NBA 2018/2019

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

NEZALAGANJE
Kontakt:

Re: NBA 2018/2019

Post Postao/la NEZALAGANJE » 07 feb 2019, 20:03

anonymousHD je napisao/la::lol: :lol: :lol:

:urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes:

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 07 feb 2019, 20:04

NEZALAGANJE je napisao/la:
Clutch je napisao/la:
NEZALAGANJE je napisao/la: To ne znaci da oni nemaju mana,ali s razlogom ljudi imaju najbolji rekord u ligi,a upravo su postali jos jaci.
Sve stoji, samo sam citirao jer kazes “apsolutno nebitno”, s cim se ne slazem.
Mozes li mi objasniti kako je bitno kako sutira covjek kojeg ne mozes cuvati 1 na 1,koji na obrucu zavrsava kao Shaq,a ne smijes ga udvojiti,jer je neki 40% suter za 3p sam?
Pa ako cemo skroz pojednostaviti igru onda jeste nebitno. Tj. ne mozes sve braniti, ili ce neko imati visokoprocentni sut iz vana ili ce Giannis napasti obruc 1 na 1. Apsolutno da to stoji, u teoriji. Ali nije bas tako jednostavno.

Playoff serija se igra na 4 dobijene utakmice. Bazirati prolazak u seriji na osnovu šutera (dakle s kojima zivis i umires sto se kaze) je po mom misljenju nerealno protiv super kvalitetnih i playoff izgradjenih ekipa kakve su Phila, Boston (pogotovo) i Toronto.

Apsolutno sam siguran da ce svaka od ovih ekipa biti u stanju da formira odbrane koje ce znati odlicno balansirati branjenje obruca i trice, miksati zonom i branjenjem covjeka, te igrati recimo match-up zonu (3 zona, 2 covjek) i slicni primjeri. Da ne ulazim u detalje jer nije trenutak i otom potom, ali moja poenta je da u playoff kosarci nerijetko uspjesna odbrana nije samo zatvaranje svega (sto je zapravo i nemoguce protiv elitnih napada) nego raznim kreativnim stvarima ometanje ritma kod ofanzivnih igraca daje rezultat, a to je, slozices se, najlakse sa suterima.

Bas zato, Janisovo “napadanje obruca” nece biti dovoljno da se prodju ove ekipe Istoka i zahtjevace znatno vise od njega (i naravno da na playoff prenesu ovu odbranu kakvu prikazuju). Pritom ne tvrdim da se njihov uspjeh nece desiti, samo da nije automatski game-over ovim fantasticnim spacingom kojim su okruzili Janisa.
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

TheChief
Kontakt:

Post Postao/la TheChief » 07 feb 2019, 20:05

Irving - Smart - Tatum - Morris - Horford
Rozier - Brown - Hayward

Bledsoe - Brogdon - Middleton - Giannis - Lopez
Hill - Ilyasova - Mirotic

Lowry - Green - Kawhi - Siakam - Gasol
VanVleet - Ibaka

Simmons - Reddick - Butler - Harris - Embiid

Sixersima fali sirine. I to bas.

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 07 feb 2019, 20:06

anonymousHD je napisao/la::lol: :lol: :lol:

gdje je James da kaze kako ovo nije OK
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 07 feb 2019, 20:07

Vidim tema gori
#Punoljetstvo

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 07 feb 2019, 20:08

slika
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 07 feb 2019, 20:08

BosniaBoston je napisao/la:Vidim tema gori
Istok gori bkt
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

filip13

Post Postao/la filip13 » 07 feb 2019, 20:09

Memphis has traded Garrett Temple and JaMychal Green to the Clippers for Avery Bradley, league **** tell ESPN.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 07 feb 2019, 20:09

Clutch je napisao/la: Pa ako cemo skroz pojednostaviti igru onda jeste nebitno. Tj. ne mozes sve braniti, ili ce neko imati visokoprocentni sut iz vana ili ce Giannis napasti obruc 1 na 1. Apsolutno da to stoji, u teoriji. Ali nije bas tako jednostavno.

Playoff serija se igra na 4 dobijene utakmice. Bazirati prolazak u seriji na osnovu šutera (dakle s kojima zivis i umires sto se kaze) je po mom misljenju nerealno protiv super kvalitetnih i playoff izgradjenih ekipa kakve su Phila, Boston (pogotovo) i Toronto.

Apsolutno sam siguran da ce svaka od ovih ekipa biti u stanju da formira odbrane koje ce znati odlicno balansirati branjenje obruca i trice, miksati zonom i branjenjem covjeka, te igrati recimo match-up zonu (3 zona, 2 covjek) i slicni primjeri. Da ne ulazim u detalje jer nije trenutak i otom potom, ali moja poenta je da u playoff kosarci nerijetko uspjesna odbrana nije samo zatvaranje svega (sto je zapravo i nemoguce protiv elitnih napada) nego raznim kreativnim stvarima ometanje ritma kod ofanzivnih igraca daje rezultat, a to je, slozices se, najlakse sa suterima.

Bas zato, Janisovo “napadanje obruca” nece biti dovoljno da se prodju ove ekipe Istoka i zahtjevace znatno vise od njega (i naravno da na playoff prenesu ovu odbranu kakvu prikazuju). Pritom ne tvrdim da se njihov uspjeh nece desiti, samo da nije automatski game-over ovim fantasticnim spacingom kojim su okruzili Janisa.
Ja se i slazem s tobom.Ni GS ne moze uzeti titulu samo sa sutiranjem izvana,niti sam igdje rekao da je sad sve zavrseno na Istoku.
Medjutim,da ce ih biti jako tesko braniti,itekako hoce tj.vec je i bilo tako kroz citav ovaj RS.Atletski jake ekipe ce naci rjesenje ili ce jednostavno pustiti Giannisa da on zabija,a druge cuvati.Dakle,rjesenje postoji,ali nisu ni oni samo jednodimenzionalni.Odbrana je vrhunska,tranzicija strasna,a i ima jos igraca koji mogu kreirati svoj sut pored Giannisa.Zato su mi opasni.

AtlaZ
Kontakt:

Post Postao/la AtlaZ » 07 feb 2019, 20:10

BosniaBoston je napisao/la:Samo moji kelti sjede i nista ne rade na istoku
Ima jedan u NW takodjer koji niju u stanju dovesti boljeg od Hooda. Bem ga smotanog.

TheChief
Kontakt:

Post Postao/la TheChief » 07 feb 2019, 20:11

Koja bi borba bila za titulu da su Warriorsi malo slabiji. Bar 10 timova bi imalo realne sanse za titulu.

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 07 feb 2019, 20:13

TheChief je napisao/la:Koja bi borba bila za titulu da su Warriorsi malo slabiji. Bar 10 timova bi imalo realne sanse za titulu.
Da samo nisu cousinsa potpisali...
#Punoljetstvo

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

filip13

Post Postao/la filip13 » 07 feb 2019, 20:14

japa
Kontakt:

Post Postao/la japa » 07 feb 2019, 20:16

sejo90 je napisao/la:
japa je napisao/la:
sejo90 je napisao/la:
Pa nije bas da nigdje na svijetu ne mozes raditi sta god hoces kad si pod ugovorom, naprotiv. Bas kao sto kazes, nije zatvorenik, i ja sam siguran da oni mogu raaskinuti ugovor kad god zele. Nesto ne znam da je neko raskinuo ugovor, zaposlio se u banci. Dok je pod ugovorom treba da suti i dribla loptu. Ali s druge strane, nije ni ovakav rezim trejdanja posten. Igrac potpise sa jednom ekipom, i po meni nije uredu da ekipa jednostrano raspolaze igracima na taj nacin da ih mijenja kao robu.
Naravno da je uredu fransiza placa igraca a ne igrac fransizu...
Placa ga da igra za njih, ovako se cini da ga posjeduje kad moze tako da ga razmijeni.
Halo bolan niko nije sa pistoljem natjerao te igrace da potpisuju visegodisnje ugovore razumijes? Ako neces da te posjeduju pa uzmi fino jednogodisnji ili dvogodisnji ugovor pa radi sta hoces i nemoj biti niciji rob ali naravno to igraci ne zele jer svi zele zagarantovanu lovu da imaju e pa ne moze i jare i pare oni bi i da potpisu ugovor od 100-200 miliona i u isto vrijeme da mogu otici kad zele i gdje zele e evo vam ku?ac sto bi rekao uvazeni Maminjo. Ti kazes nepravedno je, pa nepravedno je i kada fransiza da visegodisnji maksimalni ugovor igracu pa se on zayebava i ozliejdi se kuci na godinu i po dana u kojima ce hladiti muda a primati platu kao da igra 82 utakmice po sezoni...ali za razliku od igraca fransize ne kmece na sve strane zbog toga.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 07 feb 2019, 20:16

TheChief je napisao/la:Koja bi borba bila za titulu da su Warriorsi malo slabiji. Bar 10 timova bi imalo realne sanse za titulu.
Vjeruj mi na rijec,svaka ekipa koja izadje s Istoka(izmedju TOR,MIL i PHI) ce itekako namuciti GS.Ne bih ja to smatrao zavrsenim poslom.

Znas zasto?Niko se na Zapadu od vodecih ekipa(sto je i logicno zbog nedostatka lutrijskih pikova) nije oprivikao na odbranu GSa i uopste moderan stil igre,kao ove 3 ekipe s Istoka i to ti potvrdjuju rezultati pomenutih ekipa protiv GSa ove sezone.
Zadnja izmjena: NEZALAGANJE, dana/u 07 feb 2019, 20:18, ukupno mijenjano 1 put.

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 07 feb 2019, 20:18

Vjeruj mi na rijec,svaka ekipa koja izadje s Istoka(izmedju TOR,MIL i PHI) ce itekako namuciti GS.Ne bih ja to smatrao zavrsenim poslom.

Znas zasto?Niko se Zapadu od vodecih ekipa(sto je i logicno zbog nedostatka lutrijskih pikova) nije oprivikao na odbranu GSa i uopste moderan stil igre,kao ove 3 ekipe s Istoka i to ti potvrdjuju rezultati pomenutih ekipa protiv GSa ove sezone.
Apsolutno.

Valja na Toronto sa Kawhijem i Gasolom u odbrani :damn:

Nisi naveo Boston?
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 07 feb 2019, 20:19

Znas zasto?Niko se Zapadu od vodecih ekipa(sto je i logicno zbog nedostatka lutrijskih pikova) nije oprivikao na odbranu GSa i uopste moderan stil igre,kao ove 3 ekipe s Istoka i to ti potvrdjuju rezultati pomenutih ekipa protiv GSa ove sezone.
Zaboravio si proslogodnisnjeg sampiona istoka(ne racunajuci lebrona) kojem se pridruzio 2.PG svijeta
Cuj toronto ima vece sanse od bostona :rol:
#Punoljetstvo

TheChief
Kontakt:

Post Postao/la TheChief » 07 feb 2019, 20:19

Znas zasto?Niko se na Zapadu od vodecih ekipa(sto je i logicno zbog nedostatka lutrijskih pikova) nije oprivikao na odbranu GSa i uopste moderan stil igre,kao ove 3 ekipe s Istoka i to ti potvrdjuju rezultati pomenutih ekipa protiv GSa ove sezone.
Mogu ih namuciti, ali uzeti tesko.
Sto si izostavio Boston ?

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 07 feb 2019, 20:20

Clutch je napisao/la:

Apsolutno.

Valja na Toronto sa Kawhijem i Gasolom u odbrani :damn:

Nisi naveo Boston?
Zaboravih navesti BOS. :oops: :oops: TOR ce biti prejak sad defanzivno,ali Marc je ofalio na P'n'R odbrani.Mislim da je on tu da uspori Embiida,ako dodje do tog susreta.Nisu imali nikog ko moze braniti ozbiljnog visokog.

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 07 feb 2019, 20:21

NEZALAGANJE je napisao/la:TOR ce biti prejak sad defanzivno,ali Marc je ofalio na P'n'R odbrani.Mislim da je on tu da uspori Embiida,ako dodje do tog susreta.Nisu imali nikog ko moze braniti ozbiljnog visokog.
Pa da. :|

Ali dobra stvar je da bi to moglo smanjiti broj postupa Embiidovih, cega sam pobornik :D
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: VensanKasel i 1 gost.