QUARTERBACK je napisao/la: ↑10 jun 2025, 22:25pozdrav za hurema i madala volimo vas javite se slobodno

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
QUARTERBACK je napisao/la: ↑10 jun 2025, 22:25pozdrav za hurema i madala volimo vas javite se slobodno
Sad da nije pozivan Malic, siguran sam da bi 10 postova bilo kako je decko zabio u LP i treba ga oprobati.Rodjeni81 je napisao/la: ↑10 jun 2025, 22:08A do jucer sve pomenute prizivali u reprezentaciju. Sta se o Tahirovicu pisalo kao da je Pirlo u prajmu. Samo u krug vrtite pricu godinama. Pored Dzeke i Kolasinca nemamo postenog igraca. Sad zbog nekog levata koji nije trenutno u reprezentaciji dizati halabuku kao da je ne znam kakav igrac. Necemo svako okupljanje po 10 novih igraca dovoditi i probati, mora se imati nekakav kostur, a to je Sergej i najavio. To je to sto imamo, i trebamo se pomiriti sa tim. U buducnosti pozivati novog samo ko se bas dokaze i ko bi sigurno bio upgrade u odnosu na igraca koji igra za reprezentaciju. A ne ko mazlumi nakon 2 gola odma gurati u reprezentaciju, i onda se pisati po njima po drustvenim mrezama zbog lose odigrane utakmice i odma prizivati nekog drugog levata pa u krug.
Pozz drug, ja tekmu nisam ni gledao a nakon sto sam vidio spisak dvoumio sam se da li i San Marino da gledam. Ne znam sta da gledam uopste kad nismo pozvali nikog konkretnog da isprobamo da vidimo kakav je.QUARTERBACK je napisao/la: ↑10 jun 2025, 22:25pozdrav za hurema i madala volimo vas javite se slobodno
U ovome itekako ima istine.Virtu4l je napisao/la: ↑11 jun 2025, 00:50
To je uvijek bilo tako, ne znam zašto se čudiš.
Uvijek su se vodile rasprave oko prosječnih igrača koji su u par deka. Ono, je li bolji igrač iz prosječne ekipe u Poljskoj od prosječnog igrača u Hrvatskoj ili Češkoj. S tim da se obje strane postavljaju kao da je ovaj "njihov" iz lige petice i da ga traže Guardiola i Ćolo Simeone.
Činjenica je da danas u našoj ligi imamo igrače koji ne bi bili ništa lošiji od ovih koji trenutno igraju, to ti najbolje govori koliko smo nisko pali i koliko nam kvaliteta nedostaje, s tim da je i naša liga poprilično napredovala. Kulašin komotno može biti igrač za prvu postavu, nije da su mu konkurencija Stevanović ili Višća pa da je razlika u kvalitetu očigledna.
Sad su te rasprave još intenzivnije iz prostog razloga jer na 70% pozicija u timu nemaš igrača koji je najbolji na toj poziciji i koji odskače.
Nekad su se vodile rasprave je li bolji Šunjić ili Bičakčić, obojica igrali u Bundesligi, Pjanić ili Misimović i Medunjanin, Džeko ili Ibišević, Bešić ili Rahimić, Kolašinac ili Lulić i Salihović, itd, da ne nabrajam dalje. Danas vodiš raspravu je li bolji Gigović od Burnića ili Tahirovića, a niti jedan od njih ne bi bio ni na spisku u vremenu ovih koje sam pobrojao iznad.
Zato je meni ovo danas pomalo smiješno. Ljudi se polomiše da dokažu da je igrač neke Cesene bolji od igrača Pafosa i obrnuto.![]()
IMResurrected je napisao/la: ↑11 jun 2025, 01:06Kad premotas film i kakve smo tada igrace imali. Jedan Medunjanin bi danas bio glavni u vezi. Stilic je ubijao u Poljskoj, bio najbolji igrac lige, pa opet nije mogao ispred Misimovica, Pjanica, Medunjanina... danas bi nam bio kljucni igrac.
No, treba to odvojiti od legitimnih kritika Barbareza, prvenstveno njegove bahatosti i tvrdoglavosti. Daj Boze da ovo na dobro izadje.
Naravno da treba probati sto ne bi?killafrommanilla je napisao/la: ↑10 jun 2025, 23:44Sad da nije pozivan Malic, siguran sam da bi 10 postova bilo kako je decko zabio u LP i treba ga oprobati.Rodjeni81 je napisao/la: ↑10 jun 2025, 22:08A do jucer sve pomenute prizivali u reprezentaciju. Sta se o Tahirovicu pisalo kao da je Pirlo u prajmu. Samo u krug vrtite pricu godinama. Pored Dzeke i Kolasinca nemamo postenog igraca. Sad zbog nekog levata koji nije trenutno u reprezentaciji dizati halabuku kao da je ne znam kakav igrac. Necemo svako okupljanje po 10 novih igraca dovoditi i probati, mora se imati nekakav kostur, a to je Sergej i najavio. To je to sto imamo, i trebamo se pomiriti sa tim. U buducnosti pozivati novog samo ko se bas dokaze i ko bi sigurno bio upgrade u odnosu na igraca koji igra za reprezentaciju. A ne ko mazlumi nakon 2 gola odma gurati u reprezentaciju, i onda se pisati po njima po drustvenim mrezama zbog lose odigrane utakmice i odma prizivati nekog drugog levata pa u krug.
Na taj nedostatak kvaliteta i sve sto si nabrojao dodas neznalice na klupi i dobijes recept za propast. Bolji trener bi napravio bolju postavku u kojoj bi ovi prosjecni igraci koje imamo izgledali pristojno.Virtu4l je napisao/la: ↑11 jun 2025, 01:15IMResurrected je napisao/la: ↑11 jun 2025, 01:06Kad premotas film i kakve smo tada igrace imali. Jedan Medunjanin bi danas bio glavni u vezi. Stilic je ubijao u Poljskoj, bio najbolji igrac lige, pa opet nije mogao ispred Misimovica, Pjanica, Medunjanina... danas bi nam bio kljucni igrac.
No, treba to odvojiti od legitimnih kritika Barbareza, prvenstveno njegove bahatosti i tvrdoglavosti. Daj Boze da ovo na dobro izadje.
S tim da sam zaboravio još nešto da napomenem, nekad su se te rasprave vodile oko 17, 18 ili 19 mjesta na spisku jer tu su bili ti prosječni igrači. Danas su oni u top 10 naših igrača. Čisto da bude još malo jasnije gdje smo trenutno.
Virtu4l je napisao/la: ↑11 jun 2025, 00:50
To je uvijek bilo tako, ne znam zašto se čudiš.
Uvijek su se vodile rasprave oko prosječnih igrača koji su u par deka. Ono, je li bolji igrač iz prosječne ekipe u Poljskoj od prosječnog igrača u Hrvatskoj ili Češkoj. S tim da se obje strane postavljaju kao da je ovaj "njihov" iz lige petice i da ga traže Guardiola i Ćolo Simeone.
Činjenica je da danas u našoj ligi imamo igrače koji ne bi bili ništa lošiji od ovih koji trenutno igraju, to ti najbolje govori koliko smo nisko pali i koliko nam kvaliteta nedostaje, s tim da je i naša liga poprilično napredovala. Kulašin komotno može biti igrač za prvu postavu, nije da su mu konkurencija Stevanović ili Višća pa da je razlika u kvalitetu očigledna.
Sad su te rasprave još intenzivnije iz prostog razloga jer na 70% pozicija u timu nemaš igrača koji je najbolji na toj poziciji i koji odskače.
Nekad su se vodile rasprave je li bolji Šunjić ili Bičakčić, obojica igrali u Bundesligi, Pjanić ili Misimović i Medunjanin, Džeko ili Ibišević, Bešić ili Rahimić, Kolašinac ili Lulić i Salihović, itd, da ne nabrajam dalje. Danas vodiš raspravu je li bolji Gigović od Burnića ili Tahirovića, a niti jedan od njih ne bi bio ni na spisku u vremenu ovih koje sam pobrojao iznad.
Zato je meni ovo danas pomalo smiješno. Ljudi se polomiše da dokažu da je igrač neke Cesene bolji od igrača Pafosa i obrnuto.![]()
Pa naravno, ali problem je sto se evo pljuje i to dijete od 19 godina, kloc, sta ce u napadu, muka mi od centarsuta njegovog i slicno.invincible1921 je napisao/la: ↑11 jun 2025, 01:33Naravno da treba probati sto ne bi?killafrommanilla je napisao/la: ↑10 jun 2025, 23:44Sad da nije pozivan Malic, siguran sam da bi 10 postova bilo kako je decko zabio u LP i treba ga oprobati.Rodjeni81 je napisao/la: ↑10 jun 2025, 22:08A do jucer sve pomenute prizivali u reprezentaciju. Sta se o Tahirovicu pisalo kao da je Pirlo u prajmu. Samo u krug vrtite pricu godinama. Pored Dzeke i Kolasinca nemamo postenog igraca. Sad zbog nekog levata koji nije trenutno u reprezentaciji dizati halabuku kao da je ne znam kakav igrac. Necemo svako okupljanje po 10 novih igraca dovoditi i probati, mora se imati nekakav kostur, a to je Sergej i najavio. To je to sto imamo, i trebamo se pomiriti sa tim. U buducnosti pozivati novog samo ko se bas dokaze i ko bi sigurno bio upgrade u odnosu na igraca koji igra za reprezentaciju. A ne ko mazlumi nakon 2 gola odma gurati u reprezentaciju, i onda se pisati po njima po drustvenim mrezama zbog lose odigrane utakmice i odma prizivati nekog drugog levata pa u krug.
Ne moramo nikoga prizivat..poenta je da covjek protiv san marina i slovenije prvo promasio i formaicju i igrace protiv SM, a onda protiv slovenije dao sansu igracima ne koje sigueno ne racuna osim sto ih mora stavit da bi se prodali...killafrommanilla je napisao/la: ↑11 jun 2025, 10:50Pa naravno, ali problem je sto se evo pljuje i to dijete od 19 godina, kloc, sta ce u napadu, muka mi od centarsuta njegovog i slicno.invincible1921 je napisao/la: ↑11 jun 2025, 01:33Naravno da treba probati sto ne bi?killafrommanilla je napisao/la: ↑10 jun 2025, 23:44
Sad da nije pozivan Malic, siguran sam da bi 10 postova bilo kako je decko zabio u LP i treba ga oprobati.
I onda se priziva Alajbegovic bez minute u seniorskom fudbalu da bi mu to isto govorili i prizivali nekog desetog.
Činjenice su sljedeće: nikad mlađu ekipu nismo imali, a nikad bolji start. Fali nam svega, i suhog kvaliteta, i uigranost ali ko kaže da ovi momci ne doživljavaju reprezentaciju konačno onako kako treba, kenja. Barbarez je vjerovatno nikakav trener, i svi bismo voljeli da dođe neko bolji ali niko im neće bolje usaditi kult reprezentacije nego neko ko je živi 24/7 a budi siguran da su i Spahić i Barbarez takvi.
Uostalom, puno seremo a u grupi imamo 3/3, što niko nije očekivao. Muharemović je igrač za narednih 10 godina, i nadam se da ćemo u ovom mandatu Barbareza izgraditi taj kult reprezentacije i napraviti bar 5 igrača kao Muharemović.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.