AC Milan - Arhiva postova

Moderatori/ce: Monolog,ribery,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

ronaldo99
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la ronaldo99 » 19 dec 2020, 21:41

Zadnja 4 gostovanja kod Sasosuola smo dobili,zanimljivo da nikad nismo igrali sa njima remi u gostima,3 poraza i 4 pobjede. Sutra nastaviti niz i produziti na 5-tu pobjedu za redom na tom gostovanju

meepo
Kontakt:

Post Postao/la meepo » 19 dec 2020, 21:42

edoox je napisao/la:
19 dec 2020, 21:33
ja sam jedini zagovornik Colomba :) Da dobija minuta kao Leao imao bi bolji učinik i doprinos ekipi. Ako ništa ne bi gledali onu qurcobolju. Znaći u nedelju nema jedno 304 laznjaka i strepnje da ce Rebinho nekome slomiti nogu. Sasuolo će malo i napadati i izlaziti visoko , tako da bi trebali imati prostora prema naprijed.
Ma Colombo meni nije nesto posebno nema iskustvo a i nije bas neki veliki talent.

Leao je bolje zaigrao kad ga se stavilo na spica proslu tekmu.Krenuo je da trci i da se bori, bio je aktivniji. Mislim da je ova qurcobolja vise znak protesta nego nezainteresovanost.I opet Leao je veliki veliki talent i on moze jednim potezom rijesiti utakmicu i to u nekim trenutcima pokazuje.

OldFashioned
Kontakt:

Post Postao/la OldFashioned » 19 dec 2020, 21:44

I da, primiriti Berardia. I kad ne zabije, vazda mi djeluje extra napaljeno protiv nas, međed.
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.

meecko
Kontakt:

Post Postao/la meecko » 19 dec 2020, 21:58

Beduin je napisao/la:
19 dec 2020, 21:40
Gledam sad Nice-Lyon, Paqueta dubinske lopte dijeli ko rukom, bas mu odgovara ova liga.
Nego, pravo zanimljiv igrac mi je ovaj mali Thuram, zalog za buducnost, visok i jaka tehnika, pravo okretan igrac, tamam lagano za rotacije uz Tonalia. Sve su to samo zelje, ali Boze moj.
I meni je Thuram zapao za oko, slično razmišljamo. Paqueta će ostati misterija, možda da je forsiran na poziciju iz napadača a ne na sredini. Mada generalno brazilcima više leže Francuska, Španija ili Portugal za igranje. Italijanski fudbal traži puno trčanja i igre u odbrani
Crveno-crna boja krvi ACM
Sloboda do groba

AjsKjub
Kontakt:

Post Postao/la AjsKjub » 19 dec 2020, 22:05

meepo je napisao/la:
19 dec 2020, 21:12
AjsKjub je napisao/la:
19 dec 2020, 20:49
Pjontek je svojevremeno mnogo više pokazivao od lika čiji su glavni sažeci utakmice protiv drugih neprovjerenih balavaca. Takve neprovjerene igrače neka dovode Fiorentina, Herta, Arsenal i ostali mediokriteti europskog fudbala koji jednostavno moraju rizikovati za boljitak.
Upravu si. Haaland, Trincao i slični su neprovjereni balavci :)
Cherry picking, suppressing evidence, or the fallacy of incomplete evidence is the act of pointing to individual cases or data that seem to confirm a particular position while ignoring a significant portion of related and similar cases or data that may contradict that position.

Čak i pored toga, igraču je jednostavno potrebno mnogo iskustva za defanzivan rad. Fizikalije i konzistentnost još bitniji atributi koje nećeš pronaći u ovakvim tekmama. Bezbroj je ovakvih igrača koji razore mlađe selekcije, samo da nestanu sa mape do 24.
Ovi navedeni su se već pokazali i protiv najvećih. Prvi je prije "velikog" transfera već igrao u LP dok je drugi produkt najslavnije škole nogobala. Milanu u ovom trenutku treba instant impact igrač, a ovaj to jednostavno nije.
Unico amore sei!
❤️🖤

OldFashioned
Kontakt:

Post Postao/la OldFashioned » 19 dec 2020, 22:08

Ne znam da li je to baš ovaj momak, neću da komentarišem sa uvjerenjem kada ga nisam dovoljno gledao ali znam da nam pošto-poto treba napadač da zamijeni Ibru barem do ljeta.
Ja ne bih rizikovao, neki lagani LOAN, nije da već nismo navikli na to :D
Kada nam je podmladak u q... i ne možeš se osloniti na raspalog Colomba.
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.

meepo
Kontakt:

Post Postao/la meepo » 19 dec 2020, 22:37

AjsKjub je napisao/la:
19 dec 2020, 22:05

Cherry picking, suppressing evidence, or the fallacy of incomplete evidence is the act of pointing to individual cases or data that seem to confirm a particular position while ignoring a significant portion of related and similar cases or data that may contradict that position.

Čak i pored toga, igraču je jednostavno potrebno mnogo iskustva za defanzivan rad. Fizikalije i konzistentnost još bitniji atributi koje nećeš pronaći u ovakvim tekmama. Bezbroj je ovakvih igrača koji razore mlađe selekcije, samo da nestanu sa mape do 24.
Ovi navedeni su se već pokazali i protiv najvećih. Prvi je prije "velikog" transfera već igrao u LP dok je drugi produkt najslavnije škole nogobala. Milanu u ovom trenutku treba instant impact igrač, a ovaj to jednostavno nije.
Kakav dokaz ?
Momak je najbolje ocijenjen igrac u raspaloj Đenovi ove sezone
Ima 21 godinu.
Ima 2.1 dobijena zračna duela po utakmici (Ibra ima preko 8, Dzeko 3.4 , Belotti 2.5, Lukaku 1.1)
2x proglasen za najboljeg igraca utakmice
Za Genovu zabio 6 golova u 9 utakmica ove sezone i upisao 1 asistenciju.

Najbolji strijelac Italije u kvalifikacija za U-21 Euro sa 6 golova.

I kakve veze ima sto je neko produkt najslavnije skole, to ga cini provjerenim igracem ?

AjsKjub
Kontakt:

Post Postao/la AjsKjub » 20 dec 2020, 04:01

Catanzaro, Sampdoria i Torino. Ok bi bilo ovo za samp, samo da nemaju poprilično lošu odbranu.
Prosjeci su nebitni kada nemaš dovoljno primjeraka. 10ak utakmica, još igra u ekipi koja voli da preskače igru.
U ligi je postigao svega 2 gola.
Dosadašnja statistika mu uopšte nije impresivna, i definitivno nema mjesta za ovakve u ekipi koja želi LP. Prvenstveno gledajući da bi manje-više morao startati dosta utakmica. Da li će biti nešto od njega? Možda. Možda neće. Ne znam ni ja, ni ti. Da se ponovim, rizici nam trenutno ne trebaju. Onda, i da mu je statistika nevjerovatna, opet dolazi iz osrednje calcio ekipe, a historija je dokaz kako igrači iz ovakvih timova jednostavno često nemaju instant kvalitetu za top klubove. Ti ako želiš gledati Milan koji se pretvara u Romu i Lazio, onda ok. Ja bome želim jednog dana opet gledati Milan koji ponovo hara Europom, a da to ne bude kada osijedim. Dosta mi je više gledati "football manager wonderkid" balavaca na koje se baca pare iz transfer roka u transfer rok, a mi i dalje trunemo u Europa Ligi.
I kakve veze ima sto je neko produkt najslavnije skole, to ga cini provjerenim igracem ?
Ne. Jednostavno znači da mi nismo ni blizu Barce i njihovih mogućnosti po pitanju razvijanja mladih igrača. Gledao sam par put ovog Trincaa u Bragi, i očigledno je koliko je napredovao od transfera. Barca je takođe jedan od najbogatijih klubova na svijetu, i može im se ovako bacati pare lijevo-desno. Mi ni prije korone nismo bili (finansijski) na nivou RM, Barce, Citya, Uniteda, Minhena... Čak ni blizu.
Unico amore sei!
❤️🖤

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 20 dec 2020, 08:03

Bogami valja nekako dobiti veceras, juve dobi sinoc, Inter ce sigurno da dobije danas znaci pritisak je na nama 😃
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 20 dec 2020, 08:06

Ja vise osluškujem rezultate Rome i Napolija
Il Club più titolato al mondo!

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 20 dec 2020, 08:12

muxa je napisao/la:
20 dec 2020, 08:06
Ja vise osluškujem rezultate Rome i Napolija
Ma drug ganjamo se gore za 1 i 2 mjesto da na kraju zavrsimo u top 4. Ako budemo ganjali 4 mjesto onda lagano mozemo i 6 zavrsiti 😂
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 20 dec 2020, 08:42

Ima smisla :) I Rebic out :(
Il Club più titolato al mondo!

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 20 dec 2020, 09:32

Ovo sto je Rebic out mene brine najvise to da Hakana opet ne gurne lijevo,nista vise

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 20 dec 2020, 09:40

Pod ovim okolnostima momcima nista ne mozes prigovoriti. I sam sam veliki kriticar svega loseg sto se desi, pogresnih trenerovih poteza, loseg rezultata, ali nakon ovoliko povreda i baksuzluka jednostavno ne ocekujem previse u naredne 2 utakmice osim da momci odigraju najbolje sto mogu, a trener postavi igrace na prirodne pozicije bez previse pametovanja.
I dalje ostaje zal zbog prosipanja bodova i glupih rotacija i odmah se iznerviram cim pomislim na to, ali momci su pokazali karakter vec dosta puta i sad je vrijeme da se izdignu iznad svojih mogucnosti i potvrde ovu lijepu pricu i zajednistvo u timu.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 20 dec 2020, 10:57

Danas bi ovi najiskunsniji trebali najviše da povuku, Hakan (26), Kessie(24), Romagnoli(25), Calabria (24), svi ostali jedva da imaju 21 godinu. I premalo iskustva u Serie A..
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

meecko
Kontakt:

Post Postao/la meecko » 20 dec 2020, 11:02

Premali je fond igrača za titulu, mada je ovaj hajp bio dobar. Ponovno sam bio sretan kao 90 tih i 2000 tih. Bilo je za očekivati da će se ovo desiti. Zamislite kako bi Juve ili Inter igrali da im uzmeš 4 najkvalitetnija igrača. Kakvo je vaše mišljenje o Ahmedhodžiću nazad
Crveno-crna boja krvi ACM
Sloboda do groba

OldFashioned
Kontakt:

Post Postao/la OldFashioned » 20 dec 2020, 11:25

Danas se jednostavno ne smije primiti neki glupav gol, prije svega bi nam to trebala biti osnovna briga.
Zadnje dvije utakmice 4 primljena malo jače od 4 konkretna šuta.
Naprijed što napravimo, napravimo. Dosta igrača će morati odigrati iznad svog nivoa ako ovdje želimo uzeti sva 3 boda.

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 20 dec 2020, 11:52

Ja se dns uzdam u Thea,Hakana i Kessija iz penala :)

meho-medo
Kontakt:

Post Postao/la meho-medo » 20 dec 2020, 12:09

Danas bi se trebali postavit defanzivno i prepustit loptu Sasuolu. Cekati svoju priliku iz kontre, jer prije svega potrebno je da smanjimo broj golova koji primamo. Sasuolo svakako voli igrati s loptom tako da bi mi mogli docekati svoju sansu iz kontri.
"Želio sam da se strpim i sustegnem od tebe ali, izdala me je ljubav u srcu koja za tebe od davnina traje. İ znaj da sam se u tebe zaljubio, i sada kad to znaš čini što hoćeš."
(İbn Qajjim)

meepo
Kontakt:

Post Postao/la meepo » 20 dec 2020, 12:15

AjsKjub je napisao/la:
20 dec 2020, 04:01
Catanzaro, Sampdoria i Torino. Ok bi bilo ovo za samp, samo da nemaju poprilično lošu odbranu.
Druže ti shvatas da je Sampa njihov ljuti rival ? I shvatas da je Genova ove godine nikad gora , da prije utakmice s Milanom su zabili samo 10 golova ?
Sampina odbrana nije nešto specijalno ,ali sad da je toliko losa nije.
AjsKjub je napisao/la:
U ligi je postigao svega 2 gola
Nakon 12 kolo u kojima nije igrao svaku utakmicu od pocetka i u nikad goroj Đenovi.
Zlatan je 2005/2006 postigao 7 golova u 35 ligaški utakmica za Juventus.

AjsKjub je napisao/la:
Dosadašnja statistika mu uopšte nije impresivna, i definitivno nema mjesta za ovakve u ekipi koja želi LP. Prvenstveno gledajući da bi manje-više morao startati dosta utakmica. Da li će biti nešto od njega? Možda. Možda neće. Ne znam ni ja, ni ti. Da se ponovim, rizici nam trenutno ne trebaju. Onda, i da mu je statistika nevjerovatna, opet dolazi iz osrednje calcio ekipe, a historija je dokaz kako igrači iz ovakvih timova jednostavno često nemaju instant kvalitetu za top klubove.
Kako je posudba rizik ? Veci rizik je dovesti igrača od 30+ M da ne spominjem Llorentea kao zamjenu za Ibru.Ako mislis na Sassuolo kao osrednju ekipu pa ove sezone to i bas nisu. Oni su po svim procjenama iduca Atalanta i krcati su talentima poput Boge,Locatellia,Raspadori itd.Imaju dobar scouting i u narednim godinama ce rasti.Što se tiče instant kvaliteta, niko ti ne moze pokazati kvalitet ako mu ne das priliku.

AjsKjub je napisao/la:
Ti ako želiš gledati Milan koji se pretvara u Romu i Lazio, onda ok. Ja bome želim jednog dana opet gledati Milan koji ponovo hara Europom, a da to ne bude kada osijedim. Dosta mi je više gledati "football manager wonderkid" balavaca na koje se baca pare iz transfer roka u transfer rok, a mi i dalje trunemo u Europa Ligi.
Ja ne želim da gledam klub koji dovodi skupa beznacajna pojačanja tipa A.Silva,Piatek,Destro,Pazzini,Higuain ... lista je duga ali mislim da ces skontati.
Nećes ga ni gledati ako se pare budu bacale na prosjecne igrace. Tim je pun tih "balavaca" pa opet super izgledaju ove sezone da ne spominjem sta ce se desiti kad se ti balavci uigraju i pokazu sav svoj potencijal. Ne trune u Milan Europa Ligi zbog "balavaca" vec zbog lose tranzicije kluba i transfer politike.

Zaključano

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []