Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: Monolog,ribery,_dreamer_,insider

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

crozla
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la crozla » 18 maj 2018, 09:40

MortemHz je napisao/la:
crozla je napisao/la:Kada pogledas malo dalje, dupla kruna, pitarima cuna ima smisla, ne?
Nego, osvoji li Zeljo titulu?
Frajer napravi temu :rol:
Osvoji.
Sve, sve što era sazdala je ova,
Sve rušit, palit, sjeći treba;
A gradit bolje opet s nova!

High

Post Postao/la High » 18 maj 2018, 13:50

Novi FIFA-in pravilnik: Igrač slobodan ako ne dobije dvije plaće
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

Penaltiky
Kontakt:

Post Postao/la Penaltiky » 18 maj 2018, 14:14

High je napisao/la:
Želješčar više ne mora plaćat raskide.
Šit bi loš, a sudžuk žilav...

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 18 maj 2018, 15:05

Penaltiky je napisao/la:
High je napisao/la:
Želješčar više ne mora plaćat raskide.
Ne znam kako ce zavrsiti ovo sa Kosticem... :hmmmmm:
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

tale07
Kontakt:

Post Postao/la tale07 » 18 maj 2018, 15:07

High je napisao/la:
Zar se u nasoj ligi primjenuje fifin pravilnik :kafa:

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 18 maj 2018, 15:08

tale07 je napisao/la:
High je napisao/la:
Zar se u nasoj ligi primjenuje fifin pravilnik :kafa:
Kod svih klubova izuzev Zeljeznicara. Kod njih je na snazi sluzbena stranica kluba.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

High

Post Postao/la High » 18 maj 2018, 15:21

U Željezničaru vlada teološki zakon. BAHATI HADŽIJA!
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

Goosman
Kontakt:

Post Postao/la Goosman » 18 maj 2018, 15:58

High je napisao/la:U Željezničaru vlada teološki zakon. BAHATI HADŽIJA!
"Vlasniku se ne postavljaju uslovi. Mene je na funkciju imenovao vlasnik i ja sam samo njemu odgovoran"
💩💩

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 18 maj 2018, 16:10

Na Kosevu med i mlijeko, blago Dari.
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

High

Post Postao/la High » 18 maj 2018, 16:16

Goosman je napisao/la:
"Vlasniku se ne postavljaju uslovi. Mene je na funkciju imenovao vlasnik i ja sam samo njemu odgovoran"
Amar Sudski vlasnik je sitnih duša pseudoradničke klase! Gospodar sudskih poteza, Najdraži! :urnebes:

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 18 maj 2018, 16:43

crozla je napisao/la:
MortemHz je napisao/la:
crozla je napisao/la:Kada pogledas malo dalje, dupla kruna, pitarima cuna ima smisla, ne?
Nego, osvoji li Zeljo titulu?
Frajer napravi temu :rol:
Osvoji.
Naravno mislim na ligu kao i ti sto si otvorio temu povodom toga, treba li postaviti tabelu, cisto jer si izgubljen?
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 18 maj 2018, 16:44

To sto postanes slobodan igrac, ne znaci da se odrices neisplacenih plata. Igrac hladno moze dobiti onda papire nakon dvije neisplacene plate, otici u drugi klub i od prethodnog traziti isplatu citavog ugovora jer je isti prekrsen od strane kluba.

Goosman
Kontakt:

Post Postao/la Goosman » 18 maj 2018, 17:14

High je napisao/la:
Goosman je napisao/la:
Amar Sudski vlasnik je sitnih duša pseudoradničke klase! Gospodar sudskih poteza, Najdraži! :urnebes:
Vlasnik svega sto ima veze sa fk sarajevo.
Osim stadiona naravno.On je gradski.
💩💩

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 18 maj 2018, 18:42

AnelZ je napisao/la:To sto postanes slobodan igrac, ne znaci da se odrices neisplacenih plata. Igrac hladno moze dobiti onda papire nakon dvije neisplacene plate, otici u drugi klub i od prethodnog traziti isplatu citavog ugovora jer je isti prekrsen od strane kluba.
Lude glave u upravama nasih klubova misle da su igracu ucinili neku uslugu time sto je on igrao u tom klubu, sto je donio rezultate tom klubu svojim radom i zalaganjem i misle da to ne treba platiti jer su ga kao pustili da ide dalje. Logika im je na razini dvogodisnjeg djeteta. Igraci ne trebaju odustajati, trebaju sve naplatiti, ni marku da oproste, ako treba da klubovi zavrse u nizem rangu, samo da se isplati. Ja to nepostenje ne mogu nikako podnijeti, meni je jedan gazda prije 6-7 godina ostao duzan 300 maraka i ja kad god ga vidim pitam kad ce pare. Daje mi ponekad po 50KM, a 'ostalo ce biti'. Skoro sam istrajao, imam jos 50KM naplatit. Nije meni da cu bit gladan bez tih para, i ja sam otisao u daleko bolju firmu, al ja sam te pare zaradio i isplatit ce mi do svake marke pa makar godisnje davao po 50 maraka kad ga slucajno sretnem. Tako i igraci trebaju, oni su taj novac zaradili, a poslodavac je taj koji nije postivao ugovor. I takvi danas drze moralna predavanja kako su oni pomogli igracu. To sto je igrac igrao u klubu je korist kluba. I to sto je igrac bio vezan ugovorom, a nije igrao mogu prodavati nekom drugom. Ako igrac nije ispostovao ugovor onda se ode na sud i rijesi se u korist kluba, samo sto su klubovi strana koja je prva krsila ugovor.

nagibBeg
Kontakt:

Post Postao/la nagibBeg » 18 maj 2018, 18:46

Signore je napisao/la:
AnelZ je napisao/la:To sto postanes slobodan igrac, ne znaci da se odrices neisplacenih plata. Igrac hladno moze dobiti onda papire nakon dvije neisplacene plate, otici u drugi klub i od prethodnog traziti isplatu citavog ugovora jer je isti prekrsen od strane kluba.
Lude glave u upravama nasih klubova misle da su igracu ucinili neku uslugu time sto je on igrao u tom klubu, sto je donio rezultate tom klubu svojim radom i zalaganjem i misle da to ne treba platiti jer su ga kao pustili da ide dalje. Logika im je na razini dvogodisnjeg djeteta. Igraci ne trebaju odustajati, trebaju sve naplatiti, ni marku da oproste, ako treba da klubovi zavrse u nizem rangu, samo da se isplati. Ja to nepostenje ne mogu nikako podnijeti, meni je jedan gazda prije 6-7 godina ostao duzan 300 maraka i ja kad god ga vidim pitam kad ce pare. Daje mi ponekad po 50KM, a 'ostalo ce biti'. Skoro sam istrajao, imam jos 50KM naplatit. Nije meni da cu bit gladan bez tih para, i ja sam otisao u daleko bolju firmu, al ja sam te pare zaradio i isplatit ce mi do svake marke pa makar godisnje davao po 50 maraka kad ga slucajno sretnem. Tako i igraci trebaju, oni su taj novac zaradili, a poslodavac je taj koji nije postivao ugovor. I takvi danas drze moralna predavanja kako su oni pomogli igracu. To sto je igrac igrao u klubu je korist kluba. I to sto je igrac bio vezan ugovorom, a nije igrao mogu prodavati nekom drugom. Ako igrac nije ispostovao ugovor onda se ode na sud i rijesi se u korist kluba, samo sto su klubovi strana koja je prva krsila ugovor.
Svaka čast što podstičeš druge klubove da plaćaju na ruke kao tebi tvoj gazda

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 18 maj 2018, 18:47

Sa druge strane ni klubovi nisu uopste zasticeni, nisu svi igraci posteni, to su vecinom lihvari kao i njihovi manageri. Kada oni prekrse ugovor nema nikakvih sankcija, a klub to ne moze nikom dokazati, ustvari klub dokaze ali niko ne zeli da ga slusa.

tale07
Kontakt:

Post Postao/la tale07 » 18 maj 2018, 18:48

Signore je napisao/la:
Kod nas je problem uglavnom sto su ljudi na celu kluba godinu dvije i onda dodju drugi. I ne razmisljaju sta ce biti poslije, nego daj dok sam ja tu, daj rezultate. A to sto napre dugove, to ce svakako ostati nekom drugom da vraca. Nego rjesenje je ako nisi izmirio tekucu godinu ne mozes dobit licencu za iducu i zdravo. Nikakav reprogram, placanje u ratama. Ima da placas mjesec za mjesecom inace neces ni igrati.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 18 maj 2018, 18:51

Ovo sa dvije plate koje kasne ce samo manageri i igraci da iskoriste, posto za igraca vazi svaki moguci papir kada igrac proigra i digne sebi cijenu te klub bude mogao nesto da zaradi onda ce manageri da svim silama idu u raskide ugovora pa da onda uzimaju taj novac sebi. A kada igracu ne bude islo onda ce da tolerisu i 10 neisplacenih plata pa ce kasnije naplatiti tuzbom samo da igrac ima angazman.
A sa druge strane klub ne moze da dokaze amaterizam domacih igraca, koji krse svoje obaveze po ugovoru, treniraju preko one stvari, izadju na teren samo da odigraju, pa onda malo sabotiraju trenera i upravu..tako da u konacnici mozda 10% njih jedino posteno zaradi svoj novac, ostalo su sve lihvari.

tale07
Kontakt:

Post Postao/la tale07 » 18 maj 2018, 18:57

tuzlak1987 je napisao/la:Ovo sa dvije plate koje kasne ce samo manageri i igraci da iskoriste, posto za igraca vazi svaki moguci papir kada igrac proigra i digne sebi cijenu te klub bude mogao nesto da zaradi onda ce manageri da svim silama idu u raskide ugovora pa da onda uzimaju taj novac sebi. A kada igracu ne bude islo onda ce da tolerisu i 10 neisplacenih plata pa ce kasnije naplatiti tuzbom samo da igrac ima angazman.
A sa druge strane klub ne moze da dokaze amaterizam domacih igraca, koji krse svoje obaveze po ugovoru, treniraju preko one stvari, izadju na teren samo da odigraju, pa onda malo sabotiraju trenera i upravu..tako da u konacnici mozda 10% njih jedino posteno zaradi svoj novac, ostalo su sve lihvari.
Da li bi ti radio u firmi 3 mjeseca i da ne dobijes platu ?

Penaltiky
Kontakt:

Post Postao/la Penaltiky » 18 maj 2018, 18:57

Problem je kad igrač ode, ne javlja se nikom, pokuša igrati za drugi klub, odbija komunikaciju i kad popušu onda te tuži. A kad klub pokuša aktivirati te anekse onda ne važe.
Šit bi loš, a sudžuk žilav...

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []