Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
pozz forumasi novi sam na forumu kosarkom se bavim od malih nogi aa i trenirao sam prije,ovaj forum pratim vec sigurno 2 godine,ali eto tek sad sam odlucio da se registrujem i da iznesem svoje misljene o nasoj kosarci i trenutnoj repki.boze moj nismo bog zna sta al treba cijenit ovo sto imamo a nije kao mi bosanci odma osudjuj svoje i udri motkama i kamenjem po meni imamo vrlo solidnu repku koja moze napraviti iznenadjenje turnira na euru u sloveniji.
ja bi iznio neko svoje viđenje sastava u sloveniji.
1:Zack Wright(sve rijeci su suvisne),Nemanja Gordic(on nam moze pomoci da popunimo sve sto nam nedostaje moze igrat i 2),Armin Avdibegovic(mnogi ce rec da je los al covjek radi svoj posao kako mu se kaze i zasluzuje poziv),Branislav Ratkovica(kako sam procitao negdje se i on spominje kao moguce pojacanje na EP bio bi nam bas od koristi u vanjskoj liniji)
2:Muhamed Pasalic(popunio bi bas ono sto nam nedostaje),Nemanja Mitrovic(moze on puno bolje od ovog trenutno sad),Diego Kapelan(pozvati momka dat mu jos jednu sansu ja msm da je zasluzuje),Dalibor Peršić(ne ide mu al veliki je borac na terenu znam to sigurno igrali smo zajedno i trenirali)
3:Fahro Alilhodžic(djecko izgleda kao veliki talenat igra odlicno ima raspon ruku velik sve u svemu ogromno pojacanje),Ante Masic(meni iskreno najdrazi lavlje srce na terenu),Nihad Đedovic(on mora svatit da mora igrat sa teletovicem zajedno a ne natjecati se sa njim),Nedim Buza(njega obavezno pozvati na pripreme bar nek uci od starijih a imali bi i u njemu solidnu rolu)
4:Mirza Teletovic(bez njega nista),Boris Savovic(ako odluci za nas dobili smo sve sto nam trenutno nedostaje),Edin Bavcic(po meni ne zasluzuje poziv sadasnjim (ne)igrama ali treba se sjetit kako je odigrao neke utakmice pa ga svakako uzeti u obzir),Adnan Hodzic(zasto ne pozvati momka i dat mu jos jednu sansu nek pokaze sta zna a ja sam siguran da zna puno toga)
5:Ognjen Kuzmic(po meni najbolji centar nas trenutno obavezno ga pozvati i drzati ga u igri od pocetka do kraja),Elmedin Kikanovic(sa njim sam trenirao i igrao on je zvijer od kosarkasa sto se tice poena ali skok odbrana snaga sve 0 i to mora popravit) ,Nedzad Sinanovic(moze on postici i po 25 poena i imati 20 skokova ali treba samo biti njegov dan svakako da zasluzuje poziv),Jusuf Nurkic(za njega vazi kao i za buzu aa svakako da moze i dodatno pomoc i on u nekim utakmicama)
eto toliko od mene i mislim da bi svih ovih 20 igraca trebalo pozvati na pripreme jedino ako aco ne nadje neke bolje a ja znam da od ovih boljih mi nemam
ja bi iznio neko svoje viđenje sastava u sloveniji.
1:Zack Wright(sve rijeci su suvisne),Nemanja Gordic(on nam moze pomoci da popunimo sve sto nam nedostaje moze igrat i 2),Armin Avdibegovic(mnogi ce rec da je los al covjek radi svoj posao kako mu se kaze i zasluzuje poziv),Branislav Ratkovica(kako sam procitao negdje se i on spominje kao moguce pojacanje na EP bio bi nam bas od koristi u vanjskoj liniji)
2:Muhamed Pasalic(popunio bi bas ono sto nam nedostaje),Nemanja Mitrovic(moze on puno bolje od ovog trenutno sad),Diego Kapelan(pozvati momka dat mu jos jednu sansu ja msm da je zasluzuje),Dalibor Peršić(ne ide mu al veliki je borac na terenu znam to sigurno igrali smo zajedno i trenirali)
3:Fahro Alilhodžic(djecko izgleda kao veliki talenat igra odlicno ima raspon ruku velik sve u svemu ogromno pojacanje),Ante Masic(meni iskreno najdrazi lavlje srce na terenu),Nihad Đedovic(on mora svatit da mora igrat sa teletovicem zajedno a ne natjecati se sa njim),Nedim Buza(njega obavezno pozvati na pripreme bar nek uci od starijih a imali bi i u njemu solidnu rolu)
4:Mirza Teletovic(bez njega nista),Boris Savovic(ako odluci za nas dobili smo sve sto nam trenutno nedostaje),Edin Bavcic(po meni ne zasluzuje poziv sadasnjim (ne)igrama ali treba se sjetit kako je odigrao neke utakmice pa ga svakako uzeti u obzir),Adnan Hodzic(zasto ne pozvati momka i dat mu jos jednu sansu nek pokaze sta zna a ja sam siguran da zna puno toga)
5:Ognjen Kuzmic(po meni najbolji centar nas trenutno obavezno ga pozvati i drzati ga u igri od pocetka do kraja),Elmedin Kikanovic(sa njim sam trenirao i igrao on je zvijer od kosarkasa sto se tice poena ali skok odbrana snaga sve 0 i to mora popravit) ,Nedzad Sinanovic(moze on postici i po 25 poena i imati 20 skokova ali treba samo biti njegov dan svakako da zasluzuje poziv),Jusuf Nurkic(za njega vazi kao i za buzu aa svakako da moze i dodatno pomoc i on u nekim utakmicama)
eto toliko od mene i mislim da bi svih ovih 20 igraca trebalo pozvati na pripreme jedino ako aco ne nadje neke bolje a ja znam da od ovih boljih mi nemam
jel Kikan jos igra u Eniseyu? Maloprije bila neka utakmica na SK-u Enisey-Zalgiris a nigdje fraera
armin dju je napisao/la:jel Kikan jos igra u Eniseyu? Maloprije bila neka utakmica na SK-u Enisey-Zalgiris a nigdje fraera
http://sportsport.ba/ino_kosarka/zalgir ... vica/94527" onclick="window.open(this.href);return false;
nisi ti to care dobro vidio
-
merdanovic
- Kontakt:
Evo jos statistike od ABA lige ne znam na koju bi temu pisao pa cu na ovu:
Ante Mašić 6poena ,1skok
Alen Omić 0poena,4skoka
Ratko Varda 20poena,5skokova
Filip Adamović 9poena,1skok,4asistencije
Josip Naletilić 4poena,2asistencije
Dalibor Peršić 18poena,1skok,2asistencije,3ukradene lopte
Bariša Krasić 14poena
Jozo Brkić 5poena,5skokva,2ukradene
Nemanja Gordić 9poena,1skok,3asistencije,1ukradena
Boris Savović 13poena,6skokova,asistencije
Emir Sulejmanović -nije nastupio
Jusuf Nurkić-nije nastupio
Milan Milošević -nije nastupio
Kroz ABA ligu nakon 14.kola koja sam pratio definitivno svi koji prate složit će se da poziv u reprezentaciju zaslužuje Filip Adamović iz Igokea-e.Vrijedi i dodati Gordića koji je prošli meč odigrao jako dobro uz malo slabiji šut ali imao je lijepih ulaza.
Ratko Varda,Bariša Krasić,Jozo Brkić-oni pozive vjerovatno nece dobiti
Također Nurkiću je minuteža skroz mala,Omić u Olimpiji već bolje stoji ,što nije slučaj sa Sulejmanovićem za kojeg ima vremena.
Milan Milošević u poređenju sa prošlom sezonom jako malo igra.
Boris Savović jedan od najboljih igrača u ligi,veliki borac,brdo skokova pokupi,zna pogoditi 3cu i svi su se mogli uvijeriti da je on kvalitet za reprezentaciju ukoliko bude htio da igra.
Ante Mašić imao je nekih partija po 15-16 poena,a istina i minutaža mu nije baš bila velika,dok je po meni Dalibor Peršić najpotcijenjeniji igrač u Širokog ,večeras je odigrao vrhunski protiv Igokea-e uz šut za 3 poena 6 od 9.
Ostaje nada da će kroz naredni period upasti još jedan klub u ABA ligu koji će razvijati naše bosanske talente(prije svega mislim na Spars iz Sarajeva) i da ce taj klub raditi nešto što radi Budućnost iz Podgorice za Crnu Goru.
Ante Mašić 6poena ,1skok
Alen Omić 0poena,4skoka
Ratko Varda 20poena,5skokova
Filip Adamović 9poena,1skok,4asistencije
Josip Naletilić 4poena,2asistencije
Dalibor Peršić 18poena,1skok,2asistencije,3ukradene lopte
Bariša Krasić 14poena
Jozo Brkić 5poena,5skokva,2ukradene
Nemanja Gordić 9poena,1skok,3asistencije,1ukradena
Boris Savović 13poena,6skokova,asistencije
Emir Sulejmanović -nije nastupio
Jusuf Nurkić-nije nastupio
Milan Milošević -nije nastupio
Kroz ABA ligu nakon 14.kola koja sam pratio definitivno svi koji prate složit će se da poziv u reprezentaciju zaslužuje Filip Adamović iz Igokea-e.Vrijedi i dodati Gordića koji je prošli meč odigrao jako dobro uz malo slabiji šut ali imao je lijepih ulaza.
Ratko Varda,Bariša Krasić,Jozo Brkić-oni pozive vjerovatno nece dobiti
Također Nurkiću je minuteža skroz mala,Omić u Olimpiji već bolje stoji ,što nije slučaj sa Sulejmanovićem za kojeg ima vremena.
Milan Milošević u poređenju sa prošlom sezonom jako malo igra.
Boris Savović jedan od najboljih igrača u ligi,veliki borac,brdo skokova pokupi,zna pogoditi 3cu i svi su se mogli uvijeriti da je on kvalitet za reprezentaciju ukoliko bude htio da igra.
Ante Mašić imao je nekih partija po 15-16 poena,a istina i minutaža mu nije baš bila velika,dok je po meni Dalibor Peršić najpotcijenjeniji igrač u Širokog ,večeras je odigrao vrhunski protiv Igokea-e uz šut za 3 poena 6 od 9.
Ostaje nada da će kroz naredni period upasti još jedan klub u ABA ligu koji će razvijati naše bosanske talente(prije svega mislim na Spars iz Sarajeva) i da ce taj klub raditi nešto što radi Budućnost iz Podgorice za Crnu Goru.
hahahh moguce, posto sam gledo bez tona, a nisam ga mogo prepoznatiMuumii je napisao/la:armin dju je napisao/la:jel Kikan jos igra u Eniseyu? Maloprije bila neka utakmica na SK-u Enisey-Zalgiris a nigdje fraera
http://sportsport.ba/ino_kosarka/zalgir ... vica/94527" onclick="window.open(this.href);return false;
nisi ti to care dobro vidio![]()
![]()
![]()
![]()
slažem se za filipa adamovića, volio bih ga vidjeti kao prvu zamjenu za zeka, brz,prodoran, solidan šut, dobra odbrana, zna šta hoće...
ništa muha, ovaj onaj, on samo šut ima.
i još povesti nemanju gordića, koji valjda može malo zamijeniti i nihada. mislim da drugi nemanja to ne može.
ništa muha, ovaj onaj, on samo šut ima.
i još povesti nemanju gordića, koji valjda može malo zamijeniti i nihada. mislim da drugi nemanja to ne može.
- storm_raider
- Kontakt:
Muha i Adamovic su 2 razlicita tipa igraca, s tim sto Pasalic mnogo raznovrsniji i opasniji po protivnicki kos. Filip je cvrsci na nogama i jaci u odbrani. Kosarkaski, Pasalic je ispred Adamovica u izboru za reprezentaciju, pa i po trenutnoj formi.
Sport je lijek za tijelo i duh.
-
merdanovic
- Kontakt:
Gledao sam Pašalića dok je u Bosni igrao također veoma dobar play.Bio je ja mislim jedno vrijeme i u reprezentaciji i gledao sam ga uživo(ako negriješim).Međutim,Adamović igra u jačoj ekipi nego Pašalić.Ne znam ali mislim da je Pašalić 1.play te Grčke ekipe gdje igra dok Filip dobija 10 minuta ,maximalno 15 koje odradi vrhunski uz mnoštvo asistencija pa čak nekad i skok neki uhvati.Ja smatram da je Filip bolji i unese u igru neku dodatnu energiju.Dok Pašalić ima dobar šut za 3 poena i mislim da bi on mogao pomoci na poziciji šutera.Također pozicije 1 i 2 može i Gordić da popuni tako da ce tu biti dosta kvalitetnih igrača u izboru.storm_raider je napisao/la:Muha i Adamovic su 2 razlicita tipa igraca, s tim sto Pasalic mnogo raznovrsniji i opasniji po protivnicki kos. Filip je cvrsci na nogama i jaci u odbrani. Kosarkaski, Pasalic je ispred Adamovica u izboru za reprezentaciju, pa i po trenutnoj formi.
pored wrighta, adamovic je jednini cisti plej koji moze igrati za reprezentaciju, dok gordic i pasalic zbog visine i nacina igre pored pozicije 1 mogu igrati i 2merdanovic je napisao/la:Gledao sam Pašalića dok je u Bosni igrao također veoma dobar play.Bio je ja mislim jedno vrijeme i u reprezentaciji i gledao sam ga uživo(ako negriješim).Međutim,Adamović igra u jačoj ekipi nego Pašalić.Ne znam ali mislim da je Pašalić 1.play te Grčke ekipe gdje igra dok Filip dobija 10 minuta ,maximalno 15 koje odradi vrhunski uz mnoštvo asistencija pa čak nekad i skok neki uhvati.Ja smatram da je Filip bolji i unese u igru neku dodatnu energiju.Dok Pašalić ima dobar šut za 3 poena i mislim da bi on mogao pomoci na poziciji šutera.Također pozicije 1 i 2 može i Gordić da popuni tako da ce tu biti dosta kvalitetnih igrača u izboru.storm_raider je napisao/la:Muha i Adamovic su 2 razlicita tipa igraca, s tim sto Pasalic mnogo raznovrsniji i opasniji po protivnicki kos. Filip je cvrsci na nogama i jaci u odbrani. Kosarkaski, Pasalic je ispred Adamovica u izboru za reprezentaciju, pa i po trenutnoj formi.
tako, ukoliko ne bude nekih pojacanja, njih cetvorica zajedno sa djedovicem ce pokriti pozicije 1 i 2
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
ja kolko se sjecam aco je bio pozvo i ademovica na pripreme repke al na kraju nije ucestvovo u kvalifikacijama a znam i dok je igro za slobodu ditu gledo sam ga stalno vjerujte mi da nije za repke on toliko muha je klasa za njeg o grdicu da ne pricamo.samim tim sto je aco dao prednost avdibegovicu u kvalifikacijama ispred njeg to nesto govori,a i ademovic dobiva minutazu u kapljicamanerminh74 je napisao/la:pored wrighta, adamovic je jednini cisti plej koji moze igrati za reprezentaciju, dok gordic i pasalic zbog visine i nacina igre pored pozicije 1 mogu igrati i 2merdanovic je napisao/la:Gledao sam Pašalića dok je u Bosni igrao također veoma dobar play.Bio je ja mislim jedno vrijeme i u reprezentaciji i gledao sam ga uživo(ako negriješim).Međutim,Adamović igra u jačoj ekipi nego Pašalić.Ne znam ali mislim da je Pašalić 1.play te Grčke ekipe gdje igra dok Filip dobija 10 minuta ,maximalno 15 koje odradi vrhunski uz mnoštvo asistencija pa čak nekad i skok neki uhvati.Ja smatram da je Filip bolji i unese u igru neku dodatnu energiju.Dok Pašalić ima dobar šut za 3 poena i mislim da bi on mogao pomoci na poziciji šutera.Također pozicije 1 i 2 može i Gordić da popuni tako da ce tu biti dosta kvalitetnih igrača u izboru.storm_raider je napisao/la:Muha i Adamovic su 2 razlicita tipa igraca, s tim sto Pasalic mnogo raznovrsniji i opasniji po protivnicki kos. Filip je cvrsci na nogama i jaci u odbrani. Kosarkaski, Pasalic je ispred Adamovica u izboru za reprezentaciju, pa i po trenutnoj formi.
tako, ukoliko ne bude nekih pojacanja, njih cetvorica zajedno sa djedovicem ce pokriti pozicije 1 i 2
ja koliko znam adamovic je bio povrijeden,a armin je dosao tek na kraju.
1. Nije Ademović, već Adamović.Muumii je napisao/la: ja kolko se sjecam aco je bio pozvo i ademovica na pripreme repke al na kraju nije ucestvovo u kvalifikacijama a znam i dok je igro za slobodu ditu gledo sam ga stalno vjerujte mi da nije za repke on toliko muha je klasa za njeg o grdicu da ne pricamo.samim tim sto je aco dao prednost avdibegovicu u kvalifikacijama ispred njeg to nesto govori,a i ademovic dobiva minutazu u kapljicama
2. Adamović je napustio pripreme zbog povrede, a naknadno je pozvan Avdibegović.
hajmo ovako adamovic igra u 1 ekipi ABA ligi, a advdibegovic je igrao u 2-3 ekipi BiH lige, a sada igra na kipruMuumii je napisao/la:ja kolko se sjecam aco je bio pozvo i ademovica na pripreme repke al na kraju nije ucestvovo u kvalifikacijama a znam i dok je igro za slobodu ditu gledo sam ga stalno vjerujte mi da nije za repke on toliko muha je klasa za njeg o grdicu da ne pricamo.samim tim sto je aco dao prednost avdibegovicu u kvalifikacijama ispred njeg to nesto govori,a i ademovic dobiva minutazu u kapljicama
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
sta je s onim plejem sto je prije par godina pozvan na pripreme,kad su i hodzic i kapelan ja mislim bili...sto je u zadnjem trenutku uletio,iz srbije neki..
>>>the first 40 games of my career I sat on the bench, they thought I was a zero. Instead of being bitter I just practiced and practiced, it wasn't even 'bout basketball anymore it was by proving them wrong. Impossible is nothing
marko popovic sto je igrao u vojvodiniMelo15 je napisao/la:sta je s onim plejem sto je prije par godina pozvan na pripreme,kad su i hodzic i kapelan ja mislim bili...sto je u zadnjem trenutku uletio,iz srbije neki..
nije ni blizu gore nevedene cetvorke
ma samo sam pitao,posto od tad mu se gubi svaki trag

>>>the first 40 games of my career I sat on the bench, they thought I was a zero. Instead of being bitter I just practiced and practiced, it wasn't even 'bout basketball anymore it was by proving them wrong. Impossible is nothing
Kod Krke je najefikasniji bio Klobucar sa 20 poena, a on je utakmicu jedini završio sa dvoznamenkastim brojem ubačenih poena. Na suprotnoj strani Milosavljević i Gordon (13), Bertans (12) i Musli (10) bili su raspoloženiji od ostalih.
Naš reprezentativac Goran Ikonić nije nastupio.
jao,jao

Novinar pun informacija

jao,jao
Novinar pun informacija
bas me zanima jeli nas drugi reprezentativac nemanja gordic nastupiolumani je napisao/la:Kod Krke je najefikasniji bio Klobucar sa 20 poena, a on je utakmicu jedini završio sa dvoznamenkastim brojem ubačenih poena. Na suprotnoj strani Milosavljević i Gordon (13), Bertans (12) i Musli (10) bili su raspoloženiji od ostalih.
jao,jao![]()
Novinar pun informacija![]()
nerminh74 je napisao/la:bas me zanima jeli nas drugi reprezentativac nemanja gordic nastupiolumani je napisao/la:Kod Krke je najefikasniji bio Klobucar sa 20 poena, a on je utakmicu jedini završio sa dvoznamenkastim brojem ubačenih poena. Na suprotnoj strani Milosavljević i Gordon (13), Bertans (12) i Musli (10) bili su raspoloženiji od ostalih.
jao,jao![]()
Novinar pun informacija![]()
gdje igra taj
obzirom na nedavnu kuzmicevu izjavu, ocigledno je shvatio da mu je bolja buducnost u BiH reprezentaciji, a obzirom sta sam danas vidio mora zaigrati za nas na EP-u
e sada trebalo bi vidjeti umjesto koga da zaigra da li umjesto sinanovica (trenutno opet slabo igra) ili umjesto bavcica ukoliko savovic zaigra za nas jer edo i ako mi je veoma drag i veoma je dobar timski igrac, trenutno bas lose igra i ipak nije vise mladzahan, dok kuzmic ima puno godina igranja, a vec sada je solidan centar najace evropske lige
e sada trebalo bi vidjeti umjesto koga da zaigra da li umjesto sinanovica (trenutno opet slabo igra) ili umjesto bavcica ukoliko savovic zaigra za nas jer edo i ako mi je veoma drag i veoma je dobar timski igrac, trenutno bas lose igra i ipak nije vise mladzahan, dok kuzmic ima puno godina igranja, a vec sada je solidan centar najace evropske lige
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.