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.