Velić: Isprobavao taktičke zamisli
Foto: I. Šebalj
Široki TT kabeli dobro je otvorio derbi 8. kola Lige 6 protiv Bosne ASA BH Telecoma, ali su domaći košarkaši, kojima je utakmica bila od velike važnosti, spretno i sretno slavili sa 85:75. Ipak, u taboru lidera i aktuelnog prvaka nisu previše tugovali, jer su, praktično, osigurali prvo mjesto uoči plej-ofa.
- Napravio sam neke rokade, jer je za to bila prava prilika. Pokušao sam sa Ivanom Ramljakom na pleju, što on može odigrati, ali se ovog puta nije najbolje snašao. Forsirali smo zonu i još neke taktičke zamisli.
Mene veseli pristup igrača u utakmici koja za nas nije imala nikakvu važnost, ali su oni željeli tu pobjedu. I još nešto, pokazali smo da i bez Čestera Mejsona (Chester Mason) možemo igrati u Sarajevu - rekao je trener Širokog Ivan Velić, koji nije želio komentirati suđenje, ali je izraz lica, zapravo, dao odgovor.
Objektivno, "Studenti" su imali pomoć, prema svim parametrima, najboljeg trija u državi (Zurapović, Bojanić, Obradović).[/quote]
Za one koji su rekli da je skoro pa Bosna pokradena u derbiju članak iz sarajevskih novina sa najvećom nakladom u državi . Toliko o tekmi .[/quote]
.... medij čiji su vlasnik kao i uređivačka politika malo "podivljali" otkako je dotična persona zaplovila političkim vodama. Tako da znaš da se u tim novinama piše kako je k...u glavnog bossa ćeif (od politike pa do sporta). Taj medij je "objektivan" (bio i ostao)u okvirima dnevnopolitičkih potreba političkih opcija koje je podržavao ili sada podržava. Jedina razlika, kao što rekoh, je što čovjek sada radi i piše za sebe. Znači objektivnost im je = 0.
P.s. Omjer 4/1 za vas pokazuje koliko ste nadmoćni ove sezone, ako smo vas jednu uzeli pa vam toliko krivo, e jbg onda.[/quote]
Ja volim pobijediti na terminu a kamoli KKB ali mi nikada nije manje krivo bilo zbog poraza nego sam ja osobno htio da samo ljudi kažu " suci su vas povalili i to je to " ja bi čestitao na pobjedi svima jer volim da je KKB u finalu nego igosi . Samo toliko .[/quote]
Prijatelju nisu suci bili na strani KK Bosne koliko vaši nisu grizli.Bilo je tu nekih neshvatljivih odluka i na jednoj i na drugoj strani.Jedna stvar mora da vas brine a to je da ste bez Mejsona slabiji i za 30%.
Grgat je preopterećen za svoje godine i teško se može nositi sa iole boljim centrom.Da je kojim slučajem mali Avdić sa svojom brzinom i skočnosti imalo kvalitetniji košarkaš nogo što jeste Grgat bi mogao svirat nekoj stvari.
Ne kažem da je on loš košarkaš nego da je njegovo vrijeme prošlo a Mejson mu puno olakšava posao sa ofanzivnim i defanzivnim skokovima.
Nego ako Mejson ide na kraju sezone tražite vi njemu odmah zamjenu mada mislim da je to nemoguća misija.Jednom se za tako malo para kupi takav igrač!