Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Quartararo
Kontakt:

Re: Chat - bez politike i ratnih prica

Post Postao/la Quartararo » 23 sep 2025, 01:53

Tekashi je napisao/la:
23 sep 2025, 01:44
spolacentra je napisao/la:
23 sep 2025, 01:43
Tekashi je napisao/la:
23 sep 2025, 01:33

Sirotinja u dusi. Iz Austrije u Bosnu po jeftine zube :rol:

Zao mu dati 100 eura vise. To je problem

Mislim da smo ustanovili da se ne radi o 100e.
Pa svako normalan gleda da sto bolje prodje. Ne razumijem stvarno sta tu ti nije jasno. Kinez, Amerikanac, Bosanac, Rus... Jesi li prirodno glup ili treniras ?
Tekashi je napisao/la:
23 sep 2025, 01:36
Vise potrosi goriva, ocam.

Jedino ako nije dizelas polovnjak, :D
Druze, ne znam jesi li ikad imao priliku da koristiti avio prevoz. Naprimjer, iz Baden Badena za Sarajevo mozes da letis za 15e. Zasto bi neko vozio 20 sati i trosio tolike pare na gorivo ?

Ti legendo iz posta u post dokazujes da si zatucan i glup.
Zasto u svojoj Austriji ne pravis zube? Sta je razlog? Pusti Balkan...
Nema čovek zuba burazeru. :yawn:

spolacentra
Kontakt:

Post Postao/la spolacentra » 23 sep 2025, 01:55

Ja bih zamolio da nam Tekashi kaze koliko zaradujemo i da mogu bezbrizno na spavanje. Ubija me ovo bruto i neto.

Tekashi
Kontakt:

Post Postao/la Tekashi » 23 sep 2025, 01:56

Quartararo je napisao/la:
23 sep 2025, 01:53
Tekashi je napisao/la:
23 sep 2025, 01:43

Mislim da smo ustanovili da se ne radi o 100e.
Pa svako normalan gleda da sto bolje prodje. Ne razumijem stvarno sta tu ti nije jasno. Kinez, Amerikanac, Bosanac, Rus... Jesi li prirodno glup ili treniras ?

Druze, ne znam jesi li ikad imao priliku da koristiti avio prevoz. Naprimjer, iz Baden Badena za Sarajevo mozes da letis za 15e. Zasto bi neko vozio 20 sati i trosio tolike pare na gorivo ?

Ti legendo iz posta u post dokazujes da si zatucan i glup.
Ni keshovine :yawn:

Quartararo
Kontakt:

Post Postao/la Quartararo » 23 sep 2025, 01:59

Tekashi je napisao/la:
23 sep 2025, 01:56
Quartararo je napisao/la:
23 sep 2025, 01:53
Tekashi je napisao/la:

Ni keshovine :yawn:
Lijepu cifru i ti imaš bruda, ako ne fejkaš. Ja imam dosta više u dvije tvrtke ali sam zaslužio radom i trudom. Kontam otvoriti i treću. :yawn:

spolacentra
Kontakt:

Post Postao/la spolacentra » 23 sep 2025, 02:15

Dok petu ne otvoris, ko da nista nisi uradio. Eto ti Tekashija, u ozbiljnoj je lovi. Idealan za tal. Ima lovu, sposoban je, ima znanje... nema fule sa njim. Bit ce Bosna ko Dubai.

Tekashi
Kontakt:

Post Postao/la Tekashi » 23 sep 2025, 02:21

😙😁

Laku noc zelim.

spolacentra
Kontakt:

Post Postao/la spolacentra » 23 sep 2025, 02:22

slika

Laku noc Ramo.

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 23 sep 2025, 06:47

Logično da će naši ljudi u dijaspori ovdje raditi zube kada je od 5 do 10 puta jeftinije nego bilo gdje na zapadu. To nema veze sa našom državom, mentalitetom našeg naroda ili koliko ko ima novca na računima. Bukvalno svi to rade bez obzira na nacionalnost koji znaju oko cijena u drugim dijelovima svijeta.

Primjera radi, 80% klijentele koju imaju rinoplastičari u Turskoj dolazi iz USA i UK. Zašto? Zato što im je minimalno 3-4 puta jeftinije nego da zahvate rade u klinikama u USA ili UK a realnost je da se dobije i bolja usluga i bolji rezultati. Korekcija nosa u USA ili UK ide od minimalno 8-9 hiljada pa do 30 hiljada, u zavisnosti od težine zahtjeva, dok u Turskoj za 4500-5000$ dobiješ ono što poželiš, te plaćeni smještaj nekoliko dana prije i poslije operacije u hotelu sa 4 zvjezdice kao i povratne karte.

Isto to sve važi i za presađivanje kose, zube i sl. Danci i Finci masovno idu u Litvaniju i Latviju da rade zube, jer je 3-4 puta jeftinije nego da ih rade u svojim zemljama.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 23 sep 2025, 09:12

23 sep 2025, 01:18

Shvatite jednom, da masa ljudi nije otislo iz ove mocvare samo zbog novca. Ljudi idu zbog takvih kao sto si ti. Ja licno ne mogu da vas gledam vise, cast izuzecima kojih je vrlo malo.

Pokupili svu pamet svijeta, vukojebine iz kojih dolazite nemaju asfalt i struju ali zna kakav je zivot u Hamburgu.
Nije problem biti u vukojebini, vec otici iz vukojebine negdje u metropolu, i vratiti se nazad sa stavom kao da si je licno oslobodio.

Ne kazem, nismo ni mi cvjecke ovdje, ali ponasanje vecine dijasporaca je degutantno.

Sve ono sto ne smijete pomisliti tamo da radite (gasiranje autom, bahato parkiranje i sl.), ovdje vam je sasvim normalno.

Kao da u Bosni lijecite neke komplekse, kako bi nadoknadili nedostatak validacije od drugih ljudi u gradu gdje zivite i radite.
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

BenjooJutub
Kontakt:

Post Postao/la BenjooJutub » 23 sep 2025, 09:21

Pa samo budala će platiti više, ako ima priliku da plati manje. Simple as that. :shhh:

Kompletna Istra prebukirana klijentima iz Austrije, Italije i Slovenije. Ne znate vi kakve su Švabe, pa on bi prv guzice dao da plati manje ako ima prilku, bez obzira koliko ima na računu. Zato i imaju :D

armando
Kontakt:

Post Postao/la armando » 23 sep 2025, 09:56

baboedindzeko09 je napisao/la:
23 sep 2025, 06:47

Isto to sve važi i za presađivanje kose, zube i sl. Danci i Finci masovno idu u Litvaniju i Latviju da rade zube, jer je 3-4 puta jeftinije nego da ih rade u svojim zemljama.
Možda u tom slučaju se odluče potrošiti pare u drugoj državi, ali u suštini Danci gledaju da sav svoj novac ostave u državi bez obzira u kakvoj su materijalnoj situaciji. Bio sam jednom mjesec dana u pograničnom gradiću u Danskoj, naši
i ostali stranci redovno idu u Njemačku (Flensburg) gdje se podmiruju jer je dosta jeftinije. Danci jok. Jesu im zakoni strogi oko poreza, ali i poštuju maksimalno.
Ubi Concordia, Ibi Vicktoria

superFrankie
Kontakt:

Post Postao/la superFrankie » 23 sep 2025, 10:04

Medicinski turizam je danas postala normalna stvar i dosta doktora, pogotovo zubara kod nas lijep novac zaradjuje od pacijenata iz Hrvatske, Slovenije i nase dijaspore. Turska npr ima travel pakete bazirane na estetskim zahvatima, pa u Istanbulu svaka treca osoba hoda sa nosom u zavojima ili sa crvenom glavom gdje je kosa svjeze presadjena. Jednostavno svijet je danas jedno veliko trziste.

Sto se nase dijaspore tice, logicno da ce usput kad kuci dodju posjeriti i zubara i automehanicara i sta sve ne, jer im je stotine eura jeftinije nego vani gdje zive. Zasto bi placali skuplje ako vec ne moraju, pa nije niko budala. Cudi me da postoje ljudi kojima ovo nije jasno i kojima to treba objasniti

armando
Kontakt:

Post Postao/la armando » 23 sep 2025, 10:13

Pa eto vidiš da postoje, valjda nam takvi nisu u većini. Prije će biti da su isfrustrirani ili pijani :urnebes:
Šta veli jaro, koliko goriva potroše dok dođu, hahaha.
Jedan Schumacher je dok je živio u Švicarskoj prelazio u Njemačku da kupi jeftiniji džem od šipka, ovdje se čude sasvim normalnim stvarima.
Ubi Concordia, Ibi Vicktoria

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 23 sep 2025, 10:14

19vendetta87 je napisao/la:
23 sep 2025, 09:12

Shvatite jednom, da masa ljudi nije otislo iz ove mocvare samo zbog novca. Ljudi idu zbog takvih kao sto si ti. Ja licno ne mogu da vas gledam vise, cast izuzecima kojih je vrlo malo.

Pokupili svu pamet svijeta, vukojebine iz kojih dolazite nemaju asfalt i struju ali zna kakav je zivot u Hamburgu.
Nije problem biti u vukojebini, vec otici iz vukojebine negdje u metropolu, i vratiti se nazad sa stavom kao da si je licno oslobodio.

Ne kazem, nismo ni mi cvjecke ovdje, ali ponasanje vecine dijasporaca je degutantno.

Sve ono sto ne smijete pomisliti tamo da radite (gasiranje autom, bahato parkiranje i sl.), ovdje vam je sasvim normalno.

Kao da u Bosni lijecite neke komplekse, kako bi nadoknadili nedostatak validacije od drugih ljudi u gradu gdje zivite i radite.
Odlicno napisano.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

superFrankie
Kontakt:

Post Postao/la superFrankie » 23 sep 2025, 10:26

armando je napisao/la:
23 sep 2025, 10:13
Pa eto vidiš da postoje, valjda nam takvi nisu u većini. Prije će biti da su isfrustrirani ili pijani :urnebes:
Jedan Schumacher je dok je živio u Švicarskoj prelazio u Njemačku da kupi jeftiniji džem od šipka, ovdje se čude sasvim normalnim stvarima.
Najnormalnija stvar ikad. Pa hrvati su ove godine masovno isli u Sloveniju u kupovinu, redovno idu kod nas, svicarci redovno idu u sve komsijske drzave u kupovinu, sve zavisno u kojem dijelu zive. Francuzi takodjer u Spaniju ili Njemacku, samo se nasi ljudi izgleda cude tome

BenjooJutub
Kontakt:

Post Postao/la BenjooJutub » 23 sep 2025, 10:34

To nema veze sa dijasporom. To su jednostavno primitivci koji su otišli vani. Pun k. je takvih ostao ovdje. Ideš trotoarom i vidiš primitivca sa bosnaskim tablama kako je parkirao na tortoar a također vidiš i primitivca sa njemačkim tablama.

Zašto bi odlazak u inostranstvo promjenio njegov primitivizam? Primitivac se prilagodi sredini u kojoj se nalazi, a pametan čovjek okolnostima.

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 23 sep 2025, 10:36

Potpis :salut:
GRMI SA SJEVERA!
1946

Sumnja ubija više snova, nego što će neuspjeh ikada.

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 23 sep 2025, 11:13

BenjooJutub je napisao/la:
23 sep 2025, 10:34

To nema veze sa dijasporom. To su jednostavno primitivci koji su otišli vani. Pun k. je takvih ostao ovdje. Ideš trotoarom i vidiš primitivca sa bosnaskim tablama kako je parkirao na tortoar a također vidiš i primitivca sa njemačkim tablama.

Zašto bi odlazak u inostranstvo promjenio njegov primitivizam? Primitivac se prilagodi sredini u kojoj se nalazi, a pametan čovjek okolnostima.
Stvar je u tome sto se u dijaspori itekako moze pridrzavati svih pravila, a u Bosni divlja kako hoce, jer zna da ce proci bez ozbiljnijih sankcija.

I to ne govorim samo za ove nase sto su otisli sa 20ak godina, vec i za generacije koje su rođeni vani nakon rata.
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 23 sep 2025, 11:16

armando je napisao/la:
23 sep 2025, 10:13
Schumacher ti je baš loš primjer , teška stipsa :D
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: CAGarfia, Google [Bot], kraljttbvb i 65 gostiju.