Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

PasodelMar
Kontakt:

Re: Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine

Post Postao/la PasodelMar » 10 jun 2025, 22:46

QUARTERBACK je napisao/la:
10 jun 2025, 22:25
pozdrav za hurema i madala volimo vas javite se slobodno
:mrgreen:

DaVinci
Kontakt:

Post Postao/la DaVinci » 10 jun 2025, 23:34

Imal' ko blizak Barbi da mu malo docara sta znaci rijec 'brutalan' ... frajeru je sve brutalno, k'o da zivi u srednjem vijeku ... :zviz:
'Jesil spreman da prihvatis da je BiH zadnja rupa na svirali, nedonosce, ludnica otvorenog tipa, moneta za potkusirivanje prolazis sigurno. Ako smatras drugacije ima forum pa se prijavi tamo' by BobRock

killafrommanilla
Kontakt:

Post Postao/la killafrommanilla » 10 jun 2025, 23:44

Rodjeni81 je napisao/la:
10 jun 2025, 22:08
A do jucer sve pomenute prizivali u reprezentaciju. Sta se o Tahirovicu pisalo kao da je Pirlo u prajmu. Samo u krug vrtite pricu godinama. Pored Dzeke i Kolasinca nemamo postenog igraca. Sad zbog nekog levata koji nije trenutno u reprezentaciji dizati halabuku kao da je ne znam kakav igrac. Necemo svako okupljanje po 10 novih igraca dovoditi i probati, mora se imati nekakav kostur, a to je Sergej i najavio. To je to sto imamo, i trebamo se pomiriti sa tim. U buducnosti pozivati novog samo ko se bas dokaze i ko bi sigurno bio upgrade u odnosu na igraca koji igra za reprezentaciju. A ne ko mazlumi nakon 2 gola odma gurati u reprezentaciju, i onda se pisati po njima po drustvenim mrezama zbog lose odigrane utakmice i odma prizivati nekog drugog levata pa u krug.
Sad da nije pozivan Malic, siguran sam da bi 10 postova bilo kako je decko zabio u LP i treba ga oprobati.
samo kad sam tu, neretva kroz mene teče, čudna jada od mostara grada svako veče

A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 11 jun 2025, 00:19

QUARTERBACK je napisao/la:
10 jun 2025, 22:25
pozdrav za hurema i madala volimo vas javite se slobodno
Pozz drug, ja tekmu nisam ni gledao a nakon sto sam vidio spisak dvoumio sam se da li i San Marino da gledam. Ne znam sta da gledam uopste kad nismo pozvali nikog konkretnog da isprobamo da vidimo kakav je.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 11 jun 2025, 00:50

Rodjeni81 je napisao/la:
Sad zbog nekog levata koji nije trenutno u reprezentaciji dizati halabuku kao da je ne znam kakav igrac.

To je uvijek bilo tako, ne znam zašto se čudiš.

Uvijek su se vodile rasprave oko prosječnih igrača koji su u par deka. Ono, je li bolji igrač iz prosječne ekipe u Poljskoj od prosječnog igrača u Hrvatskoj ili Češkoj. S tim da se obje strane postavljaju kao da je ovaj "njihov" iz lige petice i da ga traže Guardiola i Ćolo Simeone.

Činjenica je da danas u našoj ligi imamo igrače koji ne bi bili ništa lošiji od ovih koji trenutno igraju, to ti najbolje govori koliko smo nisko pali i koliko nam kvaliteta nedostaje, s tim da je i naša liga poprilično napredovala. Kulašin komotno može biti igrač za prvu postavu, nije da su mu konkurencija Stevanović ili Višća pa da je razlika u kvalitetu očigledna.

Sad su te rasprave još intenzivnije iz prostog razloga jer na 70% pozicija u timu nemaš igrača koji je najbolji na toj poziciji i koji odskače.

Nekad su se vodile rasprave je li bolji Šunjić ili Bičakčić, obojica igrali u Bundesligi, Pjanić ili Misimović i Medunjanin, Džeko ili Ibišević, Bešić ili Rahimić, Kolašinac ili Lulić i Salihović, itd, da ne nabrajam dalje. Danas vodiš raspravu je li bolji Gigović od Burnića ili Tahirovića, a niti jedan od njih ne bi bio ni na spisku u vremenu ovih koje sam pobrojao iznad.

Zato je meni ovo danas pomalo smiješno. Ljudi se polomiše da dokažu da je igrač neke Cesene bolji od igrača Pafosa i obrnuto. :mrgreen:
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

IMResurrected
Kontakt:

Post Postao/la IMResurrected » 11 jun 2025, 01:06

Virtu4l je napisao/la:
11 jun 2025, 00:50
Rodjeni81 je napisao/la:
Sad zbog nekog levata koji nije trenutno u reprezentaciji dizati halabuku kao da je ne znam kakav igrac.

Uvijek su se vodile rasprave oko prosječnih igrača koji su u par deka. Ono, je li bolji igrač iz prosječne ekipe u Poljskoj od prosječnog igrača u Hrvatskoj ili Češkoj. S tim da se obje strane postavljaju kao da je ovaj "njihov" iz lige petice i da ga traže Guardiola i Ćolo Simeone.

Činjenica je da danas u našoj ligi imamo igrače koji ne bi bili ništa lošiji od ovih koji trenutno igraju, to ti najbolje govori koliko smo nisko pali i koliko nam kvaliteta nedostaje, s tim da je i naša liga poprilično napredovala. Kulašin komotno može biti igrač za prvu postavu, nije da su mu konkurencija Stevanović ili Višća pa da je razlika u kvalitetu očigledna.

Sad su te rasprave još intenzivnije iz prostog razloga jer na 70% pozicija u timu nemaš igrača koji je najbolji na toj poziciji i koji odskače.

Nekad su se vodile rasprave je li bolji Šunjić ili Bičakčić, obojica igrali u Bundesligi, Pjanić ili Misimović i Medunjanin, Džeko ili Ibišević, Bešić ili Rahimić, Kolašinac ili Lulić i Salihović, itd, da ne nabrajam dalje. Danas vodiš raspravu je li bolji Gigović od Burnića ili Tahirovića, a niti jedan od njih ne bi bio ni na spisku u vremenu ovih koje sam pobrojao iznad.

Zato je meni ovo danas pomalo smiješno. Ljudi se polomiše da dokažu da je igrač neke Cesene bolji od igrača Pafosa i obrnuto. :mrgreen:
U ovome itekako ima istine.

Kad premotas film i kakve smo tada igrace imali. Jedan Medunjanin bi danas bio glavni u vezi. Stilic je ubijao u Poljskoj, bio najbolji igrac lige, pa opet nije mogao ispred Misimovica, Pjanica, Medunjanina... danas bi nam bio kljucni igrac.

No, treba to odvojiti od legitimnih kritika Barbareza, prvenstveno njegove bahatosti i tvrdoglavosti. Daj Boze da ovo na dobro izadje.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 11 jun 2025, 01:15

IMResurrected je napisao/la:
11 jun 2025, 01:06
Kad premotas film i kakve smo tada igrace imali. Jedan Medunjanin bi danas bio glavni u vezi. Stilic je ubijao u Poljskoj, bio najbolji igrac lige, pa opet nije mogao ispred Misimovica, Pjanica, Medunjanina... danas bi nam bio kljucni igrac.

No, treba to odvojiti od legitimnih kritika Barbareza, prvenstveno njegove bahatosti i tvrdoglavosti. Daj Boze da ovo na dobro izadje.

S tim da sam zaboravio još nešto da napomenem, nekad su se te rasprave vodile oko 17, 18 ili 19 mjesta na spisku jer tu su bili ti prosječni igrači. Danas su oni u top 10 naših igrača. Čisto da bude još malo jasnije gdje smo trenutno.
Voli te tvoje Sarajevo.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 11 jun 2025, 01:33

killafrommanilla je napisao/la:
10 jun 2025, 23:44
Rodjeni81 je napisao/la:
A do jucer sve pomenute prizivali u reprezentaciju. Sta se o Tahirovicu pisalo kao da je Pirlo u prajmu. Samo u krug vrtite pricu godinama. Pored Dzeke i Kolasinca nemamo postenog igraca. Sad zbog nekog levata koji nije trenutno u reprezentaciji dizati halabuku kao da je ne znam kakav igrac. Necemo svako okupljanje po 10 novih igraca dovoditi i probati, mora se imati nekakav kostur, a to je Sergej i najavio. To je to sto imamo, i trebamo se pomiriti sa tim. U buducnosti pozivati novog samo ko se bas dokaze i ko bi sigurno bio upgrade u odnosu na igraca koji igra za reprezentaciju. A ne ko mazlumi nakon 2 gola odma gurati u reprezentaciju, i onda se pisati po njima po drustvenim mrezama zbog lose odigrane utakmice i odma prizivati nekog drugog levata pa u krug.
Sad da nije pozivan Malic, siguran sam da bi 10 postova bilo kako je decko zabio u LP i treba ga oprobati.
Naravno da treba probati sto ne bi?
=\_1921_/=

QUARTERBACK
Kontakt:

Post Postao/la QUARTERBACK » 11 jun 2025, 01:37

Virtu4l je napisao/la:
11 jun 2025, 01:15
IMResurrected je napisao/la:
11 jun 2025, 01:06

S tim da sam zaboravio još nešto da napomenem, nekad su se te rasprave vodile oko 17, 18 ili 19 mjesta na spisku jer tu su bili ti prosječni igrači. Danas su oni u top 10 naših igrača. Čisto da bude još malo jasnije gdje smo trenutno.
Na taj nedostatak kvaliteta i sve sto si nabrojao dodas neznalice na klupi i dobijes recept za propast. Bolji trener bi napravio bolju postavku u kojoj bi ovi prosjecni igraci koje imamo izgledali pristojno.

yebem majku svakom u savezu sto je glasao da petev ode

relativizam
Kontakt:

Post Postao/la relativizam » 11 jun 2025, 06:14

Nisam gledao utakmicu, samo znam da onaj iz PSV što je na klupi nije igrao A onaj iz Borca gdje namjeste 70%utakmica igrao

edvaE2
Kontakt:

Post Postao/la edvaE2 » 11 jun 2025, 08:15

Virtu4l je napisao/la:
11 jun 2025, 00:50
Rodjeni81 je napisao/la:

:clap:
Žalosno, ali istina...

dzemil
Kontakt:

Post Postao/la dzemil » 11 jun 2025, 09:18

Čitam Austrija dobila SM sa 4:0 i veli Arnautović da mu nije bilo ni do čega zbog Graza. Vjerovatno je cijela ekipa bila u šoku i opet 4:0 i to u gostima :urnebes: Juče se Sergej opet žali nakon utakmice na vručinu, kraj sezone, umor igrača i sudiju, kao da sve to nije igralo ulogu i kod Slovenaca.

Seoska varalica.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 11 jun 2025, 10:04

Momak ti si ovdje izgleda zalutao.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 11 jun 2025, 10:04

Da nije bilo tragedije u Gracu bilo bi 0:15.

Zna džemica.
Voli te tvoje Sarajevo.

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 11 jun 2025, 10:08

Bezveze prica nakon nebitne prijateljske. Puno nam je bitnije da nauci greske protiv San Marina a ima sta da nauci.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

killafrommanilla
Kontakt:

Post Postao/la killafrommanilla » 11 jun 2025, 10:50

invincible1921 je napisao/la:
11 jun 2025, 01:33
Rodjeni81 je napisao/la:
Pa naravno, ali problem je sto se evo pljuje i to dijete od 19 godina, kloc, sta ce u napadu, muka mi od centarsuta njegovog i slicno.

I onda se priziva Alajbegovic bez minute u seniorskom fudbalu da bi mu to isto govorili i prizivali nekog desetog.

Činjenice su sljedeće: nikad mlađu ekipu nismo imali, a nikad bolji start. Fali nam svega, i suhog kvaliteta, i uigranost ali ko kaže da ovi momci ne doživljavaju reprezentaciju konačno onako kako treba, kenja. Barbarez je vjerovatno nikakav trener, i svi bismo voljeli da dođe neko bolji ali niko im neće bolje usaditi kult reprezentacije nego neko ko je živi 24/7 a budi siguran da su i Spahić i Barbarez takvi.

Uostalom, puno seremo a u grupi imamo 3/3, što niko nije očekivao. Muharemović je igrač za narednih 10 godina, i nadam se da ćemo u ovom mandatu Barbareza izgraditi taj kult reprezentacije i napraviti bar 5 igrača kao Muharemović.
samo kad sam tu, neretva kroz mene teče, čudna jada od mostara grada svako veče

A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!

DadoElazar
Kontakt:

Post Postao/la DadoElazar » 11 jun 2025, 11:04

Dobro hajmo sad malo realno bez uvredljivih riječi i plitkih zzajebancija pokušati nešto smisleno napisati

Jasna je meni logika barbareza i želja koju on želi provesti
Pokušaj sa dedicem na lb je jasan
On želi da dedic probija po strani i izvlači se na desnu nogu pa da negdje sa coska 16 ili ubacuje u sredinu ili puca
Nije to loša zamisao sama po sebi ali je fazon sto su ga provalili i to je fazon za jedne max dvije tekme i onda kapak
Jasno je da dedic nije lb i onda ga svi puste da prolazi naprijed ali mu blokiraju taj njegov desni ulaz tj prilijepe ga uz liniju i on jednostavno izgubi snagu u jalovim izletima
To su svi skontali i zato od dedare nema nista
Četiri vezna protiv sm isto nije nikakva novina
U zamišljenom prikazu oni se zajedno kreću zargonski se to zove valjak
Igra bez krila sa pomjeranjem³ komplet linije istovremeno naprijed i nazad
Slabost te formacije što ne smije biti prostora medju linijama i svi se moraju istovremeno kretati i gusiti protivnika još u njegovom 16
Za to bih nema ni snage ni igrača ni automatizama ni uigranosti ni bilo čega što bi opravdalo takav pristup
Da se zovemo njemačka onda i bozepomozi al vako nix
Zato je sm vrlo lako upadao izmedju linija i koristio ponudjeno jer naši nisu mogli ispratiti jedni druge
Otud je barbarez i pričao nedostatku muskosti jer se ne zna bolje izraziti
Ali eto pobjedili smo zahvaljujući isključivo dzekinoj individualnosti i pozicioniraju pa cemo gledat bodove i nadati se pragmaticnijem pristupu ubuduće

Protiv Slovenije se taj pragmatizam opet nije pokazao što barbareza kvalifikuje u tvrdoglavu i hajmo reci da ne budemo grubi pomalo nedosjetljivu osobu

Bez želje da ispadam pametan samo ću pokušati logički razmisljati protiv Slovenije mislim da bi ovako bolje bilo

Formacija dijamant bez vrha s desna na lijevo

Vasilj
Dedic malic muharemovic barisic
Basic saric
Gigovic
Omerovic memic Kulenovic

Evo jedne po mom misljenju funkcionalne verzije koja uzima u obzir i roster i logiku igre.

Taktika u napadu:
Igra ide kroz sredinu. Bašić i Šarić pokreću napad, Gigović ih povezuje s naprijed.
Omerović i Kulenović se ne lijepe za aut-liniju ulaze u sredinu i otvaraju prostor za bekove.
Memić koristi zadnju liniju protivnika i stalno traži dubinu.
Akcenat je na brzom protoku lopte, a ne na posjedu radi posjeda

Tranzicija
Tranzicija škripi ako se prvo ide široko treba odmah tražiti Gigovića ili Šarića.
Bašić mora dati loptu na 1-2 dodira jer svako usporavanje gasi momenat

Defanziva 4411
Gigović zatvara pas prema zadnjem veznom protivnika.
krila se uvlače i pomažu zonski blok.
Bašić i Šarić ostaju duboko, čuvaju sredinu.
Dedić i Barišić su oprezni, ne idu previsoko.

Zaključak:
Postava je realna i funkcionalna
Nema izmišljanja pozicija svaki igrač zna svoje zadatke Ograničenja postoje sporija tranzicija manjak kreacije kad protivnik stoji nisko ali uz jasnu strukturu ova ekipa može igrati
Najveći nedostatak ove postave je spor protok lopte pri izlasku iz defanzive — bez izraženog kreatora s dubine, tranzicija lako puca. Također, bez pravog klasičnog krila ili širokog beka s prodorom, napadi znaju postati suženi i predvidivi.

Rješenje je unaprijed definisati automatizirane pas šeme iz prve linije prema Gigoviću čime se ubrzava tranzicija
Uz to jedan bek (Dedić) mora imati ofanzivniju slobodu dok se suprotna strana balansira zatvaranjem bočne zone od strane Šarića ili krila.
obzirom na konkretan jučerašnji roster bez klasičnih krila i s većinom igrača koji su prirodno centralno orijentisani ovo je najuravnoteženija i najlogičnija početna opcija.

.

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 11 jun 2025, 11:34

Hocu da vjerujem da Barbarez i ekipa nisu glupi, iako dosta stvari ukazuju na to.
Mislim da je veci problem tvrdoglavost i to sto su doveli neke 'svoje' igrace kojima su ocito i minute obecane prilikom pristanka.
Vjerujem da polako uvidjaju da to ne ide tako i da ce morati malo mijenjati pristup svemu.
Previse se igraju, glume strucnjake a sve sto trebaju da rade jeste da pozovu one u trenutno najboljoj formi i stave ih na mjesto koje igraju u klubovima:-)
U price oko menadzera necu jos uvijek da povjerujem...

Odgovori tipa ko kaze da u klubovima igraju svoje pozicije vrijedjaju inteligenciju i bezobrazni su.

Momci nisu toliko losi individualno i u klubovima u odnosu na ovo kako izgledaju kod nas.
Vjerujem u laganu pobjedu kod SM i barem bod sa austrijom.

Ukoliko nastavi kao do sada, nadrljali smo u zadnje 4 tekme i prica koja se sad fura 3/3 i 4/4, najbolji start ikada, ovo-ono, izgubice svaki smisao.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 11 jun 2025, 11:48

11 jun 2025, 10:50
invincible1921 je napisao/la:
11 jun 2025, 01:33

Pa naravno, ali problem je sto se evo pljuje i to dijete od 19 godina, kloc, sta ce u napadu, muka mi od centarsuta njegovog i slicno.

I onda se priziva Alajbegovic bez minute u seniorskom fudbalu da bi mu to isto govorili i prizivali nekog desetog.

Činjenice su sljedeće: nikad mlađu ekipu nismo imali, a nikad bolji start. Fali nam svega, i suhog kvaliteta, i uigranost ali ko kaže da ovi momci ne doživljavaju reprezentaciju konačno onako kako treba, kenja. Barbarez je vjerovatno nikakav trener, i svi bismo voljeli da dođe neko bolji ali niko im neće bolje usaditi kult reprezentacije nego neko ko je živi 24/7 a budi siguran da su i Spahić i Barbarez takvi.

Uostalom, puno seremo a u grupi imamo 3/3, što niko nije očekivao. Muharemović je igrač za narednih 10 godina, i nadam se da ćemo u ovom mandatu Barbareza izgraditi taj kult reprezentacije i napraviti bar 5 igrača kao Muharemović.
Ne moramo nikoga prizivat..poenta je da covjek protiv san marina i slovenije prvo promasio i formaicju i igrace protiv SM, a onda protiv slovenije dao sansu igracima ne koje sigueno ne racuna osim sto ih mora stavit da bi se prodali...

Saric, Mujakic, Kulenovic i Basic igraju na pozicijama gdje se smo svakako pretrpani, dok recimo ne zove igrace koji bi itekako mogli ako nista donijeti nesto novo timu

Sto je najgore odavno pisem da naprimjer Kulasin bi imao sta da pokaze u ovom limitiranom timu, ali poznavjuci sergeja nece dobit minute osim u nekoj prijateljskoj.

Da ne duzim dalje i da zanemarim San Marino...STA JE TACNO BILA POENTA ODIGRAVANJA UTAKMICE SA SLOVENIJOM...?
=\_1921_/=

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 11 jun 2025, 12:05

Barbarez juce proziva sudija i kaze da je mozda tako moze suditi "tamo u crnogorskoj ligi"...
Sto tako nekad ne kaze nesto za sudjenje u plbih?
Komentarise tudju avliju, a smece mu ispred kuce
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.