FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
-
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
Jucerasnja utakmica mi je zaista fascinantna.
Utakmica u kojoj imas priliku da preteknes rivala i da dodjes do treceg mjesta Denis mijenja formaciju, totalno razbija "uigranost" ekipe i rezultat je ocekivan.
Zapoceli smo utakmicu sa TRI stopera, zavrsili utakmicu sa dva vezna koja su na kraju pokrivala poziciju stopera i mi se pitamo zasto primamo puno golova.
Dakle zapocnes utakmicu sa Sukilovicem, Karamarkom i Cavnicem na stoperskim pozicijama, drugo poluvrijeme ti stopere igraju Karjasevic i Lagumdzija, pa ovo niko ne bi uradio. Odbrana je stub svake ekipe i mijenja se samo ako moras, a mi juce 90 minuta nismo imali ISTI stoperski par, pa do koga je nego do trenera.
Ako zelis probati novu formaciju pa jarane organizuj sredinom sedmice prijateljsku utakmicu protiv Unisa, Pofalickog ili neke trece ekipe pa uigravaj novu formaciju, ne mozes to raditi u zvanicnoj utakmici.
Kako imamo "glupe" igrace vidjelo se juce kod treceg gola Sirokog, nasa TRI igraca idu na Jukica koji jednim dodavanjem izbacuje svu trojcu i pravi priliku svojoj ekipi gdje imaju 2 na 1 i naravno postizu gol.
Pa djeca u pionirima ne trce svi na loptu vec se tacno zna kako se udvaja koji igrac a sta rade ostali, a ne mi juce ko sivonje svi trce na loptu.
P.S. vidim da se suska da je Denis bivsi, zna li se ko su alternative ?
Utakmica u kojoj imas priliku da preteknes rivala i da dodjes do treceg mjesta Denis mijenja formaciju, totalno razbija "uigranost" ekipe i rezultat je ocekivan.
Zapoceli smo utakmicu sa TRI stopera, zavrsili utakmicu sa dva vezna koja su na kraju pokrivala poziciju stopera i mi se pitamo zasto primamo puno golova.
Dakle zapocnes utakmicu sa Sukilovicem, Karamarkom i Cavnicem na stoperskim pozicijama, drugo poluvrijeme ti stopere igraju Karjasevic i Lagumdzija, pa ovo niko ne bi uradio. Odbrana je stub svake ekipe i mijenja se samo ako moras, a mi juce 90 minuta nismo imali ISTI stoperski par, pa do koga je nego do trenera.
Ako zelis probati novu formaciju pa jarane organizuj sredinom sedmice prijateljsku utakmicu protiv Unisa, Pofalickog ili neke trece ekipe pa uigravaj novu formaciju, ne mozes to raditi u zvanicnoj utakmici.
Kako imamo "glupe" igrace vidjelo se juce kod treceg gola Sirokog, nasa TRI igraca idu na Jukica koji jednim dodavanjem izbacuje svu trojcu i pravi priliku svojoj ekipi gdje imaju 2 na 1 i naravno postizu gol.
Pa djeca u pionirima ne trce svi na loptu vec se tacno zna kako se udvaja koji igrac a sta rade ostali, a ne mi juce ko sivonje svi trce na loptu.
Gledam tabelu nesto i vidim imamo vec vise pobjeda od pitara mi 18, a oni 17
Odbranu da zategnemo i bice to dobro
Odbranu da zategnemo i bice to dobro
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
-
- Kontakt:
Dobro pitanje. Šta bi po tebi bio cilj sljedeće sezone bez obzira ko bude na klupi?zeljovolimte je napisao/la: ↑19 maj 2025, 08:42Dovoljna satisfakcija mi je da su Rikelme i Pablo bili za ostanak Arapa, a nek sam neprijatelj kluba jeer sam bio da ta ubleha ode i oni koji su ga doveli.ZeljeznicarUberAlles je napisao/la: ↑19 maj 2025, 01:45Akrapovićevi uspijesi prije Željezničara? Doveo klub do zone ispadanja, apsolutni idiot, čime je zaslužio da sjedne na klupu Željezničara, a kamoli da ostane na njoj nakon onakvih rezultata?Mamba21 je napisao/la: ↑19 maj 2025, 01:14
Pa mogli smo ostaviti i Akrapovića ili Kostića ili čak onog Arapa da tražimo kontinuitet? Nismo im dali šansu.
Nemamo pare? Treba li da izvlacim izjavu Dangubića?
Mirčevski ? Trograncic? Jel to dzaba igraju, duše drage, vole klub, svaka čast.
Preuzeo ekipu koja je bila puna samopouzdanja, koja nije izgubila 6 utakmica u nizu?
Pričate o njemu kao o nekom treneru sa vrhunskom karijerom, a uspjeh mu uveo Gošk ili koga već u prvu ligu.
Kostić 6 kola 7 bodova, molili svi dušmani da lik ostane trener.
Arap? Uozbilji se, takvi ne mogu voditi Željezničar plus kad je otišao bili jedno mjesto iznad zone ispadanja, sad već i gluposti lupaš. Liku prvi profesionalni posao i da ovakav klub vodi…
Niko od njih nije dokazano ništa iza sebe imao da vodi Željezničar sem Denisa koji je u ovoj posranoj ligi sa onakvim Posušjem pravio dar-mar pa i nas lijepo naguzio, doduše ko tad nije. 60+ bodova sa ovim parmacima i kriminalnim suðenjem, dan te **** pa ja fakat ne znam jeste li vi normalni, koliko je to još trebalo pa da budete zadovoljni?
Pričaš gore o kupu i laganom žrijebu, kakve veze ima lagani žrijeb i ispadanje u polufinalu ili u 1/4 ili 1/8 ili 1/16 kad u finalu nisi imao šanse ni protiv bilo koje od top 3 ekipe jer su daleko ispred nas po pitanju svega. Široki kakav god bio je ekipa koja nama svakako oduvijek ne leži, ja sam najviše njih htio izbjeći u polufinalu.
EDIT: Pa pogledaj legendo minute juniora prošle i ove sezone, valjda vidiš neka odstupanja…
Denis je i te sezone zavrsio iza nas kad je pravio "dar-mar".
Pored stimanja sa Zrinskim (5-0), Posusjem i sad Sirokim trebamo ga ostaviti?
Ove gore ti je naveo kroz ironiju o kontinuitetu. Nemas ti sta traziti kontinuitet sa Akrapovicem, Arapom ili Coricem.
Evo sve i da ga ostavimo. Sta je cilj iduce sezone?
Željezničar za život cijeli!
- gegenpressing
- Kontakt:
Što je najluđe,bolje se Karjašević pozicionira i iznosi lopte nego svi stoperi zajedno.itatabisine je napisao/la: ↑19 maj 2025, 09:17Jucerasnja utakmica mi je zaista fascinantna.
I slažem se da su igrači glupani posebne vrste,ali i tom glupanu se neke stvari daju objasniti.
Brohra ribo se...
Treba Velez pustiti sljedece kolo jer smo mi svoj posao odradili! Treba biti principjelan do kraja...
Ker koji je davao utakmice Hrvatima je otjeran!! Dino Djurbuzović je novi šef!!!
- mamonelafo
- Kontakt:
Evo, otišao je Denis. Jedva čekam da vidim ko će novi doći, kakva ćemo pojačanja dovesti i s kojim ćemo 'budžetom' raspolagati.
Bravo Tunovicu, legendo, idemo jako. Jasna vizija.
Bravo Tunovicu, legendo, idemo jako. Jasna vizija.
FK ŽELJEZNIČAR! MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!
Jači od ratova, režima i partija!
Jači od ratova, režima i partija!
Prestajem pratiti ovaj cirkus od kluba, makar na godinu dana
63. minut, Švicarska vodi Italiju 2:0, a ono
“Publika u Berlinu se očito zabavlja meksičkim valom”
Velid Spaho
Željezničar za život cijeli!💙
“Publika u Berlinu se očito zabavlja meksičkim valom”
Velid Spaho
Željezničar za život cijeli!💙
-
- Kontakt:
Odmah dovesti nekog vojnika kluba i siguran sam da cemo se boriti za titulu iduce sezone, a sto da ne i kup...
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
- Riquelme1921
- Kontakt:
Eh eto. Sada više nema Denisa, hvala mu na svemu.
Ali šta su alternative? I da, ko god dođe na to mjesto nadam se da će dovesti svoje pomoćnike jer ovo sa Joldićem i Alihodzićem samo vrijeđa moju inteligenciju.
Ali šta su alternative? I da, ko god dođe na to mjesto nadam se da će dovesti svoje pomoćnike jer ovo sa Joldićem i Alihodzićem samo vrijeđa moju inteligenciju.
Grupa iznad svakog pojedinca.
Stvarno ovaj klub je postao bolesna sredina nije Denis bio savršen imao je i on kikseva (kup Široki )ali je napravio maks sa ovim timom i sad opet ide neki vojnik kluba pa opet borba za opstanak.
Željezničar,Los Angeles Lakers,Mamba 8,24 Arsenal
Sretno šefe i sve najbolje u karijeri, nisi ti za ovaj cirkus.
Idemo sad sa vojnicima kluba u novu sezonu, bićemo prvi a i kupa osvajači.

Idemo sad sa vojnicima kluba u novu sezonu, bićemo prvi a i kupa osvajači.

Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
doveo nas sa nicim od ekipe do evrope, nekoliko gresaka ali zasluzio je zavrsiti sezonu, sad ostajemo bez trenera pred evropu.
Jel moguce da su uhljebi dali covjeku otkaz pred sami kraj sezone a vjv je najveci cilj ispunjen Evropa, pa sta oni hoce ????
Crni Cerak 🐦⬛
trebaju nam nasi ljudi jer nasim ljudima znamo **** majke najsladje
debili svi prizivaju adzema zbog kojega svi imamo sijede na glavi i kojemu se trece koljeno u familiji prozivalo jbt 15ak godina sve jedna te ista imena vrtimo od igraca i trenera i ocekujes nesto pa kako jbt
Nije htio da pusti Veležu zato sto je radio za Široki... Čovjek je rekao da nece navijati za Sarajevo u Kupu iako bi to znacilo izlazak u Evropu za Zelju. Čorić je direktno radio protiv klubba.
uveo Zelju u evropu ovu sezonu a otkaz, gdje logika???
"Ali, kad dođeš u Zenicu, ne da ti se ne igra, više ti se ni ne živi" : ivica osim za jutarnje novine
Nikad ovo nece izdobriti dok se ne nadje vlasnik svake sezone ista priča kamion novih loših igraca i po 2 3 trenera u toku sezone.
Željezničar,Los Angeles Lakers,Mamba 8,24 Arsenal
IDII IDII NEZNALICE DAA NE VIDIIM TVOJE LICEEE!!!!
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!
Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot], HordeSaSjevera, Levin, WeekendOffender i 24 gosta.