FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: Monolog,ribery,geronimo,hammers,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

Sajoni
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la Sajoni » 29 apr 2010, 23:47

CRNI javi se...CRNI javi se...Atletico je u finalu Lige Uefa..Atletico je u finalu Lige Uefa!!! :)
P.S.ako Bog da da osvoje finale jer su zaslužili!!! ;)
Guti:"Realu treba mnogo da bi dostigao nivo na kojem se nalazi Barcelona...Najveća tuga je za mene kad vidim Casillasa kao jedinog igrača u prvom timu koji je prošao kroz omladinsku školu Reala".

tax
Kontakt:

Post Postao/la tax » 29 apr 2010, 23:50

mali tim iz sumske katolonije
gledajte evropske gigante u finalu
izgubit cete ligu od giganta iz madrida i trofeja 0 :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Moja domovina Republika Bosna i Hercegovina
marsej mali tim
uprava me mrzi ali sam jaci i od njih

drop
Kontakt:

Post Postao/la drop » 29 apr 2010, 23:51

Gdje su Crni i Južni vjetar da im cestitamo na prolasku u finalu...i to sasvim zasluženo moram reci.
Atletico spasi obraz španskog fudbala ove godine u evropi 8-)
"To govori da uopce nemamo sta raspravljati o spanskim klubovima jer one koje ti nazivas spanskim su u sustini engleski klubovi". - Paja

nidjo_barca
Kontakt:

Post Postao/la nidjo_barca » 29 apr 2010, 23:58

Cestitke Atleticu na finalu,mada je Liverpool fino odigrao,ali napad im je preslab.
----

Joj,jos nema nista za Xavia,nadam se da ce moci igrati u subotu.
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

Blaugrana

Mes Que Un Club

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 30 apr 2010, 00:04

Pustite provokatore braco katalonci, svi koji Barcu mrze, u stvari su samo zavidni i jadni ljudi. Jedina smo ekipa na svijetu koja je izrazito bolja od bilo koje druge, i protiv koje se mora igrati antifudbal da bi se proslo, za to nam i zavide. Mi cemo dominirati jos dugo, dugo godina, ekipa nam je uglavnom mlada i najbolje tek dolazi. Ono sto nam treba su jos jedno tri igraca da malo osvjezimo ekipu i prosirimo igracki kadar, David Vilja je tu mislim 100 poso nas od ljeta, velika je mogucnost da i Fabregas dodje, i jos jedan extra dobar lijevi bek, prica se o Klisiju iz Arsenala, tako da cemo biti jos i jaci, a oni sto nas mrze mogu samo da nam ga duvaju.
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Sajoni
Kontakt:

Post Postao/la Sajoni » 30 apr 2010, 00:06

tax je napisao/la:mali tim iz sumske katolonije
gledajte evropske gigante u finalu
izgubit cete ligu od giganta iz madrida i trofeja 0 :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
ima jedan mali željo njega J E B E Sarajevo!!! :D :mrgreen: :lol:
Guti:"Realu treba mnogo da bi dostigao nivo na kojem se nalazi Barcelona...Najveća tuga je za mene kad vidim Casillasa kao jedinog igrača u prvom timu koji je prošao kroz omladinsku školu Reala".

T-MAC
Kontakt:

Post Postao/la T-MAC » 30 apr 2010, 00:08

po meni dolazak vilje znaci jedno
ili cemo ga silovati na krilu ili rani odlazak ibre
jer sumjnam da ce ijedan pristati da budu zamjena jedan drugom
za vas ne znam ali ovo je moje razmisljanje
Azra,EKV,Balasevic,Divlje Jagode,Riblja Corba,Indexi,Film,Zabranjeno Pusenje,Bajaga.
Guns n'Roses,Judas Priest,AC/DC,Queen,Led Zeppelin,Iron Maiden,Black Sabbath
Edvin Po je idol jedne generacije !

nidjo_barca
Kontakt:

Post Postao/la nidjo_barca » 30 apr 2010, 00:14

Romariooo je napisao/la:Pustite provokatore braco katalonci, svi koji Barcu mrze, u stvari su samo zavidni i jadni ljudi. Jedina smo ekipa na svijetu koja je izrazito bolja od bilo koje druge, i protiv koje se mora igrati antifudbal da bi se proslo, za to nam i zavide. Mi cemo dominirati jos dugo, dugo godina, ekipa nam je uglavnom mlada i najbolje tek dolazi. Ono sto nam treba su jos jedno tri igraca da malo osvjezimo ekipu i prosirimo igracki kadar, David Vilja je tu mislim 100 poso nas od ljeta, velika je mogucnost da i Fabregas dodje, i jos jedan extra dobar lijevi bek, prica se o Klisiju iz Arsenala, tako da cemo biti jos i jaci, a oni sto nas mrze mogu samo da nam ga duvaju.
Ma upravo to !

I da,najvise se,sto se tice transfera,u zadnje vrijeme pricalo o Villi.Vidjecemo sta ce biti na kraju.I slazem se s tobom,potrebna su 2-3 igraca,da se prosiri igracki kadar.Pa i novi predsjednik dolazi na ljeto,bice sigurno svega.

T-MAC,Ibra nece ici sigurno,previse je placen,a i od njega se ocekuje,ako vec nije u ovoj pokazao sta zna i umije,da u sljedecoj to demonstrira.

Uglavnom,vidjecemo sta ce od svega biti.Sad je najvaznija Primera,a kasnije ce se i o transferima razmisljat.
Zadnja izmjena: nidjo_barca, dana/u 30 apr 2010, 00:17, ukupno mijenjano 1 put.
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

Blaugrana

Mes Que Un Club

arapinho1
Kontakt:

Post Postao/la arapinho1 » 30 apr 2010, 00:15

Furymaker je napisao/la:
Mrgood je napisao/la:Hoće li nakon ovoga broj "navijača" Barce na ovim prostorima naglo opasti ? :roll:
Nece ne brini , za njih se navija srcem , tako da jedan poraz sigurno nece ostaviti traga na navijacima (bar na onim istinskim), jednom Culé uvijek Culé :)
tako je!!!
VISCA EL BARCA!!!!!!!!!!
"Nikad neću, majko, bez Bosne živjeti,Bosnu ću služiti, za Bosnu umr'jeti.Neću nikad k'o vazal nikom služiti,Ja sam bosanski sin i njen ću ostati!

amertiger
Kontakt:

Post Postao/la amertiger » 30 apr 2010, 00:25

Hvala na informacijama oko abidala, ipak je jaci u odbrani od maxvela, xavi ako nebude igro bit ce belaj ali vidjet cemo sutra hoce biti na treningu. Usput do kad odmara iniesta ako slucajno znas :D

E sto se tice transfera moje misljenje je da trebaju dovesti ljevo off. krilo tipa ribery-a, mislim da bi se on ljepo snasao u Barci, Villa je bespotrebn po mom misljenju, ibra je sigurno bolji igrac od njega, Villu gurati na stranu i nije pametno, u mojim nekim razmisljanjima bolje bi bilo dovesti silvu koji moze igrati i u vezi u po boku sve po potrebi igrac tipa Inieste, i mozda zadjneg veznog iako ova dvojica crnaca su dobri ali cesto ih prenese, ovako na prvu gledajuci tu nam ne treba igrac ali eto :D.

Odbrana je ljepo zatovrena iako bi trebalo naci solidnu zamjenu za Alvesa, dok je ljevo deff. krilo solidno pokriveno (abidal - Maxvel) mogu se popunjvati i po potrebi igrati, danas je tesko naci kvalitetno ljevo deff. krilo a po mom misljenju samo vrhunski igracm oze tu uletiti.

ali ko da gledam da ce iz omladinskog pogona preci malo ovih defanzivnih kila jer sam u jednoj tekmi primjetio jednog momka na gostovanju su igrali, ja mislim upravo kad su izgubli od Atl. madrida usao je u drugom poluvremenu i odigrao fantasticno nekih 25 minuta, ne znam mu ime ali potrazit cu ga :D
Mes Que Un Club

nidjo_barca
Kontakt:

Post Postao/la nidjo_barca » 30 apr 2010, 00:32

Evo reci cu ti ja ime odma,Marc Bartra je tad igro protiv Atletica desnog beka u drugom poluvremenu.Desni bek sigurno treba,volio bih Azpilicuetu iz Osasune,ako misle dovoditi ista,a ne bi bilo lose prebaciti jednog mladica i neka on bude zamjena Alvesu,sigurno da ima dobrih igraca-Dalmau,Bartra,Montoya...Pored ovoga,odbrana je sasvim dobro popunjena.Imamo 4 stopera i 2 lijeva beka,taman.

Slazem se s tobom,i ja bi volio vidjeti Silvu u Barci,mada mislim da se to nece ostvariti.Ribery je totalno los ove sezone,ali on je predobar igrac,mozda covjek hoce da ide,pa i nije pruzao maximum.Ali,nesto bas i ne bi volio njega.

Kako god,bice vremena razmisljati o tome,sad je Primera najvaznija.

I da,Iniesta ce biti odsutan do kraja sezone.

Blaugrana

Mes Que Un Club

drop
Kontakt:

Post Postao/la drop » 30 apr 2010, 00:39

Fabregasa dovesti tj.vratiti kuci - to je kljuc...sezona je duga,igra se uvijek na 3 fronta i velike su vjerovatnoce da se mogu ozljediti Xavi ili Iniesta (evo ove godinu su obojica imali ozljede , iniesta je van stroja do kraja sezone)...uz to sve Xavi vec ima 30 godina i treba polako tražiti nasljednika.
Pozicija centralnog veznjaka je kljucna u timu Barce (mislim,bitna je u svakom timu, ali kod Barce je to posebno izraženo) i tu moraju igrati najbolji veznjaci ,a ja ne vidim boljeg nasljednika o Fabregasa.
Trebaju oba beka , jedan kao backup Alvesu na desnoj strani i jedan koji ce odmah konkurisati za prvih 11 na lijevoj (Abidal preko 30 godina a Mexwell nije dugotrajno riješenje jer nema potencijal za igru Barce , dobar je epizodista ali ništa više od toga)
Odbrana hmmm...nismo nikad ni imali neke potrebe da dovodimo neke bjesne odbrambene igrace i da se puno novcano trošimo za dovođenje igraca za tih pozicija...Marquez je gotov igrac, Čigrinski je izgleda propao projekat, Milito vec 30 godina, Puyol 32 god....po meni treba dovesti jednog kvalitetnog stopera.
Volim kad se forsira domaca škola i zato najviše cijenim Barcu od svih evropskih giganata ,ali ne podnosim Busqetsa nikako i volio bi mu vidjeti leđa kao i Keiti (koji mi je drag i koji nije loš igrac ali godine su i njega stigle i karijera mu je u silaznoj putanji).
Zadnja izmjena: drop, dana/u 30 apr 2010, 00:46, ukupno mijenjano 1 put.
"To govori da uopce nemamo sta raspravljati o spanskim klubovima jer one koje ti nazivas spanskim su u sustini engleski klubovi". - Paja

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 30 apr 2010, 00:42

T-MAC je napisao/la:po meni dolazak vilje znaci jedno
ili cemo ga silovati na krilu ili rani odlazak ibre
jer sumjnam da ce ijedan pristati da budu zamjena jedan drugom
za vas ne znam ali ovo je moje razmisljanje
Ne mislim da je tako, vec je dosta puta momak igrao kao krilo i u reprezentaciji i u Valenciji i dobro se pokazao. I nije on onaj klasicni spic igrac, dobar je i u polju, zna dodati dobro, dobro se krece, brz je, za nasu igru odlican bio bio na tom mjestu krilnog napadaca definitivno, a jos navarno moze igrati i u samom vrhu napada. S njim bi rijesili sve probleme u napadu, treba nam jedan takav rutiner u napadu, jos bi imali i dobre zamjene Pedra i Bojana, bilo bi dovoljno mjesta i prostora da svi igraju. Tixi je rekao u jednoj izjavu da jako zali sto nije uspio taj transfer realizovati na pocetku ove sezone jer kako rece, u razgovoru s Viljom vidio je koliko momak zeli da predje u Barcu, a kako stvari stoje, vidjet cete, cim se sezona zavrsi, dolazi nam on. Ibru nema sanse da prodamo odma, a i uklopit ce se on sledece sezone jos bolje i ima da hara i on.

Sto se tice Fabregasa tu je situacija komplikovanija, sve je tu izgleda do toga zeli li on preci ili ne, ako bude htio dovest cemo ga definitivno sta kosta da kosta. Sad ce opet neko pomislit gdje ce on tu pored Xavija i Inieste, ali pokazalo se evo tokom ove sezone da bi imao mjesta, a mogao bi se on naigrati i kao zadnji vezni. I tu ce neko reci da bi to bilo rizicno, ali trebamo biti posteni i realni i reci da je barem 80% Barcinih utakmica skoro pa viktorija, i da taj rizik i nije rizik.

Lijevi bek je isto po meni potreban, Abidal je u godina vec, Maxwel nije na potrebnom nivou, KLisi bi nam tu dosao ko kec na desetku, ili Evra, Lahm ili neko treci tako kvalitetan u napadu i odbrani, jesta da skupi tako dobri igraci, ali nismo ni mi mala maca.

Sva ova trojica kostali bi nekih stotinjak miliona, koliko smo potrosili i proslog ljeta, jos kad prodamo 5-6 svojih igraca, ta ce cifra biti znacajno ublazena. Evo ovim dusmanima provokatorima nek vide sta h ceka sledece sezone:

..................................Valdez................................

Alves....................Puyol.........Pique.....................Kliši

...................................Xavi.................................

.............Fabregas.........................Iniesta..................

Messi.............................Ibra.............................Vilja

Rezerve: Pinto, Milito, Cirgynski, Abidal, Maxwel, Sergio, Yaya, Dos Santos, Pedro, Bojan, Jefren

out: Henry, Keita, Marquez, Hleb, Caceres, Henrique, Kierson - in jedno 40 milionceka za sve njih
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 30 apr 2010, 00:48

Barca je ispala samo iz jednog jedinog razloga, zamjena Ibra-Eto. Ibrahimovic nije spic za Barcelonu i zbog tog poteza su izgubili ligu prvaka, a vrlo lako bi mogli i ligu. Ibra je majstor fudbala, al je previshe statican u odnosu na Barcin protok lopte. Barci treba pokretljiviji i brzi napadac. Nemojte se vaditi na povrede, ovo je jasno kao dan
nema potpisa

nidjo_barca
Kontakt:

Post Postao/la nidjo_barca » 30 apr 2010, 00:54

Mogu ti rec,taj sastav izgleda premocno.Pa pogledaj ti to,ta 3 igraca u sredini,pa ta 3 igraca u napadu.Jednostavno premocno bi to tako izgledalo.

Abidal i Maxvell mogu izgurati sezonu,ne treba trosit pare na lijevog beka.Desni bek je potreban,rekao sam vec,imamo dvije solucije.Kupit jednog,vjerovatno Azpilicueta ili jednog mladica prebaciti u prvi tim-Bartra,Dalmau,Montoya.

Stopera imamo dovoljno,a i dobri su vala,tako da tu nista ne treba dirat.

Znaci,potrebna su 2-3 igraca.Jedan veznjak,lijevo krilo i desni bek.

I da,ti igraci bi mozda kostali puno para,ali Barca tu lovu ima,a i prodajom nekih igraca moze se skupiti oko 50-60 mil.

Ali,prvo treba da se gleda na svoju skolu,pa onda...

Blaugrana

Mes Que Un Club

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 30 apr 2010, 01:06

Admir_Sa je napisao/la:Barca je ispala samo iz jednog jedinog razloga, zamjena Ibra-Eto. Ibrahimovic nije spic za Barcelonu i zbog tog poteza su izgubili ligu prvaka, a vrlo lako bi mogli i ligu. Ibra je majstor fudbala, al je previshe statican u odnosu na Barcin protok lopte. Barci treba pokretljiviji i brzi napadac. Nemojte se vaditi na povrede, ovo je jasno kao dan
Barca je ispala zbog opustanja u prvoj utakmici kod Intera, poslije prednosto od 1 0. to je bilo kljucno po meni, tu smo imali najvecu priliku da dotucemo Inter koji se tada otvorio, a mi smo bili stali. U durgoj utakmici smo jedino pogrijesili sto nismo odma od poluvremena krenuli sa onom igro iz zadnjih 10 minuta, sa Piquem naprijed, jer Inter nije imao nikakvu namjeru da napada. Da smo prije tako krenuli mozda bi i uvalili 2 gola. Bunker se jedino moz razbiti s visokim igracima u napadu i konstantnim ubacivanjima u guzvu, a mi smo previse oblijetali i dodavali se, tj nepotrebno smo igrali onu svoju igru u situaciji kad je to bilo nepotrebno gubljenje vremena. To je po meni jedina greska bila, Ibra nije kriv tu nista, konstantno je bio okruzen sedmoricom igraca, i nije imao ni kvalitetnih ubacivanja sa strane da igra glavom. Nije se u takvim utakmicam ni Eto snalazio, niti bi ijedan napadac koji je ikad igrao fudbal. Ibra se jos nije uklopio potpuno i navikao na nas stil igre, a ne smijemo zaboraviti da je imao dosta problema i sa povredama jos od pocetka sezone.

@ Nidjo

Ja mislim da ni Abidal ni Maxwel sledece sezone nece biti top igraci jer su im karijere u silaznoj putanji, i zato treba neki mladji brzi bek, dobar u ofanzivi, da nam ozivi i tu lijevu stranu. Zamjena za Alvesa je Puyol na beku i on to radi dobro, a Mawvel ga moze mijenjati ako bas zatreba, vec je to i radio. Ukoliko bi doveli recimo Lahma, bilo bi to i najidealnije, jer je dobar i lijevo i desno. Ako bi doveli nekog dobrog desnog beka koji moze samo to igrati, onda postaje problem, jer ce grijati klupu i cekati samo da se Alves povrijedi, zato je mislim da je bolje imati ovako polivalentne igrace da se ne pravi gomilanje, a da se sve moze pokriti. Zati bi volio i Vilju prije nego Riberija ili Silvu. Takve igrace vec imamo, nama treba krilo koje je vise realizator nego organizator, a kad treba nekad defanzivnije malo tu je Pedro, Yaya i ostali.
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

nidjo_barca
Kontakt:

Post Postao/la nidjo_barca » 30 apr 2010, 01:13

Ja ipak mislim da Abidal moze odigrat na lijevom beku,a Maxvell zamjena.Istina,i on je vec u godinama,ali veoma dobar igrac i ove sezone je dosta odsustvovao sa terena zbog povreda.

Sa ostalim dijelom posta se slazem apsolutno,sve si lijepo rekao,nemam sta dodati.

Blaugrana

Mes Que Un Club

black mamba
Kontakt:

Post Postao/la black mamba » 30 apr 2010, 01:42

smijesno je reci da je inter zasluzio finale jer smo u obe tekme osteceni od sudaca, ponavljam u obe, to je previse.u prvoj gol milita iz ofsajda i nedosuden penal a u ovoj cist gol, ali BARCA nije kao drugi klubovi da se sad vjecno zali na ovo nego smo se vec okrenuli iducim tekmama..
najvise mi je zao sto smo na neki nacin upali u zamku mourinha i intera, one najave nisu trebale barci ne samo sto to nije njen stil nego to stvara psihicki pritisak, a i za vrijeme utakmice su se igraci raspravljali sa interovim igracima sto im je najmanje trebalo.
ocigledno je guardiola reko igracima da budu strpljivi ali nije islo...mourinho je vise provociro nego ikad jer zna da je barca dosta jaca, ali opet smo i zabili 2 gola ali ponisti i jednostavno nije bilo sudeno ovaj put.

CollegeGunner
Kontakt:

Post Postao/la CollegeGunner » 30 apr 2010, 09:19

Cuj Clichy?! :lol: Prije cete i Cesca dovesti nego Clichya... :lol: Usput, hocete jos nekoga iz Arsenala? :lol:
Before Wenger, Arsenal had finished top four in 23 out of 92 seasons. Under him, it is 15 out of 15.

........................................With Wenger until the end...........................................

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 30 apr 2010, 09:59

Sta fali, da Arsenalu lupimo jednu mocnu ponudu, 70 miliona plus recimo Marques ili Caceres, za Cesca i Clisi, mislis da se Venger ne bi zamislio, a ako bi ova dvojica recimo pokazala zelju da zele preci, to bi bila gotova stvar. A vjeruj mi, kad Barca pukne konkretnu ponudu, malo je igraca koji ce to odbiti, Cescovu pricu svi dobro znamo, znamo da on voli Arsenala, ali povratak kuci medju stare kompanjone, u klubu gdje zna da ce biti voljen, zar to nije realno za ocekivati. Uostalom, njegova situacija neodoljivo podsjeca na Anrijevu jer je i on zadnju utakmicu odigrao protiv Barce pa onda presao. Za Clisija je alo drugacije, ali vjerujem da bi i njemu zacaklile oci da dobije konkretnu ponudu. Razumijem ja da se ni Arsenal ne bi lako odrekao ovih fantasticnih igraca, pogotovu Cesca. On je pokazao koliko je odan Arsenalu i mi to postujemo jer cijenimo odanost igraca klubu u kojem igra. I da prda Arsenal ovu dvojicu za tako veliku sumu novca, uz pametnu kupovinu bi bio mozda jos i jaci nego sto je sad, tih 70 milionceka plus jedno 40 miliona ulaganaj od kluba, za Arsenal bi znacilo da mogu dovesti barem petoricu vrhunskih igraca i konacno stvoriti tim koji je ravan Unitedu i Celziju. Ovaj eventualni posao bi mogao puno ojacati i Arsenal, a vrijeme vam je mislim da Venger nesto radikalno promijeni, to kazem ne samo sto bi volio u ovu dvojicu vidjeti u Barci, nego i zato sto mi je Arsenal drag klub i sto bi volio da i vi budete puno jaci nego sto ste sada.
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []