FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,Monolog,geronimo,hammers

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

Bundesliga
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la Bundesliga » 03 maj 2018, 11:27

Monolog je napisao/la: Može. :lol:
Je l' to važi samo za ovu temu?! Ako mislite da sam ja ptica zlosutnica, neću prognozirati rezultate Bayerna (doduše, i sam sam vjerovao u njih, što mogu potvrditi uplate u ovom dvomeču).
Za sve teme živ bio. Džaba što si ti vjerovao, uništi nas :mrgreen:
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

sekerbay
Kontakt:

Post Postao/la sekerbay » 03 maj 2018, 12:06

:urnebes: :urnebes:
Mona kralj. Njeg sam zaboravio.
Kakav crni cakir i kakve povrede. :mrgreen:
like my saint of a mum used to say, "get 'em young, and the possibilities are endless."

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 03 maj 2018, 12:52

sekerbay je napisao/la: Raumdeuter :mrgreen:
I ti našao kruški objašnjavati na ovaj način. Pa on bi sada 1000 enciklopedija morao istražiti da bi skontao ovaj pojam.... :)
sekerbay je napisao/la:Ne objasni ti meni kako je razvaljivo kod gaala, hejnkesa i gvarde :mrgreen: et, ja i ti smo bolji stručnjaci od gaala koji je nudio 100 miliona :)
On je vrhunski igrač kad igra na poziciji iza napadača. Na ostalima je beskoristan.
Objasnit će ti dok šta konstruktivno prepiše s nekog portala... :lol:

Generalno na ovoj temi 70 % stvari možeš u zadnje vrijeme baciti. Kod većine ljudi možeš prvu rečenicu pročitati i vidiš da se tu vrti ista ploča.

A pošto si ti ovo rekao o dobrim igrama Mullera kod Gaala, Heynckesa i Guardiole, tu sam se i morao uključiti jer si i rekao ključnu stvar. Mislim onaj ko misli da je Thomas bio pod Pepom najbolji, onda ili nije dobro gledao, ili nije gledao ono prije, ili se pravi lud. Nešto drugo ne može biti.

Muller je kod Jogija konstatno dobar (izuzetak je bio zadnji EURO), čak i mnogi podaci pokazuju koliko od dobre forme i Mullerovog igranja zavisi uspjeh Elf-a. Kod Van Gaala je otkriven kao igrač i bio je sjajan, a kod Heynckesa je u sezoni 2012/13 bio isto sjajan, izvrstan. Kod Pepa je bio solidan, kod Carla prosječan (što me dosta čudilo, ali Carlo koji zna biti pragmatičan, lutao je malo između Pepovog stila i nečeg jednostavnijeg,pa se malo u tome gubio, nije imao mu.da da napravi značajnije promjene). U ovoj sezoni Muller faktički nije bio samo dobar, kada je najviše trebalo u LP...Moglo bi se to opravdati određenim stvarima, ali treba i to konstatovati da je i on ostao ispod svog nivoa. Pravi nivo je imao James, pa i Kimmich, uz još par igrača. Ribery je u suštini bio dosta dobar, pogotovo prvi susret. Drugi su podbacili. Činjenica da nas Real u zadnje vrijeme dobiva na način, kako smo mi njih ranije dobijali. A mi se i dalje mučimo u razmišljanjima šta nama u ekipi fali. Prvo se mi moramo vratiti na onaj nivo da možemo biti top i psihički i fizički u ovim ključnim utakmicama i trebamo vratiti svoju kompaktnost. Jupp je opet u tome dosta uspio, ali ovaj put je falilo par procenata. Ne može ni on uvijek napraviti one najveće stvari.

A što se Mullera na krilu tiče, znamo da je on to znao odraditi dobro i da je u prethodnom Juppovom mandatu odrađivao dobro. Samo nije mu to idealna pozicija. Ta pozicija na polušpicu gdje ima svoje slobode, to je za njega idealno. Tu on stvara rupe i pometnju, a onda često može i zabiti. S tim što opet dosta zavisi u kakvoj je formi igrač u datom momentu. Muller u top, top formi može sve igrati, ali kada nalete periodi lošiji, onda to dosta i lošije izgleda. Samo opet zavise neke stvari i od kreatora igre, a kreacije nam je u ključnim momentima znalo nedostajati.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 03 maj 2018, 13:16

Bolje bi i tebi bilo da prepisujes sa portala da ne bi lupio da je Muller kod Pepa bio solidan. Prije godinu dvije sam ovdje stavljao tabelu Milerove statistike i kod Pepa je napredovo u svim segmentima i imao odlicne statistike. Ne da je igrao odlicno vec je I kao igrac uznapredovao, ali ne, nek nije Pepovo glavno pa makar bilo naopako.

farinelli123
Kontakt:

Post Postao/la farinelli123 » 03 maj 2018, 14:52

Evo da malo razbijemo negativno naelektrisanije, stare rane opet peku nase bitke dalje teku, draga ti nemas nista s tim. Malo glasina nije na odmet (na izmet je vec otrcano).

BILD | Even with Lewandowski remaining next season, Bayern will enter the transfer market this summer. The favorites to sign are:

- Paulo Dybala
- Antoine Griezmann
- Karim Benzema

Bayern are looking for a super striker. Will now come the €100m attack?

Bayern@heart
Kontakt:

Post Postao/la Bayern@heart » 03 maj 2018, 15:02

farinelli123 je napisao/la:Evo da malo razbijemo negativno naelektrisanije, stare rane opet peku nase bitke dalje teku, draga ti nemas nista s tim. Malo glasina nije na odmet (na izmet je vec otrcano).

BILD | Even with Lewandowski remaining next season, Bayern will enter the transfer market this summer. The favorites to sign are:

- Paulo Dybala
- Antoine Griezmann
- Karim Benzema

Bayern are looking for a super striker. Will now come the €100m attack?
Ako ikako može ovaj pod brojem 2 Grizo bi bio itekakvo pojačanje ne samo za napad nego i za krilne pozicije prije svega zamjena za MR.Wemblija

farinelli123
Kontakt:

Post Postao/la farinelli123 » 03 maj 2018, 15:08

Bayern@heart je napisao/la: - Paulo Dybala
- Antoine Griezmann
- Karim Benzema

Ako ikako može ovaj pod brojem 2 Grizo bi bio itekakvo pojačanje ne samo za napad nego i za krilne pozicije prije svega zamjena za MR.Wemblija
Ne verujem u dolazak prve dvojice nikako, a ne bi me cudilo da nam utrape Benzemu za Levandovskog + James..Reci ce neko, Karim bolji golgeter, sto mozda i jeste, ali to i nije neki napredak u globalu. Rano je za spekulacije, bice dugo toplo leto u FC Balkan Munchenu.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 03 maj 2018, 15:15

Eventualni dolazak Griezmanna ili Dybale bi značajno podigao kvalitet u napadu dok na spomen Benzeme se mogu samo blago nasmijati.

Vor einigen Wochen hatte Rummenigge schon einmal angedeutet, dass auch der FC Bayern bereit sei, 80 bis 100 Millionen Euro für einen Spieler auszugeben.
:kafa:
1974---1975---1976---2001---2013---2020

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 03 maj 2018, 15:25

Uf kako bi Griezman legao :cool:
Mia San Mia

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 03 maj 2018, 16:32

Jedno od naglupljih špekulacija je ta da uprkos tome što imaš dva napadača koja sigurno ostaju Bayern traži još jednog za koga bi dao 100mil. To mora da je neka formacija sa 3 napadača i 7 krila.

Nerminovic
Kontakt:

Post Postao/la Nerminovic » 03 maj 2018, 16:46

Saurman je napisao/la:Eventualni dolazak Griezmanna ili Dybale bi značajno podigao kvalitet u napadu dok na spomen Benzeme se mogu samo blago nasmijati.

Vor einigen Wochen hatte Rummenigge schon einmal angedeutet, dass auch der FC Bayern bereit sei, 80 bis 100 Millionen Euro für einen Spieler auszugeben.
:kafa:
Sto su digli cijenu na Juliana Brandta Boze ti sacuvaj :kafa:
Champions of SportSport League 2017

BackSpace United

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 03 maj 2018, 17:09

Moze Griezmann, Dybala ne.

Cekam da se spomene Veratti, svaki rok isti. :lol:
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 03 maj 2018, 19:38

Monolog je napisao/la:Dvostruka pobjeda Bayerna. :D
Kakav jinx si ti Mona. :tokralju:
Da makar nisi napisao dvostruka, dobili bi ih u Madridu i prošli dalje.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

sekerbay
Kontakt:

Post Postao/la sekerbay » 03 maj 2018, 20:03

Ako treba, bayern može izdvojiti i 500 miliona.
Zaboravljate ko su bayini sponzori.
Pa jbt VW je država u državi.
"problem" je što nama nikad ne gori pod nogama, tako da nema potrebe za neke ogromne cifre.
Isto tako ne vjerujem da će se dovoditi taj grizman. Gdje bi igro?
Što se mene tiče, nije bolji od jamesa, a na krilu je barem 20% slabiji nego iza napadača.

Opet kažem, da se ja pitam tj da sam na bracinom mjestu, tražio bih razgovor sa šefovima i ubijedio ih da prodaju levu.
Prvo zato što ne volim sidraše, a drugo zato što stvarno potone u najvećim utakmicama.
Budući da sam zaljubljenik u gaalovu filozofiju, gledo bih da te pare uložim u salaha i venera ko zamjenu.
Kod mene bi u navali igrale dvije lažne devetke: muler i riberi, baš onako kako je to zamislio veliki van gaal.
Ovdje moram stat jer ipak bajke nalazimo na drugom spratu :mrgreen:

Još da vam se pose.rem u ćejf, reći ću da od tih pojačanja nema niš :mrgreen:

Ps.
Svaki put zaboravim ponijeti knjigu(e) koju je napiso van gaal. Effe je bio mušterija da pročita. Koji genije jbt :shock:
Ko ono uzme, pročita i nauči, komotno može voditi najveće evropske klubove.
Taktika je objašnjena do u najsitnije detalje.
Što se mene tiče, obavezno štivo za svakog trenera.
like my saint of a mum used to say, "get 'em young, and the possibilities are endless."

sekerbay
Kontakt:

Post Postao/la sekerbay » 03 maj 2018, 20:27

Ljudi, jeste li znali da je mr. kovač novi trener bayerna :D
Vidim niko ni riječi pa reko da bacim koje slovo i napišem zašto bi gosn pragmatičar mogao uspjeti u velikom bayernu.

Prvi razlog je to što poznaje strukture kluba tj zna kako to fercera iznutra.
Drugo, dovoljno je pametan i zna onu našu mudrost u kojoj se kaže, krmka niz dlaku. Ili, i krmka zovi amidžom dok ti treba. Da bude hattrick, ima i ona u kojoj se kaže da se šukati ne može bosti sa rogatim.
On je prepreden i svjestan da mu uspjeh prvenstveno zavisi o odnosima sa upravom.

Treće, lik je pragmatičar. Kod nas se to zove guzicoljubac il uvlakač.
Uli i kale vole tu sortu insana.
On zna da se kod njih ulazi na mala vrata tj klimajući glavom.
E, kad to usavršiš, ostaje ti svlačionica. Igrači moraju biti mirni. Moraš imati neki prijateljski odnos, ali isto tako da dokažeš da znaš svoj poso kako bi slijedili tvoje taktičke zamisli.
Ono što dolazi do mene jesu superlativi o kovaču kao čovjeku. Igrači ga opasno hvale.
Ne, nemojte potezati nedisciplinu, za to će se pobrinuti uprava.

Što se tiče taktike, vidimo da je jednu olupinu kakva je ffm doveo do mjesta koja vode u evropu.
Dakle, ima znanja.
Veliki plus je to što će ga pomagati veličine kakve su gerland i jupov pomoćnik.
Budući da je kovač mali a bayern ogroman, ubijeđen sam da će otvorenih usta slušati sve što mu ti treneri budu govorili.
Drugo je kad dođe gaal il gvardo pa sve i svakog zatjeraju u pm. Može im se jbg.
Kad to ispuni, a ubijeđen sam da hoće, ima da se prošeta kroz olupinu zvanu bundeska i da bude redovan do 1/4 lp.
Ako ispadne, more se žalit na potrošene igrače.

Et, toliko od mene. Red je bio da se unese loma pozitive :D

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 03 maj 2018, 21:15

Evo još jedne pozitive: utakmica Reala i Bayerna je bila najgledaniji sportski (fudbalski) događaj (preko TV) ove sezone u Španiji gdje je tekmu gledalo 10 miliona ljudi. Uzimajući strimove i neke druge alternativne načine gledanja taj broj je vjerovatno još, još veći.
Zadnja izmjena: sljivo, dana/u 03 maj 2018, 21:16, ukupno mijenjano 1 put.

muhamedhulk
Kontakt:

Post Postao/la muhamedhulk » 03 maj 2018, 21:16

Sto je najgore Lewat nije sidras, uvijek se nesto izvlaci trazi loptu...nama treba sidras ala Gomez, Toni i sl. A krila da rade i budu top topova. Dje ima tih knjiga od LvG-a? :D On je meni strasan trener.
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!

Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!

Nerminovic
Kontakt:

Post Postao/la Nerminovic » 03 maj 2018, 21:54

oj' lopte Grizimana kakva igracina ako Lewat vrijedi 100m ovaj vrijedi duplo tih para
Champions of SportSport League 2017

BackSpace United

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 03 maj 2018, 22:28

Nerminovic je napisao/la:oj' lopte Grizimana kakva igracina ako Lewat vrijedi 100m ovaj vrijedi duplo tih para
Ne kontam kako on moze iz nicega izmisliti sansu i sut, zabija iz nikakvih prilika, ovi nasi mutavci u napadu idu 16 minuta oko gola i jos promase zicer na kraju. :facepalm:

sekerbay
Kontakt:

Post Postao/la sekerbay » 03 maj 2018, 22:34

muhamedhulk je napisao/la:Lewat nije sidras
Naravno da jes. Isti tip igrača ko džeko il zlatan.
muhamedhulk je napisao/la:Dje ima tih knjiga od LvG-a?
Kod adže u magazi :mrgreen:

slika
harden je napisao/la:Ne kontam kako on moze iz nicega izmisliti sansu i sut, zabija iz nikakvih prilika
Pa tuče ih simeone repovima od bikova koje u slobodno vrijeme ubija na koridama i prijeti da će igrači biti sljedeći na redu.
Nemam drugo objašnjenje. Al da je fascinantno kako fino koriste šanse, fascinantno je :)

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 19 gostiju.