FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
35
23%
2. Borbu za Evropu
74
48%
3. Sredinu tabele
26
17%
4. Borbu za opstanak
18
12%

Ukupno glasova: 153

NekoSaDaleka
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la NekoSaDaleka » 19 maj 2025, 15:41

Totalno glup potez uprave, ali oni naravno neće odgovarati ni pred kim za svoj rad i svoje odluke/poteze.
Ovi bi i imalo neke logike da su našli/dogovrili nekog bomba dobrog trenera.
Ali kad svi znamo da smo u sitauaciji kakvoj jesmo, odnosnko kokuzi (bez para) upitno je hocemol i dovesti nekog ravnog Denisu, a kamoli boljeg.
Uprava je na potezu, al je jedno sigurno ako zajebu (a mislim da vec jesu) dati ce ostavke i jolo na novo.
Mi kao klub ne mozemo uvezati 2 sezone sa istim trenerom i upravom.
A ne vidim neke opcije i mega trenerska imena da se spominju. Samo da nam ne bude novih Akrapovića i Al-Tuvajjira da se uce na nama

Tramvaji29877
Kontakt:

Post Postao/la Tramvaji29877 » 19 maj 2025, 15:47

svemalim1 je napisao/la:
19 maj 2025, 15:34
Riquelme1921 je napisao/la:
19 maj 2025, 14:57
19fkz21 je napisao/la:
19 maj 2025, 14:55

Basic je u svojih zadnjih 9 utakmica kao trener Želje imao 7 poraza...
Ali pod kojim okolnostima? Zna se i ko mu je gurao skije i ko je dovodio trenera na derbi dok je Bašić još bio ok i ko je po kafama pričao igračima protiv Bašića.
isti onaj basic kojem je al jaber, nas najbolji i najskuplji igrac, bio zakucan za klupu i tribine?

isti onaj basic kojem je cosic, trenutno jedan od boljih desnih bekova srpske lige, igrao sve osim desnog beka?

jeste imao losu ekipu i podmetanja, ali basic je pokazao koliko ne zna.
To je i razlog zašto se svi treneri tjeraju, jer su uvijek u prvom planu negativne stvari u vezi trenera, a para nemamo za bolje i onda ulazimo u cirkus gdje svakog trenera tjeramo, i onda dovodimo trenere slicnog kvaliteta, gdje se u prvi plan isticu negativne strane i onda i taj se tjera i sve u krug.

Evo od svih trenera koje finansijski mozemo priustiti, samo postoji jedan jedini trener koji može podnijeti taj pritisak vodjenja kluba, a to je Amar Osim. To za mene nije koristan način razmišljanja, i po tom načinu razmišljanja smo zayebali i United i sve druge velike svjetske klubove koji imaju lose rezultate, pa United je imao snage pustiti Ten Haga dvije pune sezone, plus početak trece, a mi smo toliko veliki klub da ne mozemo nikoga pustiti da radi duzi vremenski period, osim tog jednog izuzetka.

Opet radimo sve isto, a očekujemo drugi rezultat, sve ostaje isto u klubu ili slicno, a treneri se mijenjaju kao na traci.

Ako to tako treba, ok onda.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 19 maj 2025, 15:47

b00t je napisao/la:
19 maj 2025, 15:38
Hahhahahha ja ne vjerujem Allhami.. Prije 20 dana spremali produzenje ugovora,sinoc umjesto da se oglasi za Sudjenje oni ko picke sute.. Znaci ovo je i konacno Megamix in ;) Ocekivao sam potajno i lagano… Pu majku vam jbem iz uprave svima
Picke pravee
Niko onaj penal smmijesni da spomene
**** im leda,, wwin i megamox sve
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Bumbaclat
Kontakt:

Post Postao/la Bumbaclat » 19 maj 2025, 16:03

b00t je napisao/la:
19 maj 2025, 15:38
Hahhahahha ja ne vjerujem Allhami.. Prije 20 dana spremali produzenje ugovora,sinoc umjesto da se oglasi za Sudjenje oni ko picke sute.. Znaci ovo je i konacno Megamix in ;) Ocekivao sam potajno i lagano… Pu majku vam jbem iz uprave svima
Jedino se u tvojoj masti spremalo produzenje prije 20 dana.

Manijakdokraja9
Kontakt:

Post Postao/la Manijakdokraja9 » 19 maj 2025, 16:04

Sarun je napisao/la:
19 maj 2025, 14:04
Sve sam vise uvjeren da u klubu ima ljudi koji rade na raspadu našeg kluba.

Kad god se krene naprijed, desi se neki pad…
Otkad ja to pricam, al nemam dokaze.

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 19 maj 2025, 16:04

Od sad pa nadalje derbi navijac.Mene stadion nece vidjet jer kad vidim elitu od Joldica do Rumenog u iskušenju sam .Forum ostaje da lajem ko ker na ljude koji nicim nisu zasluzili da budu tu gdje su sad.Sram vas bilo.

Mamba21
Kontakt:

Post Postao/la Mamba21 » 19 maj 2025, 16:06

Do nekog novog ponedjeljka..

Sretno Denise, nije mi te nimalo žao što si otišao, prevelik je ovo klub za tebe, ima Gošk ispali su, vrati se gdje se radi bez pritiska. Sretno!!! DaBogda Zrinjski vodio ili svoj Široki!
Hvala na svemu!
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!

Riquelme1921
Kontakt:

Post Postao/la Riquelme1921 » 19 maj 2025, 16:09

Allahu dragi Jusufbegović raskinuo sa Slogom. Ponovo moram strahovati da nam on ne bude trener.
Grupa iznad svakog pojedinca.

ZeljeznicarUberAlles
Kontakt:

Post Postao/la ZeljeznicarUberAlles » 19 maj 2025, 16:14

Ma ne zaslužujemo mi ništa trenutno, mi smo po profesionalizmu na nivou neke seoske ekipe, lole i alkoholičari, usudiću se reći i kriminalci (jer ovo što rade je kriminalno), nam vode glavnu priču u klubu i dok se mi prvo toga ne riješimo, neće ostati ni Fabio Capello na klupi, a ne Denis.

Bruka i sramota.
Ja davno sam zakletvu dao, da voljeću vječno taj klub.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 19 maj 2025, 16:18

..
Zadnja izmjena: NoDi80, dana/u 19 maj 2025, 21:38, ukupno mijenjano 1 put.
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

MoSaZeLjo1921
Kontakt:

Post Postao/la MoSaZeLjo1921 » 19 maj 2025, 16:23

Alipasino je napisao/la:
19 maj 2025, 16:04
Od sad pa nadalje derbi navijac.Mene stadion nece vidjet jer kad vidim elitu od Joldica do Rumenog u iskušenju sam .Forum ostaje da lajem ko ker na ljude koji nicim nisu zasluzili da budu tu gdje su sad.Sram vas bilo.
Upravu si potpuno se slažem,radi koga se sikirati i trošiti živce,vrijeme,pare,razaraju klub na svakom polju.Denis je iz ove sezone izvukao maksimum,izuzev te 2 utakmice Kup i Zrinjski i to mu je hvala.Nismo imali više bodova sezonama unazad.Jedan Real ima cijelu sezonu probleme sa odbranom,desnim bekom pogotovo i to se osjeti,a kamoli kod nas,gdje su oba beka,poluamateri.Fuj,zgadili su mi se poslije ovog jutros.

zeljovac21
Kontakt:

Post Postao/la zeljovac21 » 19 maj 2025, 16:26

Yebo vas coric koliko puta je izasao s losom postavkom ne moze se ni nabrojati. Svaka jaca utakmica igramo ko babe. Daleko od toga da je neki kvalitet kojeg treba istrpiti, a imao je ekipu da to bude dosta bolje. Sretno u nastavku karijere, izborena evropa naustrb dusmana i to je to.

1921zeljeznicar1921
Kontakt:

Post Postao/la 1921zeljeznicar1921 » 19 maj 2025, 16:30

Mamba21 je napisao/la:
19 maj 2025, 16:06
Do nekog novog ponedjeljka..

Sretno Denise, nije mi te nimalo žao što si otišao, prevelik je ovo klub za tebe, ima Gošk ispali su, vrati se gdje se radi bez pritiska. Sretno!!! DaBogda Zrinjski vodio ili svoj Široki!
Hvala na svemu!
Koga bi ti volio da nas preuzme?

WeekendOffender
Kontakt:

Post Postao/la WeekendOffender » 19 maj 2025, 16:31

Javašluk koji ne prestaje.

Sinoć je dobro @Brkoo napisao, državna firma, niko ne odgovara ni za šta.
Curva Sud

ZeljeznicarUberAlles
Kontakt:

Post Postao/la ZeljeznicarUberAlles » 19 maj 2025, 16:31

NoDi80 je napisao/la:
19 maj 2025, 16:18
Kod nas dok neko glavom ne zaplati nikad se nece kista na bolje promijeniti
Pa neće brate jer su se ustoličili previše i opustili, ide im na ruku ova situacija u klubu, sve ovo im paše. Jer u boljim uslovima nisu sposobni raditi, a ove u kojima se krade na sve strane najbolje poznaju. I ko sad normalan može očekivati da će ovi majmuni pronaći nekog da nam bukvalno dadne milione i milione, a mi amateri obični. Samo ponašanje sa Denisom i ova današnja odluka ti je dovoljna da vidiš koliko smo mi neozbiljan klub.

Semper
Kontakt:

Post Postao/la Semper » 19 maj 2025, 16:33

Trener koji gubi na poluvremenu 5:0 nije trener za Zelje!!!

ZeljeznicarUberAlles
Kontakt:

Post Postao/la ZeljeznicarUberAlles » 19 maj 2025, 16:35

zeljovac21 je napisao/la:
19 maj 2025, 16:26
Yebo vas coric koliko puta je izasao s losom postavkom ne moze se ni nabrojati. Svaka jaca utakmica igramo ko babe. Daleko od toga da je neki kvalitet kojeg treba istrpiti, a imao je ekipu da to bude dosta bolje. Sretno u nastavku karijere, izborena evropa naustrb dusmana i to je to.
Šta bolan bolje i s kim? Jesi li ti realan ili samo sereš u prazno? Kakva ekipa da bude bolje od ovoga? Da postigneš šta? Obećao Evropu, Evropu izborio. Hoćeš titulu sa Cavnićem, Markovićem, Galićem, Šukilovićem, Husom?
To ako su po tebi igrači sa kojima možeš napraviti nešto više, a na suprotnim imaš SNSD Borac, HDZrinjski, i kone koje eto nekako na plate troše manje od nas, ti si brate puko.

Izborena Evropa, bas zbog tog Denisa jer je od ovih parmaka izvukao maksimum.

godrina
Kontakt:

Post Postao/la godrina » 19 maj 2025, 16:42

Riquelme1921 je napisao/la:
19 maj 2025, 16:09
Allahu dragi Jusufbegović raskinuo sa Slogom. Ponovo moram strahovati da nam on ne bude trener.
I meni on odma u glavi. Tacno bi nam on dobro dosao. Najbolji moguci izbor na sav ovaj cirkus i javasluk.
Idealan za nas.
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.

zeljovac21
Kontakt:

Post Postao/la zeljovac21 » 19 maj 2025, 16:51

ZeljeznicarUberAlles je napisao/la:
19 maj 2025, 16:35
zeljovac21 je napisao/la:
19 maj 2025, 16:26
Šta bolan bolje i s kim? Jesi li ti realan ili samo sereš u prazno? Kakva ekipa da bude bolje od ovoga? Da postigneš šta? Obećao Evropu, Evropu izborio. Hoćeš titulu sa Cavnićem, Markovićem, Galićem, Šukilovićem, Husom?
To ako su po tebi igrači sa kojima možeš napraviti nešto više, a na suprotnim imaš SNSD Borac, HDZrinjski, i kone koje eto nekako na plate troše manje od nas, ti si brate puko.

Izborena Evropa, bas zbog tog Denisa jer je od ovih parmaka izvukao maksimum.
Vidi lave s ovom ekipom bi pokojni Milomir Odovic jeo ovu ligu pa ti vidi. Ima brze i potentne igrace naprijed on forisa mrtvaca Krpica i Boljevica kojem se ne igra. Znaci mogao je puno bolju igru imati sto se pokazalo protiv Borca. Izgubio je PET nula od Zrinjskog na poluvremenu, ako to nije za otkaza ne znam sta je. U najbitnijoj utakmici sezone izgubi TRI nula. Hvala mu ali nije se dokazao kao neko koga treba istrpiti. Lijep pozdrav.

Bersaga
Kontakt:

Post Postao/la Bersaga » 19 maj 2025, 16:51

Ne znam šta se dešava u klubu, ne znam šta Cavnić i Ćorić pričaju okolo, ne znam šta je tražio Ćorić od uprave nit znam šta su mu oni odgovorili. Nemam nikakvih informacija ali isto tako nisam neko ko vjeruje mahalskim.

Ćoriću hvala i sretno mu dalje. Ono što mi je zasmetalo je opet pružanje podrške treneru i nakon par sljedećih utakmica uručuješ mu otkaz, neozbiljnost, Ćorić je posljednji u nizu. Uredu, šta god razlog bio, trebalo se sačekati ova dva kola i da čovjek kompletira sezonu. Cilj je bila Evropa i to je ispunjeno, šta su rukovodeći željeli i planiraju vidjet ćemo, čisto sumnjam da je šta pametno.

Sezona je po mom mišljenju zadovoljavajuća. Mjesto koje je za nas, po svim parametrima. Poslije prošle sezone sigurno da nije bilo nimalo lahko a postavljeni cilj je ispunjen. Ni po čemu ne možemo parirati Zrinjskom, Borcu i Sarajevu. Iskoristili smo lošu sezonu Veleža i Širokog Brijega i bez prevelikog pritiska stigli do četvrte pozicije koja je, po razvijanju situacije garantirala mjesto u Evropi.

Sezonu Ćorića bih podijelio na dva dijela, po polusezonama. Prva jako dobra, dopadljiva igra uz dobre rezultate. Mnogo lakše su se rješavale utakmice gdje je bilo prostora za to. Da je nastavljeno u istom tonu i u drugoj polusezoni onda ova odluka bi bila katastrofalna. Druga polusezona je rezultatski dobra bila s obzirom na predstave na terenu. Žestok pad.

Ono što mu zamjeram (opet kažem, ne znam dešavanja u klubu, možda je i opravdano) konstantno miksanje odbrane. Pisali smo o tome, da se ne vraćamo na to ponovo. Nismo 3 utakmice sastavili sa 4 ista igrača u defanzivi. Drugo što mu zamjeram je zapostavljanje mlađih igrača, tu mislim na Šabića i Lauševića jer mislim da imaju kvalitet za mnogo veću minutažu. Šabić odigra odlično na derbiju i bude eliminisan. Laušević je maksimalno iskoristio šansu koju je dobio. Šabić nije bek, sinoć nemaš napadača i Lauševiću opet ne daš da počne utakmicu. Njihovo ubacivanje u sudijskoj nadoknadi je tužno. Treće što mu zamjeram su izjave, naglasak poslije debakla protiv Zrinjskog. Tu je sam sebe uništio i sam sebe popišao u 7 dana. Možda izgleda bezazleno ali meni je zasmetala i igra gluhih telefona njega i Dervišija, je li pauza stigla u pravo vrijeme ili u loše vrijeme po nas? Meni lično treće ili četvrto mjesto ne znači ništa, ako je Evropa obezbjeđena. Imam osjećaj da je forsiranje "borbe za treće mjesto" pravljenje prostora da se ne dadne šansa mlađim igračima i da se bilda statistika u vidu bodova na kraju sezone, opet kažem, to je moje mišljenje, ne znači da je tačno. Zamjeram mu što i svi ostali navijači a to su katastrofa od Zrinjskog, zvanično najveći poraz u historiji u zajedničkoj ligi, 4 primljena gola za 10 minuta, prelahko ispadanje od Širokog Brijega (ne kažem neosvajanje Kupa, nego taj poraz), pretankog Širokog Brijega i uz Božiju sreću i Muftića nismo doživjeli 3/3 poraza u derbiju. Druga polusezona preslaba što se tiče terena, iz utakmice u utakmicu amaterske greške, utakmicu protiv otpisanih ekipa ne možeš privesti kraju bez nerviranja, ekipa fizički nespremna. Još jedna stvar koju mu zamjeram je forsiranje igrača kojima se evidentno neće produžiti ugovor, ispred igrača koji će biti tu i naredne sezone.

Kao što rekoh, da se nastavilo u ritmu prve polusezone i rezultatski i igrama na terenu, smatrao bih da je otkaz velika greška, iako je pomalo šupački i ovako ispalo pred sami kraj sezone ali eto. S obzirom na imena koja se spominju a i na sposobnost odgovornih ljudi za ove stvari, mislim da će greška biti potvrđena njihovom odlukom. Adžem, Mulalić, bilo koji trener koji nije upoznat sa čarima naše lige će biti loša odluka. Isto tako će biti kobno očekivati od bilo kojeg trenera da može više od ovosezonskog rezultata (Mi smo Željo, hoćemo borbu za titulu i tako te, mogu slobodno reći nebuloze).

Nikom ne treba produžiti ugovor ako želimo da budemo bolji. Cavnić, Marković, Galić, Radinović, Mirčevski, Dangubić nemaju šta tražiti u Želji koji hoće da napreduje i bude bolji. Da bi očekivali nešto više valjda je jasno ovima koji dovode i igrače i trenere da kvalitetan i dobar igrač/trener košta a to znači da moraš biti sposoban da obezbjediš novac (ne da se zadužuješ opet). Svi koji su produžili ugovor na polusezoni su debelo slabije odigrali ovaj drugi dio. Šukilović, Karjašević, Radovac, Krpić i Boljević, što bi rekli sad "prst u uho".

Ko god da dođe na klupu nek mu je sa srećom ali nema tu nafake. Obavezno da dovede svoje ljude, ni pod razno ostaviti Joldića, Dervišija, Seferovića i Alihodžića, jedini Gušo što ima mjesta. Laganije i opuštenije protiv Veleža i Radnika, razmišljajte malo za skoriju budućnost kao i ostale ekipe u ligi. Budala je biti pošten u ovom cirkusu, svako svakog izraditi hoće što bi rekao Edo Maajka. Naš problem je u našim redovima.
Uz tebe sam od rođenja svog,
uz tebe sam ja,
samo nek te čuva dragi Bog,
gdje god ti da zaigraš.

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot], Levin, Napaceni87, Pablo11, perodeformero i 43 gosta.